- 14 Ağustos 2011
- 4.341
- 10.847
- 408
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
1600tl krediden bahsettiği için bu yorumlar. Yoksa geçinilir tabi.Alahım ya herhalde bu ülkede kimse besbınden aşağı maaş almıyor abartmayın ya 2200 çocuk yok bısey yok iki kişiye yeter de artar bile hatta çocuk olsa da yeter ve hatta hatta gezmene tozmana da yeter sadece müsrif olma ve de abartma
bizim kv de de en fazla 6 ay oturursunuz kirada biz size ev alacağız dedi2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
gecen markete girdikDiger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Hayır 2200 kalan diyor kredıden sonra1600 tl sini krediye yatıracakmış
Birazda yasanilan ortama bagli canım benim ablam 500 lira aliyor kiracisindan bursada. Burdaysa evler 1000in asagisinda degil dogal olarak mutfak masrafı fatura yol sağlık bide bebek dusunuyoruz zor yani gezme tozma kalirsa geriye bi 100 200 onuda gezme tozmaya degil birikime ayirmayi dusunuyoruzAlahım ya herhalde bu ülkede kimse besbınden aşağı maaş almıyor abartmayın ya 2200 çocuk yok bısey yok iki kişiye yeter de artar bile hatta çocuk olsa da yeter ve hatta hatta gezmene tozmana da yeter sadece müsrif olma ve de abartma
Ben mı yanlış anladım acaba1600 tl sini krediye yatıracakmış
Valla doğunun küçük bı sehrındeyım 1000 liradan aşağı kıra mümkün değil burda da bizde 2250 oduyoruz ama bize kalan uç bın sızın gelırınız kredıyle bırlıkte 2200 ise mümkün değil olmaz hıc bulaşmayın ben kalan sanmıstım butcemıze uygun bı ev tutun borıkım yapın altın fiyatları uçuyor uç dört sene sonra onlarla belki daha kolay alırsınızBirazda yasanilan ortama bagli canım benim ablam 500 lira aliyor kiracisindan bursada. Burdaysa evler 1000in asagisinda degil dogal olarak mutfak masrafı fatura yol sağlık bide bebek dusunuyoruz zor yani gezme tozma kalirsa geriye bi 100 200 onuda gezme tozmaya degil birikime ayirmayi dusunuyoruz
Adamın maaşı sekiz yıl aynı kalmaz yanı zam diye bısey var ekonomist hanımÜlkenin ekonomik durumundan bihabersiniz sanırım. Banka faizleri almış başını gitmiş. Konut sektörü çıkmaz da (o çok begendiğiniz evin fiyatı ileride düşecek muhtemelen) enflasyon hergeçen gün artıyor ve halkın alım gücü düşüyor.
Bugün kendinize kıt kanaat ayırdığınız 600 liranın değeri 8 yıl boyunca aynı mı kalacak sanıyorsunuz?
Ekonomi bilginiz nedir bilmiyorum ama bir ekonomist olarak söyleyebilirim ki bu dönem bazı durumlardan dolayı banka mevduat faiz oranları arttı. Dini görüşünüzü bilemem ama bu konuda katı değilseniz eğer birikmiş paramız var dediğiniz parayı bankada mevduata koyun aylık alacağınız faiz gelirinin üstüne birazda siz ekleyin kiraya çıkın.
Adamın maaşı sekiz yıl aynı kalmaz yanı zam diye bısey var ekonomist hanım
Enflasyon zammı diye de bısey var kaldı kı sız hıc zamdan bahsetmemişsınız direk atıyuzlıra üstünden yorum yazmişsınız ben ona dikkatinizi çekmek ıstedım ayrıca cok bılmişlık taslayan da sızsınızMaaşın yıllık en iyi ihtimalle %5 ila %10 arttığı günümüzde %15 enflasyon oranıyla nasıl eşit kalabilir açıklar mısınız?
Kaldı ki bu enflasyon genel lüks tüketim vs dahil hesaplanır. Gıda giyim vs gibi temel ihtiyaç konularında çekirdek enflasyon %20. Açın okuyun sonra bilmişlik taslayın.
Az bak 5 yıl önce asgari ücret ne kadarmış bugün ne kadar? Aynı şekilde 4 kişilik bir ailenin mutfak masrafı ne kadarmış bugün ne kadar? Oran orantı biliyorsunuzdur herhalde? Hesaplayın cevabınızı bekliyorum.
Çok tatlisinizAdamın maaşı sekiz yıl aynı kalmaz yanı zam diye bısey var ekonomist hanım
Sordugum soruyu da geri aliyorum. Calismayin.Çok tatlisiniz
Enflasyon zammı diye de bısey var kaldı kı sız hıc zamdan bahsetmemişsınız direk atıyuzlıra üstünden yorum yazmişsınız ben ona dikkatinizi çekmek ıstedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?