Kızlar size sorum var hatta bunun hakkında konu açmayı düşünüyorum
Siyah cam ankastre ocaginizi nasıl temizliyorsunuz??
Gerçekten severek aldım ve pişman değilim aldığına çünkü çok şık duruyor bana göre ama güzelce temizleyemiyorum hep iz kalıyor
canım çok guzeliyi bi konuyade değindin. Benimde siyah ankastre cam. Ben de cok merak ediyorum nasil guzel temizleriz. Bi cokde temizleyici denedim ama pırıl piril olmuyor yaa
Allah kabul etsin cnmNamazımı kılıp geldim
Yaa tüh keske erken okusaydim burayi merak ettim kim di acaba. Kacirdimzelalke kim milyoner olmak ister i izliyorum
Mardin Nusaybin de rehber öğretmen lik yapan bir bayan yarışıyor.
Yatacak tım iyi sardı.
Başarılı olur inşallah
Bende çok merak ediyorum durkan ı
Neden mapusluk almış ki
Erkencisin bu akşam
İyi uykular canım.
Hesap kapatti sanirim öyle gibi gorunuyor umarim geri gelir.
Gecen haftalarda da benim arkadasim yaristi ama 1000tl aldi heycan yapti.zelalke kim milyoner olmak ister i izliyorum
Mardin Nusaybin de rehber öğretmen lik yapan bir bayan yarışıyor.
Yatacak tım iyi sardı.
Başarılı olur inşallah
Yaaaa öperimm
Hep gel sende hep yaz
Amin canım inşallahInsAllah bu topik bir sey daha kazandiricak bize
Guzel arkadasliklar disinda birde motive etmemizi saglicak.
Yazicaz hatirlaticaz birbirimize.
Dahada isteyerek usenmeden yapicaz
Ya nasil bir solukda okudumben hep buradayım,biraz arkalardayım ara sıra parmak kaldırıyorum bazen de lök diye söylüyorum söyliyeceğimi.....
namaz konusunda biraz yazmak istiyorum izninizle terelelli ve tayfası...genç kızlığımda gittiğim kuran kursunda namaz kılardım...ama sadece kursta...sonra sonra istersem kıldım istersem kılmadım.başımı da eve gelince açardım...çok sıkılırdım..şimdiki gibi bone yoktu.yaşlıların tülbentlerinden taktırırlardı başörtü altına.nefes alırdım çıkarına başımdakileri çıkarınca...oradaki namaz dayatmaydı..yani namaz değildi şimdiki düşüncelerime...ama erkanını öğrenmiş oldum,iyisi.
ara ara oldu kılmalar...rüyamda kıyametin koptuğunu namaz kılmak için o anda söz verdiğim oldu Yaradana..bilinçaltıydı tabii ki......
korku... korkutulma...korkarak yaptığınız bir şeyi yapmak ister misiniz?bence bize din adına çalışanların yaptığı en büyük yanlış..o zaman şimdiki düşüncelerim yoktu tabi.
her ne ise yazmam yazmam da yazasım geldi mi uzatırım oradan oraya geçerim huyum kurusun.
evlilik sonrası...uzun yıllar çocuğumuz olsun diye tedavi gördük....çevreden dua et namaz kıl dediler..o zaman ki bilinçle başladım ...yok.
yok tabii...Allah'la pazarlık olur mu?ver bana kılayım sana....(çok utanıyorum)
bir de üstüne isyan etmeler e kıldııım niye yok!
olumsuz denemeler sonrasında işe girdim çalıştım...kendime özgüvenim geldi...ilk işim yarım bıraktığım okuluma dışarıdan devam etmek oldu.ünvanlı bir mesleğim hatta mesleğim bile olmadı ama kendim oldum okumaya başlayınca..(35 ten sonra lise ve iki yıllık bitti olabildiğimce)
okudum okudum okudum...olaylara insanlara bakış açım değişti....namaz kılma isteğim hep vardı ama.icraat yoktu...şimdi de aklımı kurcalayan namaz kılarken hep başka şeyler düşünmem olmuştu.başka zaman aklıma gelmeyen şeyler o anda aklıma gelirdi.rükuuya eğildiğimde ayağımdaki çetiği görür yaa çetiklerim de azaldı kalmadı çeyizden! gibi düşünceler geçerdi...komik değil mi?
şimdi komik.
bunun gibi vs vs vs ....
vesvese tabiii.
bir amcamız vardı.sesi güzeldi...çok...
kendisini pek sevmezdim ama kuran okuyuşuna mest olurdum...evde yüksek sesle okurdu..su sesini dinler gibi dinlerdiniz..
.yani belki...algı.
bir gün sordum ona...ikilemimi anlattım.bana ''olmaz...kılacaksın.herkesin aklına bir şeyler gelir ben yeri geliyor aklıma geliyor birine küfür ettiğim oluyor(yok artık!)
devamı var.
devam etmişti anlatmaya.bir gün bu sebepten birisi peygamberimizin(a.s)yanına biri varmış.böyle böyle demiş...
peygamberimiz demiş sen şimdi git şurada iki rekat namaz kıl sana hırkamı vereceğim senin olması için.adam gitmiş başlamış kılmaya..içinden de şu geçiyormuş.acabaa şu hırkasını mı verecek yoksa bunu mu(renkleri hatırlamıyorum şimdi.
özeti:mutlaka aklına bir şey gelir.dünyeviiyiz.
ben sorgulamaya devam ettim.namaz kılmıyorum daha...bazı sebeplerden dolayı(sağlık)tüpbebek denemelirimize son vermek zorunda olduğumuz gerçeğiyle karşılaştım.ki oruç tutmam da sakıncalı görülmüştü.(eleştiriye ve tatlı tartışmaya, açıktır)
bir şeyler eksikti...müslümanlığımı sorguladım.şartlarını hepimizin bildiğini varsayıyorum.ki mutlaktır.namaz kılmıyordum.
oruç yasak olmuştu için
hac vazifesi için imkanlar sınırlıydı.
zekat...öyle aman aman bir şeyimiz yok maddiii...sadece kira vermiyoruz.tek maaş.
sadece şehadet getirerek olur muydu....
sen ne yapıyorsun dedim kendime...bi Höst dedim yani...terelleli bak burada biraz sen oldum.insanlar maddiyat uğruna(yeme, içme, giyim, moda ,...dik yarıştırma,bi üste çıkma,ezikleme,,,,,,,,sebepler çok...herkesin kendi göre....)saatlerinin alarmlarını kuruyorlar...bunlar ve benzerleri uğruna.tat lı uykularını bırakıp gerçek ihtiyaçdışı şeyler için ömürlerini bitiriyorlar....
sen kimsin nesin ki sana seni bahşetmiş Yaradan'a senin sağlığın için kendin için yapmanı istediği bir şeyi yapmayı reddedersin.
namazı da araştırdım...diğer bazı bizden yapmamız istenilenleri de...(tuhaf bi cümle mi oldu?)
insan vücudu hareket etmeye programlanmış...sizce de öyle değil mi?yiyip yiyip hareket etmemekten,sonrasında alınan kilolar akabinde hastalıklar(genetik olanlar tenzih ederim)
namaz oruç;nefsimizi terbiye...dualar ,,,,maddi manevii ibadetler insanı diğer düşünmeyenden ayıran Allah'a yaklaştıran şeyler...
bu kadar şeyden sonra....yaklaşık bir bir buçuk yıldır yerine getirmeye çalışıyorum.Allah kabul ederse..k.l.yorum diyemiyorum kimseye...demek zorunda kalsam içimde utanıyorum.
herkese sevgiler der kaçarım....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?