Küçük Düşün Büyük Olsun!

Şuan yaşadığım yer küçük Oralara geldiğimde bakınıp duruyorum.köyden geldim şehre misali Çok gelişiyor fazla nüfus artıyor bu da insanı yoruyor.
Karamürsel fln daha sakindir. Yani en son bıraktığımda öyleydi.
Karamürselde de nüfus arttı tabi ama yine de şirin bir kasaba havası var çok şükür :) küçük yerde yaşamanın ayrı güzellikleri var aslında

Allah allah ya.. Bence hemen gitti diye düşünme.. İp... lar sağlam telefonlar canım.. Bence bir telefoncuya göster canım ya.. bence olabilecek bişeydir..

Yemekten önce götürdük canım bıraktık garantisinin de bittiğini söyledim ona göre açıp bakacaklar aplestore a göndermeyiz dedi.. baksınlar bakalım çok bi masrafı çıkarsa yaptırmam biraz eski telefonlarla idare eder elim bollaşınca yenisini alırız , olursa yaptırıp kullanıcam artık duruma göre... :işsiz: İnşallah az bir mebla sıkışmıştır içine de yaptırıp kullanırız

Canım benim eşimde öyleydi tek maaşla birikim mi olur diyordu. Gel dedim yapalım kumbara. Biriktirceğin 10 tl harçlık olur sana dedi o ay 200 tl biriktirdim hemde hiö birikime para ayırmadan 1 tl 5 tl elime ne geçtiyse attım market üstü parası pazar üstü hepsini attım. Eşim şaştı. Sonraki ay kendi hem maaşından veriyor hem bozuklukları biriktiriyoruz. İlk hedefimizi krediyi kapatmak olarak belirledik. Sonra uygun bir bölgeden kiraya verebilceğimiz bir daire daha alma planımız var. Rabbim büyük başta sağlık versin sonra hayallerimiz gerçek olsun.

Canim bende minimum harcama yapiyorum. Esim asla bana ne borcu var soylemez. Pazarci oldugu icin kendisi gider alir pazardan zaten evimizde yemekte pismez. Ama pazarda bile herseyin en pahalisini alir ve cok alir.
Gebeyim ayva istedim 2 kilo almis.
Ben daha bir haftadir iki tane yedim.
Ayvanin da kilosu pahali ben bunlari dusunurum ama dusunmuyor.
Bana gunluk 20 lira verir
Bugun mesela 310 lira banka hesabima attim. Birikmisti.
6binden fazla oldu. Ama by benim kendi hesabim.
Esim zaten 20 lira veriyoe bana bundan hem kendim hem de ortak yapacagimiz sise icin ayirsam belki motive olur.
Para biriktiriyorum diye o bunu para saklamak olarak goruyor.
Birikimi de surekli sanki kendisine verilmesi gibi dusunuyor ihtiyac halinde oysa para biriktirilir ve unuyulur.

Merhaba arkadaslar.
Bugun esim geldi, ilk defa 12 gun gorusmedik cok ozlemistim.
Yarin dogumgunum.
Evi suslemis, bana upuzun kulakli bi tavsan almis (aramizda bi espri vardi ) :KK70:
En guzeli de tavsana ceyrek altin ignelemis :KK70:
Sonunda esimide kendime benzettim
Alacagi hersey bana fazla olacakti.
Gunluk takabilecegim dunya kdr takim ve altinim var daha yeni yildonumunde swaroski kolye kupe aldi.
Ben acikca bsy yapma demistim, yine o bi sekle sokmus beni cok mutlu etti cok iyi geldi..
Yarin esimin ailesinin yanina gidecegiz o haftasonu calisiyor.
Kayinvalidem cok sevdigim bir markadan yumusacik kislik kalin sabahlik hirka almis bayildim bayildim.
Cumartesi aileminizin en kucugunun dogumgunu normalde bugun ama ctesi yapacaklar.
Ablasina kulotlu corap suslu kursun kalem ruj seklinde silgi toka ve stiker yapiskan aldim.
Ailenin diger minigine suslu bir corap ve oyuncak araba goturecegim.
Ama dogumgunu cocuguna bsy dusunmedim. 1 yas erkek bebek canavar gibi yaramaz.
Anneye de bsyler gotursemmi? Asil kahraman o

tr_lelli tr_lelli bende ev almanizdan yanayim, siz ztn hayati kaciracak bir cift degilsiniz. Bi yolunu bulur oglunuda kendinizide mutlu edersiniz. Gezer dolasirsiniz.
Insan niyetine girdimi oluyor bi kez daha inandim.
Eylul ayinda deli gibi borcum vardi.
Hem borcumu azalttim. Hem evimde karakisi gecirecek stogum var ve bu sayede dogalgaz faturamdan korkmuyorum
Hemde 8,5 gr altin 1 ceyrek 30 dolar 10 eurom var.
Allah nasil bereket veriyor.
Doğum günün kutlu olsun canım. Eşin ne güzel hediye düşünmüş öyle :)) kv de senin zevkini iyi biliyormuş ;)

Günaydın kızlar.. nasılsınız bakim.. sakin bi iş günü bugün.. 1 gibi eve giderim, detaylı bi temizlik beni bekliyor.. aksam da dondurucudan etli taze fasulye yapmayı planlıyorum. Yanina pilav turşu ayran. Liseye giden görümcem gelecek bana ona matematik dersi anlatacagim, eşim zaten çalışıyor vakit geçer böylece..

Günaydın herkese benim de artık buralara katılıp kendime çeki düzen verme Zamanım geldi paramın bereketi Yok gibi nereye gidiyor anlamıyorum. Aylık sabit giderlerimi yazayım sonra birikim yapacağım ben de inşallah
1820 lira kredi ödüyorum(iki sene devam edecek)
360 lira kyk borcum var (yeni başladım 4 sene ödenecek)
Kira+aidat ortalama 800 tl
Kredi kartına aylık ortalama 2000 tl( taksitler var mayıs da 750 liralık bir taksit bitecek )
Her ay çeyrek altın aldığımız bir gün var (Mart’ta sıra ben de haziran da bitecek)
Faturalar ortalama 250 tl (doğalgaz hariç )
Temzilikçiye haftalık 60 tl
Mutfak masrafımı hesaplayamıyorum herşeyi tek tek aldığım için
Ben hangi masrafımı kıssam biraz kendimi toplasam uzun zamandır alışveriş de yapmıyorum ihtiyacım var ancak param Yok

günaydın, napıyonuz birikimler nasıl böyle arada bir giriyorum. evi yerleştirme bitti.şimdi de bebek hazırlıklarındayım bana oturmak yok zaten bir aya kadar da kızımız gelirse eğer hiç oturamayacağım. :) bebek eşyalarında kampanyalı şeyleri yazarmısınız. Bir de geçen hacışakir sabun tozunu çok uyguna almıştım keşke adetli alsaydım dedim. kampanya gören olursa yazarmı..

Okuyunca çok duygulandım herkesin ders çıkarması gereken bir hikaye. Hayat çok kısa sevdiklerimizle kaliteli zaman geçirmek gerek.
Allah herkese onlarin evliligi gibi evlilik nasip etsin. Gercekten birbirlerini cok sever ve sayarlardi. Aralarinda hanimli beyli konusurlar, bir baskasina da oyle bahsederlerdi. Kendileri gencliklerinde varlik icinde yokluk cekmisler. O yuzden olsa gerek evlatlarina ellerinden geleni, kendilerini zorlayarak da olsa yapmislar. Hayallerini otelemisler, hep ileride sunu yapariz, surda yasariz vs. Ama k.validem eminim ki biz borcla harcla bir sey yapmaya calissak, bu defa da keske evlatlarima baslarini sokacak bir ev alsaydik derdi. Kadin cok anac, k.pederim de evlatciydi cok. Allah rahmet eylesin ona, cennetinde kavustursun.

günaydın, napıyonuz birikimler nasıl böyle arada bir giriyorum. evi yerleştirme bitti.şimdi de bebek hazırlıklarındayım bana oturmak yok zaten bir aya kadar da kızımız gelirse eğer hiç oturamayacağım. :) bebek eşyalarında kampanyalı şeyleri yazarmısınız. Bir de geçen hacışakir sabun tozunu çok uyguna almıştım keşke adetli alsaydım dedim. kampanya gören olursa yazarmı..
hoşgeldin, seni görmek ne güzel.. kızınız geliyor demek.. en son kızımız gelecek diye daha büyük, çocuk odası olması gereken bi eve aşınacaz demiştin.. maşşallah baksana bi ay sonra geliyor prenses.. yuvanızda çok mutlu olmanız dileğiyle..

İstanbuldaysaniz hapyy canter da bebek ürünlerinde indirim var

hoşgeldin, seni görmek ne güzel.. kızınız geliyor demek.. en son kızımız gelecek diye daha büyük, çocuk odası olması gereken bi eve aşınacaz demiştin.. maşşallah baksana bi ay sonra geliyor prenses.. yuvanızda çok mutlu olmanız dileğiyle..

Evet taşındık evi sattık ev aldık çok şükür, inşallah kalbim gümgüm valla ayrı bir heyecan var içimde. bugün de oda takımı gelecek. :KK200::KK200::KK200:

Gunaydin hanimlar. Dun her zamanki kuyumcumdan k.valideme ve anneme hediyelik dorder tane hediyelik ceyrek aldim. Panoda 262 yaziyordu ama kuyumcu 260 TL dan verdi. Hep ayni yerden almanin faydasi:KK49:

valla ben de altın alırken pazarlık yapıyorum. hep bu topik sayesinde iyice pazarlıkçı oldum valla :)))))) hayırlı olsun altının

bakarım oraya da evet istanbuldayım. fakat bebek bezi alamıyorum. kaç aylık geleceğini bilmiyorum kuzumun.
Almayın zaten bezde stok ise yaramiuor hemencik buyuyorlar minnaklar bebe yağı şampuan falan bakabilirsiniz
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah

Canim bende minimum harcama yapiyorum. Esim asla bana ne borcu var soylemez. Pazarci oldugu icin kendisi gider alir pazardan zaten evimizde yemekte pismez. Ama pazarda bile herseyin en pahalisini alir ve cok alir.
Gebeyim ayva istedim 2 kilo almis.
Ben daha bir haftadir iki tane yedim.
Ayvanin da kilosu pahali ben bunlari dusunurum ama dusunmuyor.
Bana gunluk 20 lira verir
Bugun mesela 310 lira banka hesabima attim. Birikmisti.
6binden fazla oldu. Ama by benim kendi hesabim.
Esim zaten 20 lira veriyoe bana bundan hem kendim hem de ortak yapacagimiz sise icin ayirsam belki motive olur.
Para biriktiriyorum diye o bunu para saklamak olarak goruyor.
Birikimi de surekli sanki kendisine verilmesi gibi dusunuyor ihtiyac halinde oysa para biriktirilir ve unuyulur.
Ya soruncada anlatmazmı?
Benim esim esnafken kardeşleriyle kese birdi birikimde yoktu anlatmazdida.
Nezaman araba kredilerimiz başladı esim is değişti ben altın almaya başladım ondan sonra hep konuşur olduk.
Ne aldık nereye verdik nekadar atabiliriz kenara kumbaralar vs vs.
Bende hep teşvik ettim.
Ileride şöyle yaparız bak böyle olur diye ince ince doldurdum hep.

Günaydın herkese benim de artık buralara katılıp kendime çeki düzen verme Zamanım geldi paramın bereketi Yok gibi nereye gidiyor anlamıyorum. Aylık sabit giderlerimi yazayım sonra birikim yapacağım ben de inşallah
1820 lira kredi ödüyorum(iki sene devam edecek)
360 lira kyk borcum var (yeni başladım 4 sene ödenecek)
Kira+aidat ortalama 800 tl
Kredi kartına aylık ortalama 2000 tl( taksitler var mayıs da 750 liralık bir taksit bitecek )
Her ay çeyrek altın aldığımız bir gün var (Mart’ta sıra ben de haziran da bitecek)
Faturalar ortalama 250 tl (doğalgaz hariç )
Temzilikçiye haftalık 60 tl
Mutfak masrafımı hesaplayamıyorum herşeyi tek tek aldığım için
Ben hangi masrafımı kıssam biraz kendimi toplasam uzun zamandır alışveriş de yapmıyorum ihtiyacım var ancak param Yok
Hoşgeldiniz
Alışverişlerinizi aktüel takip ederek yapmayı deneyin derim.
Buradan başlayabilirsiniz mesela
Bizim indirim avcımiz chericherilady chericherilady :KK66:
Ayrıca seni tekrar görmek cok guzel hep gel.

Günaydınlar ahali :)
Mutlu hafta sonları diliyorum
Işi buldun maaşı da aldin bizi unuttun sen
:) şaka bir yana herşey gönlünce olsun :KK66:

Hoşgeldiniz
Alışverişlerinizi aktüel takip ederek yapmayı deneyin derim.
Buradan başlayabilirsiniz mesela

Bizin indirim avcımiz chericherilady chericherilady :KK66:
Ayrıca seni tekrar görmek cok guzel hep gel.

İşığı buldun maaşı da aldin bizi unuttun sen
:) şaka bir yana herşey gönlünce olsun :KK66:

valla hep geleceğim de vaktim olmuyor :olamaz:

Back
X