Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

canım burdan kesin bilgisi olanlar yorum yazar sana ama benim bildiğim kadarıyla yıl sonu sanırım, tam bilmiyorum ama sanki öyle hatırlıyorum çok üzüldüm senin adına...dur bakalım net bilenler bişeyler yazsın kızlar bende merak ettim şimdi..

Benim bildiğim de gazelinki gibi, giremediğin pazar gunku derslerin tekrarını onumuzdeki guz döneminde tekrar alman gerekebilir, vize notun yuksekse bir sekilde kurtarabilir ama vize+final notu 25'in altında kalırsa zaten ortalamaya ve çana dahil olunamıyor ne yazık ki. Yani o zaman 2.00 ortalamanın da o derslere faydası olmayacak.

Bunun yanında yine bildiğim kadarıyla guz donemi ve bahar donemi bagımsız olarak degerlendiriliyor, yani 2.00 ortalama guz dönemi icin gecerli, eger o giremediğin dersler ff değil de baska bir harf notu olursa o zaman guz donemi ortalamasına bakılıyor. Eger 2.00'nin altındaysan akademik yetersizlik uyarısı alıyorsun. Bahar döneminde de 2'nin altında olursa ortalama o zaman ders tekrarı yapıyorsun, eger 2'nin üzerindeyse o dersleri vermiş oluyorsun. Dolayısıyla aslında bağımsız değerlendiriliyor dönemler ama, yine bir avantajı bir dönem düşük gelse de ortalama diğer dönem kurtarma şansı var.

Bahar dönemine tabiki gireceksin.Çünkü bahar döneminde farklı dersler olacak.
Ama kaldığın dersleri seneye güz döneminde tekrar alacaksın.
Ortalama hakkında net bir bilgim yok.Ama şunu söyleyebilirim örgünden bildiğim kadarıyla.
Genel not ortalaması 1,90 olup da bahar döneminden ders alanlar oluyor.

canım benim 2.sınıfmısın Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihinden mi girdin.
evet Atatürk ilkeleri ve inkilap tarihinden girdim sınava şu sorular açıklansada kurtulsam stresten.Bütün şıklar hazırda bekliyor.Hepsini aldım ama hangi kitapçık olduğunu unuttum bulmaya çalışıcam içinden notlarımda ortaya çıkacak bakalım ne durumdayım.

aklımda kalanbikaç soru bende çok aradım bulamadım.

sivaskongresi toplanılması kararı hangi kongrede alınmıştır cvp amasya yaptım

atatürk svaş sırasımı sonrasımı para ihtiyacını nerden karşıladı vardı banka açtı para bastı vardı ben yabancı borçlanması yaptım

sivas kongresinde hangi karar alınmamıştır vardı manda kabul edilmiştir yaptım çünkü red edilmişti

bide büyüktaaruzmuydu savaşanların ismi vardı tamhatırlamıyorum ama ismet paşa refet paşa falan

bide galiçya sorusu doğu trakya sorusu vardı bunları hatırlamıyorum

bide hangi tarih yanlıştır demiş 18 ocak 1919 milli kuvvayiye diyerek ismimgibi salladımmm

umarım yardımcı olmuşumdur valla seninvarsa aklında kalanlar sevinirim

Canım çok teşekkürler bende bir yerden alıntı yapıp buraya taşıdım umarım işine yarar..

[h=5]Atatürk İlke ve İnkılapları Soruları

1- 1918 kurulan cemiyet_ - Milli Kongre
2- Mondros antlaşmasının en önemli özelliği?- Osmanlıyı fiilen bitirmiştir
3- Doğu Trakya hangi antlaşma ile savaşsız kurtarılmıştır ?- Mudanya
4- Galiçya cephesini neden açılmıştır? - Avusturya - Macaristan için
5- En güvenilenlerle Sivas 'da bir kongre düzenleneceği ilk olarak nerde söylenmiştir - Amasya'da
6- Atatürk İstiklal Savaşına araç ve hizmet sağlamak için yaptığı? - Tekalif- i Milliye yi yayınlamak
7- Sened-i İttifakın en önemli özelliği - Merkezi otoriteyi sınırlandırmıştır
8- Lozana katılan ekip- İsmet Paşa- Rıza Nur- Hasan Saka
9- Lozan ilgili ikinci soru- Misak-ı Milli tamamen gerçekleşmiştir.
10- TBMM deki Gruplar- Medeniyetçi
11- I. İnönü Savaşı - TBMM davet almasını sağlamıştır.
12- '' İşgal emeli beslemeyenlerin yardımları kabul edilecektir''. ilk kez hangisinde bahsedilmiştir- Erzurum Kongresi
13- Sivas kongresi kararlarından değildir - Manda ve himaye reddedilmemiştir
14- Tarihler - Amasya Genelgesinin tarihi yanlış
15- TBMM deki meslisin en belirgin özelliği - İhtilalci
16- Lozan'da hangisinde az zorlanma yaşanmıştır ? Boğazlar, Savaş Tazminatı ve hasarlar, Kapitülasyonlar, Osmanlı Borçları, Kıbrıs adası ve diğer adalar ( Savaş Tazminatı yaptım sanırım )
17- Atatürk 'ün planı vardı Altı Ok, Halkçılık, Dokuz Umde şıkları ( Hangisini yaptım hatırlamıyorum )
18- Bir de cevabı Mecelle olan vardı soruyu hatırlayamadım.
19-Cumhuriyet oncesi tarim da ne yapilmamistır gibi bir soru vardı. Şıklarında tarımda ithalat yapılmıştır ,Ermeni ve rumlarin toprak satin almasi, Tum tarim arazilerinin devlete ait olmasi
20- Sanırım Tanzimatla ilgili bir soruydu
[/h]

Burdaki cevaplar ne kadar doğru onu bilemiyorum ama sorular az çok belli açıklansada kurtulsak şu strestennn

kötü olmuş bacım ya uffffff geçmiş olsun üzüldüm

ne zaman açıkalrlar bu sınavları.. eğer kötü veya baya düşük aldıysam dgs umudum suya düşeceği için sanırım bırakacağım....uffffffffffff yaaaaa ufffffffffff beni buldu bu sistem yaaa

Ben inkılap dersini almıyorum ama alsaydım bu soruları gözüm kapalı cevaplardım :) Baya güzel ve basit sorularmış beğendim..

Hayırdır sana ?
Bilmediğin için sana küfür ettim falan mı sandın ?
Yaptığım yorumu iyi oku..

Bence sen iyi oku.. Sonuna gülücük koydum normal bir arkadaşıma anlatır gibi.. "Tamam da x böyle böyle oldu" tarzında.. Çünkü sen sanki senelerdir aöf deyim de baya bir sonra haberim olmuş gibi cevap vermişsin.. Bende sana açıklama yaptım..
Küfür etsen zaten böyle bir cevap yazmazdım emin ol..
Ve lütfen biraz yumuşat üslubunu, emir verir gibi konuşmuşsun hiç haz etmem..

Yani bilmiyorum yöntem %100 doğru mu..
Ama ben bu yöntemi bir gün önceöğrendiğim halde c.tesi günü saydım, eşitlemeye çalıştım..
Hatta baktım 5 tane aynı şıktan var emin olmadığımı değiştireyim dedim ama yok değiştiremedim çünkü hepsinden eşit oranda emindim..
Neyse ben buradakilerin de bilgisi olsun belki bilmeyen vardır diye yazmıştım :)

Günaydın kuzummm..
Öyle öyle yani ben bi sürü sınav inceledim hepsi öyleydi, olmayanlar da vardır tabiiki ama 5 şıka eşit bölüyorlar. :)
Sallamalarımı bile öyle yapıyorum ben.

Kimin hangi smileyi koyup nasıl mesaj attığı ortada..

Kimin hangi smileyi koyup nasıl mesaj attığı ortada..

Ya kötü bir niyetim olsa neden :) böyle yapim cümlenin sonunda?
Ayrıca ben ilk değil 2. mesajından rahatsız oldum.. İlk mesajında smile kullanmadın demedim ki ben sana.. O yüzden ilk mesajını boşuna kopyalamışsın..
Neyse sevgi meleğinin dediği gibi tartışmak istemiyorum.. Gerekte yok..

Ben senin 1. mesajından rahatsız olduğum için zaten 2. mesajımı yazdım.. Samimiyetle yazılmış bir mesajın cevabı, sanki seninle aynı fikirde olmayanların hıncını çıkarır gibi olmuş.
Yani senin değil, kendi rahatsızlığımdan bahsettim. Bencil olmayalım.. :)
+
Ben tartışmaya bayılmıyorum.

İlahiyattan sonra da Ev İdaresi önlisans programını düşünüyorum

Ya ben açıköğretimi böyle kültürlü bilgili bir insan olayım diye okuyorum o yüzden ciddiye alıyorum

Ev idaresinde 3 yabancı dil var Almanca, Fransızca, İngilizce

İngilizcem zaten iyi, Arapça öğreniyorum şu an ilahiyatta olduğum için..

Bir de Almanca ve Fransızca öğrenirsem birazcık fena mı olur

Bu soru cevaplarının 5 eşit parçaya bölünmesini her sınavda duydum.Ygs sınavında bile.
Ama hiç bir zaman güvenmedim.Şehir efsanesi gibi birşey bu doğru mudur yanlış mıdır hiç kesin bir bilgiye ulaşamadım :)
Size tavsiyem sakın öyle birşey yapmayın.
Çünkü sınavda ne olur ne olmaz siz o an kesin emin olursunuz ama sonra cevaba bir bakarsınızki yanlış yapmışsınız.
Ben bu durumla çok karşılaştığım için (mesela soruyu doğruca çözmüşüm ama en sonda 3+5=7 yapıyorum) bu yönteme çok güvenemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…