Kredi meselesi

Kızlar merhaba 1,5 yıllık evliyim eşim de bende çalışıyoruz esimin geliri bana göre daha yüksek evin kira elektrik su gıda kısmını eşim karşılıyor bende elimden geldiğince birikim yapmaya çalışıyorum ancak yeni bir ev işine girdik krediyle kredinin 3te birini eşim 3te ikisini ben karşılıyorum benim aldığım maaş dediğim gibi eşimden çok daha az elimde bir miktar kalıyor o da ay sonu sıfıra vuruyor artık birikimde yapamıyorum sizde ilerde kendimi garantiye almak adına birikimime devam edebilmek krediye daha az yardımda bulunmak bencillik mi olur bu konuda fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim
Evlilik mi kurdunuz şirket mi açtınız anlamadım

Burada bir çok kadının yorumunu okurken hayret içinde kaldım, kadın birikim yapayım demis ,eşimi dolandırmaya calisiyorum dememiş sakin olun .Bu ne öfke?
Kadin da parayı yine ailesi için biriktiriyor değil mi sonuçta.
Çok detay dusunmussun kocana sabır falan dileyenlere; evet kadınlar daha fazla detay düşünmek zorundadır, çünkü içgüdüsel, yuvanın kurulması ve devamlılığı bizim bu tutumuza bağlıdır çoğu zaman. Bu yüzden dişi kuş yapar deyimine muhatabiz.
Erkekler tabiat olarak çok sıkıntıya gelemez ,rahat yaşamayı sever malesef. Eşine 500 eksik verip daha zor günler için kenara koyması belki eşini şuan bir tık etkiler, ama ilerde daha büyük bir derdine yardımcı olabilir.
Eşi hiç çalışmayıp ev hanimi da olabilir di? Yok mu eşinden ev için para alıp biriktiren kadınlar?
Anneleriniz ceyiziniz için olan parayı nereden biriktirdi? kendi maaşından bir parça ayırmakta bahsediyor. Dünyanın bin türlü hali var . Sırf anti tez olsun diye lincleyen kafayı çözemedim.
Biz de eşimle birlikte çalışıyoruz. Ev kredisi,faturalar vs onda. Bende mutfak giderlerini karşılıyordum. Eşime mutfak masrafı seni yormazsa ben biraz da birikim yapacağım diye söyledim. Hatta yetişebilirsem her ay 500 de ben vereyim dedi birikim için. Sonuçta bu da bizim için bir yatırım. Canım esin zorlamayacaksa tabi ki biriktir.calisiyorsun netice de her harcadığını hesap verdiğini düşünmüyorum.100 tl bile olsa koy kenara .

Yaa evet haklısınız ama kendi babamdan bile para isteyemezdim eskiden anlar öyle koyardı cebime bi şekilde evet eşim biliyorum ama iki gün sonra demesin sen calismazken ben baktım sana açıkçası minnet etmek istemiyorum
Peki böyle diyecek düşünecek adamlarla neden evleniyorsunuz

Eşinize söyleyin biraz birikim yapalım çalışmadığım dönem kullanırım diye sizin hesabınıza aylık misal 500 TL atsın birikim olarak ayırın

Sizin evliliğinizde nasıl bilmiyorum ama benim eşim aldığı herseyi söyler telefon aldı mesela doğum günümde birsey olur telefon aldım sana bak ama sen şunu yapıyorsun der
🤦‍♀️🤦‍♀️

Diyelim ki bir kaza oldu çalışamayacak durumda kaldınız .
Eee o zaman ne olacak ?

Sizin evliliğinizde nasıl bilmiyorum ama benim eşim aldığı herseyi söyler telefon aldı mesela doğum günümde birsey olur telefon aldım sana bak ama sen şunu yapıyorsun der
Eşinizin bu yaptığı yanlış
Bu durumda susmayın.
Sen benim eşimsin bizim birbirimize aldığımızın verdiğimizin bir karşılığı olmaz olursa bu evlilik olmaz deyin.
Bıraksın bu huyunu.
Telefon aldım şunu yap oldu bu ne be.
Yaşı küçük herhalde

Burada bir çok kadının yorumunu okurken hayret içinde kaldım, kadın birikim yapayım demis ,eşimi dolandırmaya calisiyorum dememiş sakin olun .Bu ne öfke?
Kadin da parayı yine ailesi için biriktiriyor değil mi sonuçta.
Çok detay dusunmussun kocana sabır falan dileyenlere; evet kadınlar daha fazla detay düşünmek zorundadır, çünkü içgüdüsel, yuvanın kurulması ve devamlılığı bizim bu tutumuza bağlıdır çoğu zaman. Bu yüzden dişi kuş yapar deyimine muhatabiz.
Erkekler tabiat olarak çok sıkıntıya gelemez ,rahat yaşamayı sever malesef. Eşine 500 eksik verip daha zor günler için kenara koyması belki eşini şuan bir tık etkiler, ama ilerde daha büyük bir derdine yardımcı olabilir.
Eşi hiç çalışmayıp ev hanimi da olabilir di? Yok mu eşinden ev için para alıp biriktiren kadınlar?
Anneleriniz ceyiziniz için olan parayı nereden biriktirdi? kendi maaşından bir parça ayırmakta bahsediyor. Dünyanın bin türlü hali var . Sırf anti tez olsun diye lincleyen kafayı çözemedim.
Biz de eşimle birlikte çalışıyoruz. Ev kredisi,faturalar vs onda. Bende mutfak giderlerini karşılıyordum. Eşime mutfak masrafı seni yormazsa ben biraz da birikim yapacağım diye söyledim. Hatta yetişebilirsem her ay 500 de ben vereyim dedi birikim için. Sonuçta bu da bizim için bir yatırım. Canım esin zorlamayacaksa tabi ki biriktir.calisiyorsun netice de her harcadığını hesap verdiğini düşünmüyorum.100 tl bile olsa koy kenara .
Beyin kıvrımlarınızdan öpmek istedim teşekkürler……

Yatırım birikimden daha önemlidir. Sonucta insan neden birikim yapar? Bir mal sahibo olmak için. O yüzden kredi ödemekten gocunma.
Ayrıca yeni ev dediğinize göre ikinci evi mi aldınız? Arabanız var mı?
Eğer iki eviniz ve arabanız varsa birikim yapicam diye kendinden kısmak bence yersiz.

Ekleme; ilk evinizmis. Bence yine de salin biraz:) birkaç seneye enflasyon yüzünden maaş artar,odediginiz paranın değeri azalır. O zaman birikim yaparsınız

Son düzenleme:
Gerçekten ödemenin şu kadarı benim, şu kadarı senin diye plan mı yaptınız?
Garip değil mi sizce de?
Benim yakın bir arkadaşım da böyle. Market işi kadında , 'gelirken çocuğa süt alır mısın?' dese 'onu da bana kitliyorsun' diye sinirleniyor kocası. Her şey kuruş kuruş belli. İkinci evlerini aldılar yaşlar 30 olmadan, ama evlilikten ziyade ekonomik bir arkadaslik gibi. Doğum nedeniyle çalışamadigi dönemde yediği et bile çok görüldü lohusa kadına, o nedenle 'bunlara muhtaç olmaktan iyidir' diye ücretsiz izin hakkını kullanmadan,bebek minikken ise başladi.
Çok saçma geliyor ama
Konu sahibi 'dogum gunumde aldığı telefonu bile hep hatirlatir' yazmış. Böyle bir koca dogum zamanı birikimi olmayan karısına lohusaligi dar edebilir 🙄🙄🙄 bilemedim

Benim yakın bir arkadaşım da böyle. Market işi kadında , 'gelirken çocuğa süt alır mısın?' dese 'onu da bana kitliyorsun' diye sinirleniyor kocası. Her şey kuruş kuruş belli. İkinci evlerini aldılar yaşlar 30 olmadan, ama evlilikten ziyade ekonomik bir arkadaslik gibi. Doğum nedeniyle çalışamadigi dönemde yediği et bile çok görüldü lohusa kadına, o nedenle 'bunlara muhtaç olmaktan iyidir' diye ücretsiz izin hakkını kullanmadan,bebek minikken ise başladi.
Çok saçma geliyor ama
Konu sahibi 'dogum gunumde aldığı telefonu bile hep hatirlatir' yazmış. Böyle bir koca dogum zamanı birikimi olmayan karısına lohusaligi dar edebilir 🙄🙄🙄 bilemedim
Onu ciddi mi söylüyor, konu sahibinin alınganlığı mı bilemedim açıkçası, ciddi söylüyorsa çok çirkin.
Eşime evi ben aldım atarım seni evden gibi yersiz şakalar yaptığım için o da şaka olabilir diye düşündüm.

O ne diken üstü şey ya, sütün parasını hesap eden benim aldığım ekmekten benden fazla yedin de der.
Aşırı huzursuz evlilik, ev arkadaşına bu muameleyi yapmaz insan.

Back
X