Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Shirine-alish

***Alişimmm-ömrümmm***
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
9.338
15.667
248
Merhaba arkadaşlar. Yakinda ise baslama gibi bi durumum olabilir. Oglum 19 aylik. Kres gondermek istiyorum ama bi yandan da icim icimi yiyo. Acaba kres icin cok mu kicuk. Bakimi nasil olur. Piskolojisi bozulur mi falan diye. Siz cocuklarinizi kac yaştan itibaren kreşe gonderdiniz. Yardimci olabilir misiniz.
Bide kreste bu aylik cocuklarin beslenmesi falan nasil oluyo. Uyku saatleri falan.

Kreş hakkinda bilgim yok ama bence cok minnak oğlunuz :) .. Eger gercekten ihtiyaciniz yoksa bir sure daha anne ilgisini , sevgisini hakediyor bence..

Kreş hakkinda bilgim yok ama bence cok minnak oğlunuz :) .. Eger gercekten ihtiyaciniz yoksa bir sure daha anne ilgisini , sevgisini hakediyor bence..
Maddi anlamda ihtiyacim yok ama kendi isimi kurabilmem icin mesleki deneyim şartini 2 yil yerine getirmem gerekiyo. Yaş suan 25. Çok yasim gecmeden kendi işimi kurmak istiyorum.

Biz 24 aylikken basladik. Hemen hasta olduk. Ama orda iyi vakit gecirdiklerinden emin oldugum icin iyi ki diyorum kres varmis. Bakiciyla tumgun tv izlemekten iyidir. Uyku ve yemekleri gayet duzenli oluyor merak etmeyin

Benim kızım şuan 21 aylık. Doğum izni biter bitmez işe başladım. 3. Aydan 18. Aya kadar bakıcı baktı. Kreşe 18 aylıkken başladı. Bakıcısı ailevi nedenlerden dolayı aniden işi bıraktı ve biz ertesi gün kreş arayışına girdik. Gezdiğimiz hiçbir kreş içime sinmemişti. En son gezdiğimiz ana okulunu görene kadar. Kızımın şuan gittiği ana okulu birçok Kreş gibi evden bozma bir mekan değil, tamamen anaokulu olarak tasarlanmış bir yer. Örneğin kızım okul çıkışı bahçesinde zaman geçirmekten çok keyif alıyor. Bir çok hayvan var. Tavşanları besliyor, kedileri seviyor. Onun dışında ben de çok kaygılıydım başta açıkçası ama bir aşamadan sonra çocuğa yetme durumu oluşuyor. Zaten 2 yaşında göndermeyi istiyorduk eşimde bende. Okulun en küçüğü şuanda. İlk 1 hafta alışması zor oldu özellikle kızım için ama sonra çok sevmeye başladı. Şuan okulda daha fazla zaman geçirmek için can atıyor. Bizim isimlerimizden önce öğretmenlerinim ve okuldaki personelin isimlerini öğrendi Hareketlerinde 3 ay da çok gelişme oldu (MaşAllah). Konuşması baya ilerledi. Önümüzdeki sene içinde Allah izin verirse İnşAllah aynı okula göndermeyi düşünüyoruz. Yemek konusunda da pek kafaya takan bir aile değiliz yani acıkırsa zaten yemek ister diye düşünenlerdeniz ki öyle de yapıyor. Okulda da ay başında o ayki yemek listesi ve etkinlik programı geliyor. Hergün yediklerini ve yaptıkları etkinlikleri gösteren liste var oradan takip edebiliyorsun.

Ah boyle olumlu sonuclar gormek ne guzel.. benim en buyuk endisem suki oglum ordaki yabancilara ne sekilde alisicak. Evde bir anne guveni vat. Peki ya kreste bu kim olucak. Baglanmak istedigi kiside o ilgiyi ogluma verebilicek mi.. ve ennn en ufak bir siddet veya ses yukseltme filn olur mu. Bunlar vok hassas oldugum durumlar. Bide bn haftalik kamera kaytlarini kontrol etmk istiyorum. Bu mumkun mudur

Biz 24 aylikken basladik. Hemen hasta olduk. Ama orda iyi vakit gecirdiklerinden emin oldugum icin iyi ki diyorum kres varmis. Bakiciyla tumgun tv izlemekten iyidir. Uyku ve yemekleri gayet duzenli oluyor merak etmeyin
Yeterince guvenli oldugunu ve yanlizlik hissetmedigine inansam bnde gonul rahatligiyla veririm de. Evdeki anne guvenini krete kimden alicak diye dusunuyorum.

Muhakkakki kimse sizin gibi olamaz oğlunuz için. Alışma süreci sancılı geçebiliyor tabi ama çocuktan çocuğa göre de çok değişiyor. Benim kızım kreşten önce evde misafire bile tahammül edemiyordu. Arkadaşlarla bir araya gelemiyorduk. Çünkü yabancılık hissettiği için 1 saat ağlardı, kucaktan inmezdi. Okula başlayınca ilk 1 hafta alıştırma süreci oldu. Önce 1-2 gün 2 saat bahçede öğretmenlerinden birisi ve psikolog ile zaman geçirdiler. O arada psikolog kızımı tanımaya çalıştı . Yaşı küçük olduğu için hareketlerini yaşıtlarına göre durumunu, sınıfa uyum sağlayıp sağlayamayacağını. Haftanın sonuna doğru da yavaş yavaş sınıfa dahil ettiler. Biz hiç içeri girmedik. Bizim dışarıda olduğumuzu bilmedi. İlk bıraktığımızda da çok ağladı ama malesefki dirayetli durmak gerekiyor. O kısım tam bir sabır işi. Ama sonra Allah' ın izni ile yoluna giriyor. Burdaki en önemli iki nokta bence okulu iyi seçmek diğeri de sizin durumu çok duygusallaştırmamanız. Allah iyilerle karşılaştırsın hepimizin evlatlarını. Gözümüzden sakındığımız yavrularımızı başkalarına emanet etmek tabiki çok zor. Bir de biz servisle göndermiyoruz küçük olduğu için. Sabah önce beni işe bırakıyorlar sonra Babası sabah öğretmenine teslim ediyor. Akşamda iş çıkışı alıyor. Sonra Birlikte benim iş yerime geliyorlar. Birlikte eve gidiyoruz. Yani sabah evden birlikte çıkıp birlikte geliyoruz. Alışma sürecini bu durumunda hızlandırdığını düşünüyorum. Onun dışında gününün nasıl geçtiğini anlatmaya başladı mesela. Mutlu olduğunu hissediyorsunuz zaten. Bir de okulun şu yanı bizim kafamızı rahatlattı. Okulda eğitim koordinatörü var o sürekli sınıflara girip çıkıyor. Psikolog da aynı şekilde. Sınıf max 8 kişilik 2 öğretmen var. Belletmen sistemi yok. Uyku saatinde 2 si de başlarında duruyor mesela. Biz anne baba olarak biraz rahat olmaya çalışıyoruz. Sürekli öğretmenleri arayan tiplerden değiliz mesela. Yemek yemiyor aç bu çocuk diyenlerden de. Çünkü biz stresli olursak bu çocuğa da yansıyor, öğretmene de.

Ne guzel boyle olumlu sonuclar oldugunu bilmk. Umarim sizin kadar sansli olup o kadar iyi bir kres bulurum.

çok küçük hiç bir psikolog önermez bencede yollamayın
Bir degisiklik oldu. Bazi sartlar degisti ve ben mesleki deneyimden muaf olup direk kendi isimi acabilicem. Yaz sonu gibi acmayi dusunuyoruz. O suredede oglum 2 yasina basmis olucak. Enazindan kritik donemide atlatmis olur

merhaba rica etsem kreş bilgisi mesaj ile yazabilir misiniz benim de kardeşimin oğlu 2 yaşında ve ben de çalışacağım için iyi bir yer arıyorum açıkcası

çok küçük hiç bir psikolog önermez bencede yollamayın
Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi mezunu,Süleyman Demirel Üniversitesi Aile Danışmanlığı mezunu ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin Aile danışmanlığında yüksek lisansını tamamlayıp uzmanlığını almış mesleğin de 7. yılı olan biri olarak eğer bizzat tanıdığı bir bakıcı yoksa kreş önerilir. Çalışmak zorunda olan anneleri tek cümleyle üzmeyelim lütfen!!!

Kac aydan sonra gondermek sagliklidir sizce. Cocugumun zarar gormesini istemiyorum. Oglum suan 20 aylik.

Ben iyi bir kreş bulursanız iyice araştırıp göndermenizi tavsiye ediyorum
Evet küçük yaşi ama kreşte çok güzel ilgi alaka sevgi gösteren oğretmenler var
Benim çocugum mesela en çok oğretmenini seviyor,okuldan eve gelirken bana kızıyor cogunlukla oğretmenimi yalnız bırakiyorum diye❤

Bir de bakıcı ben ona ço güvenemiyorum cok cok iyi olmasi tanıyor olmanız lazım
Yoksa geneli cizgi film acip elinde telefon cocugun sadece başinda oluyorlar

Evime cok cok yakin iyi bi kres var. Ben sadece cocugumun yasindan dolayi tereddutluyum. Kendini ifade edebileek yasta olsaydi hic kusku duymazdim. Sunu dusunuyorum. Mesela olduya biri vurdu utti kakti cocugu. Bunu bana anlatamiycak ama hafizasinda derin izler birakicak. Tek dusundugum sey bu

Sözleriyle anlatamaz ama davranıslariyla belli eder
Oraya gitmek istemez
Sizi görünce her zamankinden daha fazla sevinir

Bilmiyorum ben kreşin bize cok iyi gelldigini gördüğüm icin ve oğretmenimiz cok cok iyi oldugu icin kreş diyorum

Ama iyi bi bakıcı bulabilirseniz kameralı olarak anlaşip evinizde de bakabikir
Kolayliklar diliyorum
Cok zor çocugunu emanet etmek

Kesinlikle oyle. Şuan durumlar biraz daha degisti. Yazin sonu gibi kendi işimi kurmayi planliyorum. O zamana kadar biraz daha buyur. Ve ilk actigim bi kac ay babaannesi bakicak benim evimde. Ne kadar gec krese baslarsa o kadar iyi benim icin.. o benim goz bebegim. Onun suratini astiricak en ufak sey bile benim canimdan can goturur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…