- 3 Nisan 2011
- 676
- 38
- 118
ya çatladın resmen sen kimsin ya ve bide dovseydin ne sanığın sen kendini sana mi sorucak kocan aldatıyor kafayı yedin gelip burda mi atiyosun sinirini!!! tobe tobe sen mi bakcancocuga sanane bir haddini bil ya ne arsız birseysin.tam mahalle karısı sen doguramiyosun galiba çatlıyosun gibi geldi bana yada evde kaldım!!!ulvi bir şeymiş gibi bahsediyorsun hala, ağzında tek bir laf ''allah nasip etti''.
o korunup hamile kalanlar da haplarını saatinde içmeyenler, kondomu ilişkinin ortasında takanlar ya da spiralin düzenli kontrolüne gitmeyenler.. geri çekilme & süt koruması olayına hiç girmiyorum..
şu cahilliği geçin artık arkadaşlar yeter yahu..
sonra konu açıp ''ırkıdışlır yine hımileymişim nıpcım''
Sunnet ile hadisi karistirmissin. Emzirmenin tamamlanmasini isteyen iki yil emzirir diye sure belirtmis iste ne guzel. Uyalim diye belirtmis. Emzirmeyen de karsiligini vererek emzirtsin diyor. Allah nasip etti diyen en guzel sekilde kitapta tarif edileni ve süresini uygulasin bi zahmet.
Oy oy oy. Nasiple kismetle dalga gecenler bu icerigi aninda sikayet ederler baci.Hayır, sen karıştırıyorsun.
Sünnet, 1)Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir.
2)Hz. Peygamber'in farz ve vacip olmayarak yaptığı ve bize emrettiği ibadetlerdir.
3)Birisini bir şey yaparken görüp de bir şey demezse veya onu yapın derse, o da sünnet olur. Burada yapılan işi beğenmesi, o işe razı olması ve bundan sonra bu işin yapılmasını emretmesi, o işin sünnet olduğunu gösteriyor.
"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir"
Pratik olarak karışmaması için sünnet ve hadis davranışlar ve sözler olarak ayrılır ama sünnet aslında ikisini de kapsayan bir anlam taşır. Yukarıdaki hadiste " peygamberin sünneti" der yalnızca. Buradan hem Sözleri ve davranışları anlaşılır.
dinen bilmediğin konuda bir şey söylememek esastır. Çünkü allah ın hükümleri, konuşmanın içine cuk diye oturdu diye kendi istediğin mantığa göre çekilemez. allah ın hükmetmediği konuda sen hükmetmiş olursun kendi mantığına göre. Bunları tavsiye olarak belirtsen, ben hiç yazmazdım bile. Ama allah'ın emirleri, dini yükümlülükler gibi keskin kelimeler kullanamazsın öyle olmadığı halde.
Dinde bile farz, vacip, sünnet, mustehap, mekruh, haram olarak ayrılır ve hepsinin hükmü farklıdır.
Ayette sütten kesmek isterse kendilerine bir günah yoktur diyerek açık açık izin veriliyor. Dediğin gibi kesin bir emir yok, tavsiye var.
Eğer başkalarına emzirtmek isterlerse derken de, süt anneyle olan ilişkinin nasıl olması gerektiğini belirliyor ve bunda da bir günah yoktur diyor. Yine dediğin gibi emzirmeyen, karşılığını vererek emzirsin demiyor, EĞER başkasına emzirtmek isterse şunu yapsın diyor.
dini yükümlülük, allah ın emri, emzirecek, yoksa süt anneye verilmeli diye bir şey çıkmıyor. Ayette olmayanı, senin mantığına uyuyor diye çıkaramaz, bir başkasına da bununla hüküm verip, itham edemezsin.
Sağlık açısından, pedagoji açısından zararlı olduğunu iddia edebilirsin ama din açısından yargılayamazsın. Öyle bir zahmetle olmuyor bu işler.
Eski yorumlarımda da görülebilir, dini içerikli komulara yazmam bile. Yorumlarımda da yer vermem çok fazla. Gelip kafa dağıtıp topluyoruz burada.Oy oy oy. Nasiple kismetle dalga gecenler bu icerigi aninda sikayet ederler baci.
İnsan zaten çeşitli sebeplerle emziremediği için hep suçlu gibi hissederken, bi de bu çok bilmişler tüy dikiyorlar...Bende ikizlerimi emziremiyorum sütüm kesildi onlar 1 ay küvözde kalınca
Napayım süt yok diye aç mı kalsinlar bende mama yediriyorum
Galiba sizinle bende süt veremediğimiz için cenneti kaçırdık!!
Sunnet peygamberin yaptigi, hadis de soyledikleridir. Bir internet sitesinden buraya ekledigin yazi kaynak niteliginde degildir. Emzirmenin tam suresi 2 yil denmistir. Once kesilebilecegi aylar once kesilebilecegi anlamina gelmez. 10 ay tam sure olarak belirtilen surenin yarisi bile etmez. Iciniz rahat etsin diye kafaniza gore esnetmeyin ayetleri.Hayır, sen karıştırıyorsun.
Sünnet, 1)Hz. Peygamber'in devamlı olarak yaptığı ve bir mazeret olmaksızın terketmediği şeydir.
2)Hz. Peygamber'in farz ve vacip olmayarak yaptığı ve bize emrettiği ibadetlerdir.
3)Birisini bir şey yaparken görüp de bir şey demezse veya onu yapın derse, o da sünnet olur. Burada yapılan işi beğenmesi, o işe razı olması ve bundan sonra bu işin yapılmasını emretmesi, o işin sünnet olduğunu gösteriyor.
"Size iki emanet bırakıyorum, onlara sarılıp uydukça yolunuzu hiç şaşırmazsınız. O emanetler, Allah’ın kitabı Kur’ân-ı Kerim ve Peygamberinin sünnetidir"
Pratik olarak karışmaması için sünnet ve hadis davranışlar ve sözler olarak ayrılır ama sünnet aslında ikisini de kapsayan bir anlam taşır. Yukarıdaki hadiste " peygamberin sünneti" der yalnızca. Buradan hem Sözleri ve davranışları anlaşılır.
dinen bilmediğin konuda bir şey söylememek esastır. Çünkü allah ın hükümleri, konuşmanın içine cuk diye oturdu diye kendi istediğin mantığa göre çekilemez. allah ın hükmetmediği konuda sen hükmetmiş olursun kendi mantığına göre. Bunları tavsiye olarak belirtsen, ben hiç yazmazdım bile. Ama allah'ın emirleri, dini yükümlülükler gibi keskin kelimeler kullanamazsın öyle olmadığı halde.
Dinde bile farz, vacip, sünnet, mustehap, mekruh, haram olarak ayrılır ve hepsinin hükmü farklıdır.
Ayette sütten kesmek isterse kendilerine bir günah yoktur diyerek açık açık izin veriliyor. Dediğin gibi kesin bir emir yok, tavsiye var.
Eğer başkalarına emzirtmek isterlerse derken de, süt anneyle olan ilişkinin nasıl olması gerektiğini belirliyor ve bunda da bir günah yoktur diyor. Yine dediğin gibi emzirmeyen, karşılığını vererek emzirsin demiyor, EĞER başkasına emzirtmek isterse şunu yapsın diyor.
dini yükümlülük, allah ın emri, emzirecek, yoksa süt anneye verilmeli diye bir şey çıkmıyor. Ayette olmayanı, senin mantığına uyuyor diye çıkaramaz, bir başkasına da bununla hüküm verip, itham edemezsin.
Sağlık açısından, pedagoji açısından zararlı olduğunu iddia edebilirsin ama din açısından yargılayamazsın. Öyle bir zahmetle olmuyor bu işler.
En azindan 3.yu planlar diye umut ediyorum. Zaten konu sahibi hic suclu hissetmiyor.y
kadın planlı değil dedikçe niye üstüne gidiyosunuz ? Emretmedi. emzirmeyi tsmamlamk isteyen anne karnındaki süreyle beraber 30 ayı doldurabilinir buyrulnuştur. Yapmayın Allh aşkına kadının kendini suçlu hissetmesine sebeb olacaksınız.
Alakasi yok kastettigim bu degildi ama siz istediginiz gibi alabilirsiniz yine de.İnsan zaten çeşitli sebeplerle emziremediği için hep suçlu gibi hissederken, bi de bu çok bilmişler tüy dikiyorlar...
Hee bu arada bende cenneti kaçırdım..
Konunun ilk sayfasinda bununla ilgili yorumum acik ve net. Ben bebeklerin tarafindayim. Her birinin fiziksel ve manevi ihtiyaclari var. Bu kadar plansiz bir ailede bunlarin karsilanmasi cok zor.Korunduğu halde hamile kalan çok insan var. Neden bu kadar yüklendiğiniz konu sahibine anlamadım. Bende planlamadığım bir hamilelik geçirdim. Hayatta herşeyi planlıyamıyorsunuz.
emzirmekte sıkıntı yok, doğuma kadar hatta sütün yetiyorsa doğumdan sonra da ikisini emzirebilirsin.Sonunda beni anlayan birisi cikmis tesekkr ederim. Insanlar konuyu anlamadn okuyp saptiriyolar.
sana da kısmet olursa bakarsın :)ulvi bir şeymiş gibi bahsediyorsun hala, ağzında tek bir laf ''allah nasip etti''.
o korunup hamile kalanlar da haplarını saatinde içmeyenler, kondomu ilişkinin ortasında takanlar ya da spiralin düzenli kontrolüne gitmeyenler.. geri çekilme & süt koruması olayına hiç girmiyorum..
şu cahilliği geçin artık arkadaşlar yeter yahu..
sonra konu açıp ''ırkıdışlır yine hımileymişim nıpcım''
artık çoğu doktor emzirmeye devam edin diyor. eğer emen bebeğin gelişiminde veya karındaki bebekte risk varsa tavsiye etmiyorlar.Hamilelikte emzirme supheli. Onermeyen doktor cok. Sut annelik de genelde ise yarayan bir sistem. Sut anne yuzunden cok buyuk tahribat goren bebek duymadim. Imkan olmadiginda mamaya basvurulabilir ama anne sutuyle kiyaslanamaz. Planlamadim Allah nasip etti diyen bir zahmet emrolundum sut anne bulayim diye ortalara atlasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?