Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

pufff işin yoksa bekle dur geçtimmi kaldımmı diye meraktan öl :/

Ben soruları bile hatırlamadım ortalamamı nasıl hesaplayayım
Mecbur sınav sonuçlarını bekleyeceğim

Kızlar Mart ilk haftadan önce açıklamazlar herhalde değil mi? İlla çatlatacaklar bizi!

Aynı gelmez bence, verilen tabloya göre 50-55 cc ama bendeki bazı derslerin ortalaması 37di. Nasıl olacak o? 37 ye cc vermek zorundalar dolayısıyla 55 de daha yüksek bir harf olacak. Bir de BA tamam da AB ne oluyo yahu öyle bi harf mi var. Çok komik bu aöf gerçekten. Her neyse hesapladığından daha yüksek gelir ortalaman
Tam tersi de olabilir yalnız onu da söyleyim, ortalamalar çok yüksekse harfler yukarı kayar. Bizde 42ye BA geldiği de oluyordu, 70e CC de. Çanın alameti farikaları.

Son düzenleme:

aynı gelmeyeceğini biliyorum zaten
bekleyelim görelim benim canım istedi hesapladım
benim bölümümde ortalamalar çok yüksek olduğundan büyük ihtimalle biraz daha aşağı düşecek ortalamam
ama diğer bölümlerde ortalamalar düşük geliyor sizler şanslısınız

Evet sonradan onu da eklemiştim. Benim derslerimden en yüksek ortalama 57di ondan da 95 almışım zaten beni bağlamıyor. İnşallah hesapladığından daha yüksek gelir ama.

tebrik ederim canım gerçekten hakediyorsun tebriği çünkü çok dersin vardı, biz kendi sınıfımızı bile zar zor çalışırken sen üstten derslerinle boğuştun...takdire şayansın canım
ya canım bişey sorcam inkılapın ortalaması bile 60 diye yazmışsın ya, çok şaşırdım yaa, millet 30 40 zor alıyor bu 60 nasıl oluşuyor çözemedim arakadaş...
bizimde 2, sınıfta var inkılap şimdiden korkar oldum gözde valla tarihle aram pek iyi değil...şimdiden üzülür oldum hele ki 60 ortalamayı senden duyunca
millet yakınıyor ama oturup eşşek gibi çalışıyolar arkadaş tövbe tövbe :) ortalamayı niye yükseltiyorsunuz be arkadaş :) ucu bize dokunuyor...

ya ben nıye son sınavın soru ve cevaplarını göremiyorum

Bazı bölümlerin oturumları bugün yüklenecekmiş.

Biberon arkadaşımız bir telle halletti de olayı

Ben soruları bile hatırlamadım ortalamamı nasıl hesaplayayım
Mecbur sınav sonuçlarını bekleyeceğim

Ahhh sedulu ahh , Ne olacak senin bu halin

Kızlar Mart ilk haftadan önce açıklamazlar herhalde değil mi? İlla çatlatacaklar bizi!

Çatlayacağız tabii , Martın ilk haftası bana iyi ihtimal gibi geliyor hatta .

Evet bencede çok etkiler bu durum .
Benimde genel ortalamaya bakmazsan hesapladığım not ortalamam 2,11 ama...CC dersimin mesela vizede Türkiye ortalaması 41'di.
Genel ders ortalamalarım 35-45 bölümünde , şanslıyım bu konuda .

Ya zaten aöf ye kredili sistem getirmek tam bir saçmalık. Her kesimden insan okuyor çünkü, öğrenci çeşitliliği çok. Örgünde en azından hemen hemen seninle aynı durumda insanlarla yarışıyorsun ama bunda öyle mi. Çalışanı var, çocuklusu var, ev işleriyle uğraşanı var, öğrencisi var, evde boş oturanı var. Notlar çok geniş bir alanda dağılıyor dolayısıyla. Çalışacak vakti olan ortalamayı yükseltiyor olan çalışacak vakti olmayana oluyor. Baraj varken daha mantıklıymış bence.

Ayy daha da arttırma canım nolur, valla bunaldım bunun stresinden ya.

evt çeşitlilik konusunda haklısın ama bak biraz çalışan geçecek bu sistemde. üniversite mezunu olmak istiyorsa da sıksın biraz dişini bence.

Sorun o işte, çalışabilmek. Baraj sistemi daha uygundu bence. Soruları değiştirselermiş her sene aynı şeyleri sorana kadar. Ezberleyip giriyormuş insanlar, maksat zorlamaksa insanları her sene değişik sorular sorabilirlerdi. Kredili sistem ağır oldu bence. Eskiden 50 alması gereken yeri geliyor 60 alması gerekiyor. Burda da çeşitlilikten gelen sorun çıkıyor ortaya işte. Bir de şöyle bir adaletsizlik var mesela ben örgün mezunuyum bazı dersleri hiç çalışmadan çok rahat geçiyorum ama ilk defa aöf de üniversite okuyan birisi için bu daha zor, çan eğrisi olunca da atıyorum ben 90-100 alıp ortalamayı yükseltiyorum onun daha da çok çalışması gerekiyor. Çalışanları çocuk bakanları falan düşünüyorum ben sadece, onlar için kolay değil.

aynen katılıyorum sana canım..çok doğru söylemişsin....
ya bi düşünün bi kere bi insan aöf ye neden gider...ya örgünü kazanamamıştır, yada örgün okuma imkanı yoktur....evlidir çoluk çocuk sahibidir..yada çalışıyordur ve okula gitmeye imkan yoktur..ama illa ki bi sebep vardır örgün okuyamamasına...
ben kendimden örnek vereyim 2004 de imam hatipten mezun oldum ve katsayı yüzünden lisansa yerleşemedim....
bizim bölümüzün tek avantajı ilahiyat fakültesiydi, ama o kadar yüksekti ki ilahiyat puanları koskoca okulda bir öğrenci yerleşebildi oda kontenjanla falan....
2004 lü yılları hatırlayanlar bilirler, ilahiyat fakültesi tıp fakültesiyle aynı civardaydı puan olarak..kolaymıydı kazanmak...
mecburen ortada kaldık...o dönemde aöf önlisans okurduk elbette ama başörtülüydük ve sınavlara başörtüyle almıyorlardı...
ne kadar acı ki almıyorlardı..mecburen umutla bekledik...böylelikle 8 sene geçti ve haliyle yaşlar da ilerledi...kimimiz evlendi kimimiz farklı alanlarda iş güç sahibi oldu...
herkes bi yerlerde hayatını kurdu anlayacağınız...
en son çare hala okumak gayesinde olanlara başörtü sorunu düzelince aöf şansı kaldı sadece....
evli barklıyım ufacık çocuğum var, eşimin tayini ile gurbete geldik ve nasıl okuyabilirim ki örgünde...
tek şansım aöfydi ve bende kullandım şansımı....
o yüzden söylüyorum kızlar, içimizde özellikle örgünde okuyan arkadaşlar diyor ya hani, üniversite okuyorsan oturup çalışacaksın diye...
haklı yanları var ama birde kendinizi bizim yerimize koyun lütfen...
zamanında soru ezberleyip geçen arkadaşlar varken şuan eşşek gibi çalışıp hala geçemiyoruz...sizce de bi haksızlık yokmu...
bukadar rahat söylemeyin bunu lütfen....çünkü kolaymı çocuğunla evinle eşinle iş güçle maddi manevi sıkıntıyla, yok eşinin ailesi yok kendi ailen dertlerinyle cebelleşirken...
kolaymı öyle oturuverip çalışıvermek...
biraz empati yapalım arkadaşlar....
hep kendimden örnek veriyorum yine vereyim, mesela oğlum 3 yaşında elime kitap alsam deliriyo çocuk anne anne tepemden inmiyor...
tam çalışma iştahım geliyor, mutfak bulaşık kaynıyor misafir çıkıp geliyor, eşin yemek istiyor hizmet bekliyor....oluyor da oluyor....kolay değil evli öğrenci olmak...
biz aöf ye çıkmışları sorup kolayca geçirsin bizi demiyoruz, elbette her nimetin bir külfeti var...elbette çalışıcaz...ama gördünüz işte sabahlara kadar eşşek gibi çalıştığımız halde geçip geçmeyeceğimiz bile belli değil...ben haksızlığa üzülüyorum....ve bu sistemi bizim aleyhimize doğru geliştirmelerine tahammül edemiyorum...hep söyledim söyleyecem...asla helal etmiyorum....yata yata mezun olanlar varken zamanıda, şimdi kredili diye bi sistem getirip acısını masum olanlardan çıkarmalrını kabul etmiyorum...

Soruları değiştirmeyi geçtim benim bölümümüm tüm dersleri değiştirilmiş biri hariç.

Girin bakın Uluslararası İlişkiler 3. de tek bir ders hariç hepsi bu yıl müfredata ilk kez koyulmuş dersler.Yani benim soru ezberleme imkanım yok , geçmek istiyorsam çalışmak zorundayım o verdikleri kitapları.
Bunun üzerine bir de sistem değişikliği.Olmuyor işte.
Bende bu sisteme hayır derken , şuan sistemden olumsuz etkilendiğim için değil ; tam aksine tek dersimin ortalaması 38 gelecek şuan için onunda türkiye ortalamasını geçiyorum.Yani ben bu sistemn getirisinden faydalanan biri olarak yazıyorum bunları , bu sistemin çokta adil olmadığını .

Ben de soru ezberleyip geçme taraftarı değilim ama özellikle bu sınavda o kadar ayrıntı sormuşlar ki, pes dedim gerçekten. Bizim bölümün üst sınıflarından forumlarda konuşulanları duyunca herkese hak verdim. Bir üniteyi Fuzuli-Baki'ye ayırmışlar ve oradan sora sora Baki'nin medrese arkadaşının adını sormuşlar. Eminim çoğu bölümde de buna benzer sorular ve sıkıntılar vardır. Ezberci eğitim, eğitim değildir ki, ister aöf ister örgün olsun. Bir şeyler öğrenebiliyor mu öğrenci, ona bakmak lazım. Aöf'de hoca yok, sınıf yok, paylaşım dolayısıyla daha az, ama insanlar yine de okuyup bitirmeye çalışıyor. Yani bunun ortası yok mudur, geçen senenin çıkmış sorularını olduğu gibi sorma da öğrenci ezberleyip girmesin, ama bu kadar ayrıntı da sorma ki şevki kırılmasın. Tabii ki 100 alanı ayırt edebilmek için bu tarz 1-2 soru olabilir ama bütün sınavı bu şekilde oluşturamazsın.

Örgün mezunuyum, ama mezun olalı 15 sene geçmiş. O dönem aklım bir karış havadaydı, istediğim bölüm yerine kazandığım bölümü okudum. Şimdi istediğim bölümü severek, zevkle okuyorum. Bu yaştan sonra deli misin diyen çok oldu, kulaklarımı tıkadım. Amacım not da değil aslında sadece öğrenmek, bilgi sahibi olmak istiyorum. Ama ortada not ve geçme işi olunca ister istemez heyecanlanıyor insan. :)

Gazel gibi ben de evli ve çocukluyum. Benimki de 4 yaşında, erkek çocuk üstelik. Bir an yerinde durmuyor, ilgi istiyor, çekiştiriyor. Ben hem vizeye hem de finale çalışırken kaç gece sabahladım hatırlamıyorum. Üstelik ertesi gün uyuma lüksüm olmadan, sabah 2-3 saatlik uykuyla çok gün geçirdim. Evin en sessiz sakin zamanları o saatlerdi, ben de mecburen o saatleri kullandım. Evin işi, çocuğun bakımı bitmiyor. Bir de aramızda aynı zamanda çalışanlar da var, ben onlara da şapka çıkarıyorum, zor gerçekten.

Kısacası kredili sistem aöf'ye uygun mudur? Olabilir ama bu kadar kıyı bucak sormadan, öğrencinin bilgisini de ölçecek ve çalışanı ayırt edecek sorular mutlaka vardır. Gerçekten çalışan üzülmeden derslerini geçer, çalışmayan da çalışmadan o dersi geçemeyeceğini anlar.

Ne çok benziyormuşuz seninle
Bende o aklım bir karış havadayken o an için cazip gelen bir bölümde okudum örgünde 2000 mezunuyum.
Şimdi gerçekten çok istediğim ( hatta hayalim diplomat olmaktı ) bir bölümü aslına bakarsan keyifle okuyorum.

Evlilik , çocuk (3,5 ' a gidiyor benimkide ) ....Sosyal hayat , iş , güç ...

Sızlanmayı sevmem ben fıtrat olarak . Ama ciddi anlamda soruların zorluğunda hak veriyorum .Hala da ısrar ediyorum ; nedense tüm derslerde değil aralarında bir ya da iki tanesinde inanılmaz aşılması zor barikatlar eşliğinde sorular vardı .

Neyse...Ne yapalım , önümüzdeki maçlara bakacağız artık

Aynen bu yazdıklarınızı söylemeye çalıştım, ben empati yaparak yazdım tabi ki siz yaşayan olarak daha iyi anlarsınız. Kaliteyi artırmak için sistemi değiştirirken, öğrenci profilini hiçe saymışlar.

Bütün derslerde sorulabilecek o kadar güzel sorular var ki
Özellikle beni çalışın çıkabilirim diyen sorular
Ama gel gör ki o güzelim konulardan 1 tane sormayıp saçma sapan kıyı köşe ne varsa onu sormuşlar
Türk vergi sistemi diye bir ders vardı bizde geçen sene
Bu sene ki sorularına baktım kaplama bizim soruları sormuşlar
Adaletsizlik diz boyu.

Aynı şeyi bende düşündüm sevgi ;

'' konunun odağı olacak , mutlaka bilinmesi gerekir '' dediğim ; dolayısıyla da çıkmasını şüphesiz gördüğüm sorular vardı . Öyle kek sorular değil kastım , bu dersin , bu ünitesinde bu bilinmeli mutlaka.

Hani bu bilgiyi sınayacak sorular nerede ???

Mantık basitken , bunu nitelikli mezun çıkarma adı altında kasmanın anlamı yoktu . Sen aöf olarak dersin ''ABC '' si olacak soruları hiç sormadan , 20 tane soruyu ala ki bulasın tarzında seçersen , sallayarak bölüm geçen mezunlar elde edersin.

Gerçekten benziyoruz. Benim ilk tercihimdi uluslararası ilişkiler zamanında, ama olmadı. Sonraları kitap okumaya çok merak saldım. Metin düzeltmeye de başlayınca aslında okumam gereken ve seveceğim tek mesleğin edebiyat olduğuna karar verdim. Buna karar verdiğimde yaşım otuzdu. Şimdi bile seçerken acaba ilk hayalimi gerçekleştirip uluslararası okusam mı diye çok düşündüm. Önceliği edebiyat aşkıma verdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…