kredi kartı ile bilezik alma

Vade farkı koyup koymamak tamamen kuyumcunun elinde diye biliyorum... Kredi kartına taksit yapıldığında banka aylık olarak kuyumcunun hesabına taksit tutarını aktarıyor... Eğer kuyumcu bunu tek seferde hesabına geçirmek isterse banka fark alıyor dolayısıyla bu da alıcıya yansıyor... Eğer vade farkı eklenir ise bence almak çok akıllıca değil... Diğer türlü yatırım amaçlı alınabilir ama dünyanın bin türlü hali var 12 ay uzun bir dönem bence...

kart cekıldıgı zaman faızlı taksıt faızsız taksıt dıye bırsey var makınelerde
yanı kuyumcunun elınde olan bırsey bu
eger faızsız alıyorlarsa bende kredı kartı alır aylık oderım :)

tüm yorumları okudum,faiz alıyor diyende mantıklı geldi almıyor diyende,
tanıdık kuyumcuysa sanırım faizsiz çekebilir karttan,
ben ctesi gidip sorucam kızlar,sizin için yazarım buraya

vade farkının kuyumcuların elinde olduğunu bilmiyordum. yani vade farkı kuyumcuyla banka arasında bir mesele ama o maliyeti bize ödetiyorlar. bu esnaflardan korkulur.. ben sormuştum kuyumcuya neden bukadar yüksek vade farkı alıyorsunuz diye "banka bizden kesiyor mecburuz" demişti.. o kesintinin kuyumcunun keyfinden kaynaklandığını bilmiyordum. BDDK bence bunu da düzenlemeli.

geçen gün çeyrek almaya gittim kuyumcuya maaş kartımdan çekin dedim 4 tl komisyon koydu ben de vazgeçtim

merhaba kızlar,
benım kredı kartı hakkında bır sorum olacak sıze;
dıyelım bn kredı kartıyla altın aldım aylık 50 -100 neyse taksıtlerım var sadece taksıtlerımın tutarı kdr kredı kartına odeme yapacagım degılmı banka masraf koyuyormu uzerıe aylık odemelerın bunu merak edıyorum..

her ay bir çeyrek altın almanızı öneririm, bozdururken yada değiştirirken çok az kaybınız oluyor. Vade farkı koyuyorlar diye biliyorum.gg kullanın şimdiden.

bankalar işyerinden yüzde olarak komisyon alırlar.

buda işyeri ile banka arasındaki anlaşmaya göre değişir.

banka alıyor mecbur kesiyoruz yanlış bir ifade.

banka ile anlaşmamız böyle deseler daha doğru olur.

şu bir gerçek ki; kimse kar etmeyeceği işe girmez. elbet kuyumcunun da kendine göre karı vardır. nakit para ile alacağınız zaman pazarlık şansınız daha artar. buda kuyumcu karının bir kısmından feragat ediyor demektir.
ama iş kredi kartına gelince değişir. kuyumcu karını korur ve banka ile yaptığı anlaşma gereği alması gereken komisyonu sizin fiyatın üstüne ekleyip söyleyebilir.

mesela her ay gramla altın alabilirsiniz. goldaş, altınbaş gibi yerlerde var. çeyrekte kredi kartı ile alınabilir. bilezik şart değil.

gramla nasıl altın alınıyor ?
bildiğimiz şu çeyreklerden küçük olanları mı diyosunuz?

evet, internetten goldaş ın sitesine bakarsan görebilirsin.

1 gr, 2,5 gr gibi değişen ağırlıkta ve sertifikalı altın.

ben bunu bilmiyordum, teşekkür ederim canım
biz eşimle yatırım yapamıyoruz kenara atmayı beceremiyoruz en azından bunu yapmak daha kolay zannedersem

kırk yılın başı para biriktirip gram aldım..altın düştü

3-4 tl zarardayım

oynamadığı sürece altın iyi bir yatırım..alırken işçiliği olmayanlardan alın da zarar etmessiniz bozdurunca...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…