Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

kızlar bende bişey sormak istiyorum...puanlara bakarken, kredileride gösteriyor ya, işte 4,00 veya 7,00 falan yazıyor....mesela 7,00 olan çok yüksek mi demek?
en krediyi anlayamadım biri bi anlatırsa çok sevinirim bi zahmet ya..

ben bıldıgım kadarıyla yazayım tamamlayacak arkadaslar olur mutlaka :) Bahsettıgınız rakamlar kredı sayısı oluyor eger kredısı yuksek dersten yuksek not alırsanız ortalamanızı yukseltıyor yenı sıteme gore ortalama 2.00 ve uzerı olmalı boyle olunca mesela bır dersten dusuk aldınız ortalamanız 2.00 ustu oldugu ıcın o dersten sorumlu olmuyosunuz.

[h=5]türk dili:70
halkla ilişkiler uygulama teknikleri:100
halkla ilişkiler yönetimi:60
iletişim araştırmaları:90
iİnkilap tarihi:50
ikna edici iletişim:60
kurumsal iletişim:60
Reklamcılık:60
iktisat:40
[/h]
herkesin notları hayırlı olsun benimde notlarım be şekilde finallere çok az kaldı darısıda finallereee

Sevgicim , dün notların açıklanması gazıyla 3 ünitenin hakkından gelebildim nihayet gece.Eklersen sevinirim .

Hadi bakalım son 10 gün . Hepimiz alttan ders bırakmadan kurtaralım bu seneyi , mezun olacaklarda olsun inşallah.

evet şimdi açıldı matematik 50- İstatistik 65

bütün ünitelerim bitti kızlar benim bu son iki hafta tekrar yapacağım.
matematik cok kritik

kızlar ingilizcenin kredisi 3,00 dı galiba ben 30 almışım ne yapmak lazım kaç almam lazım nasl hesaplanıyor bu oratalama kredi hiç anlamadım ben u sistemden ya

kızlar ingilizcenin kredisi 3,00 dı galiba ben 30 almışım ne yapmak lazım kaç almam lazım nasl hesaplanıyor bu oratalama kredi hiç anlamadım ben u sistemden ya

canım kredi hakkında bende merak ediyorum son durumları...benimde pek fikrim yok...ama çan meselesi olunca senin hesaplayacağın şekil doğru tutmaz sanırım...

2 tane ders olsun.
TÜRKÇE
MATEMATİK
Kredileri Türkçenin 3 olsun matematiğin 5 olsun.
Türkçeden harf notun AA düştü.
Matematikten BB düştü diyelim.
Genel ortalama hesaplanıyor ya.Dönem ortalaması yani
Onu şöyle hesaplıyorlar:
Her ders için kredi*harf notu bunu hesaplıyorlar.Her ders için buldukları sonucu toplayıp toplam krediye bölüyorlar.

Türkçe= AA=4 kredi=3 demiştik 4*3=12
Matematik=BB=3 kredi=5 demiştik 3*5=15
toplam kredimiz=3 +5=8
Toplam ders puanları= 12+15=27
Dönem ortalaması=27/8=3.375 işte bu dönem ortalamamız oldu.

Matematikten AA alsaydık Türkçeden BB alsaydık ne olurdu dönem ortalamamız:
Matematik=AA =4 kredimiz 5ti 4*5=20
Türkçe=BB=3 kredimiz 3tü 3*3=9
Toplam kredimiz=5+3=8
Toplam ders puanları=20+9=29
Dönem ortalaması=29/8=3.625

Demekki kredisi yüksek olan dersten yüksek alırsak ortalamamızı daha çok yükseltir.

Biraz uzun oldu ama anlatabilmişimdir inşallah.

çok güzel anlatmışsın canım çok teşekkür ederim..anladım galiba...
kredisi yüksek olan dersten nekadar yüksek alabilirsek okadar yükseliyoruz yani..çok sağol cnm zahmet oldu

3 unite daha bitirdim, simdi kisa bir unitem var onu da bitiririm umarim. Vizede Osmanlicadan korkuyordum, simdi eski turk edebiyatindan cekiniyorum, aruz vezinleri ilk final unitesi. Soyle bir baktim da, benim liseden hatirladiklarimdan cok farkli, hos liseden mezun olali 20 yil oldu, hatirlasam ne fayda :)).

Gazelcigim, diger konuda temel bilgi teknolojileri sorularini sormussun, yeni gordum. Bende hepsi var, su unite bitsin, hemen yazacagim sana. Herkese kolayliklar diliyorum...

Şartlı geçmek nasıl oluyor ben son sınıfım bende olmaz heralde çünkü mezun olmak istiyorum

Şartlı geçmek nasıl oluyor ben son sınıfım bende olmaz heralde çünkü mezun olmak istiyorum

ortalaman 2nin üzerindeyse şartlı geçiyorsun arkadaşım yani geçmiş sayılıyorsun işte şart kısmı ortalamaya bağlı anlamında
son sınıflarda o şekilde geçebiliyor

ortalaman 2nin üzerindeyse şartlı geçiyorsun arkadaşım yani geçmiş sayılıyorsun işte şart kısmı ortalamaya bağlı anlamında
son sınıflarda o şekilde geçebiliyor

Mesela benim 25 aldığım dersin vizenin %30 u 7.5 ediyor
Ben bu dersten ne kadar çalışırsam çalışayım 50nin üstüne hayatta çıkamam
Yani 50 bile ütopya oldu o derece
Şartlı geçebilmem için kaç alma lazım 40 alsam %70 i 28 ediyor
vize final ortalaması 35.5 oluyor bu notla geçermiyim en düşük kaç almalıyım kii
Şartlı geçebileyim ayy ne çok sordum ama eminim anlatabilmişimdir derdimi
Diğer derslerin hepsini geçmesine geçerim de bu ders imkansız gibi yaa
Çok zor bir ders diğer derslerden hepsinden çok yüksek alsam bu derste arada kaynarmıı geçebilirimiyim

35.5 not ortalamasında ki dersten , genel not ortalaman 2.00 ve üzeri ise evet şartlı geçebiliyorsun.
Bu kolaylık neden var ,çünkü büt.ler yok bu sene

arkadaşım vize ve final ortalaman 32nin üstünde olursa ortalamayla kurtarabilirsin
kaç alman gerektiğini tam olarak hesaplayamıyorum şu an beynim durdu
ama dediğin gibi 40ta alsan geçersin ortalamayla
tabi birde çana bağlı ama çan geçen sene pek etkilemedi
yani 50 üstü olan herkes geçti
altında kalıpta 32 üstü olanda ortalamayla geçti
32 altı kalanda büte kaldı
büt yapıldı geçen sene inşallah bu senede büt koyarlar

Arkadaşlar diyelim ki not ortalamamız 2 nin altında o zaman otomatikman bütün derslerden kalıyor muyuz ?

Kalınca 2. donemin derslerinini alıp harcı odeyemiyor muyuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…