Küçük bebegimle yeniden hamileymisim.

Birincisi emzirmeye devam edebilirsin. O tamamen yanlis bir bilgi. Doktorun da onaylayacaktir zaten.
Hem madem aldirmayacaksin bence üzülme. Sonucta ha 1 cocuk ha 2cocuk. Esininaskerde olmasi cocuk sayisina göre zorlugu değişmez hiç dert etms bunlari. Elbet birileri sana yardm edecek o donem. Yalniz kalmazsin. Maddi sıkıntı konusuna birsey diyemem ama bKarsin cinsiyet ayni olur. Ayni kiyafetleri giyerler. Sadece bez marsrafin olur

Anammmm
benim kızım 3 aylık henüz bende çok korkuyorum hamile kalirim diye birlikte olamiyorum bile
Korktuğum nedense hep başına gelirde
Bunu okuyunca iyice korktum
Allah yardımcın olsun canım hayırlısı neyse o olsun hakkında zor bir durum ,çocuk bakmak çok zormus cokk

Hanımlar,
kişisel tartışmaya girmeyiniz, üsluplara dikkat ediniz ve konunun dini boyutuna girmeyiniz.

Iki oglum arasi 16 ay oglum 1 yasina kadar emdi sonra kendi birakti ben tandem emzirmek istiyodum ama suan yeniden deneyince de istemiyor, belki sizin cocugunuz devam eder vitamin alip beslenmenize dikkat ettiginiz surece ikisini de emzirebilirsiniz tandem emzirme diye aratirsaniz ornekleri cok. 10 gunluk bebegim simdilik hersey cok sukur iyi gidiyor bence gozunuz korkmasin hamileligimde cok iyi gecti minik oglum hic zorlamadi beni Allah yardim ediyor, gelen de rizkiyla geliyor kimseyi kafaya takmayin bana surekli ayyy nasil bakicaksin cok kucuk degil mi diye soylendi ama kulagimi tikadim cok mutluyuz

ya çatladın resmen sen kimsin ya ve bide dovseydin ne sanığın sen kendini sana mi sorucak kocan aldatıyor kafayı yedin gelip burda mi atiyosun sinirini!!! tobe tobe sen mi bakcancocuga sanane bir haddini bil ya ne arsız birseysin.tam mahalle karısı sen doguramiyosun galiba çatlıyosun gibi geldi bana yada evde kaldım!!!

Hayır, sen karıştırıyorsun.

Sünnet, 1)Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir.

2)Hz. Peygamber'in farz ve vacip olmayarak yaptığı ve bize emrettiği ibadetlerdir.

3)Birisini bir şey yaparken görüp de bir şey demezse veya onu yapın derse, o da sünnet olur. Burada yapılan işi beğenmesi, o işe razı olması ve bundan sonra bu işin yapılmasını emretmesi, o işin sünnet olduğunu gösteriyor.

"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir"

Pratik olarak karışmaması için sünnet ve hadis davranışlar ve sözler olarak ayrılır ama sünnet aslında ikisini de kapsayan bir anlam taşır. Yukarıdaki hadiste " peygamberin sünneti" der yalnızca. Buradan hem Sözleri ve davranışları anlaşılır.

dinen bilmediğin konuda bir şey söylememek esastır. Çünkü allah ın hükümleri, konuşmanın içine cuk diye oturdu diye kendi istediğin mantığa göre çekilemez. allah ın hükmetmediği konuda sen hükmetmiş olursun kendi mantığına göre. Bunları tavsiye olarak belirtsen, ben hiç yazmazdım bile. Ama allah'ın emirleri, dini yükümlülükler gibi keskin kelimeler kullanamazsın öyle olmadığı halde.

Dinde bile farz, vacip, sünnet, mustehap, mekruh, haram olarak ayrılır ve hepsinin hükmü farklıdır.

Ayette sütten kesmek isterse kendilerine bir günah yoktur diyerek açık açık izin veriliyor. Dediğin gibi kesin bir emir yok, tavsiye var.

Eğer başkalarına emzirtmek isterlerse derken de, süt anneyle olan ilişkinin nasıl olması gerektiğini belirliyor ve bunda da bir günah yoktur diyor. Yine dediğin gibi emzirmeyen, karşılığını vererek emzirsin demiyor, EĞER başkasına emzirtmek isterse şunu yapsın diyor.

dini yükümlülük, allah ın emri, emzirecek, yoksa süt anneye verilmeli diye bir şey çıkmıyor. Ayette olmayanı, senin mantığına uyuyor diye çıkaramaz, bir başkasına da bununla hüküm verip, itham edemezsin.

Sağlık açısından, pedagoji açısından zararlı olduğunu iddia edebilirsin ama din açısından yargılayamazsın. Öyle bir zahmetle olmuyor bu işler.

Oy oy oy. Nasiple kismetle dalga gecenler bu icerigi aninda sikayet ederler baci.

Bu arada bu bebek tabi ki allah ın nasibi, ama kendin önlem almayıp sonra allah ın nasibi diye açıklamayı da kişisel olarak doğru bulmuyorum.

Geçenki awsed konusu bunun en güzel örneğiydi mesela. Sevgilisiyle bebek yapıp, ondan sonra gebelik ilerlemesine rağmen önce allah ın nasibi deyip, sonra aldırıp dua ederiz diyen kokuşmuş bir mantık var.

Burada çok belirtilmese de istenen bir gebelik var, tam korunmadığına göre, ya da bilinçsizlik. Bunu yargılamak da bize düşmez. Konu sahibi korunmadım ama aldıracağım filan demiyor, nasıl bakabilirim, tavsiyeleriniz nelerdir diyor. Yargılamak kimsenin haddine değil. Ama yaş aralığının çok dar olması, işi senin ve çocuğun için biraz daha zor kılıyor, uyarılar, kızmalar bu yüzden.

Bence güçlü olmayı şimdiden kabul et. Birini büyütürken diğerini ihmal etmemelisin. Dahası hamilelik ağırlaştığında yine ilk çocuğunu ihmal etmemelisin. ve bu kolay değil.

Annem ben 3 aylıkken kardeşime hamile kalmış. 1 sene beni ananemlere bırakmış. daha sonra da ben yaptım demeyip, siz şöyle hayatımı mahvettinizle geçti çocukluğumuz. Yani ben bu eleştirileri birebir yaşadım. Haksız değil, ama bunu yönetmek ve avantaja çevirmek senin elinde.

tabi ki yapabilirsin. Emin ol, ilk aylarda çok zorlansan da, sonrasında rahat edeceksin.

Süt ve sağlık konusunda doktora danış, kardeş kıskançlığı ve bunu idare etmek konusunda da bol bol yazı oku, uzmanları, anneleri dinle ve bilinçlen.Çünkü çocuk doğurmak ve yetiştirmek bilinçle yapılacak bir şey. Ki burada da bunu yapıyorsun.Ve gayet de şenlikli olur ev. rahat bir gebelik ve güzel bir yuva olur inşallah.

Oy oy oy. Nasiple kismetle dalga gecenler bu icerigi aninda sikayet ederler baci.
Eski yorumlarımda da görülebilir, dini içerikli komulara yazmam bile. Yorumlarımda da yer vermem çok fazla. Gelip kafa dağıtıp topluyoruz burada.

Bence de çok gerekli bir şey bu konuların yasak olması, çünkü bilen bilmeyen konuşup yanlış yol gösteriyor. Benim itirazım bu. Madem yasak, o zaman en baştan kuran da böyle emrediliyor, yok allah ın hükümlerine göre davran o zaman da denilemez. Bu yapıldığında karışmak elzem oldu.

Bende ikizlerimi emziremiyorum sütüm kesildi onlar 1 ay küvözde kalınca
Napayım süt yok diye aç mı kalsinlar bende mama yediriyorum
Galiba sizinle bende süt veremediğimiz için cenneti kaçırdık!!
İnsan zaten çeşitli sebeplerle emziremediği için hep suçlu gibi hissederken, bi de bu çok bilmişler tüy dikiyorlar...
Hee bu arada bende cenneti kaçırdım..

Sunnet peygamberin yaptigi, hadis de soyledikleridir. Bir internet sitesinden buraya ekledigin yazi kaynak niteliginde degildir. Emzirmenin tam suresi 2 yil denmistir. Once kesilebilecegi aylar once kesilebilecegi anlamina gelmez. 10 ay tam sure olarak belirtilen surenin yarisi bile etmez. Iciniz rahat etsin diye kafaniza gore esnetmeyin ayetleri.

En azindan 3.yu planlar diye umut ediyorum. Zaten konu sahibi hic suclu hissetmiyor.

İnsan zaten çeşitli sebeplerle emziremediği için hep suçlu gibi hissederken, bi de bu çok bilmişler tüy dikiyorlar...
Hee bu arada bende cenneti kaçırdım..
Alakasi yok kastettigim bu degildi ama siz istediginiz gibi alabilirsiniz yine de.

Korunduğu halde hamile kalan çok insan var. Neden bu kadar yüklendiğiniz konu sahibine anlamadım. Bende planlamadığım bir hamilelik geçirdim. Hayatta herşeyi planlıyamıyorsunuz.
Konunun ilk sayfasinda bununla ilgili yorumum acik ve net. Ben bebeklerin tarafindayim. Her birinin fiziksel ve manevi ihtiyaclari var. Bu kadar plansiz bir ailede bunlarin karsilanmasi cok zor.

Herkes ne çok biliyor...
Reel hayatta da böylemisiz acaba...
Ne kadar yüklenilmiş hamile kadına..
Sanki başkasından hamile kalmış gibi ayıplamışsınız bir de..
Ne var planlı bir gebelikte olablrdi ve sizler neler yaşadınız diye sadece fikir almak için de açılmış bir konu olabilrdi...
Kimseyi takma evet büyütürken çook zorluk çekersin elbette ama sonra tutar ellerinden gezersin ohh

Bende plansız bir sekilde yada acemilik cahillik mi diyim evliligimin 1. Ayinda hamile kaldim. Evlendigim zaman evlilik tazminatimla birlikte isten ayrilmistim
o ara issizdim.Kv'min aynen dediği şu "bu borç içinde cocuk mu yapılır kocan senide calistiricakti"
( ki oyle odenmeyecek ciddi bi borcumuz yoktu ve buyuk sehirde yasadigimiz icn evlendikten 2 ay sonra kiziyla kendisi kışı gecirmek icin bnm evime geldiler eee 2 kisinin masrafiyla 4 kisi 1 degil ayrica geleni gideni de cok oluyodu hanfendinin) Tabi cocugun cinsiyetinin erkek olduğunu ogrenince ( kiz/erkek bnm ve esim icin kesinlikle fark etmez kp vefat ettigi icin onun adini takmak adina esim erkek olmasini daha cok heves ediyodu) elaleme karşı benim erkek torunum oluyo gibi sahiplenmeceler ama maddi olarak ucu ona dokunur korkusuna bir kere bile bir eksigin var mi diye sormamis yada seninde torunun di mi küçük bir heves edip bi corap dahi almadi ( cok sukur bebegimin hic bir eksigi yok ama insan ister istemez onemsenmek istiyo)

Kısaca seni anlıyorum bir benzerini yaşadım. Daha bebegin ufakmis onun kuculenleri ile idare edersin. Gelen kismetiyle gelir. Bizde 3 kardesiz aramizda 2ser yas var annem hepimize yetisiyordu. Allah veriyor gücünü.

Sen üzülup icindeki bebiside uzme. Hem ne guzel yas farki az olan kardeslerin bagi daha kuvvetli oluyor.

Sen esinle iyi olmaya bak birak kv'yi. Esinde tabiki sok olmuştur onada biraz zaman tani :) erkeklerde insan sonucta

Ayrıca durumunuzu toplayana kadar 3. bir suprizle karsilasmadan onlemlerini almayo unutma artik tecrubelenmissindir bu konuda :)

Sonunda beni anlayan birisi cikmis tesekkr ederim. Insanlar konuyu anlamadn okuyp saptiriyolar.
emzirmekte sıkıntı yok, doğuma kadar hatta sütün yetiyorsa doğumdan sonra da ikisini emzirebilirsin.
benim doktorum hiçbir sakınca görmedi.

ben de ilk kızım 9 aylıkken 2. ye hamile kaldım ve hem doğuma kadar emzirdim. doğumdan sonra kardeşiyle beraber emzirdim. 2. kızım 11 aylıkken de 3. ye hamile kaldım. iki kızım da 30 aylık olana kadar emdi. şimdi 3. kızımı emziriyorum.

tek zorluğu 5 yıldır emzirmekten sırtım ağrıyor :)

sana da kısmet olursa bakarsın :)
ne demişler: büyük lokma ye, büyük söz konuşma.

artık çoğu doktor emzirmeye devam edin diyor. eğer emen bebeğin gelişiminde veya karındaki bebekte risk varsa tavsiye etmiyorlar.
ben de peşpeşe 3 kez hamile kaldım ve emzirmeyi hiç bıraktırmadım. hatta bu yüzden 2 kızım 2. kez kolostrum içtiler doğumdan sonra da emzirdiğim için.

Hanımlar büyük konuşmayın bence. Bu konu bu kadar keskin çizgileriniz olacak bir konu değil. Bir kaç hafta önce bir tanıdık spiralle hamile kaldı. Ayrıca öyle ya da böyle hamile bir kadına saçma sapan yüklenmeyin. Sadece dua edin Allah kolaylık versin. Çocuklarıb sağlığını düşünüyorsanız da anneye manevi olarak destek olun. Eşi ve kayınvalidesi yeteri kadar moral bozmuş zira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…