Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

Benimde yıllardır tozlu raflara kaldırılmış , ara ara alıp iki satır düzenleme yaptığım ; kitap çıkarma sevdam vardı . Edebiyat dediğinde yazmak ,okumak ,yine yazmak , yine okumak aşkım geliyor aklıma.

İyisi mi ben , mezun olunca bu bölümden ; siyasetle ilgili bir kitap yazayım . Böylece her iki hayalimide ortak payda da birleştiririm.34 'den sonra diplomat olmak zor iş ; yok ben olurum da , onlar benim diplomasi şartlarımı kaldıramaz

İkiniz de çok haklısınız. Özellikle bizlerin ve aöf'nin "nitelikli mezun" tanımı oldukça farklı, orası kesin. Yarın öbürgün bu insanlar mezun olacaklar, belirli bir yerlere gelecekler. Kimi öğretmen, kimi diplomat, kimi devlet memuru vs. olacak. Buysa eğer nitelikli mezun çıkarmak, bunun soru ezberleyip geçen öğrenciden bir farkı yok, çünkü ikisi de mezun olunca bir şey hatırlamayacak. Böyle devam ederse, öğrenci bu kez ana konuyu kaçırıp ayrıntı ezberlemeye başlayacak, çünkü tek amacı o sınavdan geçebilmek ve mezun olmak. Çark nasıl işliyorsa ona ayak uyduracak.

Bu arada F5 memuru bildiriyor, batı cephesinde yeni bir şey yok. Mail attım olmadı, telefon açtım olmadı, Eskişehir'e ilk otobüs kaçta acaba? Şimdi çıksam mesai sonuna kadar yetişebilir miyim ki?

Neye göre nitelik?
Aus ablamın da dediği gibi, sallayarak geçtikten sonra anlamı ne ki çanmış, krediymiş.
Saçma sapan iş yapıyorlar ben bile o kadar çalışmama rağmen bazı soruları atmak zorunda kaldım

Bu arada F5 memuru bildiriyor, batı cephesinde yeni bir şey yok. Mail attım olmadı, telefon açtım olmadı, Eskişehir'e ilk otobüs kaçta acaba? Şimdi çıksam mesai sonuna kadar yetişebilir miyim ki?

Dur ben sana hemen jetimi yolluyorum

Hazır gitmişken , sistemide bir konuşuver

Tabii ki, çok haklısın canım. Aöf forumlarında bile atarak nasıl ders geçilir hesabı yapılıyor. Kimsenin derdi öğrenmek değil çünkü sistem bunu öngörmüyor. Değişiklik ancak eğitimin üzerine bir şey katarsa başarılı olur. Yoksa "sınıf geçmeyi kolaylaştırdık ondan çan eğrisini getirdik, kredili sistemde herkes daha kolay geçecek" diye propaganda yaptıktan sonra, "dur çok kolay oldu galiba sınıf geçme, ben de ayrıntı sorayım da zorlaştırayım" diye bir mantık kabul edilemez. Öyle sorular bulursun ki senin dediğin gibi, hem beni sor diye bağırır, hem de şaşırtıcıdır, öğreticidir, öğrencinin sınav bittiğinde bile aklında kalır.

canım aslında inkılap soruları müthiş kolay
ama bende bir derse karşı önyargı olunca oturup çalışamıyorum
ee öğretmende yok ki anlatsın sana sen dinle
öyle olmayınca aklıma hiçbirşey girmiyor
ama adam gibi kafanı vererek çalışınca yapılmayacak bir ders değil
yani ben gözünü korkutmayayım
sorun dersin zorluğunda değil hep tek kelimelik bilgi soruları çıkıyor çalışan yapsın çalışmayan yapamasın mantığındalar
yani çalışıp yaparsın korkma
bu arada bizim bölümde ortalama öyleydi
diğer bölümlerde baya düşükmüş
bizim bölümdekiler maşallah uçmuşlar zaten
aslında genelde hep görüyorum çalışan insanlar yani işe gidiyorlar
ne ara oturup o kadar çalışmışlar anlayamadım
tabi birde 25in altı çana dahil edilmediğnden bizim bölümde ortalamalar o kadar uçuk

bu arada ders ortak olduğu halde her bölüm kendi içinde değerlendiriliyor gazelcim
kendi bölümünde tarih ortalaması düşükse sorun olmaz

bu arada ders ortak olduğu halde her bölüm kendi içinde değerlendiriliyor gazelcim
kendi bölümünde tarih ortalaması düşükse sorun olmaz

anladım canım teşekkür ederim biraz rahatladım...
haklısın kendi bölümünde ortalama çok değişiyor...
mesela ben ilahiyatım, benim bölümün en yüksek kredili dersi islam tarihi.. islam tarihinin kredisi 7 düşün....
ilk görünce şaşırdım yüksek oluşuna ama haklılar yüksek tutmakta, ilahiyat okuyorsan islami geçmişi bileceksin arkadaş diyor okul bana :) o konuda bak hak veriyorum..yiğidi öldür hakkını yeme demişler....
islami bir bölümü okuyup da islam tarihi neden kredisi yüksek diyemeyiz..oturup eşşek gibi islamın geçmişini öğreneceksin elbette...
mesela benim eşim de tarih bölümünde okuyor, onda da var islam tarihi, ama onların kredisi baya düşük... insan ilk bakışta haksızlık gibi düşünüyor ama sonradan algılıyor insan...
ortak ders olunca inkılap aynımıdır kredileri diye merak ettim ama anladım şimdi gözdem teşekkür ederim

kızlar hepinizin yorumlarını tek tek okudum...ilk etapta gareng arkadaşıma katılmakla birlikte hepinize katılıyorum...
gerçekten herkes kendince çok güzel yorumlamış...ama bunlar sadece bizim burda çene çalmakla vaktimizi almaktan başka bi işe yaramıyor...
benim merak ettiğim acaba aöf ye bu durumu bildirenler varmıdır..maillle telefonla veya her ne yollaysa artık...
ve ikinci merakım aöf bunca insanın mağduriyetini gördükçe ne bileyim ufacık bir değişiklik yapma yoluna girmiyormu??
eminim özellikle şu son final sınavında mağdur sayısı binleri geçmiştir ama kulak asan birileri varmıdır acaba....
ben pazar günü sınadan çıktığımda büyükçe bi grup kız öğrenci bahçenin köşesinde toplanmış..merak ettim şöyle yakınlarından geçerken bi bakındım, kızın biri ağlıyor diğerleri de ağlama aşamasında,,, birbirlerini teselli ediyor...kız diyorki, aöf kursuna gittim, gecemi gündüzüme kattım sürekli ders çalıştım ama olmadı bu nasıl sorular böyle diyor...
örgünden din kültürü öğretmenliği mezunuymuş ama atanamamış...çareyi aöf de bulmuş...ben örgünde bile bu soruların zerresini görmedim dedi...acıdım kızcağıza....haliyle kendime...hepimiz çok çalıştık ama sonuç ortada...
hak hukuk meselerine girip helal etmiyoruz diyoruz ama kimsenin umurunda değil zaten....boşuna dememişler cemaat ne derse desin , imam bildiğini okur diye...
bildiklerinde devam ediyorlar...
peki nolacak sonumuz...mezun olamayacakmıyız....
sınav sonlarında böyle hüsranla oturup ağlayacakmıyız....
bu kadar mağduriyeti görüp sizce düzeltme yöntemlerine başvururlarmı???

Allahtan bir işi mantıklı yapmışlar
bende de öyle kendi bölümümle alakalı olanların kredileri yüksek
diğerleri düşük neyseki
inkılap kredim 3
yüksek olsa ortalamayı direk aşağı çekerdi

Bir yerde kitapçıklar değişecek gibi bir şey okudum.. Çok farklı bir konuda da yazılmış olabilir.. :))
1 gün bekledim, baktım bugün yine aynı.. :)
İstatistik : 60 / 85
Genel Muhasebe : 50 / 65 ( 1 soruyu hatırlamıyorum)
Siyaset Bilimi : 45 / 60
Siyaset Sosyolojisi : 60 / 60

Ben 60lık bir öğrenciyim herhalde, neye elimi atsam 60 geliyor.. :))

ooo kızlar hoşgeldiniz :)
aus gözdem ve hayat sultanım :) üçünüzüde burda aynı anda denk getirmek zordu :)
nasılsınız canlarım

60 iyidir yaaa

Bende de toplamda 7 tane 60 ve türevleri var.

aus gözdem ve hayat sultanım :) üçünüzüde burda aynı anda denk getirmek zordu :)
nasılsınız canlarım

Evet ya , genelde nöbetleşe duruyoruz

Ahh ahiretlik yarışmalara katıldım , onun peşindeyim.Hele bir bakayım bu kadın ne yapmış demedin.

Bak gözdem kuzum , biberon hemen geldiler

nasılsınız canlarım

Valla ben pek iyi değilim dünden beri.. Bugün bi arkadaşımda sorulara baktı o bütün derslerden geçiyo onu kıskandığımdan değilde ben o kadar zaman emek verdim ama ben neden geçemedim bide o sadece son 2 gün şöyle bi göz attı o kadar..

Sadece bütünleme olsun diye dua ediyorum.. Bi mucize olsun nolur..

Sen nasılsın kuzumm

Aslında yapılabilecek çok bir şey yok gazelim, sistem yeni, aof de şapkayı önüne koyup düşünecek güz dönemi sonunda. Doğru mu yaptık yanlış mı diye. Sistemin "öğrenci dostu" olması yetmiyor, getirilen sistemin işe yarar olması lazım. Bugüne kadar aöf mezunları neye maruz kaldı? "Bedava diploma" sözüne. Aöf öncelikle bunu kırmak istiyor. Hali hazırda örgün okuyan ya da okumuş olanlar karşılaştırdıklarında aöf ile örgünü; aöf daha zor densin diye bütün bunlar. Ama atlanan bir şey var, "zorluk" kavramı "öğrenme"ye eşdeğer mi? Bence elbette değil.

Bütün buraya yazdıklarımızın da, başka blog ve sosyal medyada yazılanların da önemli ve yararlı olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunca kişi buralardan sesimizi duyuramıyorsak, karşılarına geçtiğimizde dinletebilecek miyiz kendimizi?

Birkaç gündür forumları dolaşıyorum, herkes yoğun bir şekilde bütünleme için bastırıyor. Aof'nin tavrı olumsuz gibi, belli de olmaz ama son bilgilere göre "bağıl ortalama"ya aykırı olduğu için bütünlemelere sıcak bakmıyorlarmış. Tamam, bağıl ortalama bozuluyor da, dersi ff gelen ne yapacak? Ustelik güz dönemi aldığını tekrar güz döneminde alacak, yani bir dönem bosuna kayıp. Hani kredili sistem, hani dönemlik derslerin avantajı? Bazı örgün eğitimlerde hem bağıl ortalama hem de bütünleme varmış, herkes soruyor onlar nasıl yapıyorlar peki diye. Demek ki çıkar bir yol var...

ooyy oy oy ahretliğim kıyamam sana kuzum :)
valla görsem bilsem gelmezmiyim...ama ben çeşitli topik topik gezmem ki :) en çok buradayım zaten, bazende evim bölümündeyim...bazende dert dinlerim :)
bilseydim gelmezmiydim heçç :)
sen ver bakiyim o linki bana da ben seni birinciliğe bi taşıyayım...:) kim geçmiş benim ahretliğimi bakayım...

Canım benim üzme kendini çok . Biliyorum o kadar emek verip çalışınca insan ister istemez üzülüyor karşılığını alamayınca.

Ben sistemle ilgili aöf' e mail atmak dışında , eğitim sisemindeki bu çarpık durumla ilgili bir de BİMER ' e yazı döşedim bugün tabir-i caizse

Hakkımızda hayırlısı....

Kalmayalım da ablacım, çok çok üstün başarılar zaten beklemiyordum kendimden, varsın 60 olsun.. :)
Çok altlara düşmeyelim o yeterli bize bence.. :)

Aynen katılıyorum , geçelim yeter ...Benim yıllardır öğrencilik hayatımda uyguladığım bir prensip değildi ama artık böyle oldu

Canımsın sen beee...İnsanın arkasında böyle kapı gibi ahiretliği olsun , sırtı yere gelmez dünya telaşında

Daha yarışma başlamadı canım , haftaya oylama .Şimdilik tariflerimiz serildi gözler önüne .

Yemek topiğinde birbirinden güzel deniz ürünleri yarışıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…