- 19 Eylül 2014
- 280
- 116
- 103
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Ben çalışarak aldığım halde çeyizlerim hala hepsini bitiremedim binlerce lira tuttu. Babadan hiç para almadan nasıl almış ben de merak ettim.Baba evindeki hallerinizi yazmışsınız ama o zaman da çalışmıyorsanız ve babanızdan para almıyorsanız nasıl o kadar mutfak malzemesi aldınız anlamadım. Harçliklariniz ileyse zaten o da babanızdan cikmistir. Hem o evde yeme içme masrafi da yapmiyorsunuz. Ama evlenince öyle olmuyor. Kendi basinin caresine bakman gerekecek. Baban alip getirmeyecek hep. Simdi nerden geliyor nasil geliyor anlamazsin bile. Bir evlen hele bakalim neler olacak... hem cocukken babaniz calisacagim birsey alacagim diye kendini paralamis size hic vakit harcamamis. Siz de borclara girerek cocugunuze aynisini yapmayin derim.
Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Nişanlın memurmu? Özel sektörse olduki işten çıktı neolacak? Yapacağın en doğru şey seninde çalışman. 2200 tl ile zaten 8 sene bırak borç ödemeyi bir süre sonra birbirinizi yersiniz stresden.Haklısınız nisanlm da siz gibi düşünüyor da ben kiyamiyorum galiba 1000 tlye kiraya oturmaya :)
Hiç bir mantıklı tarafı yok maalesef. Daha çok gençsiniz.. ev her şey değil.. huzur daha önemli..2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Valla esim de ben de calisiyoruz, evimize giren aylik para sizinkinin kac kati bundan bahsetmeyecegim ama bu sartlarda ekonomi bu haldeyken krediyle ev sahibi olmaya biz cesaret edemiyoruz. Dusuncenizden dolayi bile tebrik ederim. Ne diyeyim..
Elinize 600 tl kalıyor ve bu yıllarca sürecek.. Ve siz çalışmayacağım şuanlık, şartlar zorlamadıkça diyorsunuz.
Valla ne desem bilemedim. Bundan ala zorlanmak mı olur..
Sizin hayattan hiç mi haberiniz yok?
Bir gün oglum olurda evlendirirsem asla ev mev vermem.
Hele gelin hanim böyle kendi kendine benim ne yapıp ne yapmayacagimin hesabını tutacak yağmurlu havada su bile vermem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?