aynen katılıyorum canım...
bak kendimden örnek vereyim...benim babam sınıf öğretmeniydi ve formasyon alarak bilgisayar öğretmenliğine geçti...
21 yaşında erkek kardeşim var, oda bilgisayar öğretmenliği bölümünde okuyor bu sene son sınıf nasipse...
ben de en az 15 sene öncesinden beri bilgisayarla haşır neşirim....gecemiz gündüzümüz hep bilgisayarla geçerdi bekarken ve hala da öyle...bilgisayarsız bi ortam düşünemiyorum....
ama bu kadar artıların yanında bilgisayar dersinden sınavda afalladım...
uzman kullanıcıyım demiyorum ama arkadaş çevremde aile dostlarımız arasında en ufak bişeyi bana sorarlar, bilgisayar dendi mi hemen benim ismim geçer...
bunları övünmek kasıntılık yapmak için söylemiyorum haşa...
sadece okadar içli dışlı olduğum bi derste bile afallayarak aöf nin sisteminin ne kadar zorladığını ifade etmek istiyorum...
vizelerden sonra bilgisayar sorularını babama kardeşime gösterdim gözleri şaşı beş bakar oldular :) çok şaşırdılar bu ne böyle diye...
kardeşim dört senedir fakültede 4,00 ortalamayla okul derecesine müdahil iken, son 2 senedir okulunda asistanlık yaparken,o bile şok oldu sorulara...
abla aöf yi çok basite almışım ben bu ne böyle...sen çok çalışıyorum kafmı kaldırmıyorum dedikçe ben gülüyordum abla abartma diyordum ama haklıymışsın...
aöf ne yapmış bu sene böyle dedi...
babam soruların çoğunu bilemedi düşünün formatör olduğu halde...
yani diyeceğim kızlar...evet sistem değişti ama eğitim kalitesi falan filan diye değil, aöf nin tek bir amacı var, oda para kazanmak...o yüzden mezun etmemek için elinden geleni yapmış..
evinde kendi imkanıyla çalışan öğrencilere üstelik kitaplardan hiç soru sormayarak, sırf basit bi soruyu bile dolandıra dolandıra dolaylı yollardan sorarak napmaya çalışıyor acaba?
2+2=4 tür....böyle bi soruyu daha başka nasıl dolandırabilirsin ki...
ama maşallah aöf özellikle final sınavında 2+2= 5 sonucunun yöntem araştırmasını istemiş bizlerden...
başka lafım yok benim kızlar...iyice lak lak yapıyoruz burda, ama aöf nin umrunda değil...biz burda sınav durumunun rezaletini konuşurken, bütünlemenin kalkmış olmasının hüsranını yaşarken, aöf çoktan facebook sayfalarında bangır bangır kayıt yenileme paralarını duyurmuş...
zıkkım olsun ne diyim...
benim babam türk dili ve edb profu, yok yani bazı sorularda ne sordugunu anlamadı, bazılarında direkt net cevap veremedi. ama bazılarına da diyor ki bilmemekten değil, kendi kafalarına göre kural uydurmuşlar ve ona göre hangisi doğrudur hangisi yanlıştır diyorlar dedi, aslında bi sorunun da hatalı olduğunu, öğretim üyelerine sorsanız bir çoğuna çelişki var diyeceklerini söyledi :26:
ya kızlar sorayım sorayım diyorum unutuyorum....
bu sınavdaki gözetmenler hakkında benmi çok abartıyorum yoksa hep bana mı denk geliyor...zaten akıllısı beni bulmaz da...tövbe tövbe..
ya kısaca anlatayım...normalde okuma hızım çabuktur....bir soruyu bi kere okuyarak anlarım...şıklarıda haliyle çabucak okurum...binde bir ikinci defa okumuşluğum vardır yani soruyu...
ona rağmen bu sınav esnasında daha saat 10'a gelmeden millet bitirip çıkıyor....bir iki kişi olsa takmayacam devam edicem ama saat inanın 10 da sınıfta 3 kişi kaldık...bu ne böyle dedim yaa ben daha ikinci derse geçmeden millet dört dersi bitirip nasıl çıkyor...
sınıfta son 3 kişi kaldık, gözetmen gözümüzün içine bakıp durdu of layıp pof layıp durdu...be adam sen para alıyorsun babanın hatrına mı duruyorsun ne bu acele yaa...resmen psikolojisi etkileniyor insanın...bütün motivem düştü gözetmen böyle yaptıkça....hadi hadi çabuk der gibi baktı durdu oflaya oflaya...sinir oldum..
hatta benim önümde bir erkek öğrenci vardı, çocuk yazık dönüp dönüp bana baktı çıkıyormuyum diye yazık :) bende acıdım en son bitirdiğim halde o çocuğu bekledim çıkmadım...
çünkü gerçekten çocuk çok evham yaptı herkes çıktı diye...sırf bekledim yazık yaa... oda bitirdi sonra beraber çıktık...anlamış zaten çocuk çıkışta sağol abla allah razı olsun dedi :) tek başıma kalınca bu gözetmenler hadi hadi deyip duruyorlar dedi, beklediğini anladım teşekkür ederim hakkını helal et dedi...yazık çocuğa...
bu gözetmenler çok öenmli bi mesele bence morali bozuluyo insanın...
sizinde başınza geldi mi hiç....vizede de böyle millet çıktı erkenden..anlamış değilim...
gözetmenler çok kaba denk geldi bana da
mesela cumartesi lavaboya gidebilir miyim vakit var mı diye sordum, saat yoktu sınıfta benim de saatim yoktu, 'e git gidiyorsan banane' dedi
pazar günü de, bi adamla tam arka arkaya kalktık, adam kağıdı teslim etti iyi günler dedi, ''sınav devam ediyor beyefendi ne diye konuşup rahatsız ediyorsunuz'' diye çıkıştı
halbuki adam sesli falan da demedi fısıltı şeklinde söyledi ve gecti asıl gözetmen olay yarattı, iyiki o adam önümdeymiş diyorum, yoksa ben iyigünler deseydim de bana öyle bagırsa cıldırırdım ve ben de ona atarlanırdım
daha öncesinde de, kapının önünde tartışma çıktı biri gec kalmış alınmıyordu
bagrış cağrıs kavga gürültü of neler neler, biri dediki gözetmene 'uyarsanız da biraz sessiz olsalar olmaz mı'. gözetmen ''bu benim görevim değil'' dedi
ama arasınavda iyiydi, heleki pazat günkü şeker gibi bi kadındı