• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kromozom testinde erkeğin daha çok x mi y mi taşıdığı belli olurmu ?

filizim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2007
4.706
17
683
41
Ankara
Bu kromozom testinde erkeğin daha çok x mi y mi taşıdığı belli olurmu?Mesela bir tanıdığıma sizin hiç kızınız olmaz demişler çoğunlukla erkekmiş eşindeki kromozomlar..

Bu kromozom testinde erkeğin daha çok x mi y mi taşıdığı belli olurmu?Mesela bir tanıdığıma sizin hiç kızınız olmaz demişler çoğunlukla erkekmiş eşindeki kromozomlar..

Kromozomal dizilişte XX kadın, XY erkek demektir. Yani bir erkeğin hiç kız çocuguna sahip olamaması içim kromozomal yapısının 45 Y0 olması gereklidir.45YO bebekler ölü doğar. Yani duydugunuz bu bilgide bir eksiklik olabilir.

Evet o zaman yanlış bilgi teşekkürler aydınlattığınız için...

Merhabalar ben bişi daha öğrenmek istiyorum genetik testimde bunlar çıktı ne sorun var acaba??
homosistein:5.48
s.protein S:106
protein C:95
antitronbin IIIaktivitesi:90
factör V leiden(G1691A):normal
factör V R2(H1299R):normal
protrombin(G20210A):normal
mthfr(C677T):heterezigot mutasyon
mthfr(A1298C):normal
factör XIII(V34L):normal
PaI-1(4G/5G):5G/5G
epcr(A4600G-G4678C):A1/A1
Bu sonuçlara göre bana ne söyleyebilirsiniz....

pıhtılasma acısından mutasyon tasıyıcı oldugunuz blırtılmıs anormal olan bı tek o var doktorunuz sıze bılgı vermedı mı acaba?

pıhtılasma acısından mutasyon tasıyıcı oldugunuz blırtılmıs anormal olan bı tek o var doktorunuz sıze bılgı vermedı mı acaba?

Hayır yaptırdığım yerdeki doktor hiçbir sorun yok dedi..????Bilgi verebilirmisiniz lütfen!!!!!

Birisi 8,diğeri 12 haftalık gebelik ex oldu bende.Karnımda öldü.O yüzden yapıldıbu testler..

Birisi 8,diğeri 12 haftalık gebelik ex oldu bende.Karnımda öldü.O yüzden yapıldıbu testler..

merhaba filizim,çok geçmiş olsun.benim de daha önce 2 tane karnımda ölen iki bebek hikayem var.sonrasında aşılama isteğiyle gittiğimz dr.da benden bu testleri istedi ve bir gebelik sözkonusu olduğu zaman kan sulandırıcı ilaç kullanmam gerekecekmiş..eğer bu testleri yaptırmasaydım tabiki allah bilir ama belki olası bir hamilelikte 3.bebeği de kaybedecektim.dr.un önemi burada ortaya çıkıyor..tekrar geçmiş olsun..

merhaba filizim,çok geçmiş olsun.benim de daha önce 2 tane karnımda ölen iki bebek hikayem var.sonrasında aşılama isteğiyle gittiğimz dr.da benden bu testleri istedi ve bir gebelik sözkonusu olduğu zaman kan sulandırıcı ilaç kullanmam gerekecekmiş..eğer bu testleri yaptırmasaydım tabiki allah bilir ama belki olası bir hamilelikte 3.bebeği de kaybedecektim.dr.un önemi burada ortaya çıkıyor..tekrar geçmiş olsun..

Bende hamile kalınca iğne kullanıcam canım.Senin durumun nedir şuan varmı gebelik?

Bende hamile kalınca iğne kullanıcam canım.Senin durumun nedir şuan varmı gebelik?

bendeki pıhtılaşma problemi çok ciddi değilmiş,o yüzden hamile kaldığım zaman hap kullanmam yeterliymiş.şu anda bana 2.histeroskopi öneriyorlar,ama açıkçası ben çok kararsız kaldım.çünkü 7 dr.histeroskopiye gerek görmüyor,3 dr.ise 2.histeroskopi şart diyor.:(

Anladım canım geçmiş olsun ama bir kere yaptırmışsın sanırım neden tekrar yapmak istiyorlar..

merhabalar mthfr heterezigot tasiyici olamaniz eger eger dusuk hikayeniz yok ise belirgin bir anlam ifade etmez hikayenizle birlikte degerlendirilmenizde fayda var bu testler ne amacla istendi ondan hic bahsetmemissiniz sevgiler

kan sulandırıcı iğne hangi test sonucunda öneriliyor
bende 9 haftalık bebğimi kaybetmiştim
daha sonraki hamileliğimde de olacak diye endişeleniyorm
kan sulandırıcı iğneleirn yapılması için illaki birden fazla ölü bebk ya da düşük mü olması gerekiyor...kürtajın sağladığı etkiler çok acı ne yazık ki
bendki sorun kromozom yapısındaki bozukluk
yani trizomi 15 kromozom 47 xy olarak çıktı sonuçta
bnm merak ettiim bu tür vakalara yol açan sebebler nelerdir
ve ileriki gebeliklerin sağlıklı olması için ne gibi önlemler almalıyız
değerli doktorlarımız sorularıma yanıt verirlerse sevinirim..

Back
X