• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bir dert

Bide limitin yüksekliğine göre vergisini falanda yükseltiyorlar galiba kulaktan dolma eşimin teyzesi diyordu çok yuksektı limit kapattık dıye
Onu bilemiyorum şuan normal hesap işletim ücreti kesiyorlar sadece ama araştırsak neler çıkar kimbilir. Belki de limitten dolayı yüksek işletim ücreti alıyorlardır haberimiz yok.

H
Şayet harcama kısmında problem yoksa limiti yükseltilebilir bencede zira kenarda birikiminiz yok,Allah korusun hastalık vb bir durumda gerekli olabilir.
Bizim kartlarımızın limitleride yüksek ama harcadığımız bellidir aşağı yukarı ikimizinde. Kartın limiti var şunuda alayım,bunuda alayım kafasında olmadıktan sonra bir zararı yok bence limitinin yüksek olmasının.
harcama kısmında şuanlık bir sorun yok ama sorun yaşamayacağımızında garantisi yok. Eşim para konularına karışılmasını pek sevmez. Ne zaman paradan konu açılsa mutlaka tartışmaya bağlanır. Bu sebeple bende pek lafını etmiyorum

Eşinden habersiz yaparsan problem çıkar bence. Alışveriş sırasında anlaşılır. Banka kendisi düşürmüş dersen eşin arayıp sorabilir. Yaparsan daha iyi olur ama eşinin haberi olmalı.
Diğer taraftan eşim bana kızmaz. En fazla biraz tartışırız o kadar. Eşini en iyi sen tanırsın.

Bana da maaş müşterisiyim diye 1300tl maaş aldığımı bile bile 5400tl limitli kart vermişlerdi bir zamanlar. Şaşılacak şey cidden.

Bir ara kart limitleri maaşa endeksli olacak denmişti ama olmadı o iş.
Bilemiyorum ben düzenli limit artışını iptal ettirdim ona danışmadan 10.000 yeterince büyük bir rakamken bir de 20.000lere taşımasınlar ha bire otomatik olarak. Öğrendiğinde ne tepki verir pek bilemiyorum. Para konularına pek karışmamı istemez. Bütçe üzerine konuşmaya başlasak tartışmayla sonuçlanır. Bilemiyorum.

allah korusun kart çalınsa ya da kopyalansa sıkıntı olur o Yüzden ben mümkün olduğunca az limitli kullanıyorum kartımı. Sizde bundan dolayı korktuğunuzu ve Kartı iptal edip düşük limitli kart çıkartmak istediğinizi Söyleseniz eşinize. Ya da bankayı arayıp limitini düşürmesini talep edin.

allah korusun kart çalınsa ya da kopyalansa sıkıntı olur o Yüzden ben mümkün olduğunca az limitli kullanıyorum kartımı. Sizde bundan dolayı korktuğunuzu ve Kartı iptal edip düşük limitli kart çıkartmak istediğinizi Söyleseniz eşinize. Ya da bankayı arayıp limitini düşürmesini talep edin.
Bunları dile getiriyorum ama kenarda dursun acil bişey olmadan kullanmayız zaten aylık kullandığımız belli diyor. O pek korkmuyor sanırım bu tarz şeylerden daha çok ben endişe duyuyorum.

H

harcama kısmında şuanlık bir sorun yok ama sorun yaşamayacağımızında garantisi yok. Eşim para konularına karışılmasını pek sevmez. Ne zaman paradan konu açılsa mutlaka tartışmaya bağlanır. Bu sebeple bende pek lafını etmiyorum
Ama kendinizi ve eşinizi bilirsiniz az çok. Şahsen 18 yaşımdan beri kredi kartı kullanıyorum,limiti yüksek olduğu halde hiç zorlanacak kadar borçlanmadım kredi kartına.
Siz limit düşürürseniz ondan habersiz,yada düşüreceģim desenizde sorun olacak o halde. Bana güvemiyormusuna dayanabilir işin sonu.
Yakın zamanda doğumgünü, yıldönümü vs varsa hediye almak adına yüksetmiş olabilir belki. Nedense aklıma öyle geldi bilemem tabi.

Ama kendinizi ve eşinizi bilirsiniz az çok. Şahsen 18 yaşımdan beri kredi kartı kullanıyorum,limiti yüksek olduğu halde hiç zorlanacak kadar borçlanmadım kredi kartına.
Siz limit düşürürseniz ondan habersiz,yada düşüreceģim desenizde sorun olacak o halde. Bana güvemiyormusuna dayanabilir işin sonu.
Yakın zamanda doğumgünü, yıldönümü vs varsa hediye almak adına yüksetmiş olabilir belki. Nedense aklıma öyle geldi bilemem tabi.
Etimiz butumuz belli yakında o tarz şeyler var ama bana kalkıpta 5.000 tl'lik doğum günü hediyesi almaz beni bilir. Cimri değilim ama ölçülü davranırım genelde sürpriz hediye tarzı konularda eşim de bilir bunu kızacağımı bildiği halde yüksek bütçeli bi organizasyon ayarlamaz. Zaten daha evvel kredi kartı ekstresine baktığımda ona şu harcama nedir hayatım vs diye sorduğumda veya kredi çekmek istemediğimde iş bana güvenmiyor musun'a geldi zaten i. Öyle durumlarda kendini çekiyor. Benim düşündüklerimi kenara bırakıp kendini haklı çıkarıyor

Kredi kartinin limitini arttirmak istememekte cok haklisiniz.
Ama bunu esinizden gizli yapmasaniz daha iyi olurdu.
Ben olsam esime bu sIkIntImI soyler, bu durumuda beraber hallederdim.
Simdi muhtemelen onun arkasindan is cevirdiginizi dusunecektir.

Kredi kartinin limitini arttirmak istememekte cok haklisiniz.
Ama bunu esinizden gizli yapmasaniz daha iyi olurdu.
Ben olsam esime bu sIkIntImI soyler, bu durumuda beraber hallederdim.
Simdi muhtemelen onun arkasindan is cevirdiginizi dusunecektir.
Bir kaç kez paylaşmak istedim ama daha evvel dediğim gibi dursun lazım olur diyor e benimde içim rahat değil. Bir de o limit yükseltme başvurusu yaparken de benim bilgim yoktu önce 7.000 oldu daha sonra 10.000 olduğunda söyledi bana ve ben şok oldum

Eşinden habersiz yaparsan problem çıkar bence. Alışveriş sırasında anlaşılır. Banka kendisi düşürmüş dersen eşin arayıp sorabilir. Yaparsan daha iyi olur ama eşinin haberi olmalı.
Diğer taraftan eşim bana kızmaz. En fazla biraz tartışırız o kadar. Eşini en iyi sen tanırsın.

Bana da maaş müşterisiyim diye 1300tl maaş aldığımı bile bile 5400tl limitli kart vermişlerdi bir zamanlar. Şaşılacak şey cidden.

Bir ara kart limitleri maaşa endeksli olacak denmişti ama olmadı o iş.
En kisa zamanda olmalı. Kart limiti en fazla maaşı yarısı olmalı..
Böylece kendi dizginleyemeyen insanlar borç batağına saplanmazlar

Back
X