Kreş öğretmeni olanlar bakabilir mı??

Bende öyle olmaktan korkuyorum

Kendisi bunları yapıyor zaten her konuda çok becerikli benim tek derdim ağlaması ve ağlayınca susmaması

Çok teşekkür ediyorum bu kadar uzun detaylı anlatmışsınız
Aynı şeyleri yaşamışsınz sizde
Bende bu ağladında susturmak için konuşuyorum seni anlayamıyorum lütfen ağlamak yerine benimle konuş diyorum ama bu kezde beni anlamıyorsun diye ağlıyor:))
Ama evet oğlum ağlayınca benim için herşey alt üst oluyor moralim bozuluyor ve kızıyorum
Yapıcam dediklerinizi

Rica ederim. Siz sakin olun,paniklemeyin,bu minikler çok akıllı bizi kuklaya çeviriyorlar inanın. Kararlilık ve sakinlikle çözersiniz.
Var evet inşallah dönem arasında alırlar bugün görüşeceğiz bakalım
Çok teşekkür ediyorum
Alırlar kontenjan sıkıntısı yoksa. Montesorri gerçekten faydalı olur.

Rica ederim. Siz sakin olun,paniklemeyin,bu minikler çok akıllı bizi kuklaya çeviriyorlar inanın. Kararlilık ve sakinlikle çözersiniz.

Alırlar kontenjan sıkıntısı yoksa. Montesorri gerçekten faydalı olur.
Bugün bı kere ağladık
Benden telefon istedi çizgi film izlemek için bende vermedim ağladı
Sonra sen böyle ağlamaya devam edersen ben seninle konuşamamki gereksiz ağlıyorsun hem dedim bı iki dakika ağladı sonra ama ben seni seviyorum annecim dedi:)
Galiba ben sevgimi hissettiremiyorum oğluma
Giyindik hazırlandık dışarı çıktık
İyi geldi
Ama yarın gene parka gideceğiz orda da ağlarsa gene tepkisiz mı kalmaliyim ?
Mesela çocukların yanına gidiyor oynuyorlar ama bazı çocuklar oyuncak paylaşmak istemiyor o zaman ağlıyoruz
Ve eve hiç hoş bı şekilde girmiyoruz hem eğlencesi yarım kalıyor hem üzülüyor

Bakın doğru iletişim çok önemli. Ne güzrl konuşmuşsunuz,ağlama krizine dönmeden susmuş oğlunuz. Kendinizi suçlamayın. Sevginizi tabiki gösteriyorsunuz ama 2 minnoş daha var evde sizden ilgi bekleyen,haliyle bölünüyorsunuz. Eminim elinizden gelenin fazlasını yapıyorsunuz 3 evladınız için.
Dışarda da baktınız ağlıyor,lütfen annecim ağlama,bak ağlamaya devam edersen parkta oynamak yerine eve gitmek zorunda kalırım,deyin ve asla üzerine düşmeyin. Siz ağlamalarını ne kadar ciddiye alıp,üzerine düserseniz ilgi çekmek için o kadar abartacak emin olun. Ağlamaya tepkisiz,ilgisiz olun. Her zaman onun hizasına inip,sakin bir sesle kısa bir cümle kurarak "ağlarsan seni anlayamam yada sakinleşince konuşalım vb" belirtin ve asla taviz vermeyin. Uzun cümleler kurmak işe yaramaz emin olun. Kısa ve net.
Parktada tavrınız duruşunuz net olsun,asla geri adım atmayın. Bakın ne güzel daha ilk denemede işe yaramış bile. Ayrica parkta sizi dinlemez,ağlamaya devam ederse,'ağladığın için eve gitmemiz gerekiyor,sen eğlenmiyorsun zaten"diyip gerçekten eve götürün onu. Yarı yolda susacak belki size yalvaracak ağlamıyorum bak sustum diye ama bir kez dönmeyin parka. Tekrar konuşun "seni uyarmıstım keşke o zaman dinleseydin beni,bugünlük bu kadar,yarın ağlamaz keyifli vakit geçirirsen daha uzun kalabiliriz"diyin ama bunu sinirlenmeden sakin güzelce anlatın. Sonraki günü ağlamadan keyifle atlattığınızda ona teşekkür edin. Çok eğlendiğinizi söyleyin muhakkak. Onu takdir etmeyi ihmal etmeyin.
Zamanla inanın bitecek. Siz kararlı olun. Hasta değilse canı acımıyorsa yönteminiz duruşunuz bu olsun.
Kolaylıklar dilerim.

Son düzenleme:
Parktaki olay içinde net olun. Zamanla ağlamaya başlamadan dikkatini başka yöne çekebilecek duruma geleceksiniz emin olun.
Sabırla halledersiniz. Bir önceki mesajımdaki gibi yani. Paylaşma konusunda sıkıntı yaşarsa ağlayacak gibi olursa "gel biz seninle kaydıraktan kayalim,yada aaa şu salıncak boşaldı koş hemen binelim vb cümleler kurun ilk etapta,inatlaşıp aglarsa,ağlarsa gitmek zorunda olduğunuzu söyleyin. Gidin tabi yine,yoldada sohbet esnasında anlatırsınız yine güzellikle.
Bakın benim kızimda böyleydi bir dönem anlatmıştım. O kadar çok konuşmuşum ki artık ben hatalı davranışını söylemeye yeltenince "anne tamam ya,anladım bunu bunu böyle yaptığım için,biliyorum,bu konuyu kapatalım"diyor Gayet biliyor yani ne yaptığını artık.

Son düzenleme:
Ah çocuklar:)
İnşallah ama o kadar çok uzun zamandır ağlıyoruzki böyle
Ben artık tahammül edemiyorum
O ağladığı zaman bütün enerjim çekiliyor
Zaten kendisi de biliyor ağladığı zaman herşeyden engelleniyor ama huy işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…