Küçük bebegimle yeniden hamileymisim.

Ben de kızım 12 aylıkken tekrar hamile kaldım, ve mart ayında tekrar anne oldum allahıma bin şükür.
Kızımı 17 aylık olana kadar emzirdim sonra kendisi bıraktı. Doktorunuza danışın, hamileyken emzirmenin sakıncası yok riskli gebelik geçirmiyorsanız.

Yarim hoca dinden edermis. Mercimek kadar ilminizle burda fetva vermeyin.
Ne alaka? Tam sureyi hakkiyla doldurmak isteyen anneler dinden cikmiyor korkmayin. Tam sure 24 ay diye belirtilmis. Bu bebek de daha 10 aylik. Yani olmasi gereken tam surenin yarisi bile etmez. Onceki yorumumda da fikrimi ve gorusumu gayet net belirtmisim. Eski yorumlarim da var bu konuda. Hosunuza gitmiyorsa yorumlarimi okumama ozgurlugune sahipsiniz.

Arkadasim bende oglumu 1.5 sene emzirdim hastalandim ve memeden kes dedi doktor.ne yani simdi bende mi emre karsi ciktim ?Allah askina ya bebegi memeyi kabul etmeyende var neden bu kdr dar aciyla bakiyorsun...
Hastaligin planlanabilen bir durum degil sonucta. Hastalanmissin elinden gelen bir sey yok.

Öncelikle sakın çocuğunu emzirmeyi bırakma. Zehirler falan yalan yanlış şeyler bunlar. Bellllki belki çocuğun sulu kaka yapar. Belki de yapmaz yani kesin bişey yok. Eğer sütünün tadı değişir de bırakırsa oda kendi nasibi demektir. İkincisi kv size maddi destek mi veriyor ona ne çocuğuna neyle nasıl bakacağından.. İnşallah çok güzel olacaktır birlikte büyürler falan filan farzet ki ikiz doğurdun.

İş işten geçmemiş olanlara tavsiye
Lutfen emzirmeye guvenip korunmayi birakmayin.

Korunan insanin kazasi cocugu vs.si olmuyor.
Kaza, supriz diye bir sey yok, korunmayi bilmemek ise *var*

Hele ki şuan cocugumuz olmamali diye bir dusunce varsa daha sıkı korunmak gereklidir.
Zira gelen geri gitmiyor

Bende aynı fikirdeyim. Bu sizin kararınız. Bugün bebeğinize karışan insanlar yarın çok daha fazla müdahale eder. Müsaade etmeyin ve fazla içli dışlı olmayın bence
Sevgi saygı çerçevesinde

Buu arada dinimizde kadın çocuğu emzirmek mecburiyetinde değil. Babası süt anne tutmak mecburiyetinde bu açıdan bakınca nasıl çıkılıyor işin içinden? Rabbim her şeyden büyük affı da büyük. Aldırmak daha büyük günah bana göre. Hayırla doğur inşallah.

Canim bebeklerinin doya doya sut icebilmesine cok sevindim. Benim arzum butun bebeklerin minimum bir yil, en guzeli iki yil emzirilmesi. Hamilelik basli basina riskli bir surec keske tum anne ve bebisler sizin gibi sansli olsa hepsi annesine doysa.

Yorumuna katiliyorum canim.

Bende aynı fikirdeyim. Bu sizin kararınız. Bugün bebeğinize karışan insanlar yarın çok daha fazla müdahale eder. Müsaade etmeyin ve fazla içli dışlı olmayın bence
Sevgi saygı çerçevesinde
Ben kv eltim ikinciye hamileyken bile laf etti korunmadi kadın oğlum zor durumda nasil bakacak parası yok diye tabi kimse oğluna bahane bulmuyor korunsaydı oğlu o zaman

Bu arada korunduğum halde hamile kaldım diyenler Allah aşkına nasıl korunuyorsunuz ben de başlicam korunmaya. Korunmadığımm halde 1.5yıldır çocuğum olmuyor. Belki korunursam hamile kalırım.

Ben kv eltim ikinciye hamileyken bile laf etti korunmadi kadın oğlum zor durumda nasil bakacak parası yok diye tabi kimse oğluna bahane bulmuyor korunsaydı oğlu o zaman

Aynen aynen. Bence sert bi şekilde uyarmak lazım basit konular değil çünkü

Kızım 9 aylıkken isteyerek 2.bebeğime hamile kaldım,doktorun onayı ile 4 ay daha emzirdim. Özellikle bebek arabası ana kucağı vb ürünler yeni olduğu için neredeyse %50 daha az masrafımız oldu ki cinsiyetleri farklı olmasına rağmen,hemcins olursa daha da şanslısın. Artık olan olmuş şuanda 'keşke' desek ne olur? Oğlun 10 aylık öyle aman aman küçük de değil ben 40 çıktıktan hemen sonra hamile kalanları biliyorum ve o insanların da şartları zordu fakat önemli olan kendini iyi şeylere yönlendirmek,herşeyden önce oğlunun beraber büyüyeceği bir kardeşi olacak. Bundan sonra istenmeyen sürprizlerle karşılaşmamak için daha dikkatli olun,doğru korunma yöntemi neredeyse yüzde yüzlük bir başarı sağlar.

Allah bağışlasın öncelikle. Benim de miniklerin arası 16 ay olacak ikinci bebeğim de kız.
Neredeyse hiçbir şey almama gerek yok kızımın zaten 2 yatağı var, oto koltukları, ana kucağı, mama sandalyesi.
Bize yaşadığınız zorluklar pratik çözümler konusunda biraz tüyo verseniz çok makbule geçer.

tabiki korunsunlar hala daha süt korur hurafelerine inanan insanlar varsa pes diyorum onlara...

aile sağlığı merkezleri ücretsiz spiral takıyor ( ama spiralin yerinden oynaması dırımunda hamile kalınabiliniyor)

bedava kondom dağıtıyor aile sağlığı merkezleri (yırtılması durumunda hamile kalınabiliniyor)

tüpler bağlatılabilir (ciddi bi karardır tekrar çocuk düşünülürse geri dönüşü ameliyatla oluyor, milyonda bir ihtimal bile olsa hamile kalınabiliniyor)

3 aylık iğneler var (aile sağlığı merkezleri yapıyor ama hemşirenin demesine göre yan etki olarak adet düzensizliği olabiliyormuş ve hamile kalınılabiliyor)

doğum kontrol hapı ( aslında en güveniliri ama damar tıkanıklığı gibi yan etkileri var)

yani eğer spiral varsa aynı zamanda kondom da kullanılmalı çifter çifter korunma yöntemleri kullanılarak kesin çözüm sağlanabilir..

yoksa asla korunmasın millet diye birşey diyemem önlemi tam almalı

öperim :))

Takmissin bi tam sure. Onceki mesajlariniza da baktim ve cehalet icersinde savruldugunuzu gordum o yuzden yazmak istedim. Oncelikle emzirmek hatta iki yil emzirmek Allahin emri vs yazmissiniz. Pardon da kimden ogreniyosunuz bunlari 5 caylarinda sohbet adi altinda dinledginiz cemaat hocalarindan mi ? Size bakara 233u okumanizi tavsiye ederim yalniz internetten degil! Ayette gecen ..لمن اراد (isteyen kimse icin) emzirmenin farz olmadigini bariz gosteriyor. Zaten devaminda da anne babanin karsilikli anlasmasi halinde emzirmenin birakilabilcegi acikca belirtiliyor ve فلا جناح عليهما bunu yaptiklari takdirde bir gunahlari olmadigi belirtiliyor.
BEN BUNU NIYE YAZDIM?? Siz yine anlamayacaksiniz ama CAHIL GORUNCE DAYANAMIYORUM! Bakin herkes isini yapsin. Siradan bir vatandas ilac yazamaz ya da gidip bir sirketin muhasebeisini tutamaz. Ama masallah konu din olunca herkes bir alim herkes bir hoca. Din fetva sizin oyuncaginiz degil. Mahalle aralardinda ogrendiginiz yaram yamalak seylerle insanlari yanlisa sevketmeyin.

ablamla aramızda iki yaş var, annem onu emzirmiş; hatta ben emmeyi sevmediğim içi ablam benimkini de içmiş.

evet iki küçük çocuğun zorlukları olacaktır ama kolaylıkları da olacaktır.
birlikte büyüyecek,arkadaş olacaklar; birlikte yemek yiyip,birlikte ödev yapacaklar gibi gibi...
seni bilmem ama onlar çok mutlu büyüyecekler, onlar mutlu olunca sen de mutlu olacaksın inşallah...

önemli değil :)

emzirmek konusunda bebklernzn gelişimyle ilgli bi prblem oldu mu? ben de emzryrm çalştığım için sütüm oldukça az.bırak bırak diye çok baskı altındayım ikisini birden emzrmeye kararlym ama bu baskı ya bi şey olursa diye vicdan yapyrm.geçen hafta kontrole gttğimde sata göre bir hafta geride çıkıyor bunun hiçbir önemi yok dedi doktor ama benm içime tabi ateş düştü.28 haftalık hamileyim oğlum da bu ayın 20sinde 15 aylık olacak inşllh.

bi de sütüm azaldı ya nerdeyse çok az sknca gelmyr bile oğlum emnce geliyor.sanyrm ki doğum yapınca da böyle gelecek çoğalır dimi. bi de ynei doğan bebeğimin kolostromu iyice alması için o sıralar diğer oğlumu emzirmesem mi ?

çok oldu k.bakmayın .arkadaşa da bana da kolaylıklar dilerim.tüp bebkle bebek sahibi olmuş biri olarak şükürler olsun :)

Bu arada korunduğum halde hamile kaldım diyenler Allah aşkına nasıl korunuyorsunuz ben de başlicam korunmaya. Korunmadığımm halde 1.5yıldır çocuğum olmuyor. Belki korunursam hamile kalırım.
Canım benim de 4 yıl çocuğum olmadı tedaviyle bile, 5. Yılda allah nasip etti, bebeğim 12 aylıkken korunmama ve yoğun şekilde emzirmeme rağmen tek seferde hamile kaldım. Bu da allahın takdiri işte, her şeyin bir zamanı var. Allahım sana ve tüm isteyenelere de en kısa zamanda nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…