Kredi Dosya Masrafını söke söke almış cengaver(ler) aranıyor !

bu konuyu gördüğüm iyi oldu, ne zamandır ben de başvurmayı düşünüyordum
benim 15 bin tl.lik, eşimin de 25bin tl.lik hala ödemesi devam eden kredilerimiz var.
benimki 8 ay kaldı, eşimin de 5 ayı var.
ben de başvursam olur sanırım.
ne kadar geri alsam kardır o soygunculardan.

Ben aldım kızlar
1000 tl dosya masrafını...babam sağolsun :)
hesap dökümü alıyorsunuz...ödediğiniz ücretleri gösteren makbuzlar
sonra tüketici hakem heyetine bir dilekçe
4-5 ay sonra yattı para...bilgilendirdiler mesajla da ...
hakkınızı bırakmayın...

makbuz karsiligi belge alip diletcenize onu da ekleyin kanitiyla birlokte onu da iade etmek zorundalar. ki artik yapmiyolar bedava veriyolar yada uc bes bisey eakiden atmis tl aliyolardi halk bilinclenince almiyolar artik.biz gecen gun hallettik daha. bankaya da gitmedik ayrica cektigimiz kredinin kagitlari duruyordu orada da yaziyor kac tl dosya masrafi kestikleri. bagli bulundugunuz brlediyenin tuketici haklari burosuna gidiyorsunuz ordan size verolen dosyalari doldurup fotokopileriyle birlikte pembe bir zarfa koyup siraniz geldiginde vezbedara teslim ediyor ayni anda da takip numaranizi iceren kisa mesaji aliyorsunuz sistemden.
yanliiiz biz keciorende oturuyoruz mesela burafa bir sene sonra oduyolarmis parayi geri ama golbasindaki arkadaslar 3 ayda almis krediyi cektiginiz sube buyuk bir ilcede degilse kisa surede alirsiniz paranizi.

Kirikkalede ikamet eden veya krediyi burda cekenlere ucretsiz olarak yardimci olabilirim ozelden ya da burdan ulasirlarsa

ben başvurdum..... makbuz başına 20 tl istediler..kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez dedim, verdim..aynı gün de tüketici hakları bürosuna verdim.başka da bişey yapmadım. 2 ay içinde karar çıkmış,elime tebligat geldi...gelmese de bankaya gidip sorun.. onunla paranızı verirler... 1000 lira da ben aldım ohhh oldu

Ne kadar kredi için ne kadar masraf var acaba kızlar, eşim 2013 nisanda bi kredi çekti 30.000tl onu ekimde kapayıp başka bankaya borçlandık sigorta bedeli diye 200 tl filan verdiler masraf dedikleri o değildir sanırım. Bide ziraat bankasıydı gıcıklık yaparlar diye düşünüyorum

Sonra dosya masrafını alırken o makbuz parasını da alıyorsun. O makbuzla tüketici haklarına dilekçe verdim. Başka da hiçbişi yapmadım hesabıma yattı para.

İşin enteresan tarafı benim artık hiç bir bankada tek bir hesabım bile yok :) Hepsini kapattım. Onlarla hiç bir alışverişi olmayan özgür bir insanım.
Acaba öyle durumlarda nasıl ödüyorlar parayı ?

sayfaları okumadım sorunuzun cevabını aldınız mı bilmiyorum o yüzden. daha yeni annem kardeşim ablam söke söke aldılar :) banka mecburen makbuzuvermek zorunda. yok para olmadan vermem felan derse eğer para ödediğinize dair ayrıca bi makbuz istediğinizi iletin ( ki yasal bi durum olmadığı için kedi gibi veriyorlar) bizimkiler daha sonra kaymakamlığa gitti. form gibi bişi doldurup teslim ettiler. yaz ayında başvurmuşlardı . geri ödemeyi 1 hafta önce felan aldılar

aaaa keşke para vermeseydiniz mail atın deseydiniz. aldıkları makbuz parasının yasal bi dayanağı yok.

geri ödeme yapmaları için hesap şart :/

Senin hoşuna gidebilir her ekstrede, her hesap özetinde anlamsız, "sorma geç parasını" ödemek. Yada kredi dosya masrafı gibi tamamen uydurma bir gidere göz yummak.
Hak etmediği parayı karşı taraftan sırf gücü yetiyor diye kılıfına uydurarak tahsil etmeye çalışmak "pisliktir" yaftasını senelerdir hakediyor.
Şükür ki, Devlette benim gibi onların yani bankacılık sisteminin yaptıklarının bariz "Haksızlık" olduğuna kanaat getirmiş olmalı ki senin gibi düşünmemiş ve bu yasası çıkarmış.

Okumadın sanırım bir daha tekrar edeyim benim aldığım en son kredi 2010.

Bak işte al sana "Bankalar tarafından uygulanan bir şehir eşkıyalığı" daha !
İnsanlara yasal hakkını bile kullandırtmıyorlar.

Doğru yoldasın arkadaş !
Bırakma paranı.

canım merhaba. ben tüm kredilerimin parasını söke söke aldım valla. biraz uzun bir süreç oldu ama aldım yani :) her konuda yardımcı olabilirim bu işin uzmanı oldum resmen kaç kişinin dosyalarını hazırladım :)

Aylarca boşa bekliyorsunuz cunku bankalar icraya koymadan odemiyor. Hakem heyeti kararini icraya koyun 10 gunde odenir.

tüketici işleriyle uğraşan biri olarak. banka vermiyorsa iadeli taahhütlü dilekçe yazın gönderin. para talep ederlerse vereceksiniz ama.. isteme hakları var...

daha sonra makbuz ve bir dilekçeyle birlikte ikametgahınızın bulunduğu ilçe tüketici haklarına başvurun genelde kaymakamlıktadır. il merkezindeyseniz de il tüketiciye- sanayi ticaret müdürlüğündedir...

bu demek değildir ki paranızı alacaksınız. tüketici bankadan savunma isteyecek verekcekleri cevaba göre karar alacaklar. 2-3 ay devam edecek bir süreç. paranızı iade etse bile banka mahkemeye başvurabilir. genelde sıkıntı çıkmıyor... alırsınız..

Ben ben ben DDD birini aldım o azdı 450 TL.
şimdi sırada 3800 TL olan var, meblağ yüksek oladuğu için ben dekontlarla direk avukata verdim avukat hiç ücret almadan açtı davayı, davam sonuçlandı ben kazandım. Şimdi icra davası açtılar ödemedikleri için bu kez kesin ödeyecekler.
Ayrıca ablamlarda geçen hafta 1600 TL olan dosya masraflarını aldılar
Bunlar konut kredisi bu arada.

İnşallah bende alıcam kesin :) 1 aya çıkar gözüm sürekli e-devlette.

Tavsiyem. Mahkemesi sonuçlanmış ama banka ödememiş olanları direk avukata verin. Avukatlar icra yoluyla alıyor, benim gittiğim avukat vekalet ücretini bile almadı benden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…