- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.555
- 548
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Hahahhaha2200 maaş alan adamla evleniyorsun. ev kira ve en az 1000 diyorsun. şartlar daha nasıl zorlanmalı acaba, duvar kemirmeye başlayınca mı?
8 yıl 600 lira parayla idare etmek, hadi maaşa zam o bu diyelim taş çatlasın 800 1000 kalıcak elinize. E bu 8 yıl hiç çocuk düşünmüycek misiniz? Hastalık ya da ekstra masraflar çıkmıycak mı? Bi hevese kapılmış körü körüne gidiyosunuz gibi geldi bana. Akıl işi değil düşündüğünüz şey. O maddi sıkıntılar sizi kemiricek ve evliliğin en güzel yılları zehir olucak. İstediğiniz bi şeyi alamıycaksınız, bi yere gidemiyceksiniz.. Bunlar çok bunaltıcak sizi.Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Yeni evli bir çift hele yarın bir gün çocukları olursa 600tl ile soğukta battaniye altında kalmasın et yemeden yaşamasın üstüne başına birşeyler alabilsin diye yazılıyor bunlar.600 tl ile ev geçindirmek hayal ürünüymüş gibi dalga geçtiğinize inanamıyorum ya. Asgari ücretle kiraydı 2 cocuktı ev geçindiren var. Evine et almayanlar var. Biz ilk ev aldığımızda yapılandırmadan önce 2300 ödüyorduk eşimin ilk maaşları 3000 tlydi. Evimize et almadığımız soğukta battaniyeyle oturduğumuz oldu. 1 sene sonra ben de çalışmaya başladım eşimin maaşı üç beş arttı üstüne yapılandırma yaptık yılımızı düşürüp ödediğimiz kredimizi artırdık ben de arabamızı aldım maaşımla üstelik ben asgari ücrete çok yakın maaş alıyordum. İnsan isterse her şeyr sahip olabilir yeter ki sabretsin şükretsin ve çalışsın. Yaşamadığınızdan imkansız geliyor. İmkansız değil ama çok zor. Bir gün olmadı ki eşimden bir şey istedim. Üstelik ailelerimizin durumu çok çok iyi ama kimseye yansıtmadık. Ayağımıza ayakkabı almadık üniversite zamanımızdan kalma ne kıyafet var ne ayakkabı varsa onlaro giydik. Bence bu konu sahibinin tek hatası buraya soru sormak. Fikirler çeşitli olabilir ams dalga geçerek konuşmak ayrı bir durum.
ha bir de birikim yapacaksınız vallahi bravo ekonomi profesorusunuzBirazda yasanilan ortama bagli canım benim ablam 500 lira aliyor kiracisindan bursada. Burdaysa evler 1000in asagisinda degil dogal olarak mutfak masrafı fatura yol sağlık bide bebek dusunuyoruz zor yani gezme tozma kalirsa geriye bi 100 200 onuda gezme tozmaya degil birikime ayirmayi dusunuyoruz
600 tl ile ev geçindirmek hayal ürünüymüş gibi dalga geçtiğinize inanamıyorum ya. Asgari ücretle kiraydı 2 cocuktı ev geçindiren var. Evine et almayanlar var. Biz ilk ev aldığımızda yapılandırmadan önce 2300 ödüyorduk eşimin ilk maaşları 3000 tlydi. Evimize et almadığımız soğukta battaniyeyle oturduğumuz oldu. 1 sene sonra ben de çalışmaya başladım eşimin maaşı üç beş arttı üstüne yapılandırma yaptık yılımızı düşürüp ödediğimiz kredimizi artırdık ben de arabamızı aldım maaşımla üstelik ben asgari ücrete çok yakın maaş alıyordum. İnsan isterse her şeyr sahip olabilir yeter ki sabretsin şükretsin ve çalışsın. Yaşamadığınızdan imkansız geliyor. İmkansız değil ama çok zor. Bir gün olmadı ki eşimden bir şey istedim. Üstelik ailelerimizin durumu çok çok iyi ama kimseye yansıtmadık. Ayağımıza ayakkabı almadık üniversite zamanımızdan kalma ne kıyafet var ne ayakkabı varsa onlaro giydik. Bence bu konu sahibinin tek hatası buraya soru sormak. Fikirler çeşitli olabilir ams dalga geçerek konuşmak ayrı bir durum.
Ay ben bunu yeni gördüm. Konu kesin dalga geçilmek için açılmış. Dağılabiliriz.ha bir de birikim yapacaksınız vallahi bravo ekonomi profesorusunuz
bu konuları okuyunca kendimden şüphe eder oldum acaba çok mu müsrifim diye düşünüp durdum hesapladım yok yav dedim sadece insan gibi yaşıyorum lüks değil .bugün kabak aldım kızartma yapmak için kilosu yaz günü 4.25 di pide 4.5 dondurma 14 tl taş mı yiyelim anlamadım kiAy ben bunu yeni gördüm. Konu kesin dalga geçilmek için açılmış. Dağılabiliriz.
geçen kızıma avakado alıyorum seviyor dedım diye ne burjuvalığım kaldı ne müsrifliğim ahhaha.soğudum meyveden almıyorum o zamandan beriEltim ücretsiz izindeyken çok para tutuyor diye kızına külot bez yerine başka marka normal bez almaya başlamıştı. Çok yadırgamıştım bebeğinden kısıyor diye. Hediye falan almıştım yeğenimize.
Kk daki birikim ve cimrilik ile ilgili konuları okuduktan sonra, Eltim kalp ben... Canım ektim benim.
Şimdi davulun sesi hooşş geliyor çocuk olunca ne yapacaksın ???? Bence boş bir hayal gibi ... ev alacaksın diye kıt kanaat gecınmek çok zor sen de işe girDiger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Ben oğlum ve eşim annemlere geldik.bu konuları okuyunca kendimden şüphe eder oldum acaba çok mu müsrifim diye düşünüp durdum hesapladım yok yav dedim sadece insan gibi yaşıyorum lüks değil .bugün kabak aldım kızartma yapmak için kilosu yaz günü 4.25 di pide 4.5 dondurma 14 tl taş mı yiyelim anlamadım ki
Tamam tanıdım seni sen o avokadocusun:)))geçen kızıma avakado alıyorum seviyor dedım diye ne burjuvalığım kaldı ne müsrifliğim ahhaha.soğudum meyveden almıyorum o zamandan beri
Kendi yağında kavrul onun bunun evine bakma . Ya da bunları hesaplayana kadar çalışŞöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde
aman çaktırma unutulmaya çalışıyorumTamam tanıdım seni sen o avokadocusun:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?