- Konu Sahibi limonluyesilcay
-
19 yaşındayım ve kiloluyum. Bugün gittim kuaförde 5 yaşında bi kız çocuğu vardı kasaya gittim hesabı ödeyip çıkacaktım kız bir anda "hamile misin" diye sordu önce ne diyeceğimi bilemedim "hayır" dedim "o zaman neden böyle hamile gibisin ki" diye tekrardan sordu bişey diyemedim kuaför "aa çok fenasın şimdi çocuklarda böyle işte" falan diye geçiştirmeye çalıştı hemen güneş gözlüğümü takıp dışarı çıktım çünkü çok hassas olduğum bir konu zaten yeterince takıyorum ve şuan isveç diyeti gibi zor bir diyet yapıyorum. Geldiğimde annem çok korktu bana bişey oldu sandı çünkü o kadar kötü oldum ki konuşamıyordum bile. Sürekli sinirlerim bozuluyor ağlamaya başlıyorum. Anneme de söyledim bundan sonra asla bu evden dışarı çıkmam sakın bana dışarı çık deme dedim. Artık dışarı çıkmak istemiyorum çünkü insanların bedenimle ilgili yorum yapmasından bıktım o kadar doldum ki kafayı yemek üzereyim kaldıramıyorum.
79 kiloyum boyum da 1.65
canım bende aşırı kilolusun falan zannettim.. inan ki takacak bi kilon yokk..biraz toplusun o kadar.. kaldı ki çok gençsin dahaa..metobolizman hızlıdır.. birazcık azimle hemencecik verirsin sen onları eminim..kendine güven yeterki.. küçücük bir çocuğun lafıyla veya diğer insanların lafıyla hayatını çekilmez kılma.. kimse senden değerli değil.. benimde bir kısmını verdiğim, biraz fazlam var seni çok ii anlıyorum canım.. insanlar düşüncesizce konuşur, sen kilomu aldın gbi gereksiz sorular sorarlar ancak..umursama onlar hayatta hep olacaklar.. dr.a göründün mü bilmiyorum.. eğer gitmedinse bi kadın doğumcuya ve dahiliye uzmanına git derim. altında bi sebep varmı öğrenmiş ollursun.. ben ikisinede gidip tüm tahlil röntgen ultrason ne varsa yaptırdım bişey çıkmadı.. sende bi kontrol ettir canım.. en önemlisi sağlık.. kilo alıp verilebilen bişey sonuçta.. sakatlık da var Allah korusun..geri dönüşü olmayabiliyor..öyle değil elimizde sonuçta..çok şükredelim..azmedelim.. gitsin kilolar inş. canımm:13:
Evet gitmiştim doktora hatta okul için rapor yazarken teşhis obezite yazmış 1 günlük istirahatle. Ne alakaysa artık. Biraz şekerim yüksekmiş bi hap vermişti ama çok ta önemli değilmiş sürekli kullanmasan da olur demişti. Bi de kadın doğuma gitmiştim polikistik over vardı zaten 3-4 ayda 1 regl olan birisiyim şaşırmamıştım ona. Ama şuan son durumum ne bilmiyorum çünkü bunları 3 yıl önce yaptırmıştım tekrardan gitmem gerekiyor.
79 kiloyum boyum da 1.65
Arkadaşım 1 yıl içinde 50 kilodan 68 kiloya çıktım. Güdük necmi'nin kadın versiyonuyum zaten. Gıdığım de bünyemle yarışıyor ön plana çıkmak için. Abim telefonla aradığında "hadi görüşürüz gıdığına selam söyle" diyor. Annem "poponu yardıma çağır da şu işleri bitirelim" diyor. Geçen gün ergen kardeşime saçım nasıl olmuş diye sorduğumda "Muazzez Abacı'ya benzemişsin" dedi sağolsun. Yaz tatilinde plajdaki kadın "kaç aylık?" diye sordu. Ben de "dokuz aylık ama çaktırmıyor kendini 4 aylık sanıyor kerata" dedim.Bunları niye anlattım?
Sen kendine gülersen, başkalarının söylediklerine de gülmeyi başarabilirsin. He kilo iyi bir şey mi? Tabi ki hayır. Tez elden diyete başlayacağım ama uygun pazartesi bulamadım :) Merdiven çıkamıyorum, nefesim kesiliyor. Kilonla barış onu bağrına bas, sev onu demiyorum. Kilonu kendine düşman etme, bir süreliğine ziyarete gelmiş yatılı misafir olarak gör sadece :)
o üstüne gelmiş oldu biraz evet elbette kötü niyetle söylememiştir 5 yaşında çocuk ama sürekli olan bişey bu. mesela hiç tanımadığım bir taksici bile arkadaşlarımla taksiye bindiğimde sen şişmansın yaşın hiç 19 gibi değil diyebiliyor ya da 23 komşunun kızı kola içerken elindeki kolayı bırakıp ayy yok ben içmeyeyim sonra senin gibi olurum ne yaparım sonra diyebiliyor ben insanların bu patavatsızlıklarından bıktım yani hiç mi düşünmez insan konuşurken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?