Kreş yasi

çok doğru diyorsunuz bu şekilde en uygunu sağolun :KK200:

benim küçük kızım 2,5 yaşında ve işitme engelli
bu zamana kadar hep bakıcıları oldu (5 tane-hep kendi istekleri ile ayrıldılar, biraz daha fazla ücret veren oldu mu gittiler ne yazık ki)
ama ne yazık ki kızımın eğitimine eğilmedi hiçbiri aksine açılmaması gerektiği halde sürekli tv karşısında oturttular kızımı
ve kızım yaşına ve büyük kızımın o yaşlarına göre epey geride

özel eğitim hocası da aynı fikirde bu arada sadece benim endişem değil yani :)

büyük kızım da işitme engelli ama onun bakıcısa çok çok iyiydi Allah bi kere razı olsun ve 2,5 yaşında epey derdini anlatabiliyordu ama doktoru daha iyi olacağına inandığı için kreşe verdirmişti
büyük kızımdan tecrübe edindiğim üzere kreşin çok faydasını gördük ama küçük kızım hiç bir isteğini dile getiremiyor bu onun kreşte zorlanmasına yol açar mı, kendini kötü hisseder mi sizce
Konu sahibine de demiştim bakıcı sorunu yoksa göndermeyin diye. Sizde hem bakıcı sorunu hemde özel bir durum mevcut.
Özel durumlu çocuklarda sosyal ortamlar çok önemli. Özel- devlet farketmeksizin sınıf mevcudu 10-15 kişiyi geçmeyen bir okul bulabilirseniz gönderin muhakkak. Çocukların tepkisi öğretmenin onlara durumu nasıl yansıttığıyla çok alakalı. Öğretmen aşırı korumacı yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır, öğretmen çok afedersiniz eksikliği olan bir çocuk gibi yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır. Öğretmen her çocuğa yaklaştığı gibi yaklaşır, diğer çocuklardan gelen tepkileri (ilk aşamada arkadaşlarını duyamadığı için ya da kelimeleri yetmediği için iletişim problemi yaşayabilir, bu da çocukların minik tepkilerine sebep olabilir) öğretmen olumlu-ılımlı yönetirse çocukların merhametli yönleri ile çok güzel yerlere gelir.
Biraz karışık oldu sanki ama yine aklınıza takılanı sorarsınız. :)

Oğlumu 28 aylıkken vermiştim kreşe, sırf bakicilarla uğraşmamak için. Kreşe başlarken bezliydi, bir tek o konu kafamı kurcaladi, tuvalet eğitiminden sonra gitmesi daha iyi olurdu ama şartlar öyle gerekti. Bunun disinda
Oğlum Çok da zorlanmadı bazen sabahları uyanmak zor gelirdi gidene kadar söylenir ağlardı ama kreşin kapısından girince gayet mutlu olurdu. Şimdi 14 aylık bir kızım var ve bakıcı arıyoruz. Şu bakıcı işleri beni cok çok geriyor. O da 28-30 aylık olunca kreşi düşüneceğim bakalım daha çok var.

Vars da zorunlu değil okul inisiyatifinde. Normal müdredatlarında yok.
Evet, dedim ya fiziki imkan yeterliyse her okulun müdürü bunu değerlendirmek ister. Devlet okullarınında tercih edilebilirliğini arttırmak istekleri var çünkü. :) Müfredattan ziyade kulüp sınıfı diye açılırlar zaten bu tür etkilnikler.

Evet, dedim ya fiziki imkan yeterliyse her okulun müdürü bunu değerlendirmek ister. Devlet okullarınında tercih edilebilirliğini arttırmak istekleri var çünkü. :) Müfredattan ziyade kulüp sınıfı diye açılırlar zaten bu tür etkilnikler.
Evet kulüp sınıfını duydum hatta tam gün olup da 2 3 gibi bitiren okullarda çocuklar 5 e kadar okula kalıyormuş öyle olunca. Çalışan aileler için tercih sebebi oluyor tabi bu durum.

Benim ikiz yeğenlerim 2 yaşından beri özel kreşe gidiyorlar. İlk kreşleri bez değiştiriyordu. Şimdiki kreşleri bezden çıkma şartı aradı. Yatılı yabancıları vardı. Tüm gün tabletle oynatıyordu. Kardeşim gelişimleri için kreşe vermeye karar verdi. İnanılmaz ilerleme kaydettiler. Çocuklar sosyalleşmeyi seviyor. Okullarını, arkadaşlarını seviyorlar.

Eklentiler

• CE2D7180-9343-4DE4-B7A4-BA9ADA4955C9.webp
    CE2D7180-9343-4DE4-B7A4-BA9ADA4955C9.webp
    114 KB · Görüntüleme: 59
Konu sahibine de demiştim bakıcı sorunu yoksa göndermeyin diye. Sizde hem bakıcı sorunu hemde özel bir durum mevcut.
Özel durumlu çocuklarda sosyal ortamlar çok önemli. Özel- devlet farketmeksizin sınıf mevcudu 10-15 kişiyi geçmeyen bir okul bulabilirseniz gönderin muhakkak. Çocukların tepkisi öğretmenin onlara durumu nasıl yansıttığıyla çok alakalı. Öğretmen aşırı korumacı yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır, öğretmen çok afedersiniz eksikliği olan bir çocuk gibi yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır. Öğretmen her çocuğa yaklaştığı gibi yaklaşır, diğer çocuklardan gelen tepkileri (ilk aşamada arkadaşlarını duyamadığı için ya da kelimeleri yetmediği için iletişim problemi yaşayabilir, bu da çocukların minik tepkilerine sebep olabilir) öğretmen olumlu-ılımlı yönetirse çocukların merhametli yönleri ile çok güzel yerlere gelir.
Biraz karışık oldu sanki ama yine aklınıza takılanı sorarsınız. :)
aksine gayet açıklayıcı oldu çok teşekkür ederim :KK60:

Benim ikiz yeğenlerim 2 yaşından beri özel kreşe gidiyorlar. İlk kreşleri bez değiştiriyordu. Şimdiki kreşleri bezden çıkma şartı aradı. Yatılı yabancıları vardı. Tüm gün tabletle oynatıyordu. Kardeşim gelişimleri için kreşe vermeye karar verdi. İnanılmaz ilerleme kaydettiler. Çocuklar sosyalleşmeyi seviyor. Okullarını, arkadaşlarını seviyorlar.
Ya o kendilerinden buyuk cantalari 😍😁

benimde merak ettiğim bir şey var hanımlar 31 aylık kızım henüz bezi bırakmadı ama yaz sonuna kadar kreşe vermem gerekiyor olurda bez bırakmada başarırız olursak yinede alır mı devlet yada özel?

Yaa Cook tatlı cimcimeler 🥰

benimki henüz 2,5 yaşında ama tükendim gerçekten, lütfen sözüm meclisten dışarı kimse üzerine alınmasın ama 2 senedir bakıcılardan çektiğimi kimseden çekmedim resmen
neyi yapmasını söylediysem yapmıyorlar neyi yapma desem yapıyorlar, uyarınca trip atıyorlar
yaa en basiti tv yok dedim açılmayacak gün içinde dedim, dedik eşimle beraber, çünkü kızlarımın ikisi de işitme engelli ve küçük kızım konnuşma anlamında çok geri şu anda ve görüştüğümüz özel eğitim hocaları kesinlikle yasaklADI TV'yi
ama yok akşam eve geliyorum ki her 2 tv de açık
bilgisayar açık
büyük kızıma soruyorum zaman zaman, sürekli tv izliyorlarmış :KK43:
Sırf bu sebeplerden bakıcı konusunda mesafeliydim,genelde aynı şeylerden yakınıyor bakıcıyla ilerleyen arkadaşlarım.
Ki sizin durumunuz daha da farklı,olmasa dahi istenmiyorsa tv açılması istenmiyor yani neden uyulmuyor ben anlamadım. İşi,mesleği bu onun. Kimse işinde keyfi davranmıyorken,bakıcıların bu rahatlığı da beni benden aliyor. Ayrica cekinmiyor da gözünüze sokuyor resmen. Havalar güzel alsa 1-2 saat parka indirse ne olur yani. Sizi de anlıyorum canınızi emanet ettiğiniz için temkinli davranıyorsunuz belli ki ama kurallara uyması gerekir. Hayrına bakmıyor ki.
Kolaylıklar dilerim,iyi ,vicdanlı bir öğretmen bulursanız düşünün derim kreşi. Kızımın öğretmeni çok çok iyiydi,çok severiz ,kurumdan her daim memnun kalmasakta öğretmeni için, okul değiştirirken öğretmeni ,kızımda onunla devam etsin diye bizde geçmiştik aynı okula ki bu okulu tercih etmezdim normalde belki.

benimde merak ettiğim bir şey var hanımlar 31 aylık kızım henüz bezi bırakmadı ama yaz sonuna kadar kreşe vermem gerekiyor olurda bez bırakmada başarırız olursak yinede alır mı devlet yada özel?
devlet almıyormuş bezli olduğu zaman
en azından ANkarada böyle bilmiyorum şehir şehir değişiyor mudur ama
ama özeller alıyor her şekilde
hatta benim büyük kızım kreşte aldı wc eğitimini

Özeller alabiliyor ama devlet okulu almaz,sanmıyorum. Her özel okulda kabul etmiyor ki zaten bence sizin vermeniz daha uygun olur tuvalet eğitiminin temelini en azından,okulda destekleyici olur süreçte size.

Neden bu kadar erken verdiniz? Faydası veya gözlemlediğiniz olumsuz bir duruma neden oldu mu? Aktarabilir misiniz tecrübelerinizi
Evde çok sikiliyordu, apartmanda ya da çevrede ne aile ne de arkadaşı vardı. Sosyalleşmesi için verdim iyi ki verdim çok memnundum. Evde yemek seçen çocuk orda yiyordu, inanmayinca video attılar çok şaşırdım yediğine. Arkadaşlarıyla oynamayı öğrendi, konuşmayı orda öğrendi. Çok iyi kurumsal bir kreşe verdim 1 öğretmen Türkçe diğeri İngilizce konusuyordu. Ben çok faydasını gördüm

Bugun kres görüsmemiz var:)
Suan 22 aylık,eylül de 25 aylk olacak kısmetse baslarsa.
Hic dramaquenlik yapamıcam,yarım gün calıstıgım halde,huyu suyu değişti cocugun.
Anneanne babanneyle biyere kadar.
Mesela krese de para vereceğim isi bırakıp kendim bakayım diye düsünmedim.
Cünkü bana göre 2 yastan sonra anne de yetemiyor.
Evdeki kac anne saatlerce oturup hamur oynayabiliyor?
Etkinlik yapabiliyor.
Ekrandan 22 aydır uzak tutuyorz ,daha ne kadar dayanabilirim bilmiyorm.
Cünkü bi an geliyor sıkılıyorm yani hamur oynamaktan:)
Yani bu beni kötü ana yapmıyordur umarım.
Ben konuya cocugun körelmemesi olarak baktıgımdan olabilecek en erkn yasta gönderme taraftarıyım.

Bu arada bezli özeller alıyor evet.Bizde bezli baslıycaz.
Zaten bi 2-3 ay sonra bezi atalım diye geliyor okul size:)
Yani 2,5 yasında okulda atıyorlar bezi genelde.

Sırf bu sebeplerden bakıcı konusunda mesafeliydim,genelde aynı şeylerden yakınıyor bakıcıyla ilerleyen arkadaşlarım.
Ki sizin durumunuz daha da farklı,olmasa dahi istenmiyorsa tv açılması istenmiyor yani neden uyulmuyor ben anlamadım. İşi,mesleği bu onun. Kimse işinde keyfi davranmıyorken,bakıcıların bu rahatlığı da beni benden aliyor. Ayrica cekinmiyor da gözünüze sokuyor resmen. Havalar güzel alsa 1-2 saat parka indirse ne olur yani. Sizi de anlıyorum canınızi emanet ettiğiniz için temkinli davranıyorsunuz belli ki ama kurallara uyması gerekir. Hayrına bakmıyor ki.
Kolaylıklar dilerim,iyi ,vicdanlı bir öğretmen bulursanız düşünün derim kreşi. Kızımın öğretmeni çok çok iyiydi,çok severiz ,kurumdan her daim memnun kalmasakta öğretmeni için, okul değiştirirken öğretmeni ,kızımda onunla devam etsin diye bizde geçmiştik aynı okula ki bu okulu tercih etmezdim normalde belki.
daha neler neler bi bilseniz
mesela yemek mevzusu, kızıma bi tas çorba kaynatmışlığı yok
ben çalışna bi kadınım, eve geliyorum 2 kızım ilgil bekliyor, yemekti düzendi derken canım çıkıyor zaten
ama sabah herkesten 2 saat önce uyanıp yemeği hazırlıyorum mutfağı topluyorum ki kadına iş kalmasın da sadece kızımla ilgilensin ama bazen yaptığım yemeği yemiyor ya da işte çok yoğun oluyorum akşam geç gelip geç yattığım için sabah uyanamayıp yemek yapamıyorum o zamanlarda sürekli makarna yapıp veriyor

hatta bi keresinde bana dedi ki jasminıium hanım kızınıza göre bişeler yapsanız o bize göre yaptıklarınızı yiyemiyor, ben de kalakaldım Allahtan eşim hemen lafını söyledi, eee onu da siz ayarlasanız bakıcısı olarak dedi, herşey var evde bi çorba kaynatın içirin dedi

yani hem yapmıyor bi de bana iş öğretiyor

pandemi sürecinde bazen büyük kızımın da evde olduğu gğnler oldu hep dedi ki kardeşimi uyuturken teyze de uyuyor diye
ya da kardeşim tv izliyor o da mutfakta kahve içiyor diye :(

Benimki sizlerden büyük, 4,5 yaşında başlayacak tam gün anaokuluna. Ben de çok heyecanlıyım😄
Tuvalet kısmı nasıl olacak bilmiyorum, kakasını yaptıktan sonra temizleyemiyor kendi. Okulda bu sorun nasıl halledilir ki🙄

Back
X