• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bir dert

Nyks-

Rigor Mortis
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2014
2.363
1.797
83
Bir şey sormak istiyorum hanımlar, sizin adınıza olan kredi kartınızı eşinizle birlikte kullanıyor olsanız ve eşiniz limit artışı için ATM'den başvuru yapsa ve kart düzenli limit artışına bağlandıktan sonra limiti 10.000e yükselse siz limit artışını iptal ettirseniz eşiniz size kızar mı veya yapma der mi? Yanlış anlaşılmasın aylık gelirimiz yaklaşık 3,000 tl civarı ve hali hazırda 550 tl'lik bir kredi ödememiz var kredi kartına da aylık en az düzenli 800 tl ödüyoruz ve kirada oturuyoruz. Bu tarz banka işleri ve yüksek limitler beni tedirgin ediyor. Siz olsanız bu limit artışına onun bilgisi olamadan bir dur der miydiniz?

Şuan küçük bir dert ama bir dur demezseniz büyük bir dert olmaya aday.

Aylik 3bin geliri olan (ki bunun yarisi borca gidiyormus) 10bin limiti olan kart kullanmasi cidden tuhaf. :KK14:
Bence de siz bi dur deyin..
Bende gelirimize istinaden bunun önüne geçmek istiyorum. Daha büyük bir borçlanmanın önüne şimdiden geçebilmek için:KK64:

İnsanların iradesizliklerini bir kenara koyuyorum..
Fakat;
Bir banka aylık 3000 tl geliri olan birine neden 10.000 tl limit veriyor ki...

Fakat;
Aynı bankadan bir de kredi kullanıyorum ve ödemelerim düzenli seyreder. Onun etkisi olabilir sanırım. Pekte anlamıyorum banka işlerinden

Bir şey sormak istiyorum hanımlar, sizin adınıza olan kredi kartınızı eşinizle birlikte kullanıyor olsanız ve eşiniz limit artışı için ATM'den başvuru yapsa ve kart düzenli limit artışına bağlandıktan sonra limiti 10.000e yükselse siz limit artışını iptal ettirseniz eşiniz size kızar mı veya yapma der mi? Yanlış anlaşılmasın aylık gelirimiz yaklaşık 3,000 tl civarı ve hali hazırda 550 tl'lik bir kredi ödememiz var kredi kartına da aylık en az düzenli 800 tl ödüyoruz ve kirada oturuyoruz. Bu tarz banka işleri ve yüksek limitler beni tedirgin ediyor. Siz olsanız bu limit artışına onun bilgisi olamadan bir dur der miydiniz?
Kesinlikle derim. Kredi kartını öcü gibi görüyorum.
Internet uzerinden bisey almam gerektiğinde internet bankaciligini kullanıyorum.
Sadece arabam krediyle alındı. Oda parami biriktirmek adina yapilan bişey. Ve onunda 2 kredisi birikmis bir sekilde banka hesabımda bekler. Bankadan korkuyorum

Kesinlikle derim. Kredi kartını öcü gibi görüyorum.
Internet uzerinden bisey almam gerektiğinde internet bankaciligini kullanıyorum.
Sadece arabam krediyle alındı. Oda parami biriktirmek adina yapilan bişey. Ve onunda 2 kredisi birikmis bir sekilde banka hesabımda bekler. Bankadan korkuyorum
Beni de korkutuyor banka kredi vs gibi işlemler ama krediye mecburdum şu ana kadar da öderken bi sıkıntı yaşamadık. Allah'ta yaşatmasın.

Kesinlikle ne yapılması gerekmiyorsa yapar aylık gelirimin yarısına göre ayarlarım limiti aslında ben kredi kartı kullanımına toptan karşıyım kullanmıyoruz zaten ama gerekli görüyorsanız aylık gelirin yarısını geçmesin

Kesinlikle ne yapılması gerekmiyorsa yapar aylık gelirimin yarısına göre ayarlarım limiti aslında ben kredi kartı kullanımına toptan karşıyım kullanmıyoruz zaten ama gerekli görüyorsanız aylık gelirin yarısını geçmesin
Aslında bana göre de çok gerekli değildi. Bundan evvel kullandığım kart 400 tl limitli bir karttı ve sıkışmadıkça kullanmıyordum. Şimdi miktar bu kadar artınca tedirgin olmaya başladım. Eşimde olsun hastalık vs acil bişey olur kullanılır şimdilik ihtiyaç yok ama kenarda dursun diyor kart için.

Aslında bana göre de çok gerekli değildi. Bundan evvel kullandığım kart 400 tl limitli bir karttı ve sıkışmadıkça kullanmıyordum. Şimdi miktar bu kadar artınca tedirgin olmaya başladım. Eşimde olsun hastalık vs acil bişey olur kullanılır şimdilik ihtiyaç yok ama kenarda dursun diyor kart için.
Allah sağlık versin hepimize olmıyacak şey değil tabi ama sürekli kullanılan kartın bu kadar yüksek limitte olmasına lüzum yok ihtiyaç kredisi diye bişi var öyle bi durumda

evet derım...cunku harcandıkca harcanıyor....bızde esımle benım kartı ortak kullanıyoruz boyle bı durumda esım benden heveslı olur kartın lımıtını durdurmaya...ama sızınkı tepkı verıyor galıba....o yuzden soylemeyın lımıtı kısıtlayın hatta

Allah sağlık versin hepimize olmıyacak şey değil tabi ama sürekli kullanılan kartın bu kadar yüksek limitte olmasına lüzum yok ihtiyaç kredisi diye bişi var öyle bi durumda
Amin. Bende öyle düşünüyorum. Şuan ki durumumuz için bize max. 1,500 tl'lik bir kart yeterdi ama sanırım başta kendi adıma kart istemekle hata ettim.

Amin. Bende öyle düşünüyorum. Şuan ki durumumuz için bize max. 1,500 tl'lik bir kart yeterdi ama sanırım başta kendi adıma kart istemekle hata ettim.
Bide limitin yüksekliğine göre vergisini falanda yükseltiyorlar galiba kulaktan dolma eşimin teyzesi diyordu çok yuksektı limit kapattık dıye

Kesinlikle iptal ettirin, zaten Türkiyede batanların çoğu kredi kartından kaynaklı.
Limitler yüksek diye herkes kartın limitini cebindeki para sanıp harcıyor.

evet derım...cunku harcandıkca harcanıyor....bızde esımle benım kartı ortak kullanıyoruz boyle bı durumda esım benden heveslı olur kartın lımıtını durdurmaya...ama sızınkı tepkı verıyor galıba....o yuzden soylemeyın lımıtı kısıtlayın hatta
Evet bende öyle yaptım ama şuan bilgisi yok ama öğrendiğinde tepki verir mi onu merak ediyorum açıkçası

Kesinlikle iptal ettirin, zaten Türkiyede batanların çoğu kredi kartından kaynaklı.
Limitler yüksek diye herkes kartın limitini cebindeki para sanıp harcıyor.
Evet öyle bir hataya düşebiliyoruz zaman zaman ama Allah biliyor ya borçtan hep korkmuşumdur. 3 yıllık bir kredim var evlenirken kullanmak için çekmiştim onun 2 yılı var ve o bile düşündükçe sıkıntıya sokuyor beni düzenli ödendiği halde

Eşinden habersiz yaparsan problem çıkar bence. Alışveriş sırasında anlaşılır. Banka kendisi düşürmüş dersen eşin arayıp sorabilir. Yaparsan daha iyi olur ama eşinin haberi olmalı.
Diğer taraftan eşim bana kızmaz. En fazla biraz tartışırız o kadar. Eşini en iyi sen tanırsın.

Fakat;

Bana da maaş müşterisiyim diye 1300tl maaş aldığımı bile bile 5400tl limitli kart vermişlerdi bir zamanlar. Şaşılacak şey cidden.

Bir ara kart limitleri maaşa endeksli olacak denmişti ama olmadı o iş.

Şayet harcama kısmında problem yoksa limiti yükseltilebilir bencede zira kenarda birikiminiz yok,Allah korusun hastalık vb bir durumda gerekli olabilir.
Bizim kartlarımızın limitleride yüksek ama harcadığımız bellidir aşağı yukarı ikimizinde. Kartın limiti var şunuda alayım,bunuda alayım kafasında olmadıktan sonra bir zararı yok bence limitinin yüksek olmasının.

Back
X