- 28 Şubat 2008
- 1.121
- 1.229
- 658
- Konu Sahibi byzaahuseyin
-
Sanırım demek istedigim anlaşılmadı bize yapilan bir ev var ama onun yapılması teslim edilmesi 2 ye bolunmesi derken biz 4 5 sene en aşağı kirada oturucaz ve aylik 1000 kiraya gidecek. Benim nisanlima dedigim su madem bize o evi alacak bos yere kira odemeyelim bize ev alacagina o imkani varsa aylik 400 500 versin 1000 tlyle gecinelim kendi emegimizde olsun evimizde hem bos yere kira odemeyelim hem hazira konmayalm k.pederden gelen sadece destek olsun ev degil
Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yonde
8 yıl az bir zaman mi? Zaten o zamana çoktan coluga çocuğa karışırsiniz , onun masrafları olur. Kreş ,servis vs...Diger masraflari hesaplayinca ucu ucuna yetiyor ama tabii sosyal aktivite gezme ve kendimiz icin biseylerden fedakarlık ettigimiz takdirde. Ama şöyle de bir durum var bu sıkılkla gidersek 8 yilin sonunda cok rahat ederiz :)
Beş senede biten ev mi olur ya? Emin misiniz başlandığına?Birde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun
E tamam aynen böyle söyle kayınpederine.Birde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun
Boş yere kira ödemeyelim diyorsun ama 50 küsur bin boş yere faiz ödeyeceksin.
mantık bunun neresinde
evlenmeden asla tecrübe sahibi olamayacaksınız ve geçim derdi nedir hiç bilmediğiniz çok belli.
Şartlar zorlamadikca evet çalışmayı düşünmüyorum yani bin defa sormussunuz soyleyim bende rahatlayaym sizde :) suan uni okuyorum açıktan son senem yani elimde diplomamda var eger diplomasiz diye ezik damgasi vracaksaniz ne zaman istersem bi ise girebilme imkanim da var ama benim tercihim bu yonde
Oyle degil bizim icin yapılan bi ev var. Bu arada yorumlarinizda guzel guzel kirmadan aciklama Yaptiginiz icin tesekkur ederim8 yıl az bir zaman mi? Zaten o zamana çoktan coluga çocuğa karışırsiniz , onun masrafları olur. Kreş ,servis vs...
Bir araba alalım, iki çocukla rahat olsun deseniz birkaç yıllık kredi daha...
Gitti evliliğin cicim ayları.
Kaldi ki size kalan para aylık 600 falan. Düğün sonrası masraflarınız olacak. Yemek içmek faturalar... Yarın bir gün hamile kalsaniz para, doğum zaten gereksiz bir sanayi olmuş. Daha ucuzu elbet vardır ama arkadaşım doğum için evine yakin florance nightingale Hastanesi'ne danışmis, normal doğuma 6 bin lira para istemisler. Daha adı duyulmadık bir mahalle arasi hastanenede SSK dahil 3 milyar falan ödemişti . Sezeryan falan da değil, normal kendi kendine doğurduğu bebe
Allah hastaneye düşürmesin, coook zor.
Elini veren kolunu kaptırıyor. 'saglik ucretsiz' deniyor ama bir yakınıniz hastaneye düşerse görüyorsunuz ki devlet Hastanesi'nde bile ücretsiz olan bir durum yok.
Yani elinizdeki 600 para minde 'elde yok avucta yok' moduna girebilirsiniz.
Bence siz de bir işe girin. Asgari ücret bile olsa.
krediyi de 1600 degil 2500 ödersiniz, daha çabuk biter. Hem artaniyla evi rahat rahat dondurebilirsiniz. Kendinizi kısmak zorunda kalmazsiniz.
Eşinizin ailesine de çok guvenmeyin, ne olacak ki 4 sene sonra? Yaşlı akrabası ölecek de miras buna mı kalacak? Bir anda lotoyu mu tutturacak?
Ha diyelim ki hakikaten eline toplu para geçti, verir size kredinin bir kısmını kapatır rahat edersiniz.
Ama kimseye guvenmeyin derim ben
Beş senede biten ev mi olur ya? Emin misiniz başlandığına?
İnşaat endüstrisi oldukça gelişti. Kerpiçten on usta elleriyle yapsa yine 5 yıldan erken biter
Okurkende çalışmayı dusunmuyordum ama elimde bi diploma olsun dünya hali ne olacagi belli olmaz diyerekten :) ve seviyorum okumayı bilgi edinmeyi kendimi gelistirmeyi. Anlatabilmisimdir umarim calisilmayacaksa neden okunuyor:)E tamam aynen böyle söyle kayınpederine.
Diploma kullanılmayacaksa neden okunuyor onu da anlamıyorum:)
Yani 2200 maaşla 1600 tl krediyle yaşayacağınıza güveniyorsanız buyrun yaşayın biz yazar geçeriz azim sizin:)
Istanbuldan bu sene geldim canım buraya ben bende gayet acık anlatıyorum size uzaylı degılım asgarı ucretlede gecınen akrabalarım var sorsan elhamdulıllah kımseye muhtac degılız derler ha onlar ıstanbulda degıl tabı bıde bak tanıdık ama samimi değilim karı koca doktor var bu küçük sehırde vallahi borç batagındalarmış ne ev varmış ne araba gecen duydum sok oldum onlarada sorsan hersey ates pahası gecınmek cok zor derler yanı istediğin kadar teoride ekonomi bil parayı idare etmeyi bılmezsen sersefıl olursun konumuz da bu değil ayrıca nerden geldik buralaraBen anlatmak istediğimi fazlasıyla anlattığımı düşünüyorum. Siz doğunun ufak bir iliyle türkiyenin genelini ve hatta büyükşehirlerini kıyaslamaya devam edin lütfen. Mesaj atın lütfen de gelip patates stoğu yapayım bir ara ilinizden. Biz istanbulda 2 liradan aşağı alamıyoruz zira.
Şöyle birşey var ama o ev size yapılmıyor yapılıp satılacak diyorsun kayınpederin o ev satılınca hayır ben size para vermekten vazgeçtim o para benim istediğim gibi harcamak istiyorumda diyebilir.Birde demek istedigim anlaşılmıyor malesef hanimlar tekrar açıklıyorum. Bize yapilan bir ev var suan ama 5 sene sonra anca tamamlanr yani 5 sene kirada otururuz bende kiraya bos yere para vermeyelim hazira konmayalim bizim emegimiz olsun k.pederdr bize ev vermesin destek versin 1000 lira kiraya mi vericez ayni miktarda evimize krediye verelim ustunu babasi tamamlasin suan yapilan ev tamamlaninca bize vermesn kendinin olsun
Yorumunuza güldüm gercekten2200 maaş alan adamla evleniyorsun. ev kira ve en az 1000 diyorsun. şartlar daha nasıl zorlanmalı acaba, duvar kemirmeye başlayınca mı?
Bence mantıklı boşa kira ödeyecek olmaktansa kendi evinize odersiniz2 ay sonra evlenecegiz ve kiralar burda 1000den aşağı degil eski evlerin bile. Biraz birikmis var altın vs lerle evimiz icin sadece 100.000 lira kredi yeterli geliyor 8 yil odendiginde de aylik 1600 lira gibi bi rakam oluşuyor evimize girecek olan para 2200 . Kayinpederim 3 4 sene kirada oturun ben alicam size ev diyor bende nisanlima diyorum ki madem destek çıkma imkani var bos yere kira odemeyelim oda yuklu miktarda bi para vereceğine 5 6 yil en azindan 400 500 ne verebilirse versin kredimizi kolay odeyelim hemde kendi emeklerimizle ev sahibi olalım kimse oturdugu yerden ev sahibi olamaz diye ama borç ödemeye yanaşmıyor riske giremiyor sizce dedigim daha mantıklı degilmi?
Bende diyordum ne zaman beni anlayan hakli bulan biri cikacak Allah razi olsunBence mantıklı boşa kira ödeyecek olmaktansa kendi evinize odersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?