- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Canım çok sağolbenim hatam değil minibüs söförü yanlıs yerde indirdi beni ve dolayısıyla yetisemedim.
Eğer ki yıl sonu 2.00 şartı aranıyorsa bittimbu donemin ortalaması dusuk gelecek .
Sadece dönem ortalamasına bakıyorsa yırttım bir şekilde bahardan.
Canım çok sağolbenim hatam değil minibüs söförü yanlıs yerde indirdi beni ve dolayısıyla yetisemedim.
Eğer ki yıl sonu 2.00 şartı aranıyorsa bittimbu donemin ortalaması dusuk gelecek .
Sadece dönem ortalamasına bakıyorsa yırttım bir şekilde bahardan.
Kızlar pazar günü olan sınava geç kaldığım için almadılar.
Bu durumda bahar donemine giremeyecek mıyım ? yıl sonu ortalaması mı 2 olması lazım yoksa bahar +güz mü ?
Günlerdir ağlıyorum .
evet Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihinden girdim sınava şu sorular açıklansada kurtulsam stresten.Bütün şıklar hazırda bekliyor.Hepsini aldım ama hangi kitapçık olduğunu unuttum bulmaya çalışıcam içinden notlarımda ortaya çıkacak bakalım ne durumdayım.canım benim 2.sınıfmısın Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihinden mi girdin.
evet Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihinden girdim sınava şu sorular açıklansada kurtulsam stresten.Bütün şıklar hazırda bekliyor.Hepsini aldım ama hangi kitapçık olduğunu unuttum bulmaya çalışıcam içinden notlarımda ortaya çıkacak bakalım ne durumdayım.
aklımda kalanbikaç soru bende çok aradım bulamadım.
sivaskongresi toplanılması kararı hangi kongrede alınmıştır cvp amasya yaptım
atatürk svaş sırasımı sonrasımı para ihtiyacını nerden karşıladı vardı banka açtı para bastı vardı ben yabancı borçlanması yaptım
sivas kongresinde hangi karar alınmamıştır vardı manda kabul edilmiştir yaptım çünkü red edilmişti
bide büyüktaaruzmuydu savaşanların ismi vardı tamhatırlamıyorum ama ismet paşa refet paşa falan
bide galiçya sorusu doğu trakya sorusu vardı bunları hatırlamıyorum
bide hangi tarih yanlıştır demiş 18 ocak 1919 milli kuvvayiye diyerek ismimgibi salladımmm
umarım yardımcı olmuşumdur valla seninvarsa aklında kalanlar sevinirim
kötü olmuş bacım ya uffffff geçmiş olsun üzüldümKızlar pazar günü olan sınava geç kaldığım için almadılar.
Bu durumda bahar donemine giremeyecek mıyım ? yıl sonu ortalaması mı 2 olması lazım yoksa bahar +güz mü ?
Günlerdir ağlıyorum .
Canım çok teşekkürler bende bir yerden alıntı yapıp buraya taşıdım umarım işine yarar..
[h=5]Atatürk İlke ve İnkılapları Soruları
1- 1918 kurulan cemiyet_ - Milli Kongre
2- Mondros antlaşmasının en önemli özelliği?- Osmanlıyı fiilen bitirmiştir
3- Doğu Trakya hangi antlaşma ile savaşsız kurtarılmıştır ?- Mudanya
4- Galiçya cephesini neden açılmıştır? - Avusturya - Macaristan için
5- En güvenilenlerle Sivas 'da bir kongre düzenleneceği ilk olarak nerde söylenmiştir - Amasya'da
6- Atatürk İstiklal Savaşına araç ve hizmet sağlamak için yaptığı? - Tekalif- i Milliye yi yayınlamak
7- Sened-i İttifakın en önemli özelliği - Merkezi otoriteyi sınırlandırmıştır
8- Lozana katılan ekip- İsmet Paşa- Rıza Nur- Hasan Saka
9- Lozan ilgili ikinci soru- Misak-ı Milli tamamen gerçekleşmiştir.
10- TBMM deki Gruplar- Medeniyetçi
11- I. İnönü Savaşı - TBMM davet almasını sağlamıştır.
12- '' İşgal emeli beslemeyenlerin yardımları kabul edilecektir''. ilk kez hangisinde bahsedilmiştir- Erzurum Kongresi
13- Sivas kongresi kararlarından değildir - Manda ve himaye reddedilmemiştir
14- Tarihler - Amasya Genelgesinin tarihi yanlış
15- TBMM deki meslisin en belirgin özelliği - İhtilalci
16- Lozan'da hangisinde az zorlanma yaşanmıştır ? Boğazlar, Savaş Tazminatı ve hasarlar, Kapitülasyonlar, Osmanlı Borçları, Kıbrıs adası ve diğer adalar ( Savaş Tazminatı yaptım sanırım )
17- Atatürk 'ün planı vardı Altı Ok, Halkçılık, Dokuz Umde şıkları ( Hangisini yaptım hatırlamıyorum )
18- Bir de cevabı Mecelle olan vardı soruyu hatırlayamadım.
19-Cumhuriyet oncesi tarim da ne yapilmamistır gibi bir soru vardı. Şıklarında tarımda ithalat yapılmıştır ,Ermeni ve rumlarin toprak satin almasi, Tum tarim arazilerinin devlete ait olmasi
20- Sanırım Tanzimatla ilgili bir soruydu[/h]
Burdaki cevaplar ne kadar doğru onu bilemiyorum ama sorular az çok belli açıklansada kurtulsak şu strestennn
Hayırdır sana ?
Bilmediğin için sana küfür ettim falan mı sandın ?
Yaptığım yorumu iyi oku..
Ben de o yontemi duydum hatta hicbir sey bilmiyorsaniz hepsini ayni şıktan atin diye yazmislardi 20 puan garanti olsun diye. Ben de ister istemez dikkat ettim hatta bir sorumu da oyle dogruya cevirdim, hic c isaretlemedigimi farkedip geri donup baktigimda anladim. Ama bence de her zaman etkili olmayabilir, şıklarin esit dagilimini sinavin istatiktiksel olarak dogru olmasi gerektigi icin yapiyorlarmis. Yani tamamen her seferinde esit olmasa bile yakin yapiyorlarmis 1-2 farkla.
Günaydın kuzummm..
Öyle öyle yani ben bi sürü sınav inceledim hepsi öyleydi, olmayanlar da vardır tabiiki ama 5 şıka eşit bölüyorlar. :)
Sallamalarımı bile öyle yapıyorum ben.
Tamam da ben yeni öğrendim Snejanka.. Bu sene başladığım için de doğal bu.. Sadece vizelerde bundan haberim olmamıştı o kadar.. :)
Ki bunu öğrenmem bana yarar değil zarar getirdi, belkide doğru yaptığım şeyleri sildim bilmiyorum..
O yüzden sonuçları beklemekten başka çarem yok.. Sorular açıklansa bile tam olarak neyi ne yaptığımı hatırlayamam bu yüzden..
Mesela benim 50 altı aldığım 3 ders vardı vizeden bunu vizelerde bilsem ona göre işaretleme yapar en azından 50 yapardım o yönden karım olurdu..
Kimin hangi smileyi koyup nasıl mesaj attığı ortada..
Ya kötü bir niyetim olsa neden :) böyle yapim cümlenin sonunda?
Ayrıca ben ilk değil 2. mesajından rahatsız oldum.. İlk mesajında smile kullanmadın demedim ki ben sana.. O yüzden ilk mesajını boşuna kopyalamışsın..
Neyse sevgi meleğinin dediği gibi tartışmak istemiyorum.. Gerekte yok..
Merabalar ben de açıköğretim ilahiyat 1. sınıfım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?