Kreş öğretmeni olanlar bakabilir mı??

Cok tatli masallah tabiki kresler kabul eder neden etmesin bi goturun siz
Yarın görüseyim ben
Çok teşekkür ediyorum
Ya ağlamadığı zamanlarda dünyanın en mutlu çocuğu
Herkes sanki dünyada bı anne oğul siz varsınız ne güzel anlaşıyorsunuz diyor ama ağladığı zamanda ahh ki ne ahhh

Suan 2 bucuk yasinda kizim var benimde o da cok inat oldugu icin aglama krizlerine giriyor desem yeri.onunla ilgilenmiyorum agladigi zaman.aglamadan benimle konus aglamadan benden ne istedigini anlat doye konusuyorum ama cok kucuk oldugu icin her zmn ise yaramiyor.sizinde 3 yasindaymis israrla aglarsa konusmayacaginizi belirtirseniz belki biraz daha sakinlesir.aglamadan ne istedigini anlatmasi gerektigini soyleyin.eger aglamaya devam ederse sizin de cok uzuldugunuzu belirtin belki ise yarar.

Kreş öğretmenleri demişsiniz ama ben bir ANASINIFI öğretmeni olarak yazayım size objektif ama biraz sert olabilir baştan affınıza sığınıyorum. Bu karşılaşılan bir durumdur. Ailenin çocuğunun üstüne düşmesi sonucu ortaya çıkabilir. Çeşitli sebepleri olabilir. Öncelikle bu konuyla ilgili size bunu tavsiye edebilirim.

Ayrıca şu cümlenize takıldım seneye okula başlayacak ben olmayacağım yanında. Siz zaten sürekli ben onun yanındayıma şartlandırmışsınız kendinizi. Bu bana ileride her gün veliye benim çocuğum bugün naptı, yedi mi içti mi, arkadaşları zarar verdi mi, ağladı mı ..... Bu sorularla karşısındakini boğacak bir veli görüyorum. O yüzden biraz çocuğunuzu özgür bırakın. Ve evet yeri geldiğinde sizin bağırmanızla susuyorsa bağırın. Merak etmeyin çocuğunuza bağırdınız diye hemen psikolojisi bozulmaz. Ama eğer böyle sürekli en ufak şeye ağlarsa psikolojisi bozulur.

Benim görüşlerim bu yönde iyi geceler

Ağladığı zaman istediğini veriyorsanız ağlama ona ödül olabilir. . Ağlayınca susana kadar seninle konuşmıcam diyin.. isteklerin yerine getirme. Sus öyle konuşalım de. .

benim oğlumdan mızmızı da mı varmış dedim bir an.

bir kaç konum var, bakabilirsin.

2 yaşında kreşe başladı ve kreş ortamında çok çok daha iyi.
ilk gittiği okulda sınıfta haşarı 2 çocuk vardı, çok ısırıldı, hatta daha kötüleri oldu, ama kendini asla korumuyordu. Hatta öğretmeni bana dedi ki, diğer çocukları yapmayın etmeyin diye uyarıyorum, onu ise resmen cesaretlendiriyorum kendini korusun diye dedi, bir gün hayır demiş arkadaşına, öğretmen akşam bana sevinçle anlatıyor, bugün kendini korudu diye.
ama fark ettim ki, bu haşarı çocukları da çok seviyor benim oğlan, ama yine de zamanla çekti onlardan kendini, ve sonra onlarla takılmamaya başladı.

okul değiştirdik. Yine bu okulda da buldu bir haşarı çocuk benimkini. Evde anlatıyor, şu şöyle yaptı falan diye (ki ilk okulunda anlatmazdı da), öğretmenine sorduk, yine genel olarak sorunlu bir çocukmuş bu çocuk, diğer çocuklarla da sorun yaşıyormuş. Neyse oğluma dedik, hayır de, şöyle yap falan diye, zamanla onunla da ilişkileri oturmaya başlıyor.

bence kendi başına evet çok zorlanacak, ama problemlerini çözmeye başladıkça yeni problemlerle baş etmesi daha kısa sürecektir. İlk okulunda 3-4 ayda aştığımızı yeni okulunda 1-2 ayda aştık.

Eğer sınıf mevcudu çok fazla değilse öğretmen açısından da zor bir çocuk olmayacaktır bence, sonuçta şiddet gösteren o değil, sadece onu koruması gerektiği için dikkatini verebilecek kadar az öğrenci olması lazım.

bir de ağladığında belki iyi polis kötü polis yapabilirsiniz babayla, biz tam tutarlı olamasak da bu konuda deniyoruz. Baba daha kararlı ve otoriter olmaya çalışıyor, ben de aynen ama biraz daha merhametli ve sevgili olmaya çalışıyorum.

Size yaptıgını ogretmene yapamaz kı.. Aglasa da sızın gibi sureklı telkın edemez bı ogretmen .. Okul öncesi öğretmeniyim bende ..Çocugunuz bırakın kendı hakkını kendı savunsun sız sureklı mudahale ettıgınız ıcın o da alısmıs . Okulda durum degısecektır ..

Biraz dolmuş bir ogretmenin yorumu gibi objektiften ziyade.

Çok doğru söyledikleriniz çok teşekkür ediyorum inşallah bende önce kendime sonra oğluma doğru olanları öğretebilirim ve evet bende oğluma bağlıyım ve bu sorular bana normal gibi geliyordu siz diyene kadar

Kendi haline bıraktığımda da ağlaması kesilmiyor işte ama buradaki yorumlarla biraz rahatladım inşallah düzeltebilirim ağlamasına
Teşekkür ediyorum

Hiç birimiz çocukken anamız babamız bağırdı diye psikopat olmadık Herşeyi geçtim oğlunuzun size sizin ona olan bağlılığınız iilerde bağımlılığa dönüşürse daha büyük sıkıntı yaşarsınız

Çok teşekkür ediyorum bu kadar yardımcı oldunuz
Ama o kadar çok ağlıyo ki her sorunda ben işte oğlum ağlayınca ortadan herşeyi kaldırıp bir yere oturtuyorum ya sus yada burda ağlamaya devam et ama sen susmadıkça ben seninle konuşmayacağım diyorum
Babası ağlamasın diye herşeyi yapıyor ki ona da laf anlatmak herşeyden zor
Eşime kalsa acillik olana dek ağlamamız bı sorun değilmiş

Oğlum gene benden ayrı babasıyla çıktığında beni aramıyor ama ben saat başı eşimi arıyorum
Ben bağımlıyım oğluma evet ama bebekligimiz zor geçti alerjimiz vardı
Kendimde doktora gitsem daha iyi olur sanırım

tahmin ettim açıkçası, ebeveynleriz tutarsız davranışları tetikliyor bu huyu zaten,
biz de benzer hatalar yaptık.
bir dönem her istediğini yaptık, belki daha iyiye gider diye, tabi ki sonuç feci oldu.

Valla belki yanlış ama benim oğlan da bazen çok ağlayınca gel dövim de boşuna ağlamış olma diyorum.. ama benimki daha büyük. .
Kaç yaşında seninki canım?
Benimki tartışma kavga hiç sevmez korkar hatta ben mügeyi izlesem anne bu kanal yanlış ama bak müge anlı kızıyor izleme onu der hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…