çok haklısın ve doğru söylemişsin biberoncum...bende izah etmek için uğraştım ama sanırım cemre yanlış anladı beni...
bende çıkmışlara kesinlikle karşıyım....çıkmışlardan sormak zaten çok saçma..evet üniversite okuyorsak azcık totomuzu soğuk suya değdirmek lazım...öyle çıkmışları ezberleyip mezun olmak belki mezun eder bizi ama ne işe yarar...
ben mesela kuran kursu hocalığı için okuyorum ilahiyatı....eğer ben çıkmışları ezberleyip geçersem, ben göreve başladığım zaman ne öğreticem öğrencilerime...
en basit bana sorulan bi soruyu bile cevaplayamayacğım öğrencilerime...
o zaman aldığım para helal olurmu...sadece kilometre doldurmuş olurum görevimde...bunun vebali bana kat kat yazılır..allah muhafaza...
cemreye de söylemiştim çıkmış sormasın, basit de sormasın.....ama bize verdiği kaynak kitaplarını yalayıp yuttuğumuz halde neden yapamadık....
saf değilim şükür, girdiğim her işten alnımın akıyla çıkarım ama bu kadar emek verdiğim bişeyin sonunda hüsrana uğrarsam o zaman bunun suçu bana ait değil...
mesela biberoncum demişsin ya islam eserleri vs diye...allah şahidim olsun öyle bi ezberledim ki onları, kitabı yuttum resmen...türkiyenin ve dünyanın neresinde islami bi eser varsa iğneden ipliğe herşeyini tek tek sayabilirim...o derece çalıştım...ama sınavda noldu....bana islami eğitim veriyorsan onun dorğultusunda soru sormak zorundasın...
bana soruyor, bilmem kaçıncı yüzyılda yapılmış bir caminin, mihrabında kullanılan sanat yönteminin üzerinde sır tekniği kullanıldımı??? buna benzer bi soruydu...
bu nedektir allah aşkına, ben onu bilsem ne yazar bilmesem ne yazar....
ben bu saçmalıklara yakınıyorum...bana sor dini bilgilerin en ince ayrıntısını sor ama bilmem nerenin uygulanan sanatının tekniğinin yönteminin hangi renk olduğunu sorunca nolacak....
anlatmak istediğim bu....sırf zorlaştırmak adına yapıyor bunu aöf....
beni nitelikli mezun edeceksen nitelikli eğitim ver...ben eşşek gibi oturup çalışmaya razıyım...ama dalga geçer gibi sorular sorma....yazık bunca öğrenciye....
Gazelim desene nokta atışı yapmışım örnek verirken.Eğer çabalarımız bir işe yaramazsa sınav öncesi buradan çıkabilecek en garip soruları tartışırız, en azından böyle fayda sağlarız.
Bu konuda bende biraz araştıracaktım .
Ama mantık olarak diyelim ki tüm derslerden geçtik , o zaman bahar dönemi derslerini alırız sadece . Ya da iki dersten kaldık , o zamanda güz döneminde kaldığımız dersi diğer güz döneminde ekle yaparız ancak diye düşünüyorum.
Çok mu düz düşünüyorum bilemedim:26:
Yani bu durumda bahar dönemi üstteki değil, sadece o dönemin dersleri bize açık olur diyorsun. Ben zaten üstten ders almayı düşünmüyorum, bayağı ağır gelir bana. Belki 1 tane kolay varsa onu alır mıyım diye düşündüm ama erken bitirmek için değil, diğer dönemi rahatlatmak için. Bir de parayı yatırmadan yapın o işlemi diyorlar, para yatırınca sadece aöf'nin atadıklarını alabiliyormuşuz, değiştirme hakkımız olmuyormuş. Kredili sistem bana çok yeni, bir sürü yapılacak şey var, ben liseden mezun olurken bizim okul yeni kredili sisteme geçmişti, ben klasik mezun olmuştum. Şimdi döndüm, dolaştım kredili sisteme düştüm.:))
kuru elestiriden kastim burda lak lak etmek degil ama. zaten burdakiler icin yazmadigimi en basindan soyledim. "neden cikmislar cikmadi" gibi seylere kuru elestri dedim :) bunun disinda ben de mail attim. kitaplari burda ben de elestirdim. ama bunlar bizi caydirmasin diye degismiyorsa degismiyor, buna takilip kalmayip ona gore calisalim dedim. daha dogrusu, 7 dersim var hepsi icin birer gecemi feda edip kitaplari okursam yedi gecede tamamdir, son gece calisacak kadar hafife alirsam tabiki yapamam, mustahak bana diye dusundum. yani buna kafayi takana kadar calisirim zaten dedim biter. kendimce buldugum bir cozumdu. kimse tabiki uymak veya onaylamak zorunda degil. bir de belki soyle bir ayrim olabilir benim sinavlarimda osmnlica haric kitapta hep gecen seyler sorulmustu detaydi sacmaydi belki ama vardi kitapta, bi cogunu snav cikisi bakinca gordum kitaplarda. osmanlicada tabiki bilgi ve uygulama birlkte olcagi icin uygulamalar kitaptan birebir cikamazdi. diger bolumlerde baska seyler olduysa tabiki ben onu hic bilemem.
Cemreciğim, osmanlıcanın olmama sebebi, kredili sisteme uygun yeni basım bir kitap değil. 2011 basımı, diğerlerinin hepsi yeni. Yani elimizdeki osmanlıca kitabı, yardımcı kitapların yasaklanmadığı dönemden kalma. Herkes anlatıyor, eskiden aöf kitapları daha karışık ve uzun uzun anlatırmış. Mesela gazelin eşi tarih bölümünde, tarih bölümü öğrencilerinin osmanlıca kitabı ince ve bizim kitaptan çok daha güzel anlatılmış. Konuları farklı bizden ama onların kitabı yeni basım. Kursta inceleme fırsatım oldu benim de, ilk derslere tarih öğrencileriyle beraber girdik. Bizim osmanlıca kitabı tuğla gibi. :))
Yani ,araştırdığımdan değil de benim mantığım öyle diyor.
Bakmak lazım tabii.Ben lisede kredili sistemi 2 yıl kadar yakalamıştım.Bana en büyük götürüsü ; ilkokul dahil 9 yıl süren sınıf başkanlığı saltanatımı ( artık sınıf sistemi kalmadığı için ) ortadan kaldırması olmuştu.
Hah işte belli oldu benim bu sisteme gıcıklığımın nereden kaynaklandığı , demek çocukluğuma inmek gerekiyormuş
Daha önce konuşuldu galiba ama ben kaçırdım. Birinci sınıflar ikinci dönemde ders ekle/sil yapacaklar mı yoksa o işlem 2.sınıf güz döneminde mi başlıyor? Bilgisi olan var mı?
aynen biberonum, dediğin gibi eşimin osmanlıca kitabı ilkokul öğrencilerinin cin ali kitabı gibi :) eşime dedim ne varki buna çalışmaya bir günde bi kitap rahatlıkla biter...
mesela benim osmanlıca hakkında hiç bilgim yok, ama eşimin kitabına bi göz attım haliyle merak işte :) okadar basit anlatılmış ki, eşim kitabın yüzünü açmadan sınava girdi inan 75 almış canım yaa :) gülermisin ağlarmısın...
benim çatlayana kadar çalıştığım derslerden zar zor geçme puanım varken, eşim sallana sallana 75 almış :)
nasıl aldın dedim hiç kitabın kapağını açmamıştın çok kolaydı napiyim sorular beni çöz beni çöz diye bağırıyordu diyo :)
ama tabiki kitap incecik ve detaysız olunca haliyle sorularda ona göreymiş...yata yata 75 aldı adam hayret vallahi...:)
insan sırf zevk için tarih bölümünü okuyası gelir :)
ama eşimde hellen tarihinden nefret etmiş...çok kötü bi ders gerçekten...yunanca çok kelimeler var...
eşim sınavda bi kaç kişiyle tanışmış, sosyal bilgiler öğretmeni bi adam sırf tarih öğretmenliğine geçmek için bu bölümü seçmiş..
bütün dersleri yüksek puan ama hellen terihi yıldırdı beni demiş...sırf bu ders yüzünden bırakacam bu tarih bölümünü demiş...okadar zor demekki düşünün sosyal öğretmeni bile yapamıyor....eşimde 30 almış :) iyi almışım valla hep salladım diyo :) bende dedim senin sallamalarınla 30 denk geliyorsa, şöyle bi göz atsan kitaba 100 alırsın kesin diyorum ama benim kocada çalışma isteği yok... :) birde orta asya türk tarihi çok zormuş öyle diyo... sizde varmı bu dersler biberonum...?
1.sınıflar üstten ders ekleyemiyor ya da silemiyor arkadaşım
direk bankaya paracıkları yatırcaksınız
ders ekle sil yapacak olan arkadaşlarda mutlaka bankaya gitmeden önce ders ekle sil işlemi yapmalılar
sonra sistemde gözüken ücreti bankaya yatırmalılar
ders başına kredisine bağlı olarak 8-10 tl artıyor harçlar
bankaya para yatırdıktan sonra da 1 ay boyunca bürolardan kitap beklemeye başlıcaz tabiki
O zaman önümüze gelen derslere evet diyeceğiz, neyse onu düşünmek zorunda kalmamak da güzel.:) O kitap konusu başlı başına bir sorun. Herhalde bu dönem 5 kere gidip 25 kere de aramışımdır büroyu kitaplar için. Tek bir kitabım bile vizeye 2 hafta kalana kadar gelmedi. En son büroyu aradım, kız hangi kitaplarınız eksikti diye sordu. Valla, bir tane bile vermediniz, hepsi dedim.
Yok gazelim, ama bizim kurstaki tarih öğrencileri de hellen tarihinden aynı durumdalardı. Orta asya türk tarihi de öyledir mutlaka, zaten tarih zor bir bölüm aslında. Hangi savaş ne zaman yapıldı, antlaşmalar, eski çağlar vs. bir sürü akılda tutulması gereken konu var. Bizde de ilerleyen dönemlerde dilbilimi diye bir ders var, herkes ondan muzdarip. Bir de orhun turkçesi ile eski yüzyıl edebiyatlarından düşük alan çok. Bu seneki konular bana fena gelmedi, bir tek osmanlıca benim için çok yeniydi, ama mantığını anlayınca o da çok zevkli bir ders. Benim eltim Cezayirli, anadili hem Arapça hem de Fransızca. İlk Arap harflerini o öğretti bana, ama kurs olmasaydı ben de tamamını kavrayamazdım diye tahmin ediyorum. Ahh bir de son sınavda edebiyat akımlarından biraz daha iyi yapabilseydim çok iyi olurdu ama her şey çorba oldu bende bir anda. Sorular da neredeyse yarı yarıya vizeden çıkınca iyice çuvalladım. Bakalım, onun haricinde her şey yolunda. :))
biberoncum şimdi birinci sınıf olarak biz ekle sil zıkkımıyla uğraşmayacaz öylemi :)
iyi bari bunla uğraşmayacaz şükür... :)
bu kitap meselesi ilk kayıt zamanlarında çözülmemişmidir yahu, ne biliyim o esnada basılmıştır tümüyle diye düşünüyordum ben, pehh bi daha mı gide gele gide gele uğraşıcaz kitap almak için...öfff bide ben bursa merkeze gidiyorum yaa....ilçede büro yok malum..
eltin cezayirli demek ne güzel :) benimde eşim arap kökenli :)
ne kadar acı dimi, eşim arap kökenli ama ben karısı olarak arapçadan fısss :)gülsemmi ağlasam mı :)
ahretlik sen ölme emi :) nerden bulursun bu örnekleri....
keşke bi psikoloğa gitseydin, onların yaptığı ilk iş çocukluğa inmek, hemen çözerlerdi ama aklına gelmemiş demekki,
O zaman önümüze gelen derslere evet diyeceğiz, neyse onu düşünmek zorunda kalmamak da güzel.:) O kitap konusu başlı başına bir sorun. Herhalde bu dönem 5 kere gidip 25 kere de aramışımdır büroyu kitaplar için. Tek bir kitabım bile vizeye 2 hafta kalana kadar gelmedi. En son büroyu aradım, kız hangi kitaplarınız eksikti diye sordu. Valla, bir tane bile vermediniz, hepsi dedim.
Aranızda ygs ye girecek olan var mı kızlar?
Ben varım canım sınavsız geçmiyor ömrüm :)Aranızda ygs ye girecek olan var mı kızlar?
Tatlım, konu açtım ygs bölümüne. Ösym açıklama yapmış ama hiçbişey anlamadım. Din kültürü ve felsefe soruları hakkında...ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme MerkeziBen varım canım sınavsız geçmiyor ömrüm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?