Kreş yasi

haklısınız aslında, hatta büyüğümü kreşe verdiğimde çok da rahat ettim
ama işte büyüğüm daha sosyal daha insanlarla içiçe büyüdü
ufağım pandemi sebebiyle benden ve bakıcısından başka kimseyi görmeden büyüyor
ama kreş şu andaki durumdan çok çok daha iyidir eminim
çok geri kaldı çünkü konuşma anlamında

aklıma gelmedi değil ama koskoca kadına bu şekilde bi tavır göstermem ayıp olur gibime geldi ama işte salaklık bende o bana yaptığı ayıbı düşünüyor mu
büyük kızımdan ben de tecrübeliyim, 2 gün giderdi kreşe 10 gün hasta yatardı
biraz da b uyüzden yaz sonu istiyorum küçüğümü kreşe vermeyi, hasta olaaksa da yazın olsun vücudu direnç kazansın istiyorum ama 2,5 yaş çok mu küçük emin olamıyorum
Sonbahar aslında hastalık mevsimidir, bünyesinin alışması için yaz bitmeden mi verseniz ?

33 aylıkken tam gün verdim oğlumu. 3 yaşını doldurmasına 3 ay vardı. Aralık doğumlu olduğu için meb e bağlı özel anaokuluna verebilmiştim. Bu sene 2.senesiydi seneye için de kayıt yeniledik.

Çocuğunuzun karakteriyle de alakalı benim oğlum 1.5 ay onu bırakırken ağladı ama beklerdim daha ben kapıdan ayrılmadan sınıfına çıkarken muhabbet etmeye başlamış olurdu öğretmenleriyle(çok erken konuştu) 2.dönem de servisle gitmeye başlamıştı. Ben çocukların evde 4 5 yaşlarına kadar annane babanneyle kadın günü havasında doğru dürüst eğitim almayıp sadece vakit geçirip oyuncaklar oynamasındansa kesinlikle kreşe anaokuluna gidip sosyalleşmesi taraftarıyım.

Ben tuvalet eğitimi verip(aslında veremeyip :olamaz:) göndermiştim. Ama okulda da veriyorlardı bir arkadaşımın çocuğu orada aldı.

Babannesi çok laf etti küçük gönderdiniz ben bi sene daha bakardım diye de dinlemedik valla.

Özel okul fiyatları şehre ve zamanına göre değişiklik gösterir. Devlet okulları da servis yemek ekstra öğretmen ekstra hizmetli ücreti vs ayda 600 ü geçiyor bulunduğum şehirde.
Devlet anaokulu eğitimi nasıl? İngilizce öğretiliyor mu? Ya da robotik kodlama piyano vb. Doğu'da bir ilde devlet anaokuluna vermek nasıl olur acaba?

3 yas gayet ideal.Cocuk kendi yasitlari ile beraber kaliteli zaman gecirmeli.Ozel devlet ayrimi bütçeye bakar.

Sonbahar aslında hastalık mevsimidir, bünyesinin alışması için yaz bitmeden mi verseniz ?
iznimi ağustosta kullanabileceğim o yüzden yaz sonuna doğru verebilirim
ama şimdi sizlerle yazışırken bi yandan da beynimde dönüp duruyor
hemen akşam eşimle tekrar konuşayım, olmazsa 1 gün o 1 gün ben izin alarak alışana kadar götürür geliriz uzun iznimi beklemeden, dediğiniz gibi yazın daha rahat geçirir

haklısınız aslında, hatta büyüğümü kreşe verdiğimde çok da rahat ettim
ama işte büyüğüm daha sosyal daha insanlarla içiçe büyüdü
ufağım pandemi sebebiyle benden ve bakıcısından başka kimseyi görmeden büyüyor
ama kreş şu andaki durumdan çok çok daha iyidir eminim
çok geri kaldı çünkü konuşma anlamında

aklıma gelmedi değil ama koskoca kadına bu şekilde bi tavır göstermem ayıp olur gibime geldi ama işte salaklık bende o bana yaptığı ayıbı düşünüyor mu
büyük kızımdan ben de tecrübeliyim, 2 gün giderdi kreşe 10 gün hasta yatardı
biraz da b uyüzden yaz sonu istiyorum küçüğümü kreşe vermeyi, hasta olaaksa da yazın olsun vücudu direnç kazansın istiyorum ama 2,5 yaş çok mu küçük emin olamıyorum
Allahaşkına böyle yufka yürekli olmayın. Saklayın hemen o kumandaları. Kendisi sizi düşünüyor mu ki siz ona ayıp etmeyi önemsiyorsunuz. 2.5 yaş bana göre erken ama özel durumunuz varmış, o zaman yarım gün falan düşünebilirsiniz ya da haftanın bazı günleri oyun grubu seçebilirsiniz size uyarsa

aslında büyük kızım zamanında da doktorumuz 2,5 yaşında hemen verin demişti ve gerçekten çok büyük faydasını gördük
ama büyük kızım derdini anlatabilen bi kızdı
ama küçük kızım hiç derdini anlatamıyor, anlatamadığında da çok asabileşiyor o yüzden endişeleniyorum zorlanır kendini yalnız hisseder mi diye
kendini anlatamamasını çok dert etmeyin. kızımın sınıfında bir iki kelime dışında birşey konuşamayan arkadaşı vardı.
doğum günü partisi yaptığımızda arkadaşlarının onunla iletişimini gördüm inanın öyle güzel ki. bütün çocuklar yaşlarına bakmadan yardımcı oluyorlar ve hiç eksikmiş gibi davranmıyorlardı. üzerinden 3 ay geçti. şimdi kızım arkadaşıyla ilgili artık çok güzel konuyor diye bahsediyor.

çocuklar yetişkinler gibi değiller. yumuşacık kalpleri. size çok faydası olacaktır.

Merhaba herkese. Kreş yasi kaç olmalı kızım 39 aylıkken göndermeyi planlıyorum sizce uygun mu bir sene daha ertelemeli miyim? Onun eğitimi için elimden bgelenin en iyisini yapmak istiyorum. Devlet anaokulları ve anasınıfı icin ne düşünüyorsunuz özel bir krese göre?!
Anaokulunda psikolojik danışmanım.
Bakıcı probleminiz yoksa 5 yaşa kadar bekletip 5-6 yaşta gönderin derim. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

Allahaşkına böyle yufka yürekli olmayın. Saklayın hemen o kumandaları. Kendisi sizi düşünüyor mu ki siz ona ayıp etmeyi önemsiyorsunuz. 2.5 yaş bana göre erken ama özel durumunuz varmış, o zaman yarım gün falan düşünebilirsiniz ya da haftanın bazı günleri oyun grubu seçebilirsiniz size uyarsa
o kadar haklısınız ki zaten bu kadar yumuşak davrandığım için hiçbir sözümü dinletemedim
ama ne biliyim canımı emanet ediyorum bana kızıp da çocuğuma kötü davranır korkusundan hep çekimser kaldım
yarın kaldıracağım kumandayı sıkıysa bi laf etsin :sinirli:

kendini anlatamamasını çok dert etmeyin. kızımın sınıfında bir iki kelime dışında birşey konuşamayan arkadaşı vardı.
doğum günü partisi yaptığımızda arkadaşlarının onunla iletişimini gördüm inanın öyle güzel ki. bütün çocuklar yaşlarına bakmadan yardımcı oluyorlar ve hiç eksikmiş gibi davranmıyorlardı. üzerinden 3 ay geçti. şimdi kızım arkadaşıyla ilgili artık çok güzel konuyor diye bahsediyor.

çocuklar yetişkinler gibi değiller. yumuşacık kalpleri. size çok faydası olacaktır.
içimi o kadar ferahlattınız ki sağolun :KK60:
Rabbim çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın :dua:

Anaokulunda psikolojik danışmanım.
Bakıcı probleminiz yoksa 5 yaşa kadar bekletip 5-6 yaşta gönderin derim. Aklınıza takılanları sorabilirsiniz.
ben de sorabilir miyim :KK23:

o kadar haklısınız ki zaten bu kadar yumuşak davrandığım için hiçbir sözümü dinletemedim
ama ne biliyim canımı emanet ediyorum bana kızıp da çocuğuma kötü davranır korkusundan hep çekimser kaldım
yarın kaldıracağım kumandayı sıkıysa bi laf etsin :sinirli:
Ben de bilmiyorum kumanda nerde, akşam burdaydı ama dersiniz, ertesi gün içine bitik pil koyun bulsa da çalıştıramasın... böyle böyle hem tv konusunu söndürmüş hem de karşı karşıya gelmemiş olursunuz

Devlet anaokulu eğitimi nasıl? İngilizce öğretiliyor mu? Ya da robotik kodlama piyano vb. Doğu'da bir ilde devlet anaokuluna vermek nasıl olur acaba?
Devlet okulunda bunlar yok. Bazıları ekstra ücretle kalk eğitimden öğretmen getirip veriyor ama normalde yok. Bunu gidip vermeyi düşündüğünüz okullarla görüşmelisiniz.

Devlet okulunda bunlar yok. Bazıları ekstra ücretle kalk eğitimden öğretmen getirip veriyor ama normalde yok. Bunu gidip vermeyi düşündüğünüz okullarla görüşmelisiniz.
Aksine devlet okullarında da var. Fiziksel imkanı iyi olan okullarda daha fazla hatta (Bina bakımından diyorum.) Tabiki yaygın değil ama var.
Bizzat okula gidip bilgi alabilirsiniz. Her okulun işleyişi farklı.

içimi o kadar ferahlattınız ki sağolun :KK60:
Rabbim çocuklarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın :dua:
amin :dua:
ne demek olanı anlattım sadece :)
bu konuda uzman olmasamda içinde bulunduğum için fikrimi belirttim. kreşin çok fayda sağladığını düşünüyorum.
bugün bile bakıcı mı kreş mi deseler yine kreş derim. hem eğitim hem eğlence var. çocuklar yaşıtlarıyla birlikte. gayet sosyal oluyorlar.
enerjilerini atıyorlar. bazen sizden daha fazlasını öğrenmiş oluyorlar :)

Ben de bilmiyorum kumanda nerde, akşam burdaydı ama dersiniz, ertesi gün içine bitik pil koyun bulsa da çalıştıramasın... böyle böyle hem tv konusunu söndürmüş hem de karşı karşıya gelmemiş olursunuz
çok doğru diyorsunuz bu şekilde en uygunu sağolun :KK200:

benim küçük kızım 2,5 yaşında ve işitme engelli
bu zamana kadar hep bakıcıları oldu (5 tane-hep kendi istekleri ile ayrıldılar, biraz daha fazla ücret veren oldu mu gittiler ne yazık ki)
ama ne yazık ki kızımın eğitimine eğilmedi hiçbiri aksine açılmaması gerektiği halde sürekli tv karşısında oturttular kızımı
ve kızım yaşına ve büyük kızımın o yaşlarına göre epey geride

özel eğitim hocası da aynı fikirde bu arada sadece benim endişem değil yani :)

büyük kızım da işitme engelli ama onun bakıcısa çok çok iyiydi Allah bi kere razı olsun ve 2,5 yaşında epey derdini anlatabiliyordu ama doktoru daha iyi olacağına inandığı için kreşe verdirmişti
büyük kızımdan tecrübe edindiğim üzere kreşin çok faydasını gördük ama küçük kızım hiç bir isteğini dile getiremiyor bu onun kreşte zorlanmasına yol açar mı, kendini kötü hisseder mi sizce

amin :dua:
ne demek olanı anlattım sadece :)
bu konuda uzman olmasamda içinde bulunduğum için fikrimi belirttim. kreşin çok fayda sağladığını düşünüyorum.
bugün bile bakıcı mı kreş mi deseler yine kreş derim. hem eğitim hem eğlence var. çocuklar yaşıtlarıyla birlikte. gayet sosyal oluyorlar.
enerjilerini atıyorlar. bazen sizden daha fazlasını öğrenmiş oluyorlar :)
çok haklısınız, aslında büyük kızımda da bunu çok net gözlemlemiştim ama o daha sosyal bi çocuktu oldum olası o yüzden endişeliyim ama her türlü tv karşısında bakıcıyla oturmaktan iyidir muhakkak :KK23:

Calismiyorum, büyük oğlumu 2 yaşını doldurduğu gün kreşe verdim. Küçük de 2 yaşını doldurunca gider.

Çocuğa ve şartlara göre değişir kreş yaşı bence. Tabi ki uzmanlar daha iyi bilir ama 2 çocuğum var ikisinde de farklı geçiyor bu süreç. Kızımı 29 aylıkken yarım gün hemde dönem ortasında başlatmak zorunda kaldım zira sokakta,parkta,markette çocuk çeviriyordu" kardeş gel oynayalım" diye. 1 yaşında konuşmaya başlamıştı.
Oğlum ağustosta 3 yaşına girecek. 2 yaşından sonra net anlaşılır kelime kullanmaya başladı,cümle kurmaya 5 ay kadar oldu baslayalı,tuvalet egitimine baslamadım henuz niyeti yok ki kızımda bu donemde baslayip 3 günde halletmiştik,arkadaş aramıyor,benimle oynamayı sever yada ablasıyla. Kızım okula gittiği için bende gidicem okuva(evet okuva diyor l ve r yok henüz)diyor ama tek başına gidipte durmaz yani şu an. Yemek yemesi de kızıma benzemiyor,kızım oturup yerdi mesela yemegini ama oğlum bu konuda da kızıma benzemiyor.
Bu sebeple seneye ancak diyorum. Kızım gibi olsa idi belki sosyalleşsin ,keyifli vakit geçirsin diye gönderebilirdim.
Calışan anne olsaydım bakıcı yerine kreş tercih ederdim ama tabi ki 2 yaş sonrası.

Back
X