kredi mevzusu

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.629
22.589
598
benim derdim de aileme kredi çekme konusu yalnız şöyle bir fark var ben sadece kredi çekiyorum ama babam kendisi ödüyor o açıdan sıkıntı yok hiç aksatmaz ve tarihini falan benden iyi takip eder. Ticaretle uğraşıyor kendi kredi limiti dolmasın diye benden istiyor.

konunun bana sıkıntı yaratan kısmı ise şu ; şimdi üzerimde bir kredi varken tekrar çekemiyorum dolayısıyla bir yatırım yapma durumum falan olmuyor şimdilik takmıyorum bu durumu ama babam benden bu kredi bittikten sonra da tekrar çekmemi istiyor yaklaşık iki katı kadar yani ben bir- 5 yıl daha kendim için kredi çekemem bu durumda yatırımlarımı nasıl yapmalıyım fikriniz var mı ?

Bir de sizce çok mu bencil düşünüyorum biraz tedirginim açıkçası hayırsız evlat olmak istemem ama büyük meblağlar söz konusu ve sürekli kredi çekmem isteniyor Allah korusun bi pürüz çıksa bir yerde kitlense kiramı bile ödeyemem çok zor durumda kalırım sonuçta ticaret...

Babanız borcunu günü gününe ödüyorsa mesele olmaz sanırım ,Allah ödeme kolaylığı versin.

Ne konular okuyoruz sadece krediyi alıp evladını tonla borcun altında bir başına bırakan babalar var. Sizinki en azindan ödüyor.

Yatırımı kredi çekerek mi yapıyorsunuz? Kastettiginiz ev arsa vs değilse mantıklı bir hamle gibi gelmedi bana.

İhtiyaç kredisi ise tekrar çekmenizi istediği 36aya zorunlu düşürdü başkan khk ile.
5yıl olmaz artık yani!
ama yinede siz babanız için değil kendiniz için çalışıyorsunuz.
bir kere yapmışsınız bir daha daha fazla istemesi bana tuhaf geldi biraz.

Bu devirde ticaret icin kredi cekmeyin
Bir is adami kendi kredi cekmiyorsa zaten bankalar ona vermedigi icin cekmiyordur yani krebilitesi kotudur
Gercekten babaniz odeyemezse sizde odeyemeyecek tutarda bir meblagsa babaniza acik acik soyleyin cekemeyeceginizi

Simdi kredi ile yatirim yapmak cok.mantikli degil, evli misinz? Oyle bir planinz var mi? Eger planlarinz varsa babanzla konusun onun disinda bir planiniz yoksa altin hesabina devam edin derim, ben de bekarken altin hesabi ile biriktrdim hatta aileme ev kredisi cektim onu odedim, altin hesabiyla dugunumu de yaptim cok sukur ne bileyim bazilari kullanildigini dusunur ama ben hic oyle dusunmuyorum icim cok rahat hatta simdi bile esi karismaz kardesime falan harclik yollarim, cunku ailemin beni nasil okuttugunu babamn isten cikip ek use gittigini, annemin evlere temizlige gittigini ben cok iyi bilirim onlar beni hic kirmadi ben de kiramam para icin

Simdi kredi ile yatirim yapmak cok.mantikli degil, evli misinz? Oyle bir planinz var mi? Eger planlarinz varsa babanzla konusun onun disinda bir planiniz yoksa altin hesabina devam edin derim, ben de bekarken altin hesabi ile biriktrdim hatta aileme ev kredisi cektim onu odedim, altin hesabiyla dugunumu de yaptim cok sukur ne bileyim bazilari kullanildigini dusunur ama ben hic oyle dusunmuyorum icim cok rahat hatta simdi bile esi karismaz kardesime falan harclik yollarim, cunku ailemin beni nasil okuttugunu babamn isten cikip ek use gittigini, annemin evlere temizlige gittigini ben cok iyi bilirim onlar beni hic kirmadi ben de kiramam para icin
Tebrik etmek istedim bende aynı durumdayım asgari maas olunca arttırıp bisey yapamiyorum malesef

Back
X