- 15 Kasım 2016
- 17.146
- 52.862
- 598
- 32
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Off boşa yorum yapıp akıl veremeye gerek yok, halası 1600 tl mükemmel geçiniyormuş madem, hanım kızımızda 600 tl ile neler yapar neler. Aferin canım, ne güzel 8 yıl sonra evde kendiniz olacak. Zaten bizim gibiler her abartıyor , yoksa geçim dediğin nedir?!
Okudugunu anlamadin sanirimAlahım ya herhalde bu ülkede kimse besbınden aşağı maaş almıyor abartmayın ya 2200 çocuk yok bısey yok iki kişiye yeter de artar bile hatta çocuk olsa da yeter ve hatta hatta gezmene tozmana da yeter sadece müsrif olma ve de abartma
Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla ha bide ben marketten değil pazardan alıyorum belki ondan da farkedıyor olabılırİyi okuyun ALIM GÜCÜ dedim. Bu ne demektir? Enflasyon demektir.
Enflasyon zammı diyorsunuz da burada herkesin anlayacağı en basit şekilde anlatayım. Marketten patates soğan alıyorsunuz değil mi? Eskiden patatesi sokakta kamyonda kilosu 1 liraya almayanı dövüyorlardı. Şimdi 2 lira olmuş. Sizin maaşınız 2 katına çıktı mı? Valla benimki çıkmadı.
Sen neden çalışmıyorsun?
Anca "bin tl vermek istemiyorum kiraya:)" diyip duruyorsun.
Hergün bir pirinç tanesi yiyecekseniz elbette olur. Kalan para faturalara anca yeter çünkü. Evleniyorsunuz bide. Az mantık önce.
Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla
Tamam talim anlaşıldı malum oruç kusura bakmaOkudugunu anlamadin sanirimele kalan 600 tl:)
Haklısın herşey ateş pahası..Ah bu hayaller ve hayatlar..
Ben çocukken kuru fasulye fukara yemeğiydi millet bezmişti şimdi onun bile kilosu en az 10tl..
Geçen hafta iftara misafirim vardı. Söylemesi ayıp belki ama belirtmek için yazıyorum bir kalemde 300tl harcamışız markette. Ki hiç de şaşalı bir sofra değildi..
Etin kilosu 40 küsür..
En geç 1 buçuk sene sonra da çocuk olsun derler.. Sonra da borçlar belimizi büktü kp hiç yardım etmiyor derler..
Çalışmayacak ben diyeyim. Çalışacak olsaydı en başında yazardı.
Ayyy arkadaşlar ben kredıden sonra kalan 2200 sandım 2200 maşşla 1600 kredinin sorulacağı aklıma gelmezdi çünkü600 liraya 1 ay idare edebiliyorsanız tüm elektrik, su, doğalgaz, mutfak alışverişi bu 600 liraya dahil olmak üzere, nolur bana da anlatın nasıl oluyor? 2 kişiyiz bir köpeğimiz var hadi köpeği saymayalım, 2 kişiye yaptığım aylık mutfak masrafı 500 liradan aşağı değil, geçen sadece sebze meyve ekmek falan aldım et, peynir, süt falan yok içinde ha, 45 lira ödedim.
Valla patates ben evlendiğinde 75 kuruş falandı şimdi en son pazardan 1.25 e aldım 7 yıllık evlıyım eşim o zaman 3200 alıyordu şimdi 5000 binden biraz fazla ha bide ben marketten değil pazardan alıyorum belki ondan da farkedıyor olabılır
Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yondeAh bu hayaller ve hayatlar..
Ben çocukken kuru fasulye fukara yemeğiydi millet bezmişti şimdi onun bile kilosu en az 10tl..
Geçen hafta iftara misafirim vardı. Söylemesi ayıp belki ama belirtmek için yazıyorum bir kalemde 300tl harcamışız markette. Ki hiç de şaşalı bir sofra değildi..
Etin kilosu 40 küsür..
En geç 1 buçuk sene sonra da çocuk olsun derler.. Sonra da borçlar belimizi büktü kp hiç yardım etmiyor derler..
Çalışmayacak ben diyeyim. Çalışacak olsaydı en başında yazardı.
Şöyle bir durum var nişanlım 13 yaşından beri çalışmış kazandığının yarısını ailesine vermis evde ne varsa hali perde elektronik esya beyaz esya hepsinde ogullarinin emegi var. Ve soylemem ne kadar dogru bilmiyorum da bi ev yapılıyor bayaaa ultra lux bir ev kayinpederim ve amcamizin 2 ye bolunecek yani ordan gelen parayla size ev alicam diyor sozde
Haklısın herşey ateş pahası..
Amaan bize ne kendi yaşayacak kıt kanaat:)
Gülerek yorum yapıyor biz burda geriliyoruz ne gerek var:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?