- 16 Şubat 2011
- 7.724
- 35
- 358
Canım benim üzme kendini çok . Biliyorum o kadar emek verip çalışınca insan ister istemez üzülüyor karşılığını alamayınca.
Ben sistemle ilgili aöf' e mail atmak dışında , eğitim sisemindeki bu çarpık durumla ilgili bir de BİMER ' e yazı döşedim bugün tabir-i caizse
Hakkımızda hayırlısı....
Aynen katılıyorum , geçelim yeter ...Benim yıllardır öğrencilik hayatımda uyguladığım bir prensip değildi ama artık böyle oldu
mesajınızı gördüm de şöyle iki günde çalışıp geçecek kadar kolay değil ki dersler sorular ben günlerce her gün çalıştım tamam günde bir iki saat çalıştım ama son haftası daha da fazla çalıştım yani mümkün değil az çalışmayla olacak iş değil. bir dersimde -denetim- düşük gelecek. çalışmadım deyip çalışanlarda olabiliyor. geçmiş yıl sorusu yok kitaplardan yardımcı kitaptan tek tük çıktı. yok inanmıyorum ben çalışmadan geçemez bir insan.Valla ben pek iyi değilim dünden beri.. Bugün bi arkadaşımda sorulara baktı o bütün derslerden geçiyo onu kıskandığımdan değilde ben o kadar zaman emek verdim ama ben neden geçemedim bide o sadece son 2 gün şöyle bi göz attı o kadar..
Sadece bütünleme olsun diye dua ediyorum.. Bi mucize olsun nolur..
Sen nasılsın kuzumm
Valla ben pek iyi değilim dünden beri.. Bugün bi arkadaşımda sorulara baktı o bütün derslerden geçiyo onu kıskandığımdan değilde ben o kadar zaman emek verdim ama ben neden geçemedim bide o sadece son 2 gün şöyle bi göz attı o kadar..
Sadece bütünleme olsun diye dua ediyorum.. Bi mucize olsun nolur..
Sen nasılsın kuzumm
Valla canım gözlerimle gördüm yani vize notlarınıda biliyorum ve çalışmadığınıda biliyorum.. Ama geçti yani.. Bende o kadar çalışmama rağmen küme oturdum malesef..mesajınızı gördüm de şöyle iki günde çalışıp geçecek kadar kolay değil ki dersler sorular ben günlerce her gün çalıştım tamam günde bir iki saat çalıştım ama son haftası daha da fazla çalıştım yani mümkün değil az çalışmayla olacak iş değil. bir dersimde -denetim- düşük gelecek. çalışmadım deyip çalışanlarda olabiliyor. geçmiş yıl sorusu yok kitaplardan yardımcı kitaptan tek tük çıktı. yok inanmıyorum ben çalışmadan geçemez bir insan.
Şöyle bir göz atmak değildir ablacım o..
Sorular hiç de kolay değildi..
Deliler gibi çalıştım, notlarım 1-2 mesaj ötede, alayı 60. Yani ucu ucuna geçiyorum..
Kendimi kıstas olarak göstermesem de, burada çalışan bir çok arkadaşımız var, uçuk notlar alanımız yok, salak da değiliz Allah'a şükür, ucu ucuna geçiyoruz işte.. Çalışmıştır söylemiyordur bence..
Ahh ellerine sağlık inşallah bu mesajlar, mailler bi işe yarar.. Yaa ama hiç hakları yok bütünlemeyi kaldırmalarına zaten aöf okuyan bi insan zar zor hangi şartlarda okuyo kimbilir kendimden pay biçerek söylüyorum hem çalışıp hem okumak zor.. Bide aöf zengin olsun diye her dönem için bilmem kaç para ödemek istemiyorum..
Şöyle bir göz atmak değildir ablacım o..
Sorular hiç de kolay değildi..
Deliler gibi çalıştım, notlarım 1-2 mesaj ötede, alayı 60. Yani ucu ucuna geçiyorum..
Kendimi kıstas olarak göstermesem de, burada çalışan bir çok arkadaşımız var, uçuk notlar alanımız yok, salak da değiliz Allah'a şükür, ucu ucuna geçiyoruz işte.. Çalışmıştır söylemiyordur bence..
bölümü ne onun merak ettimValla canım gözlerimle gördüm yani vize notlarınıda biliyorum ve çalışmadığınıda biliyorum.. Ama geçti yani.. Bende o kadar çalışmama rağmen küme oturdum malesef..
Ya şimdi hiç çalışmadım ama notlar iyi diyene bende inanmıyorum asla.Ya çalışmıştır ya çalışmıştır ya da sallama yönünde üstün meziyetleri vardır.
Ama bende sadece son hafta çalıştım , kızlar biliyor.Topiğin tembel listesinde ilk 3 de ki yerimi hep korudum
Ama o son haftada bildiğin sabahladım.Örgünde okurkende tarzım buydu zaten.Son dakika çalışmalarım meşhurdur hep.
Arkadaslar sanirim gazeldustubaglara arkadasimiz da demis. telden giriyorum cok bakamadim. zorlandik cabaladik istedigimiz gibi olmadi. saglik olsun gecmise mazi denir artik buna kafayi takmak sadece bizi daha da mutsuz eder. ben turkiyenin sayili okullarindan birinde uluslararasi iliskiler okuyorum. kitabin en can alici cumlesi nedir gibi sorular oluyor. ustelik yan okumalardan... yani esas ders kitabimizdan degil. buna gore bakinca aof sinavi basit bile kalir. haa biz ona gore calismadik aof sinavlarina daha genel calistik cok da basarili olamadik. cunku onlar gibi ciddiye almadik en azindan ben. kitapta olmayan seyler cikti diyoruz. cikabilir. yani lisans egitimi zaten bu sekildedir kendimiz arastirmali gelistirmeliyiz. herseyi bilgi olarak verip soramazlar sormamalilar da. akademik yetersizlige sebep olur. kendimiz cikarim yapamayiz e o zaman hic bir sey katip gelistiremeyiz. bilim tikanir bir yerde.
ben de burda cok saydim durdum soyle zordu boyle alakaszdi diye. cunku aof yi hafife aldim umursamadim cok basit cikacak sandm ve yapamadim. o zaman biz de artik ona gore calisicaz kitaba guvenmeyip baska yerlerden arastiricaz.bu ilkti acemilige geldi diyorum. sistem degisti artik. bence kabullenmek ve ona uymak burda aglanmaktan daha yararli.
diyebilirsiniz ki ne faydasi var. bence de pek yok. bize gercekten soruyorlar ilk cumle nedir diye. en prestijli okullar bile boyle yapiyorsa ve nitelikli mezun veriyorsa, bence cok da zorlamayip ona gore calisicaz. yani tabi bunlar benim fikrim. kimseye bisey demek yapamadiniz demek falan istemiyorum. ne haddime? kendim de yapamadim. bizde soyle boyle diye ukalalik yapmak da degil amacim. rica ederim yalnis anlamayin. sadece belirtmek istedigim bisey var. hep burda cok olmasa da baska forumlarda deniyor ki yok zor sarttayiz. clisiyoruz vaktimiz yok zaten calisan insanlariz bizi neden bu kadar zorluyorlar gibi seyler goruyorum. aldigimiz diplomanin orgun egitimden farksiz olarak gecerli olmasini istiyorsak bu gibi ozel sorunlarimizi bahane etmemeliyiz diye dusunuyorum.
cemrecim, beni yanlış anlama her zaman fikirlerine saygı duyduğum üyelerden birisin ama bu konuda sana katılmıyorum...
neden??
çünkü gerçekten aöfnin amacı nitelikli öğrenci mezun etmek değil....bilmem kaç senesinden beri aöf nin yenimi aklı başına geldi nitelikli öğrenci mezun etmek??
senelerdir milleti çıkmışlarla geçirdi mezun etti de yeni mi aklına dank etti...
yanlış anlama çıkmışlardan sorsun da geçelim demiyorum....ama şöyle bir kaide vardır...bu dünya üzerinde neyin eğitimini alıyorsan onun bir kaynağı vardır....
bizim kaynaklarımızda aöf nin layık gördüğü kitaplarsa şayet, bizde o kitapları yalayıp yutma derecesinde çalıştıysak, kimse kusura bakmasın aöf efendi de ordan sormak zorunda...
eğer benim kaynak bulup araştırmam gereken bir durum varsa, ozaman kitapları vermesin...yada kitaplara bi ibare düşsün, ek kaynaktan yararlanın desin...
bangır bangır bütün aöf sitelerinde ders kitaplarınıza çalışın diyor, yardımcı kitapları bile yasakladı....soru bankalarından bile sormuyor artık...dışardan asla hiçbir kaynağa lüzum vermiyor...bütün imkanları kısıtladı....eğer sınav esnasında gözüne çarptıysa görmüşsündür...sınav kitapçığının üzerinde yyazıyordu....kesinlikle ders kitabınızdaki bilgiler doğrultusunda soruları cevaplayın başka bilgilerin etkisinde kalmayın diye....
aöf bize kaynak temin edip sonra antin kuntin yerlerden soru sorarsa bende bunun hesabını sormak için canımı dişime takarım...gereken birçok yerede mail attım zaten...
velhasıl kelam, aöf yardımcı kitabı yasaklamışken, soru bankalarına tahammülü yokken, bizlere bütün cümleleri en zorlayıcı şekillerde kafa karıştırıcı bi kitap kaynağı hazırlayıp sunmuşken, sonrada kalkıp başka kaynaktan yararlanmamız gerektiği tabusunu kesinlikle yıkıyorum ben...
bu aöfnin yaptığı resmen dolaylı yollardan para kazanma tekniği...mezun etmeyerek her bir öğrenci para kaynağıdır fikrini aşılamak kendine...
bütünleme için ek masrafmış bilmem neymiş...aldığı paraları napıyor acaba?
örgünde okuyan bi öğrenci için anladık para almak şart....ama aöf öğrencisinin sınav harici ne masrafı var aöf ye...
öğretmen yok maaş ödediği, okul yok para ödediği....yok da yok yani....
kitap masrafıymış, sınav masrafıymış...e bi zahmet okadarda olsun...aöf ye çok parar ödüyoruz çok....zıkkım olsun...
Canımsın sen beee...İnsanın arkasında böyle kapı gibi ahiretliği olsun , sırtı yere gelmez dünya telaşında
Daha yarışma başlamadı canım , haftaya oylama .Şimdilik tariflerimiz serildi gözler önüne .
Yemek topiğinde birbirinden güzel deniz ürünleri yarışıyor
Altına imzamı atarım şu yazının..
Ağzına sağlık abla.
Kızlar bişey diyeyim mi ben vizelere hiç çalışmadım çok yüksek notlar aldım ama finaller için biraz baktım allak bullak oldu hepsi kaş yapayım derken göz çıkardım resmen.Bildikçe de karışıyor anlamadım ki nasıl yapacağız.
canım vizeler finale nazaran biraz kolaydı....
ben mesela vizede 100 aldığım dersten, finalde 50 bile alamayacam belki...
herkes aynı şeyi söylüyor...vize daha kolaydı..ondan sana öyle gelmiştir...
İyi çalışmışsın bence abla sen yine de.. :) 1 hafta az değil, hemde sabahlamışsın, maşallah valla. :)
Diğer ablanın yazdığı kişi, son iki gün, şöyle böyle bakmış.. :) Ondan ben direk inanmadım.. :)
Ne diyelim, dersi kolaydır.. Ben kamu yönetimi okuyorum, yorum zaten yoktu hele bazı sorular için, "acaba kitapta yok muydu ya" demedim değil. :)
Arkadaş süper beyinmiş, şapka çıkartmak lazım.. :)
canımın içi..ahretliğin kurban olsun sana...gece gece moralimiz düzelttin ahretliğim nediyim :)
yemek topiklerine hiç uğramazdım ben sen link ekle direk bakayım oraya,bu moralle gözümün önündekini görmezsem şaşırmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?