Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

ben senin eline su dökebilirmiyim ahretlik yaa :) ustamsın eyvallah
benim yemek konusunda iddiam yok bacım...
şükür güzel yemekler yaparım ama deniz ürünleri pek bana göre değil zaten...deniz ürünü olarak bi balık bilirim okaaa

Ausenciacığım, yarışma başladı mı, oy atacağımız başka bir durum olursa mutlaka haberimiz olsun, hep destek tam destek.:)) O tabaktaki sunumu gördükten sonra defalarca daha oy verebilirim.:)

Ausenciacığım, yarışma başladı mı, oy atacağımız başka bir durum olursa mutlaka haberimiz olsun, hep destek tam destek.:)) O tabaktaki sunumu gördükten sonra defalarca daha oy verebilirim.:)

hakkaten süper görünüyor...haber et auscum :) topik olarak toplaşır geliriz :) nasılsa aöf den umut kalmadı totomuzun üzerine oturduk bari topikdaşımızı desteklemede elimize yüzümüze bulaştırmayalım

BİBERON bu arada bugün baktım sen yoktun trt de :) ne zaman çıkacan kuzum meark bastı beni :)haber et ha ona göre bekliyoz :)

Çok yaşa gazelim, gece gece güldürdün beni..

Bu arada arıza olmuş arkadaşlar benim soru kitapçığımda, son bilgi böyle...Ben de arızaya geçtim haberleri yok.

Bende balık yaptım zaten ahiretlik

Avokado göbeğinde ahtapot yapacaktım ama markette ahtapot taze bitmiş

Henüz başlamadı canım , önümüzdeki hafta başlayacak oylamalar.

Beğenmene çok sevindim.

Hiçte bile oturmadık kaba etlerimizin üzerine

Gayette başımız dik ahiretlik , o yemek zaten benim başarımızı kutlama yemeğimdi

Ya biberon çıkınca beni de dürtün ha , siz burda yarışma şöyle böyle ,biberonda güzelmiş , hmmm gömleğide pek şıkmış diye konuşurken ; ben izlememiş olursam yakarım bu topiği

Son düzenleme:
ben de zaten aof yi savunmuyorum. dikkatle okununca goruluyor ki kotu yonlerini soyledim zaten. ama bunlar kotu bunlar berbat diye kendimizi de yirtsak artik sistemleri bu. ve muhtemelen de boyle devam edecek. ben de diyorum ki o zaman biz de ona gore calismak zorundayiz. ohh aof cok ii yapti hic de bisey yapamadik cok da iyi oldu demiyorum ki. bi seyleri degistirmek istiyorlar -neden ne olursa olsun- ve biraz sert gecisler yapiyorlar tabiki hic yerinde olmuyor. ama detay sormalari taraftariyim en nihayetnde lisans egitimi aliyoruz. ben lise bilgimle 80 90 aliyorsam, lisans mezunu olmamin ne farki kalir? tabi dedigim gibi oyle basit alistrp bi anda boyle vurmak yersiz. amaclari ticari olabilir. ama hani zorunlu degil. sunulan bir hizmet. almak zorunda degiliz. almak bizim tercihimizdi. yaptiklari etik mi degil mi diye bakarsak elbette degil o ayri mesele.

yani asil demek istedigim; artik bunu boyle soracaklarsa biz de buna gore calisalim yoksa yine ayni dertleri yasayacagiz.

Son düzenleme:

Cemreciğim, ben seni çok iyi anlıyorum, ne demek istediğini de...Lisans eğitimi konusunda haklısın da yerden göğe kadar. Öncelikle lisans eğitimi kişiyi araştırmaya yöneltmelidir, buna kesinlikle katılıyorum. Meslek sahibi olabilmek için şarttır. Çünkü ilk-orta ve lise öğrenimi insana temel eğitimi verir, üniversite ise bakış açısı kazandırır. O yüzden aynı üniversite ve bölümden mezun olanların hepsi aynı kalitede olmaz, eğitiminin üzerine bir şeyler koyabilen her zaman öndedir.

Ama aöf'ye gelirsek; kitap dışı bir şey sormuyorlar, soramazlar. Sormuyorlar ama, gereksiz bir sürü bilgi soruyorlar. Nitelikli sorular öğrencinin başarı durumunu ölçer; sınavın amacı eleme değil, bildiklerini pekiştirme ve çalışan öğrenciyi bu bağlamda motive edici olmalıdır. Soru hazırlamak da bu nedenle bir sanat bana göre. Mesela gazelim ilahiyat eğitimi alıyor, yanılmıyorsam islam eserleri dersi vardır. Şimdi ona bir yapıyı tanıtırken ünitede, sınavda mesela o yapının dış boyası hangi renkti diye sorarsa bu onun ne işine yarayacak? Kitabı yalayıp yuttu, kendince bütün önemli yerleri tekrar tekrar okudu, detay da çalıştı ama bu ve bunun gibi sorularla dolu bir testte yapamadığı her soru onun emeğini alıp götürdüğü gibi moralini bozdu, diğer sorular karşısında şevkini kırdı. Keza ben bizim bölümden yukarıda bir örnek vermiştim, koskoca Fuzuli-Baki ünitesinden tek soru çıkmış, onda da Baki'nin medrese arkadaşını sormuşlar. Lisans eğitiminin elbette temel eğitimden farkı olacak, ama detay değil tamamiyle gereksiz bilgiler sorulan sorular var.

Ben örgünde okurken çoğu sınavımız defter-kitap açık olurdu. Çünkü sorular yoruma dayalıydı, eğer o dersi çalışmamışsan, dinlemediysen zaten kitap önünde de olsa o sorulara cevap veremiyordun. Aöf yoruma dayalı sorsa keşke, ama soramaz; uzaktan eğitim olduğu için bir sürü aksaklık çıkabilir. Ama hiç olmazsa verdiği bilgiyi harmanlatabildiği sorular sorabilir.

Verilen hizmet bu; doğru, biz de bunu gönüllü olarak kabul edip bu işin içine girdik. Ama bu demek değil ki eleştirmeyeceğiz, belki bize yetişmez ama sonrakiler bizden daha iyi bir eğitim alabilirler.

Ben de Ausencia gibi sistemden olumlu etkilenenlerdenim, normal şartlarda edebiyat akımları dersim kötü geçti; eski sistem olsaydı büyük ihtimalle notum vasat olacaktı ama şimdiki sistemle aa gelme şansı bile var çan sayesinde. Yani iyi not alamasam da ortalamamı yükseltebilir, ben de bunun adaletli olduğunu düşünmüyorum...

elestirelim biberoncum tabiki elestirelim. aldigimiz bir liralik ekmegi dahi elestirebiliriz. alt firininki daha iyi diyebiliriz. bir bedel ugruna sahip oldugumuz bir seyi degerlendirne hakkimiz tabiki var. ama mesela sen.lisans egitiminin lise ve ortaokuldan farkli olmasi gerektigini goruyorsun ve bunu hesaba katip elestiriyorsun. kimi insan var diyor ki "cikmis sorulari ezberledim. sadece 5 tane cikti. bu aof ne yapmaya calisiyor?" elbetteki cikmis soru ezberleme yetenegimizi olcmeye calismayacakti. bu arada sanirim orgunden lisans mezunusun. ben de msgsü resim mezunuyum. suan tekrar orgun fakulte okuyorum. ilk girdigimden boyle degildi ancak yillargectikce degisti. cok mezun oldugu icin sanirim zorluyorlar. bilmiyorum. bize gercekten kitabin ilk cumlesini yazin diye sor soruyorlar. ve ayni anlama gelecek sekilde bir kelime farkli yazsan o sorudan sifir veriyorlar. idare hukukunda teskilat isledik kamu personeli isledik. kpssde sifre iddiasi ortaya atildi mi kac yilinda kac tarihli sinav icin? bu sinavin hukuki gecerliligini tartisiniz gibi soru geliyor. ilk kismi gerekszlik abidesi degil de ne? bu tip antin kuntin seyleri artik bi cok okul soruyor. koc universitesi de boyle. sabanci asiri zor ama bu gibi seylerle vurmuyor diye biliyorum. mesela kocta sanat egitimi veren gruba katilmk icn ing dil sinavina girdim. ve gecemedim. ama ing benim anadilim londrada buyudum ben. girdim toefl a 118 aldim 120 uzerinden. ama o sinavi yapamadim. neler sormustu az cok cikarirsiniz. hal genel olarak bu. bu ithamlari sadece aof ye yapmayi dogru bulmuyorum bu yuzden. demek istedigim de buydu. ben artik orgundekine nasil calisiyosam buna da oyle calisicam. evet gereksiz o ayri. ancak kiymetli evrak tercumani olmak icin bu bolumu bitirmek zorundayim. inatlasacagima calisayim.

Son düzenleme:

Ben zaten o ezbercilere baştan karşıyım, öyle eğitim olmaz bana göre. Dediğin doğru, bunu yapan, bütün şıkları nasıl işaretlersem geçer not alırım diyen çok var. Bu gibi insanların derdi öğrenmek değil sadece üniversiteden mezun olmak, öyle ya da böyle. Eğer örgünde de bunu yapıyorlarsa, bence o da saçma. Çözüm öğrenci elemek olmamalı, kaynak yaratmak olmalı o zaman. Bak sen ne kadar iyi bir eğitim almışsın, yurt dışında büyümüşsün, o şekilde yapılan sınavdan başarısız olma ihtimalin var, ne derece adil? Diğer taraftan haketmeyen biri de şansına geçebilir ya da iyi not alabilir. Eğitimde, sınavda şans diye bir faktör olmamalı...

iste bu sekilde elestri yapalim ki bir yere varalim. egitim sistemini toptan elestrilem, ona tabiki lafim yok. ama gelip de her seyi gecip sadece aofyi boyle elestrmk bana yanlis geliyo. ve bu sekilde bi yere varacagimizi sanmiyorum. kimseyi kirmak gibi amacim yoktu yanlis anlasilmaz umarim. aof yi de savunmuyorum. ama kuru kuru elestirmek bize bisey katmaz demek istiyorum sadece

cemrecim bende sana aöf yi savunuyorsun demedim ki...sadece aöf nin aleyhimiz dahilinde kullandığı sisteme boyun eğip sessizce kabullenmemeliyiz diyorum...
bunların artık sistemi böyle bizde buna uymak zorundayız diyorsun ya, hayır işte uymak zorunda değiliz...
aöf ticari niyetle devam ediyor bunu hepimiz biliyoruz...
eğer aöf ye tepki gelirse aöf bal gibi yönteminiz değiştiriyor...
bak mesela geçen yıl asla ve katiyen bütünleme yok dediler ama aşırı tepki gelince sırf öğrenci kaybetmemek için mecburen yaptı bütünlemeyi...
yani diyeceğim şu ki, ipler aöf nin elinde değil, ipler bizim elimizde...nekadar sesizimiz çıkarsa okadar bizim karımız....ama sessiz kalırda ne verirsen onu yeriz mantığıyla dolaşırsak ozaman aöf de bunu çok güzel kullanır...
çok afedersiniz sözüm meclisten dışarı ama bu durumu ancak bu örnek böyle güzel açıklardı...
biz eşşek olursak, binen çok olur.....

kuru kuru eleştiri yapmıyoruz ki zaten, herkes elinden geldiğince gücünün yettiğince maillerle e postalarla bi şekilde sesini duryurmaya çalışıyor..bu topikte çok kişi mailini yolladı halada yolluyoruz...ben kendi adıma konuşacak olursam kaç yere mail attığımı bile unuttum..okadar açok attım ki...
yani diyeceğim kuru eleştiri dediğin gibi sadece burda lak lak yapmaya yarar, o yüzden diyorum elimizden geleni yapmaya çalışalım diye...

Bence içinde bulunduğum sisteme bir değişiklik geldiyse ; bu yeni yapılanmanın da yanlışları ya da eksiklikleri gün gibi aşikarsa , bu konuda kuru ya da yaş iki kelam etmenin , bir kaç mail yazmanın elbette zararı olmaz.

Sistemi eleştirirken kimsenin , ohhh eskiden ne güzeldi ...Geçmiş yılların sorularına çalışıp , hatta ne çalışması sadece ezberleyip ,gül gibi sınıf geçiliyordu ... O sistem geri dönsün dediğini hatırlamıyorum ve sanmıyorum da .

Sadece nitelikli mezun elde etmenin yolunun bu olmadığı konusunda fikir paylaşıyoruz . Yan gelip yatan , sonrada neden 30 aldım diyen kimse yok aramızda zaten .

Cemre ' de sanırım , durumu kabullenmekten ziyade , sistemin değişmeyeceğine ; bunları konuşmak yerine bu sistemde nasıl başarı elde ederiz onu konuşalımın peşinde.

Bİzde genel olarak diyoruz ki ; önce bir itiraz edelim , baktık olmadı , o zaman eldeki malzemeye göre pasta yapmaya çalışırız o zaman

çok haklısın ve doğru söylemişsin biberoncum...bende izah etmek için uğraştım ama sanırım cemre yanlış anladı beni...
bende çıkmışlara kesinlikle karşıyım....çıkmışlardan sormak zaten çok saçma..evet üniversite okuyorsak azcık totomuzu soğuk suya değdirmek lazım...öyle çıkmışları ezberleyip mezun olmak belki mezun eder bizi ama ne işe yarar...
ben mesela kuran kursu hocalığı için okuyorum ilahiyatı....eğer ben çıkmışları ezberleyip geçersem, ben göreve başladığım zaman ne öğreticem öğrencilerime...
en basit bana sorulan bi soruyu bile cevaplayamayacğım öğrencilerime...
o zaman aldığım para helal olurmu...sadece kilometre doldurmuş olurum görevimde...bunun vebali bana kat kat yazılır..allah muhafaza...
cemreye de söylemiştim çıkmış sormasın, basit de sormasın.....ama bize verdiği kaynak kitaplarını yalayıp yuttuğumuz halde neden yapamadık....
saf değilim şükür, girdiğim her işten alnımın akıyla çıkarım ama bu kadar emek verdiğim bişeyin sonunda hüsrana uğrarsam o zaman bunun suçu bana ait değil...
mesela biberoncum demişsin ya islam eserleri vs diye...allah şahidim olsun öyle bi ezberledim ki onları, kitabı yuttum resmen...türkiyenin ve dünyanın neresinde islami bi eser varsa iğneden ipliğe herşeyini tek tek sayabilirim...o derece çalıştım...ama sınavda noldu....bana islami eğitim veriyorsan onun dorğultusunda soru sormak zorundasın...
bana soruyor, bilmem kaçıncı yüzyılda yapılmış bir caminin, mihrabında kullanılan sanat yönteminin üzerinde sır tekniği kullanıldımı??? buna benzer bi soruydu...
bu nedektir allah aşkına, ben onu bilsem ne yazar bilmesem ne yazar....
ben bu saçmalıklara yakınıyorum...bana sor dini bilgilerin en ince ayrıntısını sor ama bilmem nerenin uygulanan sanatının tekniğinin yönteminin hangi renk olduğunu sorunca nolacak....
anlatmak istediğim bu....sırf zorlaştırmak adına yapıyor bunu aöf....
beni nitelikli mezun edeceksen nitelikli eğitim ver...ben eşşek gibi oturup çalışmaya razıyım...ama dalga geçer gibi sorular sorma....yazık bunca öğrenciye....

Daha önce konuşuldu galiba ama ben kaçırdım. Birinci sınıflar ikinci dönemde ders ekle/sil yapacaklar mı yoksa o işlem 2.sınıf güz döneminde mi başlıyor? Bilgisi olan var mı?

Daha önce konuşuldu galiba ama ben kaçırdım. Birinci sınıflar ikinci dönemde ders ekle/sil yapacaklar mı yoksa o işlem 2.sınıf güz döneminde mi başlıyor? Bilgisi olan var mı?

canım bunu bende merak ediyorum ama bi kaç sayfa ötede sorumuştum ama sanırım yokmuş...
bende birinci sınıfım ve güz döneminde başlıyor ekle sil diye duymuştum??
hala öğrenmiş değilim....bunun üstüne bi gidelim sonra ortada kallmayalım...aöf nin affı yok malum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…