Krediyle ev

Çok özür dilerim de dalga mı geçiyorsunuz? 2200 lirayla 1600 lira kira mı ödenir? Elime 2200den fazla para geçiyor, kiram 1200 lira ona rağmen zorlanıyorum. Bunun doğalgazı, elektriği, suyu, interneti var, mutfak masrafları var, kredi kartı ekstreleri var. Aylık 400-500 lira zaten mutfak masrafınız. Hatta daha fazla bile olabilir, ülkede enflasyon tavan.

Off boşa yorum yapıp akıl vermeye gerek yok, halası 1600 tl ile mükemmel geçiniyormuş madem, hanım kızımızda 600 tl ile neler yapar neler. Aferin canım, ne güzel 8 yıl sonra evde kendiniz olacak. Zaten bizim gibiler her abartıyor , yoksa geçim dediğin nedir?!

Kimsenin lafına güvenmeyin bence. imkanınız varsa sizde calısın. 2200 hem kredi hemde ev gecimine yeticegini sanmıyorum. Sizde calısırsaniz yükünüz hafifler.

3 öğün makarna yer, evde ot gibi otururlarsa bütün gün, geçinirler. Herkesin bir standartı var tabi bir şey diyemem.

Toz pembe hayeller, keşke hayat gerçekten iki matemetik işlemi kadar basit olsa.

Ucu ucuna yetiyor diyorsun da her şeye her dk zam geliyor ama maaşlara gelmiyor. Onu da hesaba kattın mı acaba?

Okudugunu anlamadin sanirim ele kalan 600 tl:)

Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla ha bide ben marketten değil pazardan alıyorum belki ondan da farkedıyor olabılır

Sanırım demek istedigim anlaşılmadı bize yapilan bir ev var ama onun yapılması teslim edilmesi 2 ye bolunmesi derken biz 4 5 sene en aşağı kirada oturucaz ve aylik 1000 kiraya gidecek. Benim nisanlima dedigim su madem bize o evi alacak bos yere kira odemeyelim bize ev alacagina o imkani varsa aylik 400 500 versin 1000 tlyle gecinelim kendi emegimizde olsun evimizde hem bos yere kira odemeyelim hem hazira konmayalm k.pederden gelen sadece destek olsun ev degil

Sen neden çalışmıyorsun?
Anca "bin tl vermek istemiyorum kiraya:)" diyip duruyorsun.
Hergün bir pirinç tanesi yiyecekseniz elbette olur. Kalan para faturalara anca yeter çünkü. Evleniyorsunuz bide. Az mantık önce.

Ah bu hayaller ve hayatlar..
Ben çocukken kuru fasulye fukara yemeğiydi millet bezmişti şimdi onun bile kilosu en az 10tl..
Geçen hafta iftara misafirim vardı. Söylemesi ayıp belki ama belirtmek için yazıyorum bir kalemde 300tl harcamışız markette. Ki hiç de şaşalı bir sofra değildi..
Etin kilosu 40 küsür..

En geç 1 buçuk sene sonra da çocuk olsun derler.. Sonra da borçlar belimizi büktü kp hiç yardım etmiyor derler..

Çalışmayacak ben diyeyim. Çalışacak olsaydı en başında yazardı.

Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla

600 liraya 1 ay idare edebiliyorsanız tüm elektrik, su, doğalgaz, mutfak alışverişi bu 600 liraya dahil olmak üzere, nolur bana da anlatın nasıl oluyor? 2 kişiyiz bir köpeğimiz var hadi köpeği saymayalım, 2 kişiye yaptığım aylık mutfak masrafı 500 liradan aşağı değil, geçen sadece sebze meyve ekmek falan aldım et, peynir, süt falan yok içinde ha, 45 lira ödedim.

Yani kiraya verecegimiz parayi krediye verelim babasida geriye kalani tamamlasin evi yapilincada onun olsun bize vermesin

Haklısın herşey ateş pahası..
Amaan bize ne kendi yaşayacak kıt kanaat:)
Gülerek yorum yapıyor biz burda geriliyoruz ne gerek var:)

Ayyy arkadaşlar ben kredıden sonra kalan 2200 sandım 2200 maşşla 1600 kredinin sorulacağı aklıma gelmezdi çünkü

Ben anlatmak istediğimi fazlasıyla anlattığımı düşünüyorum. Siz doğunun ufak bir iliyle türkiyenin genelini ve hatta büyükşehirlerini kıyaslamaya devam edin lütfen. Mesaj atın lütfen de gelip patates stoğu yapayım bir ara ilinizden. Biz istanbulda 2 liradan aşağı alamıyoruz zira.

Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yonde

eşinizin sizden önceki tasarrufu siz söz söylerseniz şimdiden
gözü aç gelin olursunuz

Haklısın herşey ateş pahası..
Amaan bize ne kendi yaşayacak kıt kanaat:)
Gülerek yorum yapıyor biz burda geriliyoruz ne gerek var:)

Yaşayıp bilenler olarak tecrübe paylaşıyoruz o "ama kiraya da para verilecek" diyor..

Ben de nişanlıyken "kiraya para vermek istemiyorum" dedim ama şartlarım daha farklıydı.. Kalkıp da şuradan şu kadar gelir diye hayal kurmadık..

Maaşın 2/3 ünü borca yatırmak fikrine ekonomistler bir tarafıyla güler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…