Küçük bir iş kazası

Asit, baz gibi aşındırıcı yakıcı maddeler deriye damladığı veya sıçradığı hallerde derhal bol miktarda su ile yıkanmalıdır. Bunu lab güvenliği dersinde öğretmiş olmalıydılar...

Yanlış anlattım galiba bizim değil lab çalışan kişinin eğitimi Elif araştırma görevlisi lab da asit ile çalışıyor onun bilmesi lazım

Asit yanıklarında yanan yer en az 15-20 dakika süreyle bol su ile yıkanmalı, daha sonra % 1’lik sodyum karbonat çözeltisiyle yıkanarak deriden uzaklaştırılmalıdır.
Kuvvetli asit ve kuvvetli bazlarla oluşan yanıkların nötürleştirme (antidot) ile temizlenmesi gerekiyorsa bu konuda çok dikkatli olunmalı ve bu işlem doktorlar tarafından yapılmalıdır. Nötürleştirmede kullanılan maddenin kendisi de yanığa neden olabilir. Her kimyasalın nötürleştiricisi farklıdır. Yanığa neden olan kimyasalın özelliklerine göre uygun nötürleştirici kullanılmalıdır.

elif geçmiş olsun da söylemeden edemiycem. senin eski konuları okuyunca böyle araştırma görevlisi gibi akıl, mantık gerekitren bilimsel bi işte çalışabileceğini hiç düşünmemiştim.

bu arada kk'da biliminsanı kaynıyor, maşallah. çok gururlandım.

Geçmiş olsun, mutlaka doktora git derim. Bişey olmazsa için rahatlar, bişey olacaksa da daha kötü durumların önüne geçilir

Tşk ederim de kıskançlık söz konusu olduğunda mantıklı davranamıyorum davranmak içinde zorlamıyorum kendimi zaten

Nitrik perklorik asit diye bir şey yok. Nitrik asit var; bir de perklorik asit var. Bunların karışımı mı damladı? Eğer nitrik asit ise bir doktora görünmenizi öneririm...

Nitrik perklorik asit diye bir şey yok. Nitrik asit var; bir de perklorik asit var. Bunların karışımı mı damladı? Eğer nitrik asit ise bir doktora görünmenizi öneririm...

Aceleden yanlış yazmıştır, belki kezzap, belki kral suyu.
Derişikse illa ki doktora gitmeli zaten.

Benimde işyerinde sülfürik asit dökülmüştü ayağıma, pantalonum ve babetim yandı, parçalandı resmen. Labtaki elemanlar hemen saf su döktü bol bol, normalde asit üstüne su dökmek reaksiyona sebep olur ama dökülünce bolca su ile temizlemek gerekiyormuş. Ayağım soyuldu ama iyileşti 1-2 haftada. Ama benim epey büyükçe bir alan dökülmüştü. Doktora gittim iyiki bol su dökmüşsünüz dediler.

Seninki küçükmüş ama aklında bulunsun asit dökülünce saf su ile bolca yıka...

Ben senin yerinde olsam doktora giderdim sormam burada kimseye. Zira burada yazılanları okuyunca insanın kalpten gidebilmesi olağan oluyor. İçim karardı resmen :))

Tşk ederim yardımcı olmaya çalıştığınız için acile gittim çünkü minicik şey baya kabardı önemli birşey yokmuş bi merhem verdiler şimdi daha iyi sağolun tekrar

labda calistiginiza gore burdaki bircok kisiden daha fazla kimya bilginiz olmali.
dolayisiyla siz daha iyi bilirsiniz, labdaki kaa durumlarinda neler yapilacagini...

labda calistiginiza gore burdaki bircok kisiden daha fazla kimya bilginiz olmali.
dolayisiyla siz daha iyi bilirsiniz, labdaki kaa durumlarinda neler yapilacagini...
Aslında çok iyi bilmiyorum çünkü alanımla çok fazla ilgili değil sadece bazı çalışmalarda kullanıyoruz ve hangi çalışmada ne kullanılacağını iyi biliyorum, kimya bilgisi olan arkadaş bugün daha doğrusu bir kaç gündür izinli

asit kazalarını gözardı etmeyin hemen hastahaneye gidin bişey olmaz demeyin olursa dönüşünüz olmaz tmgd eğitiminde görmüştm adamın eline asit dökülmüş hiç bişey yapmayınca yara derinleşmiş paramağı yok olmuş adamın siz hastahaneye gidin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…