Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bence gelirinizle harcamalarinizin dengesi gayet iyi
Her ay altın almaya devam edin hatta tüketici krediniz bittiğinde o rakama da her ay dolar alın sanki bitmemiş gibi davranın

Eğer kıyafet ihtiyacınız varsa her ay ihtiyacınız olan bir parçayı alabilirsiniz aylara bölündüğü için sizi sarsmaz boylece

Ben her zaman birikimden yanayım dünya hali ne olacağımız belli değil işimizi sağlığımızı kaybedebiliriz Allah korusun
Hiç elimdeki tüm parayı harcayayım diye dusunmedim
Akarken doldurmalı bence hiç bırakmayın birikim yapmayi özellikle çocuklarınız icin

Ben ihtiyaç dışı hiç bir şey almiyorum mutlaka market kampanyalarını takip ederim fazla elektrik su harcamamaya calisirm fazla tüketime karşıyım daha sade yaşamaya çalışıyorum son 1 senedir

Ama ihtiyacım olandan da kısmıyorum ne gerekiyorsa alıyorum yiyecekten kısmıyorum

Onceden gerekli gereksiz alirdim kiyafetleri kozmetikleri şimdi içinde o alma isteği yok sürekli birşeyler almak almaya çalışmak mutluluktan çok yorgunluk veriyordu
20 tane aynı tonda ruj alliga para verip yine arasından en sevdiğim 1 taneyi kullanıyordum en iyisi ben sadeleşeyim dedim

Çok haklısınız, ben de luzumsuz tuketıme sıcak bakmıyorum, kolay kazanılmıyor ve dunyanın halı ortada. Herseye zarar verıyoruz gereksız alımlarımızla.
Allahtan kozmetıkle hıc alakam yok. Mecbur dıp boyası yaptırıyoruz: )

Indirim falan yok oturun oturduğunuz yerde :D

Basim döndü kalabalikdan Allahım sana geliyorum dedim bi ara.

Istediğim spor ince bi mont vardi kıydım paraya 129tl
Bir de flo dan bot aldım 79tl.

Bershka pull&bear da bir kuyruk var ve fiyatlar da gayet ucuktu.
Millet aliyo anacim.
Montlar 329tl falandi.

Arkama bile bakmadan uzaklastim.

Hâlâ mutsuzum anlicaniz inat ettim ama 150tlden fazla vermicem bulucam o montu.

Kazak falan hic bakmadim insanlar deli gibi karistiriyorlardi darlandim.

Indirimde yok nesini karıştırıyorlar okadar anlamadim.

@binhuzunluhaz hoşgeldiniz öncelikle.
Azıcık kendime benzettim giysi yönünüzü ama ben kiyamamakdan ziyade cok seciyorum.

Begenemiyorum ayıla bayıla aldığında hic eskimesin istiyorum.
Yıpranınca üzülüyorum cunku model seçerken cok zorlanıyorum.

Ucuz şeyler alıp mutlu oldugumu sanardim bende marka takintim yok.
Ama baya bi dolabımı bosalttim.
Ucuz duran pek bisim kalmadi.
(Ayakkabi,tshrt,badi vs).

Şuan dolabım baya boşaldı yine seçerek indirim takip ederek ama daha kaliteli şeyler bakiyorum.

Şuan ihtiyacım var bir kac parca şeye almadan kendimi mutsuz hissediyorum butcemden ayiricam artik.
Yavaş yavaş alicam eksiklerimi.

Sizde oyle yapım hem yatırımınızı yapın hemde yavaş yavaş aylara bölerek alın eksiklerinizi

İyi aksamlar kızlar.. Bugün regl oldum ama yok böyle bi ağrı. İs yerinde resmen bayılıyordum sagolsun mutfaktaki abla bana uzanmam için bi yer ayarladı. Kartonları serdi üstüne montlari falan. Üstümü de örttü, bacaklarımı ısıtacak şekilde elektrikli sobayı ayarladı ama ben acı dan ağlıyordum. Saçlarımı çekecek kadar acı çektim. Bekarken hep boyleydim evlendikten sonra bu ay daaman aynı agriyla karşılaştım. Aman yarabbim aklima geldikçe halim içim gidiyir biben daha aynı ağrı olurmu diye.. en az bi zaat çektim.. dogum olayını düşünemiyorum..

Canım benimde bir dönem çok ağrılıydı o dönemlerde ayağıma sıcak su torbası yapıyordum aman sakın ha karnına falan koyma ama sadece ayak altına koy :)

Bir de papatya çayı demle atabildiğin kadar küp şeker at içine sıcak sıcak iç :kahve: Baldan da tatlı olsun mümkünse... İlk duyduğumda aman saçmalıkkk ağrımı bol şekerli çay mı alacak demiştim ama ben çok faydasını gördüm.. 15 dakikaya kalmaz kesiyor ağrımı :KK76: Hala içerim o dönemlerdeki baş ağrıma bile çare oluyor :KK49:

@binhuzunluhaz hoşgeldiniz öncelikle.
Azıcık kendime benzettim giysi yönünüzü ama ben kiyamamakdan ziyade cok seciyorum.

Begenemiyorum ayıla bayıla aldığında hic eskimesin istiyorum.
Yıpranınca üzülüyorum cunku model seçerken cok zorlanıyorum.

Ucuz şeyler alıp mutlu oldugumu sanardim bende marka takintim yok.
Ama baya bi dolabımı bosalttim.
Ucuz duran pek bisim kalmadi.
(Ayakkabi,tshrt,badi vs).

Şuan dolabım baya boşaldı yine seçerek indirim takip ederek ama daha kaliteli şeyler bakiyorum.

Şuan ihtiyacım var bir kac parca şeye almadan kendimi mutsuz hissediyorum butcemden ayiricam artik.
Yavaş yavaş alicam eksiklerimi.

Sizde oyle yapım hem yatırımınızı yapın hemde yavaş yavaş aylara bölerek alın eksiklerinizi

Sağol, seçicilik ayrı bir boyutu ama ben yatırım yapıcam ondan almıyorum düşüncesi oldukça kıyamıyorum. Bundan kurtulmam lazım.
Ben de senin ismini görümce gözümde hep burma burma bilezikler canlanıyor: ))

Sağol, seçicilik ayrı bir boyutu ama ben yatırım yapıcam ondan almıyorum düşüncesi oldukça kıyamıyorum. Bundan kurtulmam lazım.
Ben de senin ismini görümce gözümde hep burma burma bilezikler canlanıyor: ))
:) ahhh ne güzel bir izlenim.
Bu ara ihtiyaçlara yöneldim ben

Kızlar hepinize birşey danışacağım.

Konut kredisi öderken (aylık 6000) birikim yapmak için de kısıyor musunuz?

Giyim kuşamdan, gezmeden... Evde tasarrufa dikkat ediyorum...

Yemeden içmeden kısılmıyor.
Birikimi bırakmayın. Ben hayaller kurup ona göre birikim yapıyorum. Oğluma kumbara yaptım onun için biriktiriyorum. Birde neyin ne olacağı belli olmaz ülke durumu da var ama sağlık sorunu olabilir. Acil almamız gereken birşeyler çıkabilir.
Kıyafet konusunda bende uzun yıllar almadım ve birkaç triko gömlek 2 pantalon aldım diğer giymediklerimide attım.şuan giydiğim kullanılır kıyafetlerimle de kombin hazırladığım için hiç sıkıntı çekmiyorum.
Sizde giymediklerinizi ayırın neye ihtiyacınız var ona göre bir alışveriş yapı n.
Gereksiz yerede parça almamış olursunuz hem de size moral olur.

Selam kızlar
Attım kaldırdım verdim bitmedi bitmiyor.
Bugün oğlumun ufalanlarından iyice olanları komşuma verdim. Olmayanları attım. Minik bir poşet hatıra sakladım. annem geldi 2. Olursa ne giydircen sakla desede kıydım.
Olursa yenisini alırız olanlarla idare ederiz 3 hurç kıyafet gitti.
Birde eskiyen yastıkları attım dolaptan yeni çıkardım (daha önce yıkamıştım)
1 tane eskiyen polar bir battaniyemde gitti dolaplarım ferahladı ben rahatladım.3 tanede çekmece boşa çıktı
Kaldı salon konsol çekmeceleri kitaplığım ve mutfak.
Mutfakta pek birşey yok daha önce temizlemiştim.düzenlerim.
Karşı komşumda evi boşalttın ne oldu böyle birşey kalmadı diyor.
Bu akşam yemek derdim yok. Oğlum lahmacun istedi eşim bende yerim dedi yaptırıp gelecek.
Kumbaramı da çok ihmal ettim dün 10 tl attım ay başına kadar atamam günü bekleyeceğim artık.

Ben yılbaşına kadar kenara pek bişey atamicam.

Tasarruf yöntemiyle ilerlicem.

Şuan önceliği ihtiyaçlarıma verdim.

Oğlumun eksikleri bitti..
Esime de 2-3parca daha alınca o da daha bisi almaz.
Kendi eksiklerimide yavaş yavaş aliyorum.

Her ay 200tl gün parası - 350tl bes ödüyoruz. Bunlarda birikim.
2000tl araba kredimiz var.
Kisin doğalgaz faturası vs sıkışacagız.
Subat ayında oglumun ve benim telefon taksitimiz bitecek.(700tl)
Eşiminki bu ay bitti.(300tl oduyordu)
Elimiz rahatlayacak iyice.
Ve araba taksitimizde ozaman 1yil kalmis olacak.(kredi 2 yillikdi)

Çok şükür bunları düşünmek bile rahatlatıyor beni.
Yani ödüyoruz ama rahatlayacağız diyorum.
Uzun vade de olsaydi daha cok karamsar olurdum sanirim.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Annem seyhanlardan 11.90 a 3 tane bulaşık mak likit almış sağolsun kilere koydum alma ordan kullan dedi. (Bende 2 tane almıştım epey gider bana bunlar)
Camasır Deterjanida ben alıp koyucam sen baska eksiğini al dedi.

Bende ozaman 1 teneke yag daha alip atarim kenara eder 3 teneke yag yaza kadar yaga para vermem daha yeter bana.
Kurubakliyatada daha para vermem epey.
Ancak kahvaltılık sebze ve meyveye harcarim.

Bir yerden harcayınca öteki yerden böyle idare etmek ve tabiki annemin desteği cok iyi oluyor.

selam kızlar
bugün benim için oldukça harcamalı geçti.
efsane cuma indirimlerinden kendime çizme ve ayakkabı aldım.
uzun süredir takip ettiğim ürünlerdi. gerçek fiyatından %50 indirim vardı. umarım ayağıma olur da iade etmek ve tekrar aramak zorunda kalmam. çizme ihtiyaç. ayakkabı şu an ihtiyaç değil ama birkaç ay sonra ihtiyaç olacak. sezon geçişlerinde giymek için ayakkabım yoktu. fiyatı çok uygun olduğu için aldım.
eşime 2 kazak aldım. sürekli aldığımız markanın ürünleri beden sıkıntısı olmaz. bunlarda da %50 indirim vardı.
market alışverişinde %50 indirim olan ürünler vardı ama internet siparişi bulunduğum bölge için kapanmıştı.
çay ve şeker siparişini arkadaşıma verdim, akşam alacak
böylelikle çok harcamalı ama tamamı indirimli ürünler almış oldum.
en önemlisi ihtiyaç dışı birşey yok içlerinde.

merhaba hanımlar
sürekli aldığım zeytin indirime girmişti stokluk aldım, cumhuriyet sucukta da indirim vardı onu da stokluk aldım ilk defa kullanacağım herkes iyi diyor
evde tahin pekmez bitmişti bir de el gırgırı aldım 1 liraya ufak tefek kırıntılar için süpürge açmam artık
toplamda 51 tl ödedim

Anneler destek olmasa ne yaparız trlelli.
Eksiklerimi ben almadan alıyor. Çok para harcıyır diye kızıyorum alma diyorum rahat edemiyor.
Benimde mutfakta hiç eksiğim yok. Deterjan eksiğimde yok.kışın sebze meyve kasap işi kalıyor.şimdilik yetecek kadar kıyma kuşbaşıda var 3 hafta gider.
Kışın bende birşey yapamam gün için ayırıcam aylık 200 tl. Ama 4 kişiyiz çabuk dönüyor ocak sonu alıcam.

Eve geldimgeldim canim nasil da tatlı cekti.. hemen biraz findik kırdım, ufaladım. Sonra irmik helvasi yaptım bol fındıklı. Eşim geldi bi arkadasiyla wc kapısı ahsap güzel bi kapi onu söküp on kapi yerine alacaklar, wc ye pimapenden yeni yapacaz. Onlar şuan uğraşıyorlar kapiyla ben dede dondurucudan geçen aksam yaptığım poğaçalari çıkardım cay da koydum. Birazdan irmik helvası, poğaça cay ikram edecem. Evde böyle hazır seyler olunca ne de iyi hissettiriyor. Yarın bol bol poğaça ve acma yapmaya niyetliyim :)

Anneler destek olmasa ne yaparız trlelli.
Eksiklerimi ben almadan alıyor. Çok para harcıyır diye kızıyorum alma diyorum rahat edemiyor.
Benimde mutfakta hiç eksiğim yok. Deterjan eksiğimde yok.kışın sebze meyve kasap işi kalıyor.şimdilik yetecek kadar kıyma kuşbaşıda var 3 hafta gider.
Kışın bende birşey yapamam gün için ayırıcam aylık 200 tl. Ama 4 kişiyiz çabuk dönüyor ocak sonu alıcam.
Canim hic sorma ya
Allah razı olsun hepsinden.
Gecen buzluktan bisi aldım 1 tekerlek tereyağ vardi ben almadim eminim.
Annemde hic bisi demedi.
Ben evde yokken dolabıma bakıyor bisiler koyuyor.
Ben söylemiyorum cunku şunum eksik diye
Söyleyememde o da biliyor.
Gelip kontrol ediyor ben yokken..

Merhaba Kızlar
Bugün avm gezdik biraz. Oğluma bi mont aldık. İndirim vardı. Bi de öğrermenler günü indirimi varmış. 110 lira ödedik
Kendime de bir bot aldım. 320 tl.
Bu ay başka da birşey almayız artık. Kendime koyduğum limitler çerçevesinde gayet güzel gidiyorum.

Canim hic sorma ya
Allah razı olsun hepsinden.
Gecen buzluktan bisi aldım 1 tekerlek tereyağ vardi ben almadim eminim.
Annemde hic bisi demedi.
Ben evde yokken dolabıma bakıyor bisiler koyuyor.
Ben söylemiyorum cunku şunum eksik diye
Söyleyememde o da biliyor.
Gelip kontrol ediyor ben yokken..
Ne güzel canım siz aynı apartmandasınız daha sık takip ediyordur. Annemde evinde ne varsa böler getirir. Dün kaşar vardı evde oğlum çok seviyor diye almış gelmiş
Babam ne alsa yarısını getirir.ya da kılık kıyafet alır ben bu ara almıyotum diye gel gidelim alalım diyip duruyor. Geçen kazak almış.
zelalke zelalke poğaçalar taze kalmış mı böreği denedim poğaçayıda deneyeyim

Harcamak ıcın, yaşım gecıyor sanıyorum, 35 yasındayım, ıkı evı de kredı ıle aldık, genelde kıyafetten kıstım. Kılık kıyafet almak ıstıyorum: ) Cok garıp gelıyor mu bılmıyorum ama sanırım kıyafete aclıgım var. Hep ordan kıstıgım ıcın: ((
Birkaç parça al güzel kombine et tamamdır çok çok alırsan sonra bıkarsın inan ben dolaplarımı boşalttıkça mutlu oluyorum artık her gidenin ardından bir oh çekiyorum :) hep markalara tonlarca para ödemişim zamanında yazık. dediğin gibi gezmeye ayır, çocuklara ayır, hayır işlerine ayır paranı daha iyi.

Back
X