- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
- Konu Sahibi elifff_____

Ben olsam direk onun tavsiyesini dinlerdim.
Bu arada ikiniz de çok geçmiş olsun.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O kadar haklısın ki ama yapmıyorlar sipariş işleri ile ben ilgilenmiyorum laborant var o ilgileniyor ve bugün yok, diğer form vs güvenlik işleri de önce bölüm başkanından onay alınarak yapılıyor tabi kimsenin umurunda değilBen anlamadim ne bicim bir yerdesin nasil hocalarin var nasil hicbirsey bilmeden ogretilmeden laboratuarda bu sekilde zararli seylerle calisabiliyorsun ama sunu soyleyeyim belki bir yardimi dokunur.
Normalde biyoloji veya kimya lab larina hammadde alan siparis veren bir kisi olur, bunu ogren bakalim kimmis. Eldive onluk gozluk aseton, ethanol falan filan... Bu siparis islerini veren kisi eger sen degilsen o kisiyi bul ve ona alinan her kimyasalin satisi yapan sirket tarafindan bir guvenlik bilgi formu ile birlikte satildigini ve labdaki bulunun tum kimyasallarin bu formunun bir dosyada tutulmasi gerektigini soyle. Inaniyorumki yapiyorlardir sayet yapmiyorlarsa bu isi ya sen ustlen yada ilgili kisiye soyle. Boylece herhangi yeni bir malemeyle calisacaginda veyahut bu tip bir kaza yasadiginda ve ne yapacagini bilmediginde o bilgi formlarinda gerekli bilgiler mevcut.
Tehlikesi
ciltle temas halinde
solundugunda
goze degdiginde
ne zarar verir
cevreye zararlari neler, tum toksikolojik bilgileri
bu maadeye maruz kaldiginda ilk yardimi ne sekilde yapilmali
ve maddeyle alakali diger kimyasal bilgiler , kompozisyonu iste diger belli basli seylerle tepkimesi falan
Bu bilgi formu isini hallet bence hem kendine hem cevrene yarari dokunmus olur.
Ben de yukarıda yazdım kimse de yazmayınca salladım sanmıştım ama olması gereken bu değil mi kaza olunca ne yapılacağı vs
Bilimsel bilgi birikir ve herkes bir önceki deneyime erişir ve kullanır
O kadar haklısın ki ama yapmıyorlar sipariş işleri ile ben ilgilenmiyorum laborant var o ilgileniyor ve bugün yok, diğer form vs güvenlik işleri de önce bölüm başkanından onay alınarak yapılıyor tabi kimsenin umurunda değil
Kimyasal kullanıyoruz labaratuvarlarda fakat hangi fakültede olduğumu söylemezsem kusura bakmazsın değil miElif sen hangi sektördesin?
Teşekkür ederim. Benimkisi geçti sayılır. İyi günlerelectrical bu konuda uzman.
Ben olsam direk onun tavsiyesini dinlerdim.
Bu arada ikiniz de çok geçmiş olsun.
Söylemiyor. Kendisi gerçekse ciddi bir eğitime ihtiyacı var. Çalıştığı yerin adını bile doğru yazamıyor zira. Ne diyeyim, garip oldukça garip. Yukarıda bir mühendis arkadaş yeterince bilgi vermiş. Umarım yardımcı olur.Ya lab.a girerken size kimyasal yanıklar için fasikül vermediler mi? Branş nedir sizin?
Skin Contact: In case of contact, immediately flush skin with plenty of water for at least 15 minutes while removing contaminated clothing and shoes. Cover the irritated skin with an emollient. Cold water may be used.Wash clothing before reuse. Thoroughly clean shoes before reuse. Get medical attention immediately.
Ciltle temas halinde acilen kızarık alanın bol su ile en az 15 dk yıkanması gerekli. Tabi bir de kimyasal bulaşan pantolon etek falan varsa muhakkak çıkarılmalı. Zarar görmüş olan kısma soğuk su ile müdahale ettikten sonra da medikal yardım alınması söylenmiş.
Söylemiyor. Kendisi gerçekse ciddi bir eğitime ihtiyacı var. Çalıştığı yerin adını bile doğru yazamıyor zira. Ne diyeyim, garip oldukça garip. Yukarıda bir mühendis arkadaş yeterince bilgi vermiş. Umarım yardımcı olur.
Gerçek değilsem konumda ne işin var kiSöylemiyor. Kendisi gerçekse ciddi bir eğitime ihtiyacı var. Çalıştığı yerin adını bile doğru yazamıyor zira. Ne diyeyim, garip oldukça garip. Yukarıda bir mühendis arkadaş yeterince bilgi vermiş. Umarım yardımcı olur.
Asit üzerine su dökülmemesi gerektiğini bende biliyorum ama etkisini kaybetti zaten dediğim gibi çok küçük birşeyEvet fark ettim, benim lisans da kimya ama çoook seneler öncesinde kaldı mesleğimi yapmıyorum, unuttuk gittik çoğunu da.
Ya dolu dolu uyarıları olur lab.a girerken, yanıktan tut zehirlenmesine ve diğer tüm ilkyardım bilgileri vb. bi de su ile kesinlikle temas ettirilmez diye biliyorum, yakıcılığı artar. Ama işte bire bir yaşayan daha iyi biliyor, biz teoride gördük, yaşamadık.
Basit bek yanıklarından öte geçmedi yani öğrenciliğimiz.
İlginç ama... Titrasyon filan mı yapıyordu ki, lisans aramazlar öylesi işlere, alaylı da bakar.
gitmez. yıkasaydın. kimyasallar suda çözünürler. sonrada gerekli kimyasal yanık pansumanı uygularsan ii olur.mrb herkese
Az önce iş yerinde labaratuvarda çalışırken bacağıma nitrik perklork asit yani kezzap damladı, sadece bir damla geldi ama bacağımda yuvarlak minik bir yanık oluşmuş baktım hemen.bir damla bişey ama çok derine gider mi bu yani hastaneye gitmelimiyim, şu an sadece biraz acıyo
Asit üzerine su dökülmemesi gerektiğini bende biliyorum ama etkisini kaybetti zaten dediğim gibi çok küçük birşey
Asit su ile yıkanırsa yakma şiddeti artmaz mı ama?
Bize kesinlikle bazla nötrleştirin ve doktora koşun derlerdi.
Başa gelen daha iyi biliyor demek.
Ben de aynı şekilde düşündüğümden kendim sodyum bi karbonat uygulayıp acile oradan da aynı gün içinde cildiye uzmanına göründüm. Kendileri baz olmasa bile soğuk su ile ilk müdahalenin yapılmasının uygun olduğunu belirttiler. Ben de o sebeple buraya yazdım. Sonrasında ilgili kimyasalın güvenlik formunda okuyunca da onu da ekleme gereği duydum.
Ben de yeni bi şey öğrendim sayende teşekkürler.
En kötü ihtimalle sabunlayın, acının şiddeti azalsın, ilerleyişi yavaşlasın derdi hocalar da bize.