Gerçekten benziyoruz.Benim ilk tercihimdi uluslararası ilişkiler zamanında, ama olmadı. Sonraları kitap okumaya çok merak saldım. Metin düzeltmeye de başlayınca aslında okumam gereken ve seveceğim tek mesleğin edebiyat olduğuna karar verdim. Buna karar verdiğimde yaşım otuzdu. Şimdi bile seçerken acaba ilk hayalimi gerçekleştirip uluslararası okusam mı diye çok düşündüm. Önceliği edebiyat aşkıma verdim.
Bütün derslerde sorulabilecek o kadar güzel sorular var ki
Özellikle beni çalışın çıkabilirim diyen sorular
Ama gel gör ki o güzelim konulardan 1 tane sormayıp saçma sapan kıyı köşe ne varsa onu sormuşlar
Türk vergi sistemi diye bir ders vardı bizde geçen sene
Bu sene ki sorularına baktım kaplama bizim soruları sormuşlar
Adaletsizlik diz boyu.
Aynı şeyi bende düşündüm sevgi ;
'' konunun odağı olacak , mutlaka bilinmesi gerekir '' dediğim ; dolayısıyla da çıkmasını şüphesiz gördüğüm sorular vardı . Öyle kek sorular değil kastım , bu dersin , bu ünitesinde bu bilinmeli mutlaka.
Hani bu bilgiyi sınayacak sorular nerede ???
Mantık basitken , bunu nitelikli mezun çıkarma adı altında kasmanın anlamı yoktu . Sen aöf olarak dersin ''ABC '' si olacak soruları hiç sormadan , 20 tane soruyu ala ki bulasın tarzında seçersen , sallayarak bölüm geçen mezunlar elde edersin.
Bu arada F5 memuru bildiriyor, batı cephesinde yeni bir şey yok.Mail attım olmadı, telefon açtım olmadı, Eskişehir'e ilk otobüs kaçta acaba? Şimdi çıksam mesai sonuna kadar yetişebilir miyim ki?
Neye göre nitelik?
Aus ablamın da dediği gibi, sallayarak geçtikten sonra anlamı ne ki çanmış, krediymiş.
Saçma sapan iş yapıyorlar ben bile o kadar çalışmama rağmen bazı soruları atmak zorunda kaldım
tebrik ederim canım gerçekten hakediyorsun tebriği çünkü çok dersin vardı, biz kendi sınıfımızı bile zar zor çalışırken sen üstten derslerinle boğuştun...takdire şayansın canım
ya canım bişey sorcam inkılapın ortalaması bile 60 diye yazmışsın ya, çok şaşırdım yaa, millet 30 40 zor alıyor bu 60 nasıl oluşuyor çözemedim arakadaş...
bizimde 2, sınıfta var inkılap şimdiden korkar oldum gözde valla tarihle aram pek iyi değil...şimdiden üzülür oldum hele ki 60 ortalamayı senden duyunca
millet yakınıyor ama oturup eşşek gibi çalışıyolar arkadaş tövbe tövbe :) ortalamayı niye yükseltiyorsunuz be arkadaş :) ucu bize dokunuyor...
bu arada ders ortak olduğu halde her bölüm kendi içinde değerlendiriliyor gazelcim
kendi bölümünde tarih ortalaması düşükse sorun olmaz
anladım canım teşekkür ederim biraz rahatladım...
haklısın kendi bölümünde ortalama çok değişiyor...
mesela ben ilahiyatım, benim bölümün en yüksek kredili dersi islam tarihi.. islam tarihinin kredisi 7 düşün....
ilk görünce şaşırdım yüksek oluşuna ama haklılar yüksek tutmakta, ilahiyat okuyorsan islami geçmişi bileceksin arkadaş diyor okul bana :) o konuda bak hak veriyorum..yiğidi öldür hakkını yeme demişler....
islami bir bölümü okuyup da islam tarihi neden kredisi yüksek diyemeyiz..oturup eşşek gibi islamın geçmişini öğreneceksin elbette...
mesela benim eşim de tarih bölümünde okuyor, onda da var islam tarihi, ama onların kredisi baya düşük... insan ilk bakışta haksızlık gibi düşünüyor ama sonradan algılıyor insan...
ortak ders olunca inkılap aynımıdır kredileri diye merak ettim ama anladım şimdi gözdem teşekkür ederim
Bir yerde kitapçıklar değişecek gibi bir şey okudum.. Çok farklı bir konuda da yazılmış olabilir.. :))
1 gün bekledim, baktım bugün yine aynı.. :)
İstatistik : 60 / 85
Genel Muhasebe : 50 / 65 ( 1 soruyu hatırlamıyorum)
Siyaset Bilimi : 45 / 60
Siyaset Sosyolojisi : 60 / 60
Ben 60lık bir öğrenciyim herhalde, neye elimi atsam 60 geliyor.. :))
ooo kızlar hoşgeldiniz :)
aus gözdem ve hayat sultanım :) üçünüzüde burda aynı anda denk getirmek zordu :)
nasılsınız canlarım
ooo kızlar hoşgeldiniz :)
aus gözdem ve hayat sultanım :) üçünüzüde burda aynı anda denk getirmek zordu :)
nasılsınız canlarım
kızlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum...ilk etapta gareng arkadaşıma katılmakla birlikte hepinize katılıyorum...
gerçekten herkes kendince çok güzel yorumlamış...ama bunlar sadece bizim burda çene çalmakla vaktimizi almaktan başka bi işe yaramıyor...
benim merak ettiğim acaba aöf ye bu durumu bildirenler varmıdır..maillle telefonla veya her ne yollaysa artık...
ve ikinci merakım aöf bunca insanın mağduriyetini gördükçe ne bileyim ufacık bir değişiklik yapma yoluna girmiyormu??
eminim özellikle şu son final sınavında mağdur sayısı binleri geçmiştir ama kulak asan birileri varmıdır acaba....
ben pazar günü sınadan çıktığımda büyükçe bi grup kız öğrenci bahçenin köşesinde toplanmış..merak ettim şöyle yakınlarından geçerken bi bakındım, kızın biri ağlıyor diğerleri de ağlama aşamasında,,, birbirlerini teselli ediyor...kız diyorki, aöf kursuna gittim, gecemi gündüzüme kattım sürekli ders çalıştım ama olmadı bu nasıl sorular böyle diyor...
örgünden din kültürü öğretmenliği mezunuymuş ama atanamamış...çareyi aöf de bulmuş...ben örgünde bile bu soruların zerresini görmedim dedi...acıdım kızcağıza....haliyle kendime...hepimiz çok çalıştık ama sonuç ortada...
hak hukuk meselerine girip helal etmiyoruz diyoruz ama kimsenin umurunda değil zaten....boşuna dememişler cemaat ne derse desin , imam bildiğini okur diye...
bildiklerinde devam ediyorlar...
peki nolacak sonumuz...mezun olamayacakmıyız....
sınav sonlarında böyle hüsranla oturup ağlayacakmıyız....
bu kadar mağduriyeti görüp sizce düzeltme yöntemlerine başvururlarmı???
60 iyidir yaaa
Bende de toplamda 7 tane 60 ve türevleri var.
60 iyidir yaaa
Bende de toplamda 7 tane 60 ve türevleri var.
Evet ya , genelde nöbetleşe duruyoruz
Ahh ahiretlik yarışmalara katıldım , onun peşindeyim.Hele bir bakayım bu kadın ne yapmış demedin.
Bak gözdem kuzum , biberon hemen geldiler
Valla ben pek iyi değilim dünden beri.. Bugün bi arkadaşımda sorulara baktı o bütün derslerden geçiyo onu kıskandığımdan değilde ben o kadar zaman emek verdim ama ben neden geçemedim bide o sadece son 2 gün şöyle bi göz attı o kadar..
Sadece bütünleme olsun diye dua ediyorum.. Bi mucize olsun nolur..
Sen nasılsın kuzumm
Kalmayalım da ablacım, çok çok üstün başarılar zaten beklemiyordum kendimden, varsın 60 olsun.. :)
Çok altlara düşmeyelim o yeterli bize bence.. :)
ooyy oy oy ahretliğim kıyamam sana kuzum :)
valla görsem bilsem gelmezmiyim...ama ben çeşitli topik topik gezmem ki :) en çok buradayım zaten, bazende evim bölümündeyim...bazende dert dinlerim :)
bilseydim gelmezmiydim heçç :)
sen ver bakiyim o linki bana da ben seni birinciliğe bi taşıyayım...:) kim geçmiş benim ahretliğimi bakayım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?