küçücük çocuğa 'ona anne de' diyormuş böyle bişey olabilir mi ya?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annesini geldiği zaman görüyor derken ne demek istediniz anlamadım? Annesi ananeye geldiği zaman mı görüyor çocuk? Yoksa babaneden anneye geldiğinde mi? Her iki durumda da ablanız lütfetmiş geliyormuş diyorum. Ama hala anlamadım annesi geldiği zaman çocuk görüyor ne demek

durum o kadar acınası değil demek istedim.

yok bana göre durum tam da o kadar acınası. çocuk nerede ilgi görüp sevgi gösteriliyorsa sizin tabirinizle “şımartılıyorsa” oraya yani anneannesigile gitmeyi tercih ediyor. ablanızın çocuğa kötü davrandığını ve narsist olduğunu yukarıda bir üye de söylemiş, çocuk bu kadına neden gitsin? neden anne desin?

bir diğer konu, ben annem babam çalıştığı için babaanne elinde büyüdüm.inanılmaz çok sevildim inanılmaz ilgi ve sevgi dolu muhteşem bir çocukluğum oldu. ne desem yapıldı ne istesem fazla fazla alındı. ama biliyor musunuz buna rağmen hep dedim ki keşke annem çalışmasaydı da annemle büyüseydim.
eve girdiğimde annemin beni karşılamasını o kadar isterdim ki, dünyanın en iyi babaannesi dedesine sahiptim oysa. koskocaman evleri vardı, bahçeleri hatta havuzu tam bir çocuğa uygundu. ona rağmen ben annemle bir apartman dairesinde tıkılı kalmayı hep tercih ettim. annem de soğuk biridir bu arada onu belirteyim buna rağmen düştüğümde her zaman anne diye ağladım. annesi ev hanımı olan arkadaşlarım benim gözümde hep eksiksiz ve şanslıydılar. bir çocuğun “en çok” annesine ihtiyacı olduğunu biliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
kötü davranıyor demedim, bana yiğenimi şikayet ediyor diye bir dönem yazmıştım ve yiğenimin yanında konuşma demiştim çünkü arayıp durmuyor hiç, bişey de yiğenine, tarzıydı bir dönem fazlalaştı, geçti de.

ama tabi ki haklısınız normal bir yaşantı değil yiğenimin normal herkesin ki gibi bir ailesi yok. sadece ablama aşırı yüklenince bir savunasım geldi asıl yoksun bırakan babası diyorum bende. bir de üstüne bu tarz baskılar yapıyor. orda annesini kötülüyordu daha önceden de. zaten babasını çok nadir görüyor ya da hiç görmüyor gördü mü de böyle

Annemin çok sevdiğim bı sözü var o geldi aklıma. 'Ana var anacık var' diye.
O yaştaki çocuğun dünyası annesidir ya. Ablaniz nasıl böyle bu ayrı kalmaya izin verir. Düşünmesi gereken konu buyken dert ettiği şey o kadına anne demesin mi? Ablanla enişten evet boşanmış ama ikisi de evlattan değil birbirlerinden boşanmış. Bunu anlaşmaları gerek ilk olarak. Yazık çok üzülüyorum böyle çocuklara. Durum o kadarda vahim maalesef konu sahibi. Ama çocuk açısından o kadar vahim tabi. Yoksa herkesin tuzu kuru ne güzel hayat dogur ver başkasına iş bitsin.
Konu başlığı küçücük çocuğa anne dedirttiriyolar ya önce düşünmeniz gereken şey küçücük çocuk neden bı eve sigdirilamamis.

Yani iki çocuğum var, büyük konuşmayayım diyorum ama beni de sinir bastı şu an.

Pedagogla görüşülmüşmüş, ne anlattı ne söyledi pedagog? Emin misiniz çocuğun pedagoga götürüldüğüne? Hiç bir pedagog şu andaki şartlarınızı onaylamaz, çocuğun iyiliği için bazı kesin kurallar koymanızı ister.
Sorunları tespit edip çözümü için bildiğin ödevler veriyor pedagoglar. Hem yetişkinlere hem de çocuğa. O kıyamıyor, bu yoruluyor, çocuk inat yapıyor, eve alışamadı, evi sevmiyor... mazeretler alınacaklar listesi gibi mübarek.

Çocuğun çamaşırını yıkayan, odasını temizleyen, okula götürüp getiren, akşam önüne yemeğini koyan, okuldan gelince çocukla ilgilenen kimse annesi de odur. Sadece ablanız değil, anneanne babaanne her iki dede, bunlar da suçlu. Ortada problemleri olan veya olacak küçük bir çocuk var. Gidin adamakıllı bir uzmana profesyonele danışın. Biz bu çocuğa nasıl davranalım nasıl yaklaşalım çünkü durum böyle böyle demiyor kimse. O kişi kıyamıyor bize gelsin diyor, bu kişi üzülüyor iyi madem bende kalsın diyor. Herkes birbirinden cahil. Anlattığınıza göre babasının evinde biraz aile ortamı oluşmuş. Yani 5 gün orada kalıyorsa bu kadın iyi kötü bakıp ilgileniyormuş.

Çocuk dediğin kendine ait bir alan ister. Tamam her çocuğun kendi ayrı odası olamayabiliyor ama bir yatağı, oyuncaklarını kitaplarını koyduğu bir dolabı olmalı. Giysileri nerede bu çocuğun? Hadi şimdi 7 yaşında pek anlamıyor ona da kolay geliyor her istediğinin yapılması. Büyüyünce, ergenliğe girince hiç kabul ettiremeyeceksiniz bazı şeyleri. Kural kaide yok, sınır koyma hayır deme yok tamamen annesi tarafından baştan atılmış bir çocuk. Hiç bana annesi çok seviyor demeyin.

Benim kızım bir gün başka yerde kalsa aklımdan bin tane soru geçer. Büyük konuşamam ama şunu kesin söyleyebilirim, ben eşimden boşansam kaç yaşında olursa olsun ben nereye çocuk orayadır. Her annenin önceliği çocuk olmak zorundadır çünkü biz doğurduk. Tamamen bizim son kararımız çocuğun doğması.

Hiç kimseye bağlanamayan, ciddi ilişkiler kuramayan, kesin kararlar veremeyen erkekler var ya işte onlar böyle büyüyor. Hayır kelimesiyle tanışmadıkları için bencil, bütün ilgi odağı kendisi olduğu için narsist olan erkeklerin muhakkak çocukluklarında böyle yamuk yumuk ilişkiler var.

Aktivitesini sevsinler. Son 15 senede herkesin dilinde : aktivite , travma , psikolojisi bozuk , terapi lafları.

Çocuğumla parka gidiyorum diyeni dövüyorlar mı ? Parka gidiyorum dersen , orta halli insan ; aktivite yapıyorum dersen ultra modern , eğitimli insan algısı yaratılmaya çalışılıyor ısrarla.

Çocuğun velayeti kimde ? Nene dedelerde değildir velayet. Söylenecek çok şey var da birazdan " kınama başına gelir " lerle " kimse kimsenin anneliğini sorgulayamaz " diyenler gelir.

Velayetini taşıdığı çocuğuna bakmayan anne babalara sağlam cezalar getirilse ne güzel olacak. Mesela devlet koruması altına alsa ( mevcut yurtlardan bahsetmiyorum ) ; yatılı okul mantığıyla genel eğitim kurumları açılsa. Çocuğunu ihmal eden anne babalardan her ay çocuğun tüm masraf kalemleri tahsil edilse , çocuğun korunması ve aile yaşamı sağlanmıyorsa anne babanın yeniden evlenme ve üreme hakları ellerinden alınsa veya kısıtlansa da kalbi kırık çocuklar olmasa.

Son paragrafınizda yazdiklariniz keşke gerçekleşebilse...mevcut çocuğuna bakmayan sorumsuzlarin uremeleri yasaklanmali ,sonuçlarına da katlanmalilar.

O yastaki cocuk kimden ilgi gorurse odagina onu alir..Yani bir tane cola bir tane biskuvit alsaniz onun gozunde en yuksek mertebeye ulasirsiniz zaten.Bir defa parka goturseniz,arzu ettigi oyunca alsaniz ne isterseniz soyler size..Bunu bilerek soylemez,o yastaki muhakeme gucu eglence ve ilgiye odakli oldugu icin soyler.
Ama bu yastaki cocugun simdiki annem guzel,isi var,arabasi var demesi cok mantikli..Bunu ogretmislerdir muhtemelen..

Ay şaka mı yapıyorsunuz?
Dünyada ilk taşınan ablanız değil
Kaç kişi çocuğuyla başka eve taşınıyor
Her uyum sorunu yaşayan çocuğunu anneanne-dede eline mi bırakıyor?
Bayağı çocuğu ikna edip devam Ediyor herkes hayatına
Çocuğu başkasına bırakmanın bir seçenek olarak akla gelmesi bile başından atmış demek bence

Gerçekten iyi ki varlar, ellerinden geleni yapan çok fazla bu şekilde velim oldu . Yetemiyorlar ama okul toplantılarına, görüşmelere her daim geliyorlar .

O zaman hafta içi kalmasın orda o kadar kötü durumda ise

Sevgili MissCherryBlossom , bir çocuk için bu iş o kadar masum değil malesef. B bafelis 'in belirttiği gibi, onlar da en az anne baba kadar suçlu. Anne babanın hayatta olmadığı durumları istisna tutuyorum. Tıpkı konudaki çocukcağız gibi büyüdüm ben. Şu an, sözde anne babamla görüşmediğim gibi, dede anneanne vb.ile de görüşmüyorum. Yıllarca terapi aldım; lâkin şu an bile size yazarken kalbim kanıyor sanki. Keşke onlar bana, anne babalık yapmaya çalışana kadar kendi evlâtlarına adam gibi ebeveyn olsalardı da benim çocukluğum ziyan olmasaydı. Lütfen yanlış anlamayın sizi eleştirmek değil amacım, üslûbunuzu, fikirlerinizi hep çok sempatik buluyorum; ama burayı okuyan binbir türlü insan var. Soyları tükensin; ama illa vardı benim anamsı babamsının türünden. Belki okur da çocuklarına sahip çıkarlar umuduyla yazıyorum.

annelik edeceğini sanmıyorum çünkü babasını da çok görmüyor, babanne ve dede de kalıyor
Öz annesi de pek ortalıkta yok ama. O zaman ona da demesin? Ben ille doğurdu diye anne olunduğunu düşünmeyenlerdenim, çocuğa kim emek veriyorsa anne odur. Varsın kadına da X anne desin nolcak?

4-5 yaşındaki çocuk yeni eve taşındık kabullenemedi e hadi postalıyım gitsin diye saçma bir mantık mı olur? Bahane bulmuş ablanız çocuğunu almamaya belli ki

Son düzenleme:
Objektif bir gözle bakınca kurduğunuz cümlede hiç bir problem yok ama anne için ne kadar acı bi durum

normalde ablamı savunmam da o değil, psikolojisini iyice bozacak diye yani zorla diretiyormuş öyle demesi için, yiğenim öyle anlatmış
Alacak ablaniz yanına , çocuk da alışacak evine , çocuğun sevdigi oyuncaklar ,annesi ve annesinin sevgisi ilgisi olduktan sonra çocuk neden alışamasin evine anlamadım. O yaşlarda oğlum var . Çocuklar düzeni severler

Ablan sorunlarını aştı mı? Eğer aşmadıysa, çocuk bunu bizden iyi gözlemler ve diğer bayanı daha çok anne profili olarak görüyor olabilir!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…