Kredi Dosya Masrafını söke söke almış cengaver(ler) aranıyor !

tüketici heyetinden aldığınız boş dilekçe örneklerine kendi bilgilerinizi , davalı kısmına da hangi banka ve şubeyse onu yazıyorsunuz. talep kısmına da ;

...... tarihinde .... TL bireysel/ev kredisi çektiğim .... bankasının .... şubesi tarafından tek taraflı olarak hazırlamış olduğu sözleşme gereğince dosya masrafı adı altında ücret talep etmiş olup bu ücreti de otamatik olarak hesaptan çekmiştir. Fakat 4077 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanunun 6. maddesine göre matbu edilmesi gerek,r maddesi ve Isparta 1. Asliye hukuk mahkemesi 27.10.2010 tarihli kararında ise davacı bankanın davasını kanıtlayamadığını ve tüketici hakem heyetinin kararında herhangi bir isabetsizlik bulunmadığını ve davanın kesin olarak reddinin karar vermiş olup davanın yargıtay yolunu kapatmıştır. buna göre söz konusu olaan dosya masrafının şikayetçi olduğum bankadan alınıp tarafıma yasal faizi ile iade edilmesini istiyorum.

bunu yazıp tarih ekleyip imzalıyorsunuz. dilekçenin bir fotokopisi , dekontun bir fotokopisi ile mavi dosyaya koyup tüketici heyetine teslim ediyorsunuz.

tc kimlik nonunuzu düzgün yazın ordan kimlik bilgilerinize ulaşıyor heyet çünkü problem yaşamayın

bu arada 3 ekinden sonra kredi çekenlerde yeni yönetmelik olduğu için genelde bankalar hata yapmıyorlar.. 3 ekimki yönetmeliği okuyun. yasal olarak kredi tahsis ücreti alabilirler ama ana paranın binde 5ini aşamaz...

evet kasım ayında kredi kullandık ve sadece 25 tl masraf ödedik :)
Böyle bi yasal düzenleme şarttı zaten.

ben çok geriyim bu konularda
halkbank benim. İnternet hesabım yok
açılabiliyorsa hemen açayım bari
yoksa şubeye mi gitmem gerekiyor sevcan?

ben çok geriyim bu konularda
halkbank benim. İnternet hesabım yok
açılabiliyorsa hemen açayım bari
yoksa şubeye mi gitmem gerekiyor sevcan?

ne zaman aldın krediyi.
Devam ediyorsa kredin hemen alabilirsin şubeye gitmene gerek yok halkbank müşteri hizmetlerini ara internet hesabı almak istiyorum de. kimliğin elinde olsun. o kadar.

Kızlar günaydın benim 12 bin kocamın 40 bin kredisi var bitmek üzere , hala ödüyoruz ama hatta birde araba kredimiz var 25 bine yakın.. geri ödeme olarak ne kadar alırız?
2si iş bankta birisi ing de..

ne zaman aldın krediyi.
Devam ediyorsa kredin hemen alabilirsin şubeye gitmene gerek yok halkbank müşteri hizmetlerini ara internet hesabı almak istiyorum de. kimliğin elinde olsun. o kadar.

çok teşekkür ederim sevcan
evet devam ediyor kredim
bir deneyeyim şansımı

Kızlar günaydın benim 12 bin kocamın 40 bin kredisi var bitmek üzere , hala ödüyoruz ama hatta birde araba kredimiz var 25 bine yakın.. geri ödeme olarak ne kadar alırız?
2si iş bankta birisi ing de..

2007 yılında 4000 tl kredi için 220 tl dosya masrafı kesiyorlardı hatırladığım kadarıyla. Birde itirazın kabul edilince yasal faizde alıyorsun.
Bence kimlikleri alıp koşun bankaya.

çok teşekkür ederim sevcan
evet devam ediyor kredim
bir deneyeyim şansımı

devam ediyor olması çok güzel. internet hesabını mutlaka alırsın. İnşallah dosya masraflarınıda görebilirsin hesabında, çünkü 2 yıl gibi bi zaman tutuluyor genelde. O sebeple sordum ne zaman çektin krediyi diye.

İnşallah olur çok sevinirim bende.

2007 yılında 4000 tl kredi için 220 tl dosya masrafı kesiyorlardı hatırladığım kadarıyla. Birde itirazın kabul edilince yasal faizde alıyorsun.
Bence kimlikleri alıp koşun bankaya.
ama ben eşim yerine başvuramam değil mi?

arkadaşlar büyükşehir belediyesine sahip bir ilde oturuyorsanız 1-2000 TL arasını İlçe Tüketici Hakem Heyetinden, 2000-3000 TL arasını İl Tüketici Hakem Heyetinden talep ediyorsunuz, 3000 TL ve üzeri için bulunduğıunuz yerde müstakil Tüketici Mahkemesi varsa oraya dava açarak alıyorsunuz, Yoksa Asliye Hukuk Mahkemelerine Tüketici Mahkemesi sıfatı ile dava açıyorsunuz.
Tüketici Hakem Heyetleri ve Mahkemelere dava açarken ekspertiz ve ipotek ücretleri sakın istemeyin, Yargıtay İlamları var bunların verilmeyeceğine ilişkin. Sadece Dosya Masrafı veya bu ad altında alınan ücretleri alabilirsiniz.

Kredi Kartı kullanma için alınan ücretler Tüketici Hakem Heyetleri tarafından verilse bile Mahkemelerde bu Bankalar tarafından Hakem Heyetinin kararı iptal davası açılarak verilen para veya verilmesi Hakem Heyetince verilmesi öngörülen para için Mahkemeden iptal kararı alıyor vermiyorlar bunun için banka avukatlarına birde avukatlık ücreti ödemeyin

şu an aldım canım internet bankacılığı hesabını canım
inşallah görebilirim inceliyorum şu anda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…