- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
Çalıştım yaa ; hemde sınav sabahı bile
Hergün bir ders bitirdim işte son hafta ... Kitapta yok muydu yu bırak ,eve geldim inatla bir soru vardı onun cevabını aradım ,yok yok yok...
Gazelcim yaaa , moralden güzel ne var ?
Azıcık bozulsa tüm dengem şaşıyor benim .
http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim-f1213/
Tarifler burada arkadaşım , bu seferki kategori deniz ürünleri/balıklar .
Sende katılsana ahiretlik ,kapışırız
Ausenciacığım, yarışma başladı mı, oy atacağımız başka bir durum olursa mutlaka haberimiz olsun, hep destek tam destek.:)) O tabaktaki sunumu gördükten sonra defalarca daha oy verebilirim.:)
hakkaten süper görünüyor...haber et auscum :) topik olarak toplaşır geliriz :) nasılsa aöf den umut kalmadı totomuzun üzerine oturduk bari topikdaşımızı desteklemede elimize yüzümüze bulaştırmayalım
ben senin eline su dökebilirmiyim ahretlik yaa :) ustamsın eyvallah
benim yemek konusunda iddiam yok bacım...
şükür güzel yemekler yaparım ama deniz ürünleri pek bana göre değil zaten...deniz ürünü olarak bi balık bilirim okaaa
Ausenciacığım, yarışma başladı mı, oy atacağımız başka bir durum olursa mutlaka haberimiz olsun, hep destek tam destek.:)) O tabaktaki sunumu gördükten sonra defalarca daha oy verebilirim.:)
BİBERON bu arada bugün baktım sen yoktun trt de :) ne zaman çıkacan kuzum meark bastı beni :)haber et ha ona göre bekliyoz :)
hakkaten süper görünüyor...haber et auscum :) topik olarak toplaşır geliriz :) nasılsa aöf den umut kalmadı totomuzun üzerine oturduk bari topikdaşımızı desteklemede elimize yüzümüze bulaştırmayalım
ben de zaten aof yi savunmuyorum. dikkatle okununca goruluyor ki kotu yonlerini soyledim zaten. ama bunlar kotu bunlar berbat diye kendimizi de yirtsak artik sistemleri bu. ve muhtemelen de boyle devam edecek. ben de diyorum ki o zaman biz de ona gore calismak zorundayiz. ohh aof cok ii yapti hic de bisey yapamadik cok da iyi oldu demiyorum ki. bi seyleri degistirmek istiyorlar -neden ne olursa olsun- ve biraz sert gecisler yapiyorlar tabiki hic yerinde olmuyor. ama detay sormalari taraftariyim en nihayetnde lisans egitimi aliyoruz. ben lise bilgimle 80 90 aliyorsam, lisans mezunu olmamin ne farki kalir? tabi dedigim gibi oyle basit alistrp bi anda boyle vurmak yersiz. amaclari ticari olabilir. ama hani zorunlu degil. sunulan bir hizmet. almak zorunda degiliz. almak bizim tercihimizdi. yaptiklari etik mi degil mi diye bakarsak elbette degil o ayri mesele.
yani asil demek istedigim; artik bunu boyle soracaklarsa biz de buna gore calisalim yoksa yine ayni dertleri yasayacagiz.
elestirelim biberoncum tabiki elestirelim. aldigimiz bir liralik ekmegi dahi elestirebiliriz. alt firininki daha iyi diyebiliriz. bir bedel ugruna sahip oldugumuz bir seyi degerlendirne hakkimiz tabiki var. ama mesela sen.lisans egitiminin lise ve ortaokuldan farkli olmasi gerektigini goruyorsun ve bunu hesaba katip elestiriyorsun. kimi insan var diyor ki "cikmis sorulari ezberledim. sadece 5 tane cikti. bu aof ne yapmaya calisiyor?" elbetteki cikmis soru ezberleme yetenegimizi olcmeye calismayacakti. bu arada sanirim orgunden lisans mezunusun. ben de msgsü resim mezunuyum. suan tekrar orgun fakulte okuyorum. ilk girdigimden boyle degildi ancak yillargectikce degisti. cok mezun oldugu icin sanirim zorluyorlar. bilmiyorum. bize gercekten kitabin ilk cumlesini yazin diye sor soruyorlar. ve ayni anlama gelecek sekilde bir kelime farkli yazsan o sorudan sifir veriyorlar. idare hukukunda teskilat isledik kamu personeli isledik. kpssde sifre iddiasi ortaya atildi mi kac yilinda kac tarihli sinav icin? bu sinavin hukuki gecerliligini tartisiniz gibi soru geliyor. ilk kismi gerekszlik abidesi degil de ne? bu tip antin kuntin seyleri artik bi cok okul soruyor. koc universitesi de boyle. sabanci asiri zor ama bu gibi seylerle vurmuyor diye biliyorum. mesela kocta sanat egitimi veren gruba katilmk icn ing dil sinavina girdim. ve gecemedim. ama ing benim anadilim londrada buyudum ben. girdim toefl a 118 aldim 120 uzerinden. neler sormustu az cok cikarirsiniz. hal gebenel olarak bu. bu ithamlari sadece aof ye yapmayi dogru bulmuyorum bu yuzden. demek istedigim de buydu.
Ben zaten o ezbercilere baştan karşıyım, öyle eğitim olmaz bana göre. Dediğin doğru, bunu yapan, bütün şıkları nasıl işaretlersem geçer not alırım diyen çok var. Bu gibi insanların derdi öğrenmek değil sadece üniversiteden mezun olmak, öyle ya da böyle. Eğer örgünde de bunu yapıyorlarsa, bence o da saçma. Çözüm öğrenci elemek olmamalı, kaynak yaratmak olmalı o zaman. Bak sen ne kadar iyi bir eğitim almışsın, yurt dışında büyümüşsün, o şekilde yapılan sınavdan başarısız olma ihtimalin var, ne derece adil? Diğer taraftan haketmeyen biri de şansına geçebilir ya da iyi not alabilir. Eğitimde, sınavda şans diye bir faktör olmamalı...
ben de zaten aof yi savunmuyorum. dikkatle okununca goruluyor ki kotu yonlerini soyledim zaten. ama bunlar kotu bunlar berbat diye kendimizi de yirtsak artik sistemleri bu. ve muhtemelen de boyle devam edecek. ben de diyorum ki o zaman biz de ona gore calismak zorundayiz. ohh aof cok ii yapti hic de bisey yapamadik cok da iyi oldu demiyorum ki. bi seyleri degistirmek istiyorlar -neden ne olursa olsun- ve biraz sert gecisler yapiyorlar tabiki hic yerinde olmuyor. ama detay sormalari taraftariyim en nihayetnde lisans egitimi aliyoruz. ben lise bilgimle 80 90 aliyorsam, lisans mezunu olmamin ne farki kalir? tabi dedigim gibi oyle basit alistrp bi anda boyle vurmak yersiz. amaclari ticari olabilir. ama hani zorunlu degil. sunulan bir hizmet. almak zorunda degiliz. almak bizim tercihimizdi. yaptiklari etik mi degil mi diye bakarsak elbette degil o ayri mesele.
yani asil demek istedigim; artik bunu boyle soracaklarsa biz de buna gore calisalim yoksa yine ayni dertleri yasayacagiz.
iste bu sekilde elestri yapalim ki bir yere varalim. egitim sistemini toptan elestrilem, ona tabiki lafim yok. ama gelip de her seyi gecip sadece aofyi boyle elestrmk bana yanlis geliyo. ve bu sekilde bi yere varacagimizi sanmiyorum. kimseyi kirmak gibi amacim yoktu yanlis anlasilmaz umarim. aof yi de savunmuyorum. ama kuru kuru elestirmek bize bisey katmaz demek istiyorum sadece
Cemreciğim, ben seni çok iyi anlıyorum, ne demek istediğini de...Lisans eğitimi konusunda haklısın da yerden göğe kadar. Öncelikle lisans eğitimi kişiyi araştırmaya yöneltmelidir, buna kesinlikle katılıyorum. Meslek sahibi olabilmek için şarttır. Çünkü ilk-orta ve lise öğrenimi insana temel eğitimi verir, üniversite ise bakış açısı kazandırır. O yüzden aynı üniversite ve bölümden mezun olanların hepsi aynı kalitede olmaz, eğitiminin üzerine bir şeyler koyabilen her zaman öndedir.
Ama aöf'ye gelirsek; kitap dışı bir şey sormuyorlar, soramazlar. Sormuyorlar ama, gereksiz bir sürü bilgi soruyorlar. Nitelikli sorular öğrencinin başarı durumunu ölçer; sınavın amacı eleme değil, bildiklerini pekiştirme ve çalışan öğrenciyi bu bağlamda motive edici olmalıdır. Soru hazırlamak da bu nedenle bir sanat bana göre. Mesela gazelim ilahiyat eğitimi alıyor, yanılmıyorsam islam eserleri dersi vardır. Şimdi ona bir yapıyı tanıtırken ünitede, sınavda mesela o yapının dış boyası hangi renkti diye sorarsa bu onun ne işine yarayacak? Kitabı yalayıp yuttu, kendince bütün önemli yerleri tekrar tekrar okudu, detay da çalıştı ama bu ve bunun gibi sorularla dolu bir testte yapamadığı her soru onun emeğini alıp götürdüğü gibi moralini bozdu, diğer sorular karşısında şevkini kırdı. Keza ben bizim bölümden yukarıda bir örnek vermiştim, koskoca Fuzuli-Baki ünitesinden tek soru çıkmış, onda da Baki'nin medrese arkadaşını sormuşlar. Lisans eğitiminin elbette temel eğitimden farkı olacak, ama detay değil tamamiyle gereksiz bilgiler sorulan sorular var.
Ben örgünde okurken çoğu sınavımız defter-kitap açık olurdu. Çünkü sorular yoruma dayalıydı, eğer o dersi çalışmamışsan, dinlemediysen zaten kitap önünde de olsa o sorulara cevap veremiyordun. Aöf yoruma dayalı sorsa keşke, ama soramaz; uzaktan eğitim olduğu için bir sürü aksaklık çıkabilir. Ama hiç olmazsa verdiği bilgiyi harmanlatabildiği sorular sorabilir.
Verilen hizmet bu; doğru, biz de bunu gönüllü olarak kabul edip bu işin içine girdik. Ama bu demek değil ki eleştirmeyeceğiz, belki bize yetişmez ama sonrakiler bizden daha iyi bir eğitim alabilirler.
Ben de Ausencia gibi sistemden olumlu etkilenenlerdenim, normal şartlarda edebiyat akımları dersim kötü geçti; eski sistem olsaydı büyük ihtimalle notum vasat olacaktı ama şimdiki sistemle aa gelme şansı bile var çan sayesinde. Yani iyi not alamasam da ortalamamı yükseltebilir, ben de bunun adaletli olduğunu düşünmüyorum...
Daha önce konuşuldu galiba ama ben kaçırdım. Birinci sınıflar ikinci dönemde ders ekle/sil yapacaklar mı yoksa o işlem 2.sınıf güz döneminde mi başlıyor? Bilgisi olan var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?