Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hastalara geçmiş olsun.. Acil şifalar kızlar çabucak toparlarsınız inş.. Bende tabi :hasta:

Hafta sonu eşimin kardeşi kv ye geliyor.. Bir kaç parça bişeyler getirecekmiş bize de.. Zeytin , pekmez vs Daha hastalığım tam toparlanmadı inşallah onlar gelene kadar toparlanırım evimi de toparlarım.. Bize de gelirler eminim ki..

Doğalgaz 106 lira geldi.. Yakıyorum valla sıcacık evin içi gelsin napalım :işsiz: 10 lira da kumbaraya birikime gitti :21:

tr_lelli tr_lelli yakınımızda bi lokanta var onun içinde de kasabı var gözümüzün önünde eti çekiyor kıyma makinasından ondan alıyoruz hep.. Bimden tavuk almak istedim , eşim yemez hiç ama yine de ordan aldırmadı.. Bildiğin yerden al diye... Bimden hiç kıyma vs almadım ama bunu okuduktan sonra kesinlikle eve sokmam.. :sinirli:
Gercekden bende sok oldum.
Hiç böyle bisi başıma gelmemişti
Inanmak istemedim ama deri parcasıda bulduk içinde inek kahverengi. (Tabii artik inekse)
Deri parcasi kahve rengiydi.
Ama hani 1 defa falan diil.
Her elimize aldığımız parçada vardi.
Ama minik tüy annem kafa derisi bu kafa derisinden oraya yakın yerden kıyma yapmışlar ucuz etin yahnisi iste dedi.

Attık onu oyle hem de 500gr falan idi 16tl falan vermistik.

Bende bi markettin kasap reyonundan aliyorum.

Mesela seyhanlardan tavuğu ordan seciyorum actiriyorum.

Buzdolabından almıyorum oyle paketli.

Ay bende çok severim peyniri hele bekarken tabak tabak yerdim bizim köy peyniri de kazara benziyor kv ye para gönderdik 200 TL lik süt alıp peynir yapması için yapmış sağolsun 16 kilo peynir tostta falan onu kullanıyorum salamura yapıldığı için bozulma falan olmuyor
Çağrı markette de epey indirim var bende oradan alicam tavuğu tüm tavuğun kilosu 4.95 maasimizi bekliyoruz etimizde var şükür marta kadar yeter kavurmam falan var

Yakınında çağrı market olan varsa güzel indirimler var son bahar şenliği olarak yağ şeker deterjanlar falan uygun geldi bana
Ayy bi peynir yemistim salamura oda
Böyle parca parca kaba basıyorlar ne cok sert ne de yumuşak dilimliyorsun (birinde yedim) amasyadan geldi demisti.
Bulsam alirim.
Tanıdığın yok orda
Bir de elazig savak bidon tulumu gelmişti bana bi ablam getirdi. amaniinnnn olsada yesek yaew.
Niye buralarda yokki alsak.

Çok yazdım ama :)
Ayin 21inde epey bi alışveriş yapmıştım 200tl yakin.
Ondan sonra pazar günü pazar alışverişi yaptim sadece marketden bisi almadim.
Ekmegi suyu falan esim gelirken aliyor.
Kredi kartı kesimi ayın 20sinden 20sine..

Bu haftada market ihtiyacım yok.
Ayin 20sine kadarda sadece acil olanları alicam.
Yine 21 ı gibi böyle 200tl falan alışveriş yapım diyorum.

Zulalar is görüyor valla.
Yağ deterjan kurubakliyat kasap ihtiyacım olmayinca 200-300tl 1 ay idare edebiliyorum.

Ama indirim yakalarsam yine yağ,deterjan, bakliyatta affetmem.
Hep yazın ne güzel yahu her şeyden haberimiz oluyor böyle bazen
Bizde en fazla alışverişe 200 TL harcıyoruz ay içinde de ekmek su yumurta gibi ufak tefek alıyoruz bı ay gıda alırız öbür ay deterjan falan aliriz bende zula yapanlardanim

Ayy bi peynir yemistim salamura oda
Böyle parca parca kaba basıyorlar ne cok sert ne de yumuşak dilimliyorsun (birinde yedim) amasyadan geldi demisti.
Bulsam alirim.
Tanıdığın yok orda
Bir de elazig savak bidon tulumu gelmişti bana bi ablam getirdi. amaniinnnn olsada yesek yaew.
Niye buralarda yokki alsak.
Bizde de böyle kare kare kesip tuza koyarlar yemeden de çok tuzlu olmasın diye suya koyarız yarım saat falan
Mecbur olmasam peynir almam yaparım ama burda imkan kısıtlı malesef süt makinası olur bizde onunla da çekip tereyagda yaparlar bak yine köy aşkım kabardi

Bizde de böyle kare kare kesip tuza koyarlar yemeden de çok tuzlu olmasın diye suya koyarız yarım saat falan
Mecbur olmasam peynir almam yaparım ama burda imkan kısıtlı malesef süt makinası olur bizde onunla da çekip tereyagda yaparlar bak yine köy aşkım kabardi
Belki aynı peynirdir.
Yöresel peynirler candır ya

Inanmak istemedim ama deri parcasıda bulduk içinde inek kahverengi. (Tabii artik inekse)
Ama minik tüy annem kafa derisi bu kafa derisinden oraya yakın yerden kıyma yapmışlar ucuz etin yahnisi iste dedi.

ayy yok valla kesinlikle almam bir daha bimden :(

Bimden sut ve sut ürünleri akmiyorum ben de. Aldigim sutle sutlu kahve yapayım dedim kesildi. Tekrar yaptim tekrar kesildi
Sut kaynayinca kesiliyordu. Gittim verdim yenisini aldim. O da kesildi. Tiksindim bir daha da almadim. Birde ben oradalki sutleri kaynatmadan içiyordum. Nescafe yapıyordum. Artik ne ictigimi Allah bilir.

Keşke götürüp geri verseydin gösterseydin
Ben BİM’den hiç et ürünü almam daha doğrusu hep kasaptan alırım

O şavak tulum peynirine bende bayılıyorum
Hatta bu gün dedim havalar soğusa da annem alıp gönderse dedim

Kızlar
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim
Aslında tek tek alıntılanmış ama bağlantım kesilince gitmiş
Bu gün biraz daha iyiyim ama kızım kötüydü bütün gece ateşler içinde yattı sabahta öyle okula gönderdim
İzin alamadım dr de rapor vermedi çok üzüldüm ya
Böyle durumlarda çok koyuyor bir akrabanın olmaması aileden uzak olmak

Kızlar
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim
Aslında tek tek alıntılanmış ama bağlantım kesilince gitmiş
Bu gün biraz daha iyiyim ama kızım kötüydü bütün gece ateşler içinde yattı sabahta öyle okula gönderdim
İzin alamadım dr de rapor vermedi çok üzüldüm ya
Böyle durumlarda çok koyuyor bir akrabanın olmaması aileden uzak olmak
Canım geçmiş olsun yaaa

Kizlar..
Cok ifsa olmamak icin net yazamam ama bimden sut / yogurt/ peynir/ et urunu almayin boyle de cok ucu acik oldu biliyorum ama baska bsy yazamam.
Bu arada cok yakinimin yaptigi bir arastirmada bir tek pinar antibiyotiksiz sut cikmisti.
Bizde ya pinar ya torku aliyoruz
Ben kolay kolay market markasi gida almam.
Tasaruf derken kendimi zehirleyemem

Selamlar.
Bugün arkadaşıma gediye aldım.
Bardak takımı az olur diye 6 lı çerezlik aldım ama paşabahçenin klasik çerezliklerindeb değil modern bişiy.
15 tl harcadım.
25 tl kumbaraya attım.
Kitap almadım bugün 101 den oğlum başka kitaplar istiyordu netten toplu alıcam.

Nedense bimden sadece wc kağıdı kağıt havlu alıyorum çok yakınımda ama bende gitmiyorum. Birde çayını alıyorfum artık onuda almıyorum. A 101 e gidiyorum.

Şu BİM meselesini biraz açsanız?
Dost markası güzel geliyordu bana o_O
Ben dost yoğurt alıyorum birtek. Başka A101 den havlu peçete wc kağıdı birde turşu bu kadar. Süt filan almam. Eğer bu et balık kurumunun ürünleri satılmaya başlatsa donmamış olacaklarmış et ve kıyma alıp deneyeceğim çünkü bunun ne a101 nede BİM’le alakası var bunlar sadece aracı olacaklarmış

Merhaba kızlarrr eşim bugün evde sabah güzel kahvaltı yaptık tv karşısında yayılma durumundayız. Eşim markete çıktı ben yatıyorum şuan . Doğalgaz 19 tl gelmiş bugün pizza patates kızartması salata tavuk gögsü yicez. Evden çıkmayacağız çok para gidiyor :dondurma: Bu arada az evvel haberlerde gördüm et fiyatları ile ilgili bakanlık anlaşma yapmış A101 ve bimde anlaşmalı bir firma tarafında satış başlıyormuş kıyma 29 kuşbaşı 31 tl taze olacakmış mynet haberde gördüm bakın isterseniz
Araya kim girerse girsin a 101 den de bimden de kıyma almam
Bir kere aldım o nedir öyle kokuyorlar fe içinden tuhaf şeyler çıkıyor. Ziyan oldu.
Bilmediğim kasaptanda almam.üç kuruş ucuz yicez diye sağlığımızdan oluruz.
Bunu kasaplarda da uygulasınlar neden bim ve 101
Bimden sut ve sut ürünleri akmiyorum ben de. Aldigim sutle sutlu kahve yapayım dedim kesildi. Tekrar yaptim tekrar kesildi
Sut kaynayinca kesiliyordu. Gittim verdim yenisini aldim. O da kesildi. Tiksindim bir daha da almadim. Birde ben oradalki sutleri kaynatmadan içiyordum. Nescafe yapıyordum. Artik ne ictigimi Allah bilir.
Annemde bir kere almış aynı öyle kesiliyorfu.döktük.
Ben bir kere a101 den aldım pembe çıktı.
Bardaktan dedim başka bardağa döktüm aynı.
Eşimi çağırdım beyaz pembe bişiy
Neler yefirmeye içirmeye çalışıyorlar bize bilmiyorum.
Bilindik marka dışında bu iki market ürünletini almıyorum
A 101 de bazı markalar oluyor.
Birde pirinçleri düşündürüyor.
Bimin pirincine bir arkadaşım kardeşi çalışıyormul çok iyi defi
Diğer arkadaşımda edirnenin pis sularından bataklıklarından gelme dedi. Neye inanıcam bilemedim.

Şifayı kaptım kızlar
Ahh oğlum yeni iyi oldu şimdi venden kapmaz yine inş.
Ihlamur yaptım aferim içtim ağrı kesici içtim mandalina yedim. Yok burnum durmuyor beynim ağrıyor.
Oğlumada verdim ıhlamur ayvalı yaptım çok beğendi inş. Hasta olmaz yine

Back
X