Herkese gecmiş olsun arkadaşlar
Sınavla ilgili dikkatimi çeken bir kaç şey var, sizinle de paylaşayım, ama ''cemre bunu hepimiz zaten biliyoruz'' diye dalga geçmeyin, ben aöf ile malesef pek ilgilenemediğimden bilmiyor da olabilirim
*Sınavda sadece a ve b kitapçığı vardı bu yüzden yanımdakilerle aynı kitapçıktım, normalde c ve d olmuyor muydu? bakmadım ama istesem çok rahat bakardım. gözetmenin biri çıktı biri uyudu, sınıfta neler döndü neler...
*Çantamda ders notları ve telefon vardı, eşim bahçede bekliyordu ve kalem kimlik alıp çantamı bırakcaktım o yüzden hiç umursamadım içinde ne oldugunu, ve lafa dalmışız bi baktım saat 9.25 aa ben giriyorum dedim o an heyecandan çantamla girdim. yani yanımda telefon ve ders notlarım kısa özetlerim de vardı... sözde çantama bakıldı ama hiiç umursanmadığı için öyle girdim girince farkettim
*Sınavda dersle alakasız değil de konuda kesinlikle gecmeyen şeyler vardı, acaba gecen dönemden de mi sordular? Ben gecen dönemi pek hatırlamadığımdan farketmemiş olabilirim.
*Derslere çalışırken de şunu farkettim, uzun uzun üniteyi okuyorum, üniteyi çalıştım diye özeti atlayıp geçiyorum, testini cözerken hiç görmediğim şeyler çıkıyor, bi bakıyorum özette apayrı şeyler anlatılmış ve bunlar özette geçiyormuş. Tabi her derste değil de bi kaç kez oldu bu
*Net olmayan sorular yine vardı tabiki, soruyu anlamadığım oldu bir iki yerde, şıklardan da anlamadıklarım vardı, laf salatası olmuş biraz. cevap çok net olmadıkça genelde arada kaldım epey iyi bilmeme ragmen. Tabi bazı konuları da hiç çalışmadığımdan bana müstahak, bu da apayrı bir mesele
*Gözetmen aynen şunu dedi bir kızın çok heyecanlı olması üzerine, ''aman canım 3 tane çözsen gerisini de hep aynı şık işaretlesen 35 alırsın zaten, çan var ne de olsa geçersin, ne dert ediyorsun? Benim kardeşim de aöf okuyo hep öyle yapıyor.'' Hani bunu biz de biliyoruz da gözetmenden duymak çok ilginç geldi
Bunun dışında, son bir hafta yarım yamalak çalıştığıma göre, sınavım çok çok iyiydi, tabiki bilmediğim takıldığım ahaha bu ne ya böyle bi konu mu varmış dediğim oldu ama yüzüne bile bakmadığım osmanlıcadan bile rahatça 7-8 soru yaptım. hiç anlamadığım 3-4 sorusu vardı sadece. Sonuçlarım mükemmel gelmeyecek tabiki ama o çalışmaya göre gayet güzel bekliyorum. Bence zor olan derslerin sınavları kolay tutulmuş, veya bana öyle geldi. Herkese geçmiş olsun.
Çok sağolun.
İnanın bir kez daha anladım sağlıktan daha önemli bir şey yok insan hayatında.Öncelik evladım ve onun sağlığı , sonrasında da can telaşı.
Ama şunu da anladım ki , hiçbirşey planladığın gibi gitmeyebilir.O sebeble son dakikaya bırakmak çok yanlışmış.
Gözetmeler bile bu şekilde gelmeseydiniz keşke , finalde telafi ederdiniz dedi.Hepsi benden yaşça küçüktü ve o halde sınavda olmama şaşırdılar.
Ama inat ettim , kendime kızdım ve gidebilecek halim olursa mutlaka gireceğim o sınavlara diye kafama koydum . Şimdi ameliyatım geçsin , beni gerçekten final programınıza alın .
Biberon canım , nasıl geçti senin okumadım geçmişi ?
Geçen dönemin belgesini aldın mı sen , ben almadım.
Canım benim, sen çok çok iyi ol, beraber çalışırız yine, sen onları hiç düşünme şimdi. Sen iyi ol, her şeyin telafisi, her şeyin bir yolu var, biz hep senin yanındayız.
Benim iyi geçti ausum, hatta beklediğimden iyi geçti, cumartesi günkü sınavdan bir tek temel bilgi teknolojileri sarstı beni, çok ayrıntı sormuşlar, ben de soruları okuyunca yok artık dedim. En çok yanlışım ondan olacak, ama yine de ortalamanın üzeri gelir diye tahmin ediyorum. Pazar günkü derslerim zor derslerdi, ama hatırlayamadığım sorular hariç çok yanlışım yok. Bir tek yeni türk edebiyatında 2 yanlışım var, her ders başına da hatırlayamadığım 2-3 soru var, herhalde bayağı iyi notlar gelecek bir aksilik olmazsa.
Belgeyi ben en son kalan kitaplarımı almaya gittiğimde sordum, size mektup gelecek, ondan sonra bizden alabilirsiniz daha gelmedi dedi kız. Sonra başka bir forumda okuduğuma göre, ne kadar doğru bilmiyorum, basımda bir hata olmuş belgelerin, o nedenle aöf tekrar bastırıyormuş, 1 ay içinde göndereceklermiş.
Anladım canım , bir belgemiz vardı gurur duyacağımız o da güme gitmesin dedim.
Yatıyorum zaten canım , kolumu kaldıracak halim yok . Yusuf arkadaşında apartmanda . Bende doktor randevu saatimi bekliyorum bugün için.
Sen var ya sen , yine 90 ları gözümüze gözümüze sokacaksın anlaşıldı.
Ne yazık ki öyle yazdığınız gibi son günler diye derslere gömülmedim.Son beş gündür hastanelerdeyim hep.Perşembe akşamı yoğun bir ağrı ile acile , cuma ultrason çekimleri ve tahliller.Hastalığım nüksetmiş ve safra kesem iltihaplanmış , acil ameliyat ama onun için önce iltihabın kurutulması gerekiyor.Cuma günü hep hastanedeydim.Cumartesi sabahı , önce hastaneye ağrı kesici iğnelerimi olmaya sonra da sınava gittim . Sırayı sıka sıka ağrıdan çözmeye çalıştım soruları , çıkarken damar yolum açıktı elimde , her yerim delik deşik zaten , ucu kapıya takıldı ve çıktı , her yer kan gölü.Zaten halsizdim , yığıldım kaldım yere.Yine hastane.Günde 4 saat serum alıdım ve alıyorum hala.
Cumartesi oturumundaki gözetmeler sanki benim için yollanmış iki adet melekti.Çok teşekkürler her ikisinide .Çok ilgilendiler.
Pazar günüde aynı şartlarda gittim sınava.Tek farkı sözde pazar derslerini cuma, cumartesi çalışırım diye plan yapmıştım .Ama hiç çalışamadım.Bir ara serum takılıyken hastanede okumaya çalıştım ama uyumuşum.
Sınavlarım çok kötü geçmedi , pazar günü olanlar özellikle kendi güncel ve siyasi bilgilerime dayalı yanıtlamaya çalıştım.
Son haftaya çalışmayı bırakırken hiç bu hastalık işini hesaba katmamıştım tabii ama çok büyük ders oldu bana.
Şimdi en kısa zamanda ameliyat olacağım .Dua edin sizlerde.
Umarım herkes emeğinin karşılığını alabilmiştir.Ben emeğimin olmasa da o şekilde sınava gidip , dişimi sıka sıka soru çözmenin karşılığını alacağım gibi.Biri hariç diğerlerinden umutluyum.
auscum geçmiş olsun canım bende bu kız nerelerde diyorum.umarım ezan okunuyor tezzamanda kavuşur sağlığına önce sağlık canım Allah çocuklarımıza bize sağlık versin gerisi önemli değil.finallere ağırlık verirsin olur biter.
buarada gazelde yok piyasalarda bişey olmasın onada.
kızlar benimde sınavlarım geçecek derecede iyi geçti ama ingilizce 2 ve inkilaptan aynı şeyi söyleyemiycem ben bunlarınasılverecem yaaa
Ablacım çok üzüldüm yaa çok çok geçmiş olsun. İnşallah ameliyatın tedavin iyi geçer ve en kısa sürede sağlığına kavuşursun. Helal olsun o halde sınavlara bile girmişsin, ben olsam girmezdim sanırım, bu emeğinin karşılığını alacağına eminim.
Garengim , Allah beterinden korusun ama cidden kabus gibi bir beş gündü.
Bugün çok çok iyiyim . Sınavlara eşimde gitmemi istemedi ama inat ettim sanırım .
Senin nasıl geçti tatlım ?
Saol arkadaşm yarında bi gecse hepimz rahatlasak :)
Evet ev taşıdk çok zorlandm bu dönem
2seneyi bir arada gotrmek cok zor
Ben gecn dönem 40la koşullu gectm inkılaptan dger notlarm yuksek diye yrttm
aslnda brz ondan rahatm ortalamayla kurtarma Şansımız var diye
ama bu dönemde koşullu gecme hakkm olurmu bilmiorum
2dönem ust uste inkılaptan koşullu gecirirlermi acaba
bu arada evet inkılap 2den grdim canım
biz inkilap için neyapsakki gözde bi yöntem bulsak valla ben satır satır okuyım not alıyım diyorum gerçi busefer çalıştım satır satır okudum ama önemsiz dediğim yerlerden sormuş hatta kitabın başında sağlık ulaşım vardı onları okurken çok sıkıldım sen gel ulaşımdan sor tek dikkatimi çeken demiryolu olmuştu onuda sordular
Neyse halletmişsin sınavları da finallere bir şeyciğin kalmaz.
Benim de genel olarak iyiydi. Cumartesi günkü derslere çalışıp bitirmiş, pazar günküleri de cumartesi gününe bırakmıştım ben de senin gibi.Ama hiç canım istemedi ve üstün körü geçtim öyle sadece sondaki soruları çözdüm kapattım. 4 dersten 1i ingilizceydi zaten ona çalışmıyorum diğerlerini de amaan dedim sallarım kalırsam da kalırım diploma derdim yok nasılsa diye. Ama enteresan bir şekilde pazar günküler daha güzel geçti algılarım mı daha açıktı artık bilemiyorum, daha rahat yaptım salladıklarım da oldu tabi ama eve gelince baktım 1-2 tanesi tutmuş Ve baktım 4a 4b idi hepsi özellikle yapmadığım halde Ama yanlışım vardır kesin. İki gün de 10-10 buçuk gibi çıktım sınavdan rahat geçti yani.
Ne yazık ki öyle yazdığınız gibi son günler diye derslere gömülmedim.Son beş gündür hastanelerdeyim hep.Perşembe akşamı yoğun bir ağrı ile acile , cuma ultrason çekimleri ve tahliller.Hastalığım nüksetmiş ve safra kesem iltihaplanmış , acil ameliyat ama onun için önce iltihabın kurutulması gerekiyor.Cuma günü hep hastanedeydim.Cumartesi sabahı , önce hastaneye ağrı kesici iğnelerimi olmaya sonra da sınava gittim . Sırayı sıka sıka ağrıdan çözmeye çalıştım soruları , çıkarken damar yolum açıktı elimde , her yerim delik deşik zaten , ucu kapıya takıldı ve çıktı , her yer kan gölü.Zaten halsizdim , yığıldım kaldım yere.Yine hastane.Günde 4 saat serum alıdım ve alıyorum hala.
Cumartesi oturumundaki gözetmeler sanki benim için yollanmış iki adet melekti.Çok teşekkürler her ikisinide .Çok ilgilendiler.
Pazar günüde aynı şartlarda gittim sınava.Tek farkı sözde pazar derslerini cuma, cumartesi çalışırım diye plan yapmıştım .Ama hiç çalışamadım.Bir ara serum takılıyken hastanede okumaya çalıştım ama uyumuşum.
Sınavlarım çok kötü geçmedi , pazar günü olanlar özellikle kendi güncel ve siyasi bilgilerime dayalı yanıtlamaya çalıştım.
Son haftaya çalışmayı bırakırken hiç bu hastalık işini hesaba katmamıştım tabii ama çok büyük ders oldu bana.
Umarım herkes emeğinin karşılığını alabilmiştir.Ben emeğimin olmasa da o şekilde sınava gidip , dişimi sıka sıka soru çözmenin karşılığını alacağım gibi.Biri hariç diğerlerinden umutluyum.
biz inkilap için neyapsakki gözde bi yöntem bulsak valla ben satır satır okıyım not alıyım diyorum gerçi busefer çalıştım satır satır okudum ama önemsiz dediğim yerlerden sormuş hatta kitabın başında sağlık ulaşım vard onları okurken çok sıkıldım sen gel ulaşımda sor tek dikkatimi çeken demiryolu olmuştu onuda sordular
Bende pazar günü olan bir dersten en yüksek notumu beklyorum , daha önce çok çalıştığım bir ders vardı , en berbatta o geçti.
Sanırım çalışmamanın rahatlığı ile insan soruların cevapları hakkında kendi bilgisi ile yorum yapıp , seçenekleri eleyebiliyor , çok çalınşınca hepsi birbirine mi giriyor ne ?
biz inkilap için neyapsakki gözde bi yöntem bulsak valla ben satır satır okuyım not alıyım diyorum gerçi busefer çalıştım satır satır okudum ama önemsiz dediğim yerlerden sormuş hatta kitabın başında sağlık ulaşım vardı onları okurken çok sıkıldım sen gel ulaşımdan sor tek dikkatimi çeken demiryolu olmuştu onuda sordular
Valla canım tam adamına sorduk napalm diye :):):)
Ben çalışamıyorum bu derse
artk yapcagm bisey yok battı balık yan gidiyor hahaha :):):)
Öyle bir göz atıp giriyorm sınava zaten çalışmak istemiyorum çalışsam satr satr ezberlemek lazm oda imkansz
Savaştan hemen sonra hangisine önem verilmiştir: Demiryolları yapımı
Son halife Abdülmecidin hangi hareketi halifeliğin kaldırılmasını hızlandırmıştır : İngilizler ile yapılan gizli Mektuplaşma.
Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası Başkanlığı kim üstlenmiştir : Kazım Karabekir paşa
Türk kelimesi hangi anayasada ilk defa kullanılmıştır : 1924 Anayasası
Hatay sorunu sorusunun cevabıda : Sandler Raporu
Misakı iktisadi ile ilgili bi soru vardı Türkiye iktisat kongresi
Türk Yunan sorunu Etabli meselesi olacaktı
Benim hatırladıklarım bunlar.
meri sağol arkadaşım ama abdulmecidin mektuplaşması değilde ben bütçe artırımı için isteği yaptım bu istek mustafa kemal için bardağı taşıran son damla olmuştur diye bi bölüm var ben onu yapmıştım yanlış ozaman
bu bölüm sayfa 20 de alt kısımda yazıyor
Ablam ya noldu sana
çok uzuldum cok geçmiş olsun
dualarım seninle
en kısa zamanda toparlanmanı diliyorum Allahtan
çok dikkat et kendine
Geçmiş olsun auscum, tez zamanda ameliyatını olur iyileşirsin inşallah. Bol bol dinlen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?