Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

benim babam türk dili ve edb profu, yok yani bazı sorularda ne sordugunu anlamadı, bazılarında direkt net cevap veremedi. ama bazılarına da diyor ki bilmemekten değil, kendi kafalarına göre kural uydurmuşlar ve ona göre hangisi doğrudur hangisi yanlıştır diyorlar dedi, aslında bi sorunun da hatalı olduğunu, öğretim üyelerine sorsanız bir çoğuna çelişki var diyeceklerini söyledi :26:

gözetmenler çok kaba denk geldi bana da
mesela cumartesi lavaboya gidebilir miyim vakit var mı diye sordum, saat yoktu sınıfta benim de saatim yoktu, 'e git gidiyorsan banane' dedi
pazar günü de, bi adamla tam arka arkaya kalktık, adam kağıdı teslim etti iyi günler dedi, ''sınav devam ediyor beyefendi ne diye konuşup rahatsız ediyorsunuz'' diye çıkıştı
halbuki adam sesli falan da demedi fısıltı şeklinde söyledi ve gecti asıl gözetmen olay yarattı, iyiki o adam önümdeymiş diyorum, yoksa ben iyigünler deseydim de bana öyle bagırsa cıldırırdım ve ben de ona atarlanırdım
daha öncesinde de, kapının önünde tartışma çıktı biri gec kalmış alınmıyordu
bagrış cağrıs kavga gürültü of neler neler, biri dediki gözetmene 'uyarsanız da biraz sessiz olsalar olmaz mı'. gözetmen ''bu benim görevim değil'' dedi

ama arasınavda iyiydi, heleki pazat günkü şeker gibi bi kadındı

sınıfta saat olmamasına çok şaşırdım...bende cumartesi günü sınava giderken abdest aldım, saatim su alıyor diye çıkarmıştım unutmuşum yaa, sınıfta şükür saat vardı ama sınav okuluma gidene kadar kırk kşiye saat sordum...birde zaten kampüs şehrin dışında bir buçuk saat yol gittim...dolmuşta yer yoktu zaten o bir buçuk saati ayakta gittim, aşırı trafik sıkışmış, sınava beş dakka kala yetiştim şükür ama baya gerilmiştim saatimi de evde unutunca...neyseki onu atlattık...

ama pazar günü, sınav girişinde arama yapılırken kadına sinir oldum...üzerimde pardesüm var, ben çantamın fermuarını açtım, zaten içinde birtek cüzdanım ve giriş belgem kimliğim var... kollarını kaldır dedi kaldırdım, kızım pardesünün düğmelerini açsana diye çıkıştı, hey allahım sabır ver daha bismillah demeden bozuyolar morali dedim...
söylediniz de açmadımmı dedim kadına, bunu siz bileceksiniz diyo bana...nerden belli belki içindeki pantolonun cebinde kopya cep telefonu falan olmadığı dedi,
bende düzgünce aç deyin açalım dedim,
hey allahım neden akıllılar denk gelmez bana yaa...birde kulaklarımı kontrol ediyor, ses cihazı falan varmı diyeymiş, resmen kopardı kulağımı, başörtün var ne bileyim görünmüyor diyo...
küpelerimi çekiştiriyor falan resmen koparacak yaa, acaip sinir oldum,... hep uyuzlar beni bulur zaten...
bu gözetmenler ve salon başkanları olayı çok önemli kızlar, allah merhametlisine denk getirsin, basite almayın çünkü insanın moralini bi bozdularmı bütün sınav motivasyonu gidiyor insanda...

Gazel keşke onun bu tavrını şikayet etseydin . Bazı hareketler ciddi ciddi düşmanlıkla yapılıyor ne yazık ki.

Off ya , sınavlar bitince ohh kafam rahatlar demiştim ama hiçte öyle olmadı .Hala üzerimden atamadığım bir stresim var. Kaç alacağım , çan ne olacak ?

Sizde de öyle mi?

Beni de eklemişsin sevgi meleği teşekkür ederim
Kızlar ben sınavdan bir gün önce yani cuma gecesi yatmadan adalet gruplarına bakıp yatayım belki bi cümle okurum onun bile faydası olur dedim bi girdim çocuğun biri 6 doğruyla dersten geçme diye birşey yazmış ister istemez dikkatimi çekti ve okudum..
Diyordu ki eğer 6 sorudan eminseniz ve diyelim ki bu cevaplar: aabbcd şeklinde e şıkkından hiç işaretlenmemiş yani, gerisini e diye işaretleyin.. Çünkü aöf sınavlarında soruları hazırlayanlar cevapları her şıktan 4 er tane olacak şekilde ayarlamıştır.. Bende önce inanmadım ama vize cevaplarına baktım cidden eşitti..
Ve ben sınav sonunda sürekli bu şıkları eşitlemeye çalıştım

O yöntemi ben hem vize de hem de finallerde uyguladım.
işarediklerimi saydım a dan 4 tane işaretlediysem bi daha işaretlemedim. ki emin olduklarımdı hakikaten baktım bi daha a şıkkı doğru olan yoktu

Günaydın kuzummm..
Öyle öyle yani ben bi sürü sınav inceledim hepsi öyleydi, olmayanlar da vardır tabiiki ama 5 şıka eşit bölüyorlar. :)
Sallamalarımı bile öyle yapıyorum ben.

Ben o yöntemi vizede denetimde uyguladım emindim üstelik ama öyle değilmiş meğer düşük aldım
Birde a ve e şıkları çoktu o dersimde bende nerden geldiyse aklıma bu yöntem geldi.
Sonra sildim eşitledim saf gibi. Sonuç olarak düşük aldım
Hiç takılmayın öyle şeylere. Onu yaptığım dersim düşük diğerleri yüksek geldi.

Son düzenleme:
O yöntemi ben hem vize de hem de finallerde uyguladım.
işarediklerimi saydım a dan 4 tane işaretlediysem bi daha işaretlemedim. ki emin olduklarımdı hakikaten baktım bi daha a şıkkı doğru olan yoktu

Günaydın kuzummm..
Öyle öyle yani ben bi sürü sınav inceledim hepsi öyleydi, olmayanlar da vardır tabiiki ama 5 şıka eşit bölüyorlar. :)
Sallamalarımı bile öyle yapıyorum ben.

Tamam da ben yeni öğrendim Snejanka.. Bu sene başladığım için de doğal bu.. Sadece vizelerde bundan haberim olmamıştı o kadar.. :)
Ki bunu öğrenmem bana yarar değil zarar getirdi, belkide doğru yaptığım şeyleri sildim bilmiyorum..
O yüzden sonuçları beklemekten başka çarem yok.. Sorular açıklansa bile tam olarak neyi ne yaptığımı hatırlayamam bu yüzden..
Mesela benim 50 altı aldığım 3 ders vardı vizeden bunu vizelerde bilsem ona göre işaretleme yapar en azından 50 yapardım o yönden karım olurdu..

Ben de o yontemi duydum hatta hicbir sey bilmiyorsaniz hepsini ayni şıktan atin diye yazmislardi 20 puan garanti olsun diye. Ben de ister istemez dikkat ettim hatta bir sorumu da oyle dogruya cevirdim, hic c isaretlemedigimi farkedip geri donup baktigimda anladim. Ama bence de her zaman etkili olmayabilir, şıklarin esit dagilimini sinavin istatiktiksel olarak dogru olmasi gerektigi icin yapiyorlarmis. Yani tamamen her seferinde esit olmasa bile yakin yapiyorlarmis 1-2 farkla.

evet bu yöntemi bende duymuştum ama asla böyle bi riske girmem...
çünkü kesin bişey değil sadece ihtimal...
varsayımlarla riske atamam sınavımı...
bildiklerimi yaparım, bilemediklerimi de bana en yakın gelen şıkkı atarım....ama asla kaç tane a işaretlemişim kaç tane b işaretlemişim diye saymam...
kızlar bu yöntem her zaman geçerli değil..mesela ben vizede dört tane soruyu ard arda b işaretlemişim...cevap kağıdında ard arda dört soru b olunca cevap kağıdına bakındım durdum, tekrar soruları kontrol ettim, yanlışmı yaptım ki diye ama çok eminim doğru olduğuna...
ama asla silip değiştirmedim..iyikide değiştirmemişim hepsi doğruydu...yani diyeceğim yanıltmalar olabilir...
bazı sınavda bir şık sadece bir tane işaretlenebiliyormuş...
bunlara aldanıp da sırf acaba olurmu ki diye silip yanlış işaretlemeyin...

BENİ DE EKLER MİSİN SEVGİCİM?

pAZAR GÜNKİ GÖZETMEN YAŞLI BİR BAY ÖĞRETMENDİ , ÖN SIRAYDI BAKIYOR EDİYOR ,SIRAYA ÇARPIYOR SİNİR OLDUM

BANA BAKLDIĞINDA KONSATREM BOZULYOR BENİM TEPEM DİKİLMELERDEN FELAN HİÇ HOŞNUT DEĞİLİM.

CUMARTESİ GÜN İSE GÖZETMENİ BİRİ SIRAYA KOYDU KAFAYI DİĞERİ TAM DİKTATÖR BİR KADINDII YANİ..

BİR TEKK ÖĞLEDEN SONRASI SIKINTIYDI BENİM İÇİN..

BEN TÜRKİYE ORTALAMSININ DÜŞÜK OLUCAĞINI TAHMİN EDİYORUM ,HERKES ZOR OLDUĞUNU SÖYLÜYOR.ORTALAMAYLA GEÇERİZ DİYE TAHMŞN EDİYORUM KIZLAR

BİRDE BU BAHAR DÖNEMİNDEKİ KİTAPLARI NE ZAMAN ALACAĞIZ ÜNİTE SAYILARI,DERSLER BELLİ Mİ?

Hayırdır sana ?
Bilmediğin için sana küfür ettim falan mı sandın ?
Yaptığım yorumu iyi oku..

Dersler aöfnin sitesinde var ama kitaplar bahar döneminde yayınlanır e kitap bölümünde
Ama ders listeleri var. Benim yine 5 dersim var. Bu dönemden daha zor gibi görünüyor. Finansal tablolar filan

selam kızlar nasılsınız.geç geldim biraz.benim sınavım nasıl geçti inanın bilemiyorum tek emin olduğum ara sınavda 30 aldığım dersden 60 ın üstünde geldiği diğer 10 aldığım dersinde 30 un üstünde geldiği.diğerleri hakkında bi fikrim yok hani mala bağlarlarya hee işte öyleyim iyi de diyemiyorum kötü de anlamadım bu duyguyu ilkdefa hayatımda bi sınav için yorum yapamıyorum.hiç bişey hissetmiyorum.hayırlısı olsun artık nediyim yaaa.

buarada kızlar BÜTÜNLEME çok dilekçe gönderildiği tepki olduğu için görüşülüyormuş 1-2 haftaya kadar karara bağlanılacakmış.nekadar doğrudur bilemiyorum netde bir iki yerde yazıyor.

güz gülleri gibiydik hiç bahar yaşamadık şarkısını söyletmezlerde bize şen şakrak bahar sınavlarına yine hazırlanırız.tabi ben en tembeliniz olarak devamederim yine

Benim de bazı derslerin ünite sayıları belli olmadığı için net bir rakam söyleyemiyorum. Umarım kayıt yenileme sırasında kitaplar hazır olur da geçen seferki gibi vizeye 2 hafta kala almak zorunda kalmam. Ben kitabı çizerek ve ondan da özet çıkararak çalışıyorum, geçen sefer internetten çalışırken çok zorlandım.

canım benim 2.sınıfmısın Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihinden mi girdin.

Kızlar pazar günü olan sınava geç kaldığım için almadılar.

Bu durumda bahar donemine giremeyecek mıyım ? yıl sonu ortalaması mı 2 olması lazım yoksa bahar +güz mü ?

Günlerdir ağlıyorum .

çok üzüldüm canım geçmiş olsun...en korktuğum şeydir yetişememek...
bende cumartesi günü yola 8 de çıktığım halde trafikten ve uzun yoldan dolayı beş dakka kala zor yetiştim...
üzülme en azından cumartesiye girebilmişsin....
ama pazar günü giremediğin derslere sanırım seneye güz döneminde girersinara sınavda aldığın puanların ortalaması yeterli gelmezse şayet..belli olmaz belkide geçersen girmene bile gerek kalmaz.. ...tabi emin değilim sadece tahmin...iyice araştır canım...

Son düzenleme:

Canım çok sağol benim hatam değil minibüs söförü yanlıs yerde indirdi beni ve dolayısıyla yetisemedim.

Eğer ki yıl sonu 2.00 şartı aranıyorsa bittim bu donemin ortalaması dusuk gelecek .
Sadece dönem ortalamasına bakıyorsa yırttım bir şekilde bahardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…