• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçücük bebeğe bunu yapayım mı?

Karınca yağı sağlık bakanlığı tarafından toplatıldı hem sağlığa zararlı maddelerle karıştırılıp satıldığı hem de daha çok kıl çıkarttığı için!

Valla canım iranlı bir kadın demişti bebeklere sürüyorlarmış pamukla ama ben olsam yapamazdım birde orjinal olması lazım ki Türkiyede satılanların bir çoğunun orjinal olmadığı bir böceğin yağından yapıldığı ortaya çıktı

Şimdiden hayırlı olsun umarım sağsağlim kavuşursun bebeğine;)doğal şeylere tabi ki inanıyorum ama artık sahteleri o kadar çoğaldı ki nasıl ayırt edeceksin.bence yapma herkes kaderini yaşıyor eğer tüy sorunu olacaksa zaten asla çare bulamazsın ama yazılanlar gibi artık sorunu giderecek o kadar alternatif var ki onlara başvurusunuz..hele kuzucuğun bi doğsun büyüsün hayırlısıyla bakarsınız sonra çaresine...

ben kara eti duymuştum tüylü bölgeye bastırılark bekletilrdi tabi çocuk ne kdr durablr bilemyrm ..vücudu kokmaması içinde tuzlamak lazımmış..oda hurafede..bizde tuzlandk koktugum zaman tuzlamadnzmı beni diyrdm anneme:D

bolca pudrala anne sütüde iyiymiş yüzdeki tüylenmeye de emziirirken dök biraz..yüzüne..ha şuda aklıma geldi gözü parlak ve sağlıklı olması için yaparlrdı hala yapar bizimkılr limon damaltılır yandırır da ağlicak birz ama..sürme de çek kaşına gözüne şekil verdr bazen :D:16:

Biz ne desek boş..
Kulaktan dolma bilgilerle yenidoğan bir bebeğe uygulama yapmayın derim..
Her uygulama yetişkinler de bile ciltte farklı sonuçlar verirken, yenidoğan bebeğin hassas cildinde nasıl sonuç vereceğini kimse bilemez..

Ama kararlıysanız bir doktora sorun tabii doktor size ters tepki de verebilir:)

bolca pudrala anne sütüde iyiymiş yüzdeki tüylenmeye de emziirirken dök biraz..yüzüne..ha şuda aklıma geldi gözü parlak ve sağlıklı olması için yaparlrdı hala yapar bizimkılr limon damaltılır yandırır da ağlicak birz ama..sürme de çek kaşına gözüne şekil verdr bazen :D:16:

ciddi değilsiniz herhalde?

yenidoğan bir bebeğin gözüne limon damlatmak mı?

işkence yapar gibi?

hay Allahım yaaa..

şaka yaptınız galiba ben anlamadım.

Nasil sureceksin bilmedigin yagi

Ya alerji yaparsa ya kalici leke falan birakirsa

Tazecik tertemiz ciltleri var onlarin yapma derim

Ben bebisime bebe yagini surerken bile tedirgin oldum sonucta her bebisin cildi farkli

YApma derim dua et yaradana

minik bir bebeğe bunlar yapılır mı yaa??
sürme falan gerçekten saçmalık.

limon meselesine girmiyorum bile.:19:

Yok artik

Bebekten bahsediliyor dimi. Yapmayin ya bu yuzyilda kaldimi bu inanclar

Evt arkadaşlar bende vazgeçtim. Ama çevremde de çok duydum karıncanın yumurtası küçükken kendisine sürülenleri..Hiç çıkmamış tüyleri. Yağıda kimyasal oluyo yumurtasının kendisi olsa neyse... En iyisi büyüyünce lazer yaprıtsın ne diyim :/

İşin gücün yok mu senin arkadaşım ? Doğmamış bebeğin ilerde istenmeyen tüylerinden nasıl kurtulacağını düşünüyorsun şimdiden?:26:

Kızın sağlıkla doğurdun, sağlıkla büyüttün, sağlıkla ergenliğe soktun da kıllara çare bile aramaya başlamışsın..:26:

eyyy hamilelik sen nelere kadirsin::26:

iyi niyetinizi anlıyorum ama ciddi olduğunuza inanmak istemiyorum....küçücük bebeğe??? zamanı geldiğinde temiz olmayı öğretin yeter...şimdi herşey çok kolay zaten...

birde ne idüğü ne işe yaradığı belirsiz o kremleri elde etmek için ne kadar karıncanın heba edildiğini bir düşünün lütfen ve buna hakkımız olup olmadığını??? hep söylerim insanoğlu olmasa dünya cennet gibi olurdu...

ben bundan 2-3 yil önce "karinca yumurtasi özü yagi kremi" almistim marka veremicem, yesil bir kutusu üzerinde kocaman karinca resmi vardi. sir agda aldigim kozmetikci önermisti alayim dedim. aldiktan sonra nette arastirdigimda karinca yumurtasi yagi nin özünü 1ml dahi kazanmak icin bilmem kac milyon karinca gerekiyormus. o kremlerin icindeki kimyasal sentetik biseymis asla karinca yumurtasi yagi olamazmis. karinca kücück düsünün yumurtasini..
neryse 3-4 kez kullandiktan sonra cöpe atim arkadaslar yeni dogan cocugada öyle bir krem düsünüyorsaniz (yag diye belittiniz ama yinede diyim) asla tavsiye etmem.
eger gercekten dogal bir yag bulup sürecekseniz doktora danisip öyle uygulayin.

fakat sunuda belirtmeme gerekirki bebek yasta öyle bir yag sürseniz dahi cocuk ergenlige girdiginde hormanlari simdikinden cooook farkli olacak ve muhakkak killanacaktir.
yapabileceginiz sey cocugunuz ergenlik yasina geldigi andan önce ince tüyler cikmaya basladiginda agdaya baslamaniz ve jilet kullanmasini engellemeniz. bu sekilde tüyler kalinlasim kil haline dösnüsmeden ve cogalmadan, ayva tüyleri koyulasmadan azaltirsiniz.

onu gecelim su günümüzde bile lazer espilasyonla tüylerin cogunlugu gideriliyor en azindan rengi aciliyor.
cocugunuz büyüp ergenlige gelene kadar kimbilir nasil teknolojiler cikacak..

ciddiyim tabi saçma gelsede yapmışlar bize yapılıo da hala..bi zararı olamdı zatn ..büyüklrn işte..

limon asittir ve göz için çok da faydalı bişey değildir...benim bir kez yanlışlıkla gözüme kaçtı ve küçücük bir bebeğe, hele de kendi bebeğime o acıyı çektirebileceğimi zannetmiyorum...bırakırım doğal kalsın...gözlerinin parlaması için her durumda mutlu olmayı öğretmeyi tercih ederim...

ciddiyim tabi saçma gelsede yapmışlar bize yapılıo da hala..bi zararı olamdı zatn ..büyüklrn işte..

limonu eskiler kesin yapmıştır.
o bebeişin gözünü düşünemiyorum ama neyse.

ama sürme falan gerçekten saçma, küçücük bebişin gözleri kızarır yaa:19:

Son düzenleme:
limon kesin yapanlar olmuştur

ama sürme falan gerçekten saçma, küçücük bebişin gözleri kızarır yaa:19:

arap ve hac sürmesi yanmaz .limonda yaksada bişy yapmıo o kdr denenmiş körmü edick bence abartmayn bilmeyene kötü geleblio da..yapılmş bişi sonuçta..

arap ve hac sürmesi yanmaz .limonda yaksada bişy yapmıo o kdr denenmiş körmü edick bence abartmayn bilmeyene kötü geleblio da..yapılmş bişi sonuçta..

iyi o zaman canım.
denemek isteyen denesın
bir sorun çıkarsa da mümkünse sonuçlarına katlansın.

ama bebeğin gözünde o limon suyunu denemeden önce , ilk baş kendınde denesın:34:

limon dediniz de benim ananem tutar çekerdi alt göz torbasını (ne deniyosa artık o bölgeye:)
gözünün içine fışş diye sıkardı limonu
bana da tuhaf geliyo ama yaş seksen,benden iyi görüyo maşalllah :51::51:

babam eczacı arkadaşından öğrenmiş, grip olunca limon kolonyasını faşş diye burnuna çekiyodu. bunu bazen taze limon suyuylada yapıyodu aynı gün burun akıntısı geçiyor.
bende heves ettim burnum aktı grip oldum, evde kolonya burnuma çekmek daha kolayıma gitti limon sıkmakla uğraşmamak için. arkadaş kolonyayı faşş diye burnuma bi çektim
genzimden geldi, ondan sonra hem salonda halay çektim hem avrasya koşusu yaptım...ama burun akıntım tez iyileşti....

Back
X