Kredi

Dondurmalipasta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2016
167
66
28
1yıllık evliyim. Kayınbabamın bir miktar kredi borcu vardı ve 3000 tl kadarını tamamlayamamış eşimde bana biz kredi çekip _3000 tl verelim diyor. Ben hayır dedim bu seferde benim çalışmadığımı kendisinin isterse her türlü verebileceğini söylüyor ve evlendiğimizde benim 5000 tl borcum vardı onu ödemiştik onu ödediğini yüzüme vurdu. Süzce ne yapmalıyım

karısmayın , evın butcesını zora sokmayacaksa ceksın versın parayı... bu yuzune vurma meselelerı nedenıyle hep derım kendı borcunuzu kendınız odeyın ve calısın erkek elıne bakmayın kı sızınde maddı konularda soz hakkınız olsun..

Eşiniz haklı.Evlendiğinizde eşiniz sizin 5000 binlik borucunuzu ödemiş henüz evli değilmişsiniz o borç yapıldığında eşinizde onu ödemek zorunda değildi.3000 bin çok büyük rakam değil oğlu yardım etmeyecekse kim yardım edecek zor durumda kalmış adam demek ki istemiş.Siz haksızsınız eğer eşim de bana hayır babana para verme dese bende aynen evlenmeden yaptığın borcu ödedim derim.Hem yarın bir gün sizin ailenizde zor durumda kalabilir ve para isteyebilir o zaman eşin de hayır ben vereemem derse ne olacak.

Henüz evli değilim.Büyük konuşmayayım ama evlensem dahi çalışıp hem borcumu öderdim hem de sonuçta dünya hali.Yeri gelir eşin işsiz kalabilir , hem kendi geleceğimiz emekliliğimiz için de sosyal bi hayat için de refah seviyemiz yükselsin diye de çalışmaya devam ederim. Dedikleri gibi bence 3000 TL cuzi bir miktar , k.baban yerine annen , baban veya kardeşin de olabilir. Hem eşin ayağını yorganına göre uzatacaktır. Borç olmayıversin . Sonuçta babası ? O'nun bu yaşa gelmesinde bir 3000 Tllik ederi yok mu diye düşünürdüm ben..

Yalnız verilen para borç olarak verilmiyor.
Yaklaşık 11 yıllık evliyim, kaç üç bin verdik. Borç olarak değil tabii kii. Bizde ev alırken para aldık ama borç olarak aldık özellikle, ben minnet etmeyeyim, muhtaç olmayayım, ayrım, haksızlık yapılmadığı ve kullanmaya çalışılmadığı müddetçe eşimden önce ben bile teklif edebilirim yardım etmeyi.
Heleki 1 senelik evliyken istemesem bile yok demezdim, her erkek eşinizin verdiği tepkiyi verirdi çünkü. Sadece Konuyu oraya getirmemek için bile destek olmalı, gönüllü gibi görünmeliydiniz bence.
( maddi durumunuzu bilmiyoruz tabii kii, çok zor durumda kalacaksanız o ayrı)

3000 lira çok bir para değil bence... Çeksin versin. Siz hiç hatır gönül değilsiniz bence.

Yalnız verilen para borç olarak verilmiyor.

Ne fark eder? Sonucta babasi, ha yuklu miktar olsa anlarim ya da sizin cok borcunuz olsa, altindan kalkamayacak olsaniz gene anlarim. Sonucta adam yetistirmis, ekmek sahibi etmis bir sekilde, bu yuzden bu kadar kucuk bi rakamin lafini etmeniz olmamis bence...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…