- 31 Mart 2012
- 986
- 967
- 133
Ne alaka? Tam sureyi hakkiyla doldurmak isteyen anneler dinden cikmiyor korkmayin. Tam sure 24 ay diye belirtilmis. Bu bebek de daha 10 aylik. Yani olmasi gereken tam surenin yarisi bile etmez. Onceki yorumumda da fikrimi ve gorusumu gayet net belirtmisim. Eski yorumlarim da var bu konuda. Hosunuza gitmiyorsa yorumlarimi okumama ozgurlugune sahipsiniz.Yarim hoca dinden edermis. Mercimek kadar ilminizle burda fetva vermeyin.
Hastaligin planlanabilen bir durum degil sonucta. Hastalanmissin elinden gelen bir sey yok.Arkadasim bende oglumu 1.5 sene emzirdim hastalandim ve memeden kes dedi doktor.ne yani simdi bende mi emre karsi ciktim ?Allah askina ya bebegi memeyi kabul etmeyende var neden bu kdr dar aciyla bakiyorsun...
Öncelikle sakın çocuğunu emzirmeyi bırakma. Zehirler falan yalan yanlış şeyler bunlar. Bellllki belki çocuğun sulu kaka yapar. Belki de yapmaz yani kesin bişey yok. Eğer sütünün tadı değişir de bırakırsa oda kendi nasibi demektir. İkincisi kv size maddi destek mi veriyor ona ne çocuğuna neyle nasıl bakacağından.. İnşallah çok güzel olacaktır birlikte büyürler falan filan farzet ki ikiz doğurdun.Merhaba kk hanimlari. Direk konuya geciyorum. Benim 10 bucuk aylik dunyalar tatlisi bir oglum var ve bugun yeniden hamile oldugumi oldugumu ögrendim. Acikcasi biraz tedirginim üzülsemmi sevinsemmi bilemedim 1.sebep. bebegimi emziriyorum ve emmeye cok düskün yeniden hamile kalanlar emzirmeyi birakmali diye duygum cunku bebegi zehirliyomus.
2.sebep. Esim henuz askerligini yapmadi 2018e kadar tecili var eger bedelli cikarsa bi sekilde ödücez gitmicek. Cikmazsada askere giderse ben 2 cocukla nasil askerlik donemini atlaticam bilmiyorum esiminde askerlik oldugu icin 2. Cocukta onunda endiseleri var.
3.sebep sanirim esim ve kayinvalidemin cocugu istemiyolar sanirim bu askerlikten dolayi. Aslinda esim sevindi ama askerlik var nasil olcak diyip duruyo sabah kaynanamla konustuk oda insallah yoktur diyip durdu morelimi bozdu. Bu aralar durumumuz biraz sıkısık maddi konulari aciyo nasil olck nasil bakcaniz diye. Gelen nasibiylr gelirmis bi sekilde bakilir gelene git diyemem dedim sonra konusurz diye kapatti. Kizlar sunuda belirteyim kesinlikle aldirma taraftari degilim evlat bu sonucta bi sekilde bakar buyur sadece ikisinede yeteri kadar ilgiyi gostericekmiyim basarabilcekmiyim 2 cocuklu anne olmayi diye tereddutyeyim. Sadece sizinle burda konusup icimi döktum yorumlariniz lutfen kırıcı olmasin. Iyi aksamlar.
Bir arkadaşım 3 aylık bebeği varken hamile kaldı öğretmen ayrıca çalışıyor yani o yaptıysa sizde yaparsınız ki sizin bebeginiz daha büyük ve kayinvalidene ağzının payını ver tek başıma yapmadım herhalde diye bir şekilde hallolur bence ve su kayın tarafını herşeye dahil etmeyin yaa inşalla h yoktur ne demek sanki gayri-meşru çocuk tövbe yarabbim
artık çoğu doktor emzirmeye devam edin diyor. eğer emen bebeğin gelişiminde veya karındaki bebekte risk varsa tavsiye etmiyorlar.
ben de peşpeşe 3 kez hamile kaldım ve emzirmeyi hiç bıraktırmadım. hatta bu yüzden 2 kızım 2. kez kolostrum içtiler doğumdan sonra da emzirdiğim için.
Yorumuna katiliyorum canim.Buu arada dinimizde kadın çocuğu emzirmek mecburiyetinde değil. Babası süt anne tutmak mecburiyetinde bu açıdan bakınca nasıl çıkılıyor işin içinden? Rabbim her şeyden büyük affı da büyük. Aldırmak daha büyük günah bana göre. Hayırla doğur inşallah.
Ben kv eltim ikinciye hamileyken bile laf etti korunmadi kadın oğlum zor durumda nasil bakacak parası yok diye tabi kimse oğluna bahane bulmuyor korunsaydı oğlu o zamanBende aynı fikirdeyim. Bu sizin kararınız. Bugün bebeğinize karışan insanlar yarın çok daha fazla müdahale eder. Müsaade etmeyin ve fazla içli dışlı olmayın bence
Sevgi saygı çerçevesinde
Bu arada korunduğum halde hamile kaldım diyenler Allah aşkına nasıl korunuyorsunuz ben de başlicam korunmaya.Korunmadığımm halde 1.5yıldır çocuğum olmuyor. Belki korunursam hamile kalırım.
Ben kv eltim ikinciye hamileyken bile laf etti korunmadi kadın oğlum zor durumda nasil bakacak parası yok diye tabi kimse oğluna bahane bulmuyor korunsaydı oğlu o zaman
Allah bağışlasın öncelikle. Benim de miniklerin arası 16 ay olacak ikinci bebeğim de kız.Kızım 9 aylıkken isteyerek 2.bebeğime hamile kaldım,doktorun onayı ile 4 ay daha emzirdim. Özellikle bebek arabası ana kucağı vb ürünler yeni olduğu için neredeyse %50 daha az masrafımız oldu ki cinsiyetleri farklı olmasına rağmen,hemcins olursa daha da şanslısın. Artık olan olmuş şuanda 'keşke' desek ne olur? Oğlun 10 aylık öyle aman aman küçük de değil ben 40 çıktıktan hemen sonra hamile kalanları biliyorum ve o insanların da şartları zordu fakat önemli olan kendini iyi şeylere yönlendirmek,herşeyden önce oğlunun beraber büyüyeceği bir kardeşi olacak. Bundan sonra istenmeyen sürprizlerle karşılaşmamak için daha dikkatli olun,doğru korunma yöntemi neredeyse yüzde yüzlük bir başarı sağlar.
E korunmayalim mi o zaman hiçbiri nasılsa yüzde yüz değil diye, Allah bilir süt korur dediler emzirmek bebeği zehirler diye düşündüğüne göre süt korur gibi hurafelere de inanıyo
Eş daha askere gitmemiş bedelli "cikarsa" bi şekilde ödenecek ki hali hazırda da durumumuz iyi değil diyo, adam okulunu okuyup 6 ayda gidip geleyim diye düşünmüyo hala
Takmissin bi tam sure. Onceki mesajlariniza da baktim ve cehalet icersinde savruldugunuzu gordum o yuzden yazmak istedim. Oncelikle emzirmek hatta iki yil emzirmek Allahin emri vs yazmissiniz. Pardon da kimden ogreniyosunuz bunlari 5 caylarinda sohbet adi altinda dinledginiz cemaat hocalarindan mi ? Size bakara 233u okumanizi tavsiye ederim yalniz internetten degil! Ayette gecen ..لمن اراد (isteyen kimse icin) emzirmenin farz olmadigini bariz gosteriyor. Zaten devaminda da anne babanin karsilikli anlasmasi halinde emzirmenin birakilabilcegi acikca belirtiliyor ve فلا جناح عليهما bunu yaptiklari takdirde bir gunahlari olmadigi belirtiliyor.Ne alaka? Tam sureyi hakkiyla doldurmak isteyen anneler dinden cikmiyor korkmayin. Tam sure 24 ay diye belirtilmis. Bu bebek de daha 10 aylik. Yani olmasi gereken tam surenin yarisi bile etmez. Onceki yorumumda da fikrimi ve gorusumu gayet net belirtmisim. Eski yorumlarim da var bu konuda. Hosunuza gitmiyorsa yorumlarimi okumama ozgurlugune sahipsiniz.
önemli değil :)
Canım benim de 4 yıl çocuğum olmadı tedaviyle bile, 5. Yılda allah nasip etti, bebeğim 12 aylıkken korunmama ve yoğun şekilde emzirmeme rağmen tek seferde hamile kaldım. Bu da allahın takdiri işte, her şeyin bir zamanı var. Allahım sana ve tüm isteyenelere de en kısa zamanda nasip etsin inşallahBu arada korunduğum halde hamile kaldım diyenler Allah aşkına nasıl korunuyorsunuz ben de başlicam korunmaya.Korunmadığımm halde 1.5yıldır çocuğum olmuyor. Belki korunursam hamile kalırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?