- 18 Kasım 2014
- 4.953
- 6.449
- 358
- Konu Sahibi mutemadiyenuzgun
Konu sahibine de demiştim bakıcı sorunu yoksa göndermeyin diye. Sizde hem bakıcı sorunu hemde özel bir durum mevcut.çok doğru diyorsunuz bu şekilde en uygunu sağolun
benim küçük kızım 2,5 yaşında ve işitme engelli
bu zamana kadar hep bakıcıları oldu (5 tane-hep kendi istekleri ile ayrıldılar, biraz daha fazla ücret veren oldu mu gittiler ne yazık ki)
ama ne yazık ki kızımın eğitimine eğilmedi hiçbiri aksine açılmaması gerektiği halde sürekli tv karşısında oturttular kızımı
ve kızım yaşına ve büyük kızımın o yaşlarına göre epey geride
özel eğitim hocası da aynı fikirde bu arada sadece benim endişem değil yani :)
büyük kızım da işitme engelli ama onun bakıcısa çok çok iyiydi Allah bi kere razı olsun ve 2,5 yaşında epey derdini anlatabiliyordu ama doktoru daha iyi olacağına inandığı için kreşe verdirmişti
büyük kızımdan tecrübe edindiğim üzere kreşin çok faydasını gördük ama küçük kızım hiç bir isteğini dile getiremiyor bu onun kreşte zorlanmasına yol açar mı, kendini kötü hisseder mi sizce
Özel durumlu çocuklarda sosyal ortamlar çok önemli. Özel- devlet farketmeksizin sınıf mevcudu 10-15 kişiyi geçmeyen bir okul bulabilirseniz gönderin muhakkak. Çocukların tepkisi öğretmenin onlara durumu nasıl yansıttığıyla çok alakalı. Öğretmen aşırı korumacı yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır, öğretmen çok afedersiniz eksikliği olan bir çocuk gibi yaklaşırsa çocuklarda öyle yaklaşır. Öğretmen her çocuğa yaklaştığı gibi yaklaşır, diğer çocuklardan gelen tepkileri (ilk aşamada arkadaşlarını duyamadığı için ya da kelimeleri yetmediği için iletişim problemi yaşayabilir, bu da çocukların minik tepkilerine sebep olabilir) öğretmen olumlu-ılımlı yönetirse çocukların merhametli yönleri ile çok güzel yerlere gelir.
Biraz karışık oldu sanki ama yine aklınıza takılanı sorarsınız. :)