Kredili Sistem Açık Öğretim Ders Çalışma Sayfası

Notlarını paylaş yada özelden gönder ortalamanı hesaplayalım ona göre belli oluyor dc geçer mi kalır mı

4 değil, çeyrek ders bile olsa yapamadım işte ben.
Teşekkür ederim, helallik de isterim, itiraz da istemem, hıh..
Helal olsun ne demek

canım eşimin sana bi sorusu var nolur bişey söyle kafam durdu iyice....
bu ff olan dersleri hariç, diğer kalmış görünen derslerinden bahar döneminde bu dersleri tekrar alacakmı???

Yok gazelim, bahar döneminde yeni dersler alacak. Bunlar bu şekilde kalacak şimdilik, genel not ortalamasından sonra onların da akibeti belli olacak. Ama önümüzdeki dönem ortalamasını yüksek tutsun, şimdiden başarılar diliyorum...

Yarın iş var artık yatmak lazım herkese iyi geceler
Hepinizi tebrik ediyorum tekrar, kaldığınız dersleri dert etmeyin verilir bir şekilde..

Benim notlarım beklediğim gibi kötü geldi ama hiç bir şey anlamadım iki tane ff var iki dc iki tane de cd bir tane de ba var durumu anlayan bilen varsa ne olur bana açıkayabilir mi

bugünün şerefine haydi alın birer çay pasta kutlayalım

Eklentiler

• $422.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 61
  • $Adsız.webp
    14,1 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Benim notlarım beklediğim gibi kötü geldi ama hiç bir şey anlamadım iki tane ff var iki dc iki tane de cd bir tane de ba var durumu anlayan bilen varsa ne olur bana açıkayabilir mi

canım bende yeni öğrendim ortalama hesaplamyı...notlarını buraya yapıltır hesaplayayım sana....ona göre belli olacak dc lerden geçp geçmediğin...
ff ler kesin kalır ama diğerlerini görmem lazım...yazarsan hesaplayayım...

İKT311U ULUSLARARASI İKTİSAT TEORİSİ 4.0 25 - - - - - - 40 35,50 DC
İNG301U İNGİLİZCE 1 3.0 60 - - - - - - 40 46,00 CD
SİY301U BALKANLAR'DA SİYASET 5.0 45 - - - - - - 40 41,50 CD
SİY303U ORTA ASYA VE KAFKASLARDA SİYASET 5.0 30 - - - - - - 25 26,50 FF
ULİ301U STRATEJİ VE GÜVENLİK 4.0 30 - - - - - - 25 26,50 FF
ULİ303U İNSAN HAKLARI VE DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİ 4.0 50 - - - - - - 70 64,00 BA
ULİ305U KARŞILAŞTIRMALI SİYASAL SİSTEMLER 5.0 45 - - - - - - 35 38,00 DC

çok teşekkür ederim ya hiç iç açıcı değil gibi dimi

4 x 1,3 = 5,2
3 x 1,7 = 5,1
5 x 1,7 = 8,5
4 x 3,3 = 13,2
5 x 1,3 = 6,5
toplam: 38,5/21
ortalaman: 1,83

Son düzenleme:
Kızlar bişey sorucam bu bahar dönemi kafamı karıştırdı..
Şimdi benim ortalamam 2 nin üstünde 3 dersten şartlı geçtim bu dönem, yıl sonu ortalamam 2 altı olursa şartlı geçtiğim derslerden kalıyor muyum?

Teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için geçme sistemine dair bilgilere baktığımız da cd dc vs. olan notlarımızın genel not ortalaması yani bahar dönemi sonunda alınan iki dönem ortalaması 2.00 nin üzerinde olursa koşullu geçilebiliir diye belirtilmiş. Yanlış bilgi mi bu ben dönem tekrarı mı yapacağım kusura bakmayın anlamaya çalışıyorum da

Canım, 2 dönemin ortalaması 2'nin altında olursa şartlı geçtiğin dersleri tekrar ediyorsun. Sen şimdi 2'nin üzerindesin senin koşullu geçtiklerin tamam, ama eğer 2'nin altında olsaydı ve bahar döneminde de 2'nin altında olsaydın tekrara düşecektin...

Ben böyle biliyorum ama araştırmakta fayda var. Hiç tersinden düşünmemiştim çünkü...

Son düzenleme:

Hımm o zaman 2. dönemde önemli, "ilk dönem 2 nin üstüydü nasıl olsa geçtim" diyemiyorum..

Hımm o zaman 2. dönemde önemli, "ilk dönem 2 nin üstüydü nasıl olsa geçtim" diyemiyorum..

Bence bu dönem ilk kez başlıyorsan yani birinci sınıfsan, güz döneminde 2'nin üzerine çıktığın için geriye dönüş olmamalı. Anladığım kadarıyla ne zaman dönem ortalaman 2'nin altına düşerse o zaman akademik yetersizlik uyarısı alıyorsun. Bu uyarıyı aldıktan sonraki dönem önemli. Eğer sonraki dönem de 2'nin altında kalırsan o zaman tekrara düşüyorsun. Bu durumda geriye dönük değil ileriye dönük dönemlere bakılıyor. O yüzden, tamamen mantığıma göre; senin bu dönem ortalaman 2'nin üzeri olduğu için, artık sen o derslerden geçtin gibi geliyor.

Anladım canın çok teşekkür ettim.. Evet İlk dönemimdi bu.. :)

Benim ortalamam kötü ve 2 tane ff var ya

ne olacak ya

Sevgi Meleği ortalamanı hesaplamış sağolsun.Aklım sende kalmıştı.Derslerinden geçtiğine çok sevindim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…