Küçük Düşün Büyük Olsun!

canım çok guzeliyi bi konuyade değindin. Benimde siyah ankastre cam. Ben de cok merak ediyorum nasil guzel temizleriz. Bi cokde temizleyici denedim ama pırıl piril olmuyor yaa

Kızlar ocağınız hangi markaysa onun servisini arayın cam ocaklar içinolan temizleyicileri var. Onu isteyin tabi azıcık pahalı oluyor.
Beth18 bu arada duayı okudum canım. Allah kabul etsin inşallah

Namazımı kılıp geldim
Allah kabul etsin cnm

Ramazan şenlikleri var demiştim. Ailece gidip gezdik ama pek sarmadı. Yorulduğumuzla kaldık yani.

Yarın iftara misafir çağırayım tek olmayalım istiyorum. Ama kimi çağıracağıma ya da ne pişireceğime karar veremedim

Neyse sabah ola, hayır ola...

Bende çok merak ediyorum durkan ı
Neden mapusluk almış ki
Erkencisin bu akşam
İyi uykular canım.

Hesap kapatti sanirim öyle gibi gorunuyor umarim geri gelir.
zelalke kim milyoner olmak ister i izliyorum
Mardin Nusaybin de rehber öğretmen lik yapan bir bayan yarışıyor.
Yatacak tım iyi sardı.
Başarılı olur inşallah
Gecen haftalarda da benim arkadasim yaristi ama 1000tl aldi heycan yapti.

Yaaaa öperimm
Hep gel sende hep yaz

ben hep buradayım,biraz arkalardayım ara sıra parmak kaldırıyorum bazen de lök diye söylüyorum söyliyeceğimi.....

namaz konusunda biraz yazmak istiyorum izninizle terelelli ve tayfası...genç kızlığımda gittiğim kuran kursunda namaz kılardım...ama sadece kursta...sonra sonra istersem kıldım istersem kılmadım.başımı da eve gelince açardım...çok sıkılırdım..şimdiki gibi bone yoktu.yaşlıların tülbentlerinden taktırırlardı başörtü altına.nefes alırdım çıkarına başımdakileri çıkarınca...oradaki namaz dayatmaydı..yani namaz değildi şimdiki düşüncelerime...ama erkanını öğrenmiş oldum,iyisi.

ara ara oldu kılmalar...rüyamda kıyametin koptuğunu namaz kılmak için o anda söz verdiğim oldu Yaradana..bilinçaltıydı tabii ki......
korku... korkutulma...korkarak yaptığınız bir şeyi yapmak ister misiniz?bence bize din adına çalışanların yaptığı en büyük yanlış..o zaman şimdiki düşüncelerim yoktu tabi.

her ne ise yazmam yazmam da yazasım geldi mi uzatırım oradan oraya geçerim huyum kurusun.

evlilik sonrası...uzun yıllar çocuğumuz olsun diye tedavi gördük....çevreden dua et namaz kıl dediler..o zaman ki bilinçle başladım ...yok.
yok tabii...Allah'la pazarlık olur mu?ver bana kılayım sana....(çok utanıyorum)
bir de üstüne isyan etmeler e kıldııım niye yok!

olumsuz denemeler sonrasında işe girdim çalıştım...kendime özgüvenim geldi...ilk işim yarım bıraktığım okuluma dışarıdan devam etmek oldu.ünvanlı bir mesleğim hatta mesleğim bile olmadı ama kendim oldum okumaya başlayınca..(35 ten sonra lise ve iki yıllık bitti olabildiğimce)

okudum okudum okudum...olaylara insanlara bakış açım değişti....namaz kılma isteğim hep vardı ama.icraat yoktu...şimdi de aklımı kurcalayan namaz kılarken hep başka şeyler düşünmem olmuştu.başka zaman aklıma gelmeyen şeyler o anda aklıma gelirdi.rükuuya eğildiğimde ayağımdaki çetiği görür yaa çetiklerim de azaldı kalmadı çeyizden! gibi düşünceler geçerdi...komik değil mi?
şimdi komik.
bunun gibi vs vs vs ....
vesvese tabiii.

bir amcamız vardı.sesi güzeldi...çok...
kendisini pek sevmezdim ama kuran okuyuşuna mest olurdum...evde yüksek sesle okurdu..su sesini dinler gibi dinlerdiniz..
.yani belki...algı.
bir gün sordum ona...ikilemimi anlattım.bana ''olmaz...kılacaksın.herkesin aklına bir şeyler gelir ben yeri geliyor aklıma geliyor birine küfür ettiğim oluyor(yok artık!)

devamı var.
devam etmişti anlatmaya.bir gün bu sebepten birisi peygamberimizin(a.s)yanına biri varmış.böyle böyle demiş...
peygamberimiz demiş sen şimdi git şurada iki rekat namaz kıl sana hırkamı vereceğim senin olması için.adam gitmiş başlamış kılmaya..içinden de şu geçiyormuş.acabaa şu hırkasını mı verecek yoksa bunu mu(renkleri hatırlamıyorum şimdi.
özeti:mutlaka aklına bir şey gelir.dünyeviiyiz.

ben sorgulamaya devam ettim.namaz kılmıyorum daha...bazı sebeplerden dolayı(sağlık)tüpbebek denemelirimize son vermek zorunda olduğumuz gerçeğiyle karşılaştım.ki oruç tutmam da sakıncalı görülmüştü.(eleştiriye ve tatlı tartışmaya, açıktır)

bir şeyler eksikti...müslümanlığımı sorguladım.şartlarını hepimizin bildiğini varsayıyorum.ki mutlaktır.namaz kılmıyordum.
oruç yasak olmuştu için
hac vazifesi için imkanlar sınırlıydı.
zekat...öyle aman aman bir şeyimiz yok maddiii...sadece kira vermiyoruz.tek maaş.
sadece şehadet getirerek olur muydu....
sen ne yapıyorsun dedim kendime...bi Höst dedim yani...terelleli bak burada biraz sen oldum.insanlar maddiyat uğruna(yeme, içme, giyim, moda ,...dik yarıştırma,bi üste çıkma,ezikleme,,,,,,,,sebepler çok...herkesin kendi göre....)saatlerinin alarmlarını kuruyorlar...bunlar ve benzerleri uğruna.tat lı uykularını bırakıp gerçek ihtiyaçdışı şeyler için ömürlerini bitiriyorlar....

sen kimsin nesin ki sana seni bahşetmiş Yaradan'a senin sağlığın için kendin için yapmanı istediği bir şeyi yapmayı reddedersin.

namazı da araştırdım...diğer bazı bizden yapmamız istenilenleri de...(tuhaf bi cümle mi oldu?)

insan vücudu hareket etmeye programlanmış...sizce de öyle değil mi?yiyip yiyip hareket etmemekten,sonrasında alınan kilolar akabinde hastalıklar(genetik olanlar tenzih ederim)

namaz oruç;nefsimizi terbiye...dualar ,,,,maddi manevii ibadetler insanı diğer düşünmeyenden ayıran Allah'a yaklaştıran şeyler...

bu kadar şeyden sonra....yaklaşık bir bir buçuk yıldır yerine getirmeye çalışıyorum.Allah kabul ederse..k.l.yorum diyemiyorum kimseye...demek zorunda kalsam içimde utanıyorum.

herkese sevgiler der kaçarım....

Amanın buraya yeni bi renk gelmiş DenizGeldi hosgelmissin.. kocaman günaydınlar kizlar.. misafirlerim vardi demistim yaa 3 tane kuzen sinav için gelmislerdi. Sabah uyandim kahvaltilarini hazırladım. Yolladim sinava onlari. Mutfağı topladım. Bulaşık ve çamaşır makinasini çalıştırdım. Simdi oturdum. Birazdan kalkip ütü yapacagim..

InsAllah bu topik bir sey daha kazandiricak bize
Guzel arkadasliklar disinda birde motive etmemizi saglicak.
Yazicaz hatirlaticaz birbirimize.
Dahada isteyerek usenmeden yapicaz
Amin canım inşallah
DenizGeldi darısı bizlere inşallah

Günaydın hanımlar
4.30 dan beri uyanığım önce oğlum kalktı 5.30 da uyudu 10 dk sonra kızım kalktı onu uyuttum yatırdım oğlum kalktı,onu emzirirken kızımda kalktı hobaaaa Allah'ım nasıl bir kısırdöngünün içindeyim

Ütü bitti ama makinada camasirlar var.. yikama bitince asıp üçüncü makinaya gececem. Bu yine ütü cikacak anlamina geliyor :) bulaşıklar hala makinada yıkanıyor.. aksam yemek derdi yok duyrulur tr_lelli . Kuzenlerim sınavdan gelince onlari ugurlayacagim, israrlarima ragmen bi gece daha kalmadilar. Eşim uyuyor o sebeble elektirkli süpürgeyi calistiramiyorum..

Günaydın kızlar
Eşimi gitmeye ikna ettim
Yalnız yol çok uzak
Toplu taşıma ile 3 saat gidiş.3 saat geliş
4 vesait değiştirmeli.
Yollarda pert oluruz dedi.
Hafta içi kardeşimin burdaki arkadaşları tekrar gidecek.
Onlarla gidip geleceğiz. Özel araçla 1 saatte orda oluyoruz trafik olmazsa.
Buna şükür.

Ya nasil bir solukda okudum
Nasil icten nasil akmis gitmis
Benzer duygular inan.
Bir de bende su var kil yap denince yapasim hic gelmiyor
Baski sevmiyorum
Benim ailemden kimse karismaz
Ama esimin annesinden cok baski gordum

Kaynanam basini kapat dedi
Kapri giyiyorum diye herkesin icinde bana laf soktu (2 eltim gorumcem kapali onlar)
Koylerine gittim zorla basima ortu ortmeye calisti ki hani köyde de aciklar var yargilicak kimse yok.
Ben zaten yerinde zamaninda kaparim.
Hic kabullenemdi boyle olusumu.

Oje suruyorum diye laf soyledi.
Ben evimde sort askili giyemiyordum dusun ya 4 duvar arsindayim giyemiyordum (bizle kaliyodu ozaman)
Laf soyluyodu utanmiyosunda ayipda ula evde bi o bi ben bi oglum var aksamda esim
Kimden utancam.

Ben iyice sogumustum o donem kapanmakdan namazdan orucdan dinle ilgili herseyden
Sonra zaten gorusmeyi kestim.

Insanin icinden gelmeden olmuyor o isler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…