Küçük Düşün Büyük Olsun!

Selamlar Hanımlar
Sabah Açıköğretim sınavlarım vardı. Eşim götürdü. Sınav çıkışında avm'ye gittik. Eşim kendi eksiklerini aldı. Ben birşey almadım. Oradan da eve geldik. Yarın sabah da sınav var. Akşam eşim kızımla sinemaya gidecek. Oradan oyun alanı fakalan takılırlar. Ben de biraz ders çalışırım.

Eşim lastiği değiştirdi 50 tl vermiş ona. Marketten ekmek su çikolata sosu biber patlıcan sıvı yağ domates aldı galiba 40 tl filan verdi tam bilmiyorum onu .akşama avm ye gidicez kumbara bakıcam Kızlar artık benimde almam şart oldu

E Esila09 ben de TL'de para tutamıyorum. Bu yüzden dolar alıp eve koyuyorum ya da vadesiz dolar hesabına koyuyorum. Ülkedeki çoğu fiyat dolara endeksli olduğu için dolar düşse bile alım gücü anlamında değerini koruyor diye düşünüyorum.

Vadeli için söylemedim bende vadeli ile ilgili aynı senin gibi düşünüyorum . Ya bak ben birşeyleri alıp stok yapamıyorum gerçekten olmuyor bunalıyorum öyle koyacak çok dolabım filan Yok. Kilerim var orayı arabanın yazlık lastikleri duvara raf yaptık 4 tane filan tavana kadar ayakkabı kutularım merdiven elektrik süpürgesi vs koyduk. Yer Yok anlayacağın ben bittikçe alıyorum . Çevremde öyle aşırı bir indirim de görmüyorum alıp stok yapmaya değer .Stok yapsam o ay ani birşey oluyor başka ihtiyaçlar çıkıyor stoğa harcadığım para İnan şazım oluyor
Ben de evde fazlalıktan hoşlanmadığım için stok yapmıyorum. Bittikçe alıyorum. Zaten bittiğinde illa ki marketlerden birinde indirim oluyor.

Herkese selamlar..Çalışan bir kadın olarak evimi özlediğim doğrudur:-))Biz bugün evdeydik..Oh miss:-))tam bir dinlenme yaptjm kendime bugün:-))birazdan yemek hazırlarım erkenden yeriz..Hem gezmeye gitmeyince paralarda cebimize kalıyor:-))Hemde evimle özlem gideriyorum..Hemde para harcanmadığı için vicdanım rahat oluyorum:-))

Ben de evde fazlalıktan hoşlanmadığım için stok yapmıyorum. Bittikçe alıyorum. Zaten bittiğinde illa ki marketlerden birinde indirim oluyor.
Aynen öyle valla ooo süper indirim diyeceğim hiç birşey görmüyorum ben ki alıp stok yapayım. Ev karışıyor heryerden birşey sevmiyorum aynı senin gibi:halay:

Aynen öyle valla ooo süper indirim diyeceğim hiç birşey görmüyorum ben ki alıp stok yapayım. Ev karışıyor heryerden birşey sevmiyorum aynı senin gibi:halay:
Bi de sanki indirim insanı ihtiyaç fazlası alıma yönlendiriyor ve daha çok para harcanıyor gibi geliyor bana. Ben ihtiyaçlarıma göre alışveriş yapmaya başladığımdan beri, kampanyalara giç bakmıyorum ve daha az harcadığımı düşünüyorum.

Vadeli için söylemedim bende vadeli ile ilgili aynı senin gibi düşünüyorum . Ya bak ben birşeyleri alıp stok yapamıyorum gerçekten olmuyor bunalıyorum öyle koyacak çok dolabım filan Yok. Kilerim var orayı arabanın yazlık lastikleri duvara raf yaptık 4 tane filan tavana kadar ayakkabı kutularım merdiven elektrik süpürgesi vs koyduk. Yer Yok anlayacağın ben bittikçe alıyorum . Çevremde öyle aşırı bir indirim de görmüyorum alıp stok yapmaya değer .Stok yapsam o ay ani birşey oluyor başka ihtiyaçlar çıkıyor stoğa harcadığım para İnan şazım oluyor

Ben herseyi yigmam o zmn ztn bi anlami olmaz ama gecen gun sevdigim cayi paketini indirimli halini 2 2,5 tl daha ucuza buldum, normal raf fiyatindanda yari yariya. Ondan alirim surekli kullandigim bsy ama 2 pk fln alirim 5 10 tane alamam para yetistiremem.
Bu tarz ornekler yasadikca aliyorum surekli raf fiyatindan alarakta butceme zarar veririm.

Sanirim brz dolar biraz euro brz altin alip tutacagim cok yuksek olmadigi icin dussede hem zararim az olur hem de alim gucu mantigi aslinda dogru elecda elecda

Benim fikrim liste yapmak önemli.
Acil bitecek olanlar ve diğerleri şeklinde. Hergün dışarı çıkıp bir şey almak yerine haftada 1 gün alınmalı. Sebze meyve de yaşanılan yere göre planlanmali. Ben yıllardır çalışıyorum ne kadar kazansam o kadar harcadım. Hep bir seyler aldim marketten. Bugün itibariyle kendime kota koydum. Hem işyerime hem eve kumbara koyacağım. Ya da maaş eve gelince bir kısmı hemen kenara konulur ama kesinlikle ya altın ya banka hesabına. Geri kalkanla idare etme öğrenilir.

Bi de sanki indirim insanı ihtiyaç fazlası alıma yönlendiriyor ve daha çok para harcanıyor gibi geliyor bana. Ben ihtiyaçlarıma göre alışveriş yapmaya başladığımdan beri, kampanyalara giç bakmıyorum ve daha az harcadığımı düşünüyorum.

Kendine hakim olabilmek onemli tabiki.
Mesela gectigimiz cuma gununu bekledim, pentide 23 tlye baktigim kulotlu corabi 14 tl ye aldim. Ben biraz ayrinticiyim, onumuzdeki hafta dogumgunune davetliyim, evde iki cocuk daha var, onlarada suslu coraplar aldim.
Ama cok istememe ragmen ayni markanin diger urun gruplarindan alisveris yapmadim su an benim icin luks ve elimdekiler iyice olene kdr almayacagim.

Gecen hafta kullandigim sabun a 101 de 10 tlik alisverise 4 tlydi, ne yaptim, is arkadasimin ihtiyaclari uzerinden yaptigi alisverise sabun eklettim gidip 10 tllik abuksabuk seyler almadim.
Bunun gibi ornekler hep gozume takiliyor.
Benim yerim var ama ztn fazla 1 veya 2 pk urun olur onlarda beni yormuyor.

Benim kilerim var un şeker yağ bulaşık deterjanı gibi ürünleri stoklarım ( 2 tane alırım) ortada durmuyor bu ürünlerde çok çabuk bitiyor. Hergün bulaşık mak.çalışıyor pril almıştım 2 ayda bitti kışın masrag yapmak istemediğim için alıyorum.artık 3 ay almam bu ürünleri.
Zaten 3 ay kredi kartı fazla gelecek birde o bitti bu bitti yapmam. Yerim yokkende oraya buraya tıkıştırmazdım mutfağım küçüktü evde küçüktü aylık alıyordum.

Kuruyemiş aldım 35 tuttu. Yufka aldım kıymalı patatesli börek yapıcam.
Birazda dondurucuya koyucam misafir gelince ne bulucam diye dönüp duruyorum.
Abur cubur bisküvi falanda olmuyor evde

Ben herseyi yigmam o zmn ztn bi anlami olmaz ama gecen gun sevdigim cayi paketini indirimli halini 2 2,5 tl daha ucuza buldum, normal raf fiyatindanda yari yariya. Ondan alirim surekli kullandigim bsy ama 2 pk fln alirim 5 10 tane alamam para yetistiremem.
Bu tarz ornekler yasadikca aliyorum surekli raf fiyatindan alarakta butceme zarar veririm.

Sanirim brz dolar biraz euro brz altin alip tutacagim cok yuksek olmadigi icin dussede hem zararim az olur hem de alim gucu mantigi aslinda dogru elecda elecda
Vadesiz dolar hesabına attığımda, ihtiyaç olduğu zaman kolayca bozdurdum bir iki defa. Öyle olunca ben de bankadan dolar alıp, evde muhafaza etmeye başladım. Kim gidecek de bozduracak durumu bende işe yarıyor.
4 aylık maaşımı biriktirmeye çalışacağım ben de.

Kendine hakim olabilmek onemli tabiki.
Mesela gectigimiz cuma gununu bekledim, pentide 23 tlye baktigim kulotlu corabi 14 tl ye aldim. Ben biraz ayrinticiyim, onumuzdeki hafta dogumgunune davetliyim, evde iki cocuk daha var, onlarada suslu coraplar aldim.
Ama cok istememe ragmen ayni markanin diger urun gruplarindan alisveris yapmadim su an benim icin luks ve elimdekiler iyice olene kdr almayacagim.
Benim bordo, lacivert ve siyah olmak üzere 3 tane kışlık külotlu çorabım var. 5 tane siyah, 5 tane de lacivert diz boyunda kalın pantolon çorabım var. Bunlardan birinin yırtılması durumunda gidip aynısından bir tane alıyorum. Pentideki satış görevlileri susmadan anlatmasına rağmen ürünn fiyatı ve kampanyası ile pek ilgilenmiyorum. Bir tane çorabımı alıp çıkıyorum.

Benim kilerim var un şeker yağ bulaşık deterjanı gibi ürünleri stoklarım ( 2 tane alırım) ortada durmuyor bu ürünlerde çok çabuk bitiyor. Hergün bulaşık mak.çalışıyor pril almıştım 2 ayda bitti kışın masrag yapmak istemediğim için alıyorum.artık 3 ay almam bu ürünleri.
Zaten 3 ay kredi kartı fazla gelecek birde o bitti bu bitti yapmam. Yerim yokkende oraya buraya tıkıştırmazdım mutfağım küçüktü evde küçüktü aylık alıyordum.

Kuruyemiş aldım 35 tuttu. Yufka aldım kıymalı patatesli börek yapıcam.
Birazda dondurucuya koyucam misafir gelince ne bulucam diye dönüp duruyorum.
Abur cubur bisküvi falanda olmuyor evde
Bir ay 2 katı gıda harcaması yapıp, diğer ay yapmayınca aylık bütçe şaşmıyor mu?
Ben bizim evde 1 ayda neyin ne kadar gittiğini biliyorum. Ay başı eve ayırdığım bütçeden 1 ay yetecek alışveriş yapıyorum. Sonrasında da ekmek yemediğimiz, yoğurdu evde mayaladığımız ve abur cubur almadığımız için marketle ay içerisinde genelde işim olmuyor.

Benim bordo, lacivert ve siyah olmak üzere 3 tane kışlık külotlu çorabım var. 5 tane siyah, 5 tane de lacivert diz boyunda kalın pantolon çorabım var. Bunlardan birinin yırtılması durumunda gidip aynısından bir tane alıyorum. Pentideki satış görevlileri susmadan anlatmasına rağmen ürünn fiyatı ve kampanyası ile pek ilgilenmiyorum. Bir tane çorabımı alıp çıkıyorum.

bunlar suslu evde giydigim elbiselerin altina kendimi simartmak icin alacagim coraplardi. Bir modelden aldim, elimde hic yoktu. 2 modelde cuma aldim, bir daha yirtilmadan almam. Ev giyimi benim icin disaridan daha onemli beni daha cok mutlu ediyor.

Ben gecen yil evlendim, ilk etapta evde simdiki gibi bir duzen yoktu ve market mutfak masrafim cok fazlaydi. Bir yildir gercek indirimlerden aldigim fazlaliklar ile aylik masraf dustu. Tabiki duzeni ve ayari tutturmak lazim. gunluk ve haftalik harcamalarima bakiyorum ona gore aliyorum. Stok sonunda en son paketi actigimda tekrar aktuel gozetlemeye basliyorum ne zaman denk gelirse 1 2 pk aliyorum her markette farkli seyler alinmis oluyor.

Vadesiz dolar hesabına attığımda, ihtiyaç olduğu zaman kolayca bozdurdum bir iki defa. Öyle olunca ben de bankadan dolar alıp, evde muhafaza etmeye başladım. Kim gidecek de bozduracak durumu bende işe yarıyor.
4 aylık maaşımı biriktirmeye çalışacağım ben de.
Evet en guzeli bu.
Ben yakinimda bir yerden almistim kusuratlari almiyordu toplamda cok karim olmustu oraya bakayim.

Bir ay 2 katı gıda harcaması yapıp, diğer ay yapmayınca aylık bütçe şaşmıyor mu?
Ben bizim evde 1 ayda neyin ne kadar gittiğini biliyorum. Ay başı eve ayırdığım bütçeden 1 ay yetecek alışveriş yapıyorum. Sonrasında da ekmek yemediğimiz, yoğurdu evde mayaladığımız ve abur cubur almadığımız için marketle ay içerisinde genelde işim olmuyor.
Hayır canım hiç şaşmıyor aksine bu şekilde daha iyi birikim yapıyoruz. Yoksa her ay gidip alınınca marketten çıkamıyorum. Ama ilk evlendiğimde aylık yapıyprdum şehirdışında oturuyorduk. Markete gidemiyorduk sğrekli servislr dönüyorfum eve site içindeki markette de döndüğüm saatte ekmek olmuyordu ekmeği bile haftalık alıyorduk.
Şimdi market yan bina altında evde bişiy bittimi gidip ekstra masraf yapıuorum aylıkta yapsam aaa o yok bu yok oluyor güveniyorum sanırım.ayağımı bu şekilde kestim.

Ben de bugün diz altı kalın çoraplardan aldım. Öyle bir ürün olduğunu bilmiyordum. Çok üşüyen bir insanım. İnşallah kullanışlı birşeydir

Bizde de çorap cok yıpranıyor cunku cok sık yıkıyorum.
Oglum sabah giyer okuldan gelir hemen değişir çorabını başka giyer.
Aksam yatarken çıkarır o da hemen yıkamaya sabah bi daha böyle boyle.
Bende dışarıdan gelince degistiriyorum bizde aliskanlik oldu bu sanirim.
Çok yikandikcada yıpranıyor

Esime epey almıştım ona çorap almam.
Ama kendime ve oğluma alırım 5er tane daha.
1 tanede kendime kislik elbiseyle giymelik koton çorap alicam.

Ben eksiklerimi telf not def. Yazdım
Aldıkça siliyorum

Back
X