- 9 Eylül 2015
- 3.641
- 1.322
- 63
- Konu Sahibi elifff_____
-
mrb herkese
Az önce iş yerinde labaratuvarda çalışırken bacağıma nitrik perklork asit yani kezzap damladı, sadece bir damla geldi ama bacağımda yuvarlak minik bir yanık oluşmuş baktım hemen.bir damla bişey ama çok derine gider mi bu yani hastaneye gitmelimiyim, şu an sadece biraz acıyo
Ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorum ama bir damlada olsa derine gider öi onu bilmiyorum işteelif sen zaten akademisyen değil miydin? Laboratuvarda çalışıyorsun, senin bizden daha iyi bilmen lazım zarar verir mi vermez mi? bana kalırsa asitli bir şey olduğundan yakmış. aynı kezzap misali. Nokta kadarsa ben gitmezdim
edit: ay kezzapmış zaten.
Yok bugün şansımdan hiç kimse yok burda çalışan yani labaratuvarda yanlızdım.Laboratuvar çalışan birisi bu alanda ilk yardım eğitimi almalıdır sen bilmiyorsan bile kimya bölümüne sor yani onlar bilir
Oranın sorumlusu bilmiyor mu ayrıca labda ne olursa ne yapılır kuralları da asılıdır
Senin alanını biz bilemeyiz bu soruya belki hekimler cevap verebilir ki onlar da görmek lazım der ki yandı diyorsun yani daha ötesi ne olabilir ki
İç katmanlarda yanma etkisini azaltmak için tedavi soğutma vs olabilir 112 ara sor gel derlerse git
mrb herkese
Az önce iş yerinde labaratuvarda çalışırken bacağıma nitrik perklork asit yani kezzap damladı, sadece bir damla geldi ama bacağımda yuvarlak minik bir yanık oluşmuş baktım hemen.bir damla bişey ama çok derine gider mi bu yani hastaneye gitmelimiyim, şu an sadece biraz acıyo
Yok bugün şansımdan hiç kimse yok burda çalışan yani labaratuvarda yanlızdım.
Bi hoca su ile sil birşey olmaz dedi öyle yaptım işte
Merhaba elifff
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de laboratuvarda çalışıyorum. Kimya Mühendisiyim. Öncelikle yanık büyüklüğüne bakmadan asidik yüzeyi dökülme anından sonra sodyum bi karbonat (bazik) ile nötralize edebilirdin. Sanırsam bu aşama geçmiş. Ya da en az 5 dk soğuk su ile yıkamanı önerebilirdim. Geçtiğimiz günlerde ben de bir iş kazası geçirdim. Elimin üstünü H2SO4 (Sülfirik Asit) ile 2. dereceden yaktım. Hemen sodyum bi karbonat ile nötralize ettikten sonra acile gittiğimiz süre boyunca da buz aküsü ile baskı yaptım. Acile gittiğimizde doktor açık yara olduğu için tetanoz aşısı yaptı ve devamında elime 2 adet yanık merhemi uyguladı. Sonrasında ben iz kalmaması ve kimyasal yanık olduğu için 3 kez daha doktora gittim. Doktor kimyasal yanık olduğu için deri altı reaksiyonlarının devam edebileceği ihtimali üzerine antibiyotik tedavisi uyguladı. Kalem arkası kadar bile olsa ihmal etmemeni düşünüyorum. Çok geçmiş olsun.
Ben anlamadim ne bicim bir yerdesin nasil hocalarin var nasil hicbirsey bilmeden ogretilmeden laboratuarda bu sekilde zararli seylerle calisabiliyorsun ama sunu soyleyeyim belki bir yardimi dokunur.
Normalde biyoloji veya kimya lab larina hammadde alan siparis veren bir kisi olur, bunu ogren bakalim kimmis. Eldive onluk gozluk aseton, ethanol falan filan... Bu siparis islerini veren kisi eger sen degilsen o kisiyi bul ve ona alinan her kimyasalin satisi yapan sirket tarafindan bir guvenlik bilgi formu ile birlikte satildigini ve labdaki bulunun tum kimyasallarin bu formunun bir dosyada tutulmasi gerektigini soyle. Inaniyorumki yapiyorlardir sayet yapmiyorlarsa bu isi ya sen ustlen yada ilgili kisiye soyle. Boylece herhangi yeni bir malemeyle calisacaginda veyahut bu tip bir kaza yasadiginda ve ne yapacagini bilmediginde o bilgi formlarinda gerekli bilgiler mevcut.
Tehlikesi
ciltle temas halinde
solundugunda
goze degdiginde
ne zarar verir
cevreye zararlari neler, tum toksikolojik bilgileri
bu maadeye maruz kaldiginda ilk yardimi ne sekilde yapilmali
ve maddeyle alakali diger kimyasal bilgiler , kompozisyonu iste diger belli basli seylerle tepkimesi falan
Bu bilgi formu isini hallet bence hem kendine hem cevrene yarari dokunmus olur.
Size de geçmiş olsun
Bunları laboratuvarda o maddeye ulaşan herkesin bilmesi gerekir esasen zira ben bile deri altında reaksiyonun devam edebildiğini bildiğime göre alanı bu olan kişiler de bilmeli
Ülkedeki eğitim sistemi gerçekten sıkıntılı
Elif sen de git doktora da krem vs versin daha beter olma
Çok tşk ederim sana da geçmiş olsun su ile yıkadım şu an hiç acı yok ama birazdan çıkıyorum doktora göstermek için içim rahat etsinMerhaba elifff
Öncelikle geçmiş olsun. Ben de laboratuvarda çalışıyorum. Kimya Mühendisiyim. Öncelikle yanık büyüklüğüne bakmadan asidik yüzeyi dökülme anından sonra sodyum bi karbonat (bazik) ile nötralize edebilirdin. Sanırsam bu aşama geçmiş. Ya da en az 5 dk soğuk su ile yıkamanı önerebilirdim. Geçtiğimiz günlerde ben de bir iş kazası geçirdim. Elimin üstünü H2SO4 (Sülfirik Asit) ile 2. dereceden yaktım. Hemen sodyum bi karbonat ile nötralize ettikten sonra acile gittiğimiz süre boyunca da buz aküsü ile baskı yaptım. Acile gittiğimizde doktor açık yara olduğu için tetanoz aşısı yaptı ve devamında elime 2 adet yanık merhemi uyguladı. Sonrasında ben iz kalmaması ve kimyasal yanık olduğu için 3 kez daha doktora gittim. Doktor kimyasal yanık olduğu için deri altı reaksiyonlarının devam edebileceği ihtimali üzerine antibiyotik tedavisi uyguladı. Kalem arkası kadar bile olsa ihmal etmemeni düşünüyorum. Çok geçmiş olsun.
Bak ben bunu bilmiyordum mesela, asitin deri altında reaksiyon gösterebileceğini.Size de geçmiş olsun
Bunları laboratuvarda o maddeye ulaşan herkesin bilmesi gerekir esasen zira ben bile deri altında reaksiyonun devam edebildiğini bildiğime göre alanı bu olan kişiler de bilmeli
Ülkedeki eğitim sistemi gerçekten sıkıntılı
Elif sen de git doktora da krem vs versin daha beter olma
Bixim hoca da öyle dedi hiçbişey olmaz boşuna korkuyosun dediBende okadar küçük yanıktan bişey olacağını düşünmüyorum ama gözlemlebu arada merak ettim eşinle o durumu naptın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?