Krediyle ev

1600tl krediden bahsettiği için bu yorumlar. Yoksa geçinilir tabi.

bizim kv de de en fazla 6 ay oturursunuz kirada biz size ev alacağız dedi
ama almadı
alsın da demedik zaten
o sözler hiç tutulmaz yani

ama size maaslardan sonra çok az miktar kalıyor o paraya gecınemezsınız

Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
gecen markete girdik
süt , bir kalıp peynır- bir kalıp dondurma ,pide- bir paket bulaşık deterjanı aldık 115 tl verdik çıktık

hesap edin

Birazda yasanilan ortama bagli canım benim ablam 500 lira aliyor kiracisindan bursada. Burdaysa evler 1000in asagisinda degil dogal olarak mutfak masrafı fatura yol sağlık bide bebek dusunuyoruz zor yani gezme tozma kalirsa geriye bi 100 200 onuda gezme tozmaya degil birikime ayirmayi dusunuyoruz

Sen neden çalışmıyorsun?
Anca "bin tl vermek istemiyorum kiraya:)" diyip duruyorsun.
Hergün bir pirinç tanesi yiyecekseniz elbette olur. Kalan para faturalara anca yeter çünkü. Evleniyorsunuz bide. Az mantık önce.

Ülkenin ekonomik durumundan bihabersiniz sanırım. Banka faizleri almış başını gitmiş. Konut sektörü çıkmaz da (o çok begendiğiniz evin fiyatı ileride düşecek muhtemelen) enflasyon hergeçen gün artıyor ve halkın alım gücü düşüyor.
Bugün kendinize kıt kanaat ayırdığınız 600 liranın değeri 8 yıl boyunca aynı mı kalacak sanıyorsunuz?
Ekonomi bilginiz nedir bilmiyorum ama bir ekonomist olarak söyleyebilirim ki bu dönem bazı durumlardan dolayı banka mevduat faiz oranları arttı. Dini görüşünüzü bilemem ama bu konuda katı değilseniz eğer birikmiş paramız var dediğiniz parayı bankada mevduata koyun aylık alacağınız faiz gelirinin üstüne birazda siz ekleyin kiraya çıkın.

Her şey o kadar pahalı ki artık kirada bile otursan kılı kılına gecinirsin . 1000 kira + yaz için 300 fatura.900 yemeğe anca yeter .
( Orta halli bir aile için)

Valla doğunun küçük bı sehrındeyım 1000 liradan aşağı kıra mümkün değil burda da bizde 2250 oduyoruz ama bize kalan uç bın sızın gelırınız kredıyle bırlıkte 2200 ise mümkün değil olmaz hıc bulaşmayın ben kalan sanmıstım butcemıze uygun bı ev tutun borıkım yapın altın fiyatları uçuyor uç dört sene sonra onlarla belki daha kolay alırsınız

Tamam hanimlar gecinmek zor şu zamanda herseyde bir artış evet ama turkiyenin %30u asgari maasla geciniyordur hatta daha fazlasi ama abartmak istemedim:) benim halamlar da 1600 maas aliyolar ev kira ilcede olduğu icin 350 lira2cocuk var ve sirf sigaralarina giden para 400 lira halamda giyinmeyi seven birisi cocuklarinda birini mukkemmel bi sekilde okutuyolar ucu ucuna geciniyolar orası ayri bi mevzu ama açta açlıkta degiller yani

Adamın maaşı sekiz yıl aynı kalmaz yanı zam diye bısey var ekonomist hanım

birincisi kp sakin inanmayin.ikincisi 1600 tl kredi verip gecinmek zor.hic hayal ettiginiz gibi gitmiyor isler.surekli bi masraf cikiyor.bence riske atmayin siz calisin o sekilde odeyin

Adamın maaşı sekiz yıl aynı kalmaz yanı zam diye bısey var ekonomist hanım

Maaşın yıllık en iyi ihtimalle %5 ila %10 arttığı günümüzde %15 enflasyon oranıyla nasıl eşit kalabilir açıklar mısınız?

Kaldı ki bu enflasyon genel lüks tüketim vs dahil hesaplanır. Gıda giyim vs gibi temel ihtiyaç konularında çekirdek enflasyon %20. Açın okuyun sonra bilmişlik taslayın.

Az bak 5 yıl önce asgari ücret ne kadarmış bugün ne kadar? Aynı şekilde 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafı ne kadarmış bugün ne kadar? Oran orantı biliyorsunuzdur herhalde? Hesaplayın cevabınızı bekliyorum.

Halanız diye gösterdiğiniz örnek 1600 maaş 350kira sizinki 2200 maaş 1600 kredi yapmayın sadece faturalarına gider kalan para daha mutfak ve kişisel harcamalar yok yazık etmeyin yeni evlilik hayatınıza, daha uygun bir eve kiraya çıkın yada vadeyi 10 yıl yapıp bari ödemeleri düşürün

Enflasyon zammı diye de bısey var kaldı kı sız hıc zamdan bahsetmemişsınız direk atıyuzlıra üstünden yorum yazmişsınız ben ona dikkatinizi çekmek ıstedım ayrıca cok bılmişlık taslayan da sızsınız

Enflasyon zammı diye de bısey var kaldı kı sız hıc zamdan bahsetmemişsınız direk atıyuzlıra üstünden yorum yazmişsınız ben ona dikkatinizi çekmek ıstedım

İyi okuyun ALIM GÜCÜ dedim. Bu ne demektir? Enflasyon demektir.
Enflasyon zammı diyorsunuz da burada herkesin anlayacağı en basit şekilde anlatayım. Marketten patates soğan alıyorsunuz değil mi? Eskiden patatesi sokakta kamyonda kilosu 1 liraya almayanı dövüyorlardı. Şimdi 2 lira olmuş. Sizin maaşınız 2 katına çıktı mı? Valla benimki çıkmadı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…