Kreş yasi

öyle maalesef
bizim evde kamera olmasına rağmen gözüm görmesine rağmen istemediğim şeyleri yapıyorlardı
kreşten sonra bir rahatladık ki
sizinki kaç yaşında?
benimki henüz 2,5 yaşında ama tükendim gerçekten, lütfen sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama 2 senedir bakıcılardan çektiğimi kimseden çekmedim resmen
neyi yapmasını söylediysem yapmıyorlar neyi yapma desem yapıyorlar, uyarınca trip atıyorlar
yaa en basiti tv yok dedim açılmayacak gün içinde dedim, dedik eşimle beraber, çünkü kızlarımın ikisi de işitme engelli ve küçük kızım konnuşma anlamında çok geri şu anda ve görüştüğümüz özel eğitim hocaları kesinlikle yasaklADI TV'yi
ama yok akşam eve geliyorum ki her 2 tv de açık
bilgisayar açık
büyük kızıma soruyorum zaman zaman, sürekli tv izliyorlarmış :KK43:

wc eğitimi var mıydı?
zorlandınız mı peki
bir de neden doktorunuz vermenizi söyledi acaba
Gelişim geriliği var hemen verin dedi, benim kızım çok sıkıntılıydi, WC eğitimi yoktu, pütürlü yemezdi, agzindakileri yutmazdi. Kreşe verince rahat ettim ben. Bakıcım da iyiydi, evim işimin karsisindaydi ama kreş hem çocuklar hem benim için en iyisi olmuştu.

Gelişim geriliği var hemen verin dedi, benim kızım çok sıkıntılıydi, WC eğitimi yoktu, pütürlü yemezdi, agzindakileri yutmazdi. Kreşe verince rahat ettim ben. Bakıcım da iyiydi, evim işimin karsisindaydi ama kreş hem çocuklar hem benim için en iyisi olmuştu.
aslında büyük kızım zamanında da doktorumuz 2,5 yaşında hemen verin demişti ve gerçekten çok büyük faydasını gördük
ama büyük kızım derdini anlatabilen bi kızdı
ama küçük kızım hiç derdini anlatamıyor, anlatamadığında da çok asabileşiyor o yüzden endişeleniyorum zorlanır kendini yalnız hisseder mi diye

aslında büyük kızım zamanında da doktorumuz 2,5 yaşında hemen verin demişti ve gerçekten çok büyük faydasını gördük
ama büyük kızım derdini anlatabilen bi kızdı
ama küçük kızım hiç derdini anlatamıyor, anlatamadığında da çok asabileşiyor o yüzden endişeleniyorum zorlanır kendini yalnız hisseder mi diye
Bu konuda annelerin çocuklardan daha zor alistigini düşünüyorum. Biz anneler biraz dramatize ediyoruz sanki. Çocuklar hemen alışıyor, iyi bir kreşte iyi bir eğitim ve arkadaşlarla mutlu oluyorlar. Ben cok kucuk yaşta verdim ikisinide. Çocuklarım bana karşı cok sevgi dolu ama asla bana bağımlı değil.
Çokda merhametli ve sosyal çocuklar.

benimki henüz 2,5 yaşında ama tükendim gerçekten, lütfen sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama 2 senedir bakıcılardan çektiğimi kimseden çekmedim resmen
neyi yapmasını söylediysem yapmıyorlar neyi yapma desem yapıyorlar, uyarınca trip atıyorlar
yaa en basiti tv yok dedim açılmayacak gün içinde dedim, dedik eşimle beraber, çünkü kızlarımın ikisi de işitme engelli ve küçük kızım konnuşma anlamında çok geri şu anda ve görüştüğümüz özel eğitim hocaları kesinlikle yasaklADI TV'yi
ama yok akşam eve geliyorum ki her 2 tv de açık
bilgisayar açık
büyük kızıma soruyorum zaman zaman, sürekli tv izliyorlarmış :KK43:
Tv kumandalarını saklamak gibi şeyler yapmadınız mı? Konuya gelirsek ben 3 yaş 9 aylıkken başlatmıştım, yine de çocuğum çok hasta oldu , yılın yarısında gidemedi

33 aylıkken tam gün verdim oğlumu. 3 yaşını doldurmasına 3 ay vardı. Aralık doğumlu olduğu için meb e bağlı özel anaokuluna verebilmiştim. Bu sene 2.senesiydi seneye için de kayıt yeniledik.

Çocuğunuzun karakteriyle de alakalı benim oğlum 1.5 ay onu bırakırken ağladı ama beklerdim daha ben kapıdan ayrılmadan sınıfına çıkarken muhabbet etmeye başlamış olurdu öğretmenleriyle(çok erken konuştu) 2.dönem de servisle gitmeye başlamıştı. Ben çocukların evde 4 5 yaşlarına kadar annane babanneyle kadın günü havasında doğru dürüst eğitim almayıp sadece vakit geçirip oyuncaklar oynamasındansa kesinlikle kreşe anaokuluna gidip sosyalleşmesi taraftarıyım.

Ben tuvalet eğitimi verip(aslında veremeyip :olamaz:) göndermiştim. Ama okulda da veriyorlardı bir arkadaşımın çocuğu orada aldı.

Babannesi çok laf etti küçük gönderdiniz ben bi sene daha bakardım diye de dinlemedik valla.

Özel okul fiyatları şehre ve zamanına göre değişiklik gösterir. Devlet okulları da servis yemek ekstra öğretmen ekstra hizmetli ücreti vs ayda 600 ü geçiyor bulunduğum şehirde.

Tv kumandalarını saklamak gibi şeyler yapmadınız mı? Konuya gelirsek ben 3 yaş 9 aylıkken başlatmıştım, yine de çocuğum çok hasta oldu , yılın yarısında gidemedi
Hastalık oluyor ilk zamanlar, ama daha sonra ne kreşte herkes hastalıktan kırılırken ne de ilkokula başladıklarında hic hastalanmadılar şükür.

Merhaba herkese. Kreş yasi kaç olmalı kızım 39 aylıkken göndermeyi planlıyorum sizce uygun mu bir sene daha ertelemeli miyim? Onun eğitimi için elimden bgelenin en iyisini yapmak istiyorum. Devlet anaokulları ve anasınıfı icin ne düşünüyorsunuz özel bir krese göre?!
kızımı 30 aylıkken(2,5 yaşında) iken iş sebebi ile kreşe verdim. 15 günlük alışma sürecinden sonra çok kolay oldu. bakıcıdansa özel kreşi tavsiye ederim. çünkü eğitimin yanı sıra sosyalleşmiş de oluyor. ben çok faydasını gördüm.
ama mecburi değilse 3 yaş sonrasında vermek daha iyi olabilir. çünkü motor becerileri daha gelişmiş ve daha bilinçli oluyor.
hala aynı kreşe devam ediyoruz. öğretmenleri ve arkadaşlarından ayrılmak istemiyor.
devlet kreşlerinde özellerde olduğu gibi bire bir ilgi olmuyor diye biliyorum.

Hastalık oluyor ilk zamanlar, ama daha sonra ne kreşte herkes hastalıktan kırılırken ne de ilkokula başladıklarında hic hastalanmadılar şükür.
Ne biliyim valla. Büyüdükçe toparladı zaten de o sene yine bakıcıyla geçti. Şimdi küçük bir ay sonra üç olacak ama vermeyeceğim eylülde. 4 yaşında göndermeyi düşünüyorum

Bu konuda annelerin çocuklardan daha zor alistigini düşünüyorum. Biz anneler biraz dramatize ediyoruz sanki. Çocuklar hemen alışıyor, iyi bir kreşte iyi bir eğitim ve arkadaşlarla mutlu oluyorlar. Ben cok kucuk yaşta verdim ikisinide. Çocuklarım bana karşı cok sevgi dolu ama asla bana bağımlı değil.
Çokda merhametli ve sosyal çocuklar.
haklısınız aslında, hatta büyüğümü kreşe verdiğimde çok da rahat ettim
ama işte büyüğüm daha sosyal daha insanlarla içiçe büyüdü
ufağım pandemi sebebiyle benden ve bakıcısından başka kimseyi görmeden büyüyor
ama kreş şu andaki durumdan çok çok daha iyidir eminim
çok geri kaldı çünkü konuşma anlamında

aklıma gelmedi değil ama koskoca kadına bu şekilde bi tavır göstermem ayıp olur gibime geldi ama işte salaklık bende o bana yaptığı ayıbı düşünüyor mu
büyük kızımdan ben de tecrübeliyim, 2 gün giderdi kreşe 10 gün hasta yatardı
biraz da b uyüzden yaz sonu istiyorum küçüğümü kreşe vermeyi, hasta olaaksa da yazın olsun vücudu direnç kazansın istiyorum ama 2,5 yaş çok mu küçük emin olamıyorum

Back
X