Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bizimde dolap boşaldı bayağı ama haftaya büyük bı alışveriş yapmiz gerekiyor

Evde 6 tane dolmalık biber bir tane kabak 3 tanede patlıcan var biraz mandalina 3 tane elma var birazda kivircigim var bu haftayı çıkartır bu hafta domates oğluma muz peynir ve yumurtadan başka ihtiyacım yok bu haftayı bunlarla çıkartırım
Pazarin girişinde yufkaci var pazariz olduğu gün yufkalar daha ucuz oluyor ikikilo alıp börek sarıp dondurucuya aticam böyle işte

Haftalık 150 TL ayırıyorum 4 hafta 600 TL yapıyor birde her ay 150 liralık büyük alışveriş yapıyoruz çay şeker falan gibi

5 lt sıvı yağ neredeyse 2.5 ay gidiyor bize zulamda 5 lt sıvı yağın var haftaya bı 5 lt daha alicaz öyle işte kızlar ev idaresi zor hayat pahalı alınan maaşlar bir günde bitiyor o ödeme bu ödeme derken
Kiloyla aldığın yufka ne kadar geliyor canım. Hiç kiloyla almadım kaç adet gelir.
Birde yağım çabuk bitiyor diyordum 2.5 3 ay gidiyor. Seninkiyle aynıymış çok mu yağ kullanıyoruz nedir pasta börek kek çok yapıyorum gidiyor hep.
Benimde 4 lt kaldı. İdareli gidicem.
@nik_yok evdeki neti kapatma imkanın varsa telefondan idare edebiliyorsan öyle kullan yok işim oluyor diyorsan tel paketini düşür canım 2 sine gerek yok bence. Taksitler bitene kadar birşey alma. Söz ver kendine 3 ay birşey almak yok diye. 3 ayda mağazalara girme. Olan kıyafetlerini kombinle.
Market için toplu alışveriş yap ve sonra aktüelleri takip et. Bir sğt için bir peynir için markete girme cezbeder alırsın lazım olmaysn üürünleride.
Benimde tel taksidim var daha temmuzda bitecek 45 tl ödüyorum. Keşke bir tanıdıktan 2. El alsaydım 2 yıl çok fazla ya bir telefona taksit için.
Faturamda 45 taksit bitse onuda düşürücem.
Prima bezi bende hiç sevmedim pişik yaptı sızdı bimin bezini aldım onda da sık değiştirmek zorunda kaldım. Bize molfix iyi gelmişti hiç pişik olmadı sonra. Şimdi de bezlerle işimiz bitti zaten.

Yarın halk günü markette evde kereviz ve ıspanağım duruyor. Salatalık malzememde var.
Mandalina. Az birşey portakal 2 3 tane kivi ve muz.havuç alıcam geçen haftadan çok arttı.
Geçen de kapının önünden patatesçi geçiyordu 10 kilo 10 tl diye ilk kez durdurduk aldık kilere koyduk pazarda 2 tl kilosu

Bende kalın topuklu ile rahat ediyorum çizmelerim öyle yazlık bir ayakkabım var o da öyle normalde de hep ya spor ya da babet giyerim. Birde doğru mu yazıyorum bilmiyorum da stiletto ayakkabılar çok hoşuma gider eşimle boylarımız aynı yanında giyemefiğime almadım hiç içimde kaldı biraz siyahı ve pudra renkleri çok zarif geliyor gözüme.son zamanlarda kalın topuklular çıktı onların modası geçtimi bilmiyorum takip etmediğim için

Eve geldim ki baktım eşim eve gelmiş, hasta biraz. Ateşi vardi. Onunla ilgilendim, birşeyler yedirdim. Bi meyve tabağı da yaptım yedi zorumla, en son ilac da içirip ayaklandirdim adami :) en son kapidan çıkarken kaynattigim nanelimonu icirttim :) aradim biraz önce nasılsın diye, sanırım iyilestim diyo :) ben de kemikli et ve aze fasulye cikardim dondurucudan, onlari yaptim, simdi de pirinç pilavi ve ayranı yapacam.. bi saate gelir eşim ve görümcem sofram hazır olsun bari.. ha yemek piserken de iki makina camasir çıktı aradan.. ama evi süpürme silme isleri henüz yapilmadi..

Bugün sabah sınava gittim, geldim. Yarında var maalesef. Dünden makarna çorba vardı artık bugünde onlar yenir. Hiç keyfim yok yemekle uğraşacak. Uykusuzum zaten. yarında geçse. Bende stokçulardanım. Herşeyden 2 tane alırım. Biri bittiği gibi hemen yedeğimi alırım. Çok güzel bir alışkanlık. Paran yetişmediğinde elindekiyle idare edebilirsin bir süre daha böylece. Valla hepinizi ayrı ayrı takdir ediyorum kızlar ve çok şey öğreniyorum

Ayranımı yaptım, pilavı da ocaga koydum yine oturdum.
Aslında yavaş yavaş biraz temizlik yapsam iyi olur ama yoruldum.
Aksam da ders anlatacağım daha fazla yorulmasam iyi.. eşime de mesaj attım, limon maydanoz bi de karabahar al diye.. eksiklerimi yavaş da olsa alıyorum..
Ben de yağ, seker, tuvalet kağıdı, peçete, deterjan alirim stoklu, ama benim stogumda fazla degildir. Bir yedeklidir, sadece peçete cesitlerini abartmisim ama farkinda olmadan.
Bi de geçen aksam pril sıvı bulaşık deterjanı aldım fazladan, sıvı deterjan merakimi giderdim.. hem bu sayede az bulaşık olsa da makinada ve yikanmasi gerekse bir tablet fairy atmam az sıvı deterjan yeterli olur. Dolu olunca fairy atarim.
Bi nevi tasarruf :)

Ayranımı yaptım, pilavı da ocaga koydum yine oturdum.
Aslında yavaş yavaş biraz temizlik yapsam iyi olur ama yoruldum.
Aksam da ders anlatacağım daha fazla yorulmasam iyi.. eşime de mesaj attım, limon maydanoz bi de karabahar al diye.. eksiklerimi yavaş da olsa alıyorum..
Ben de yağ, seker, tuvalet kağıdı, peçete, deterjan alirim stoklu, ama benim stogumda fazla degildir. Bir yedeklidir, sadece peçete cesitlerini abartmisim ama farkinda olmadan.
Bi de geçen aksam pril sıvı bulaşık deterjanı aldım fazladan, sıvı deterjan merakimi giderdim.. hem bu sayede az bulaşık olsa da makinada ve yikanmasi gerekse bir tablet fairy atmam az sıvı deterjan yeterli olur. Dolu olunca fairy atarim.
Bi nevi tasarruf :)
Ben çok memnunum kullanıyorum. Haftada 2 kez çalıştırıyorum ancak. Bir şişe bana çok uzun gidiyor. Az kirli bulaşıkta 15 20, yağlılarda 25 ml kadar koyuyorum. Kirli çıktığı olmadı. Alışırsan değiştiremezsin. Hem daha az zararlı gibi geliyor, psikolojik belki. Katılarda daha önce çözülmeme durumu yaşadığımdan belki. Nerdeyse 2 senedir kullanıyorum.

Bende kalın topuklu ile rahat ediyorum çizmelerim öyle yazlık bir ayakkabım var o da öyle normalde de hep ya spor ya da babet giyerim. Birde doğru mu yazıyorum bilmiyorum da stiletto ayakkabılar çok hoşuma gider eşimle boylarımız aynı yanında giyemefiğime almadım hiç içimde kaldı biraz siyahı ve pudra renkleri çok zarif geliyor gözüme.son zamanlarda kalın topuklular çıktı onların modası geçtimi bilmiyorum takip etmediğim için
Stiletto gerçekten çok kibar duruyor canım, hele de ayak zarifse. Bence modası geçmeyecek bir ayakkabı. Çok kısa topuklu olanları da var, onlardan dene. Ben bayılıyorum topuklıya. Maalesef kullanamıyorum ama. Acıyor ayaklarım, alışamadım. Çok alıyordum bir ara. Bir dolu var

Esim mac izlemeye annemlere cikti.
Dizi izlicim ben.
Kardeşimde bir tabak tatlıyla geldi.
Bana böyle tatlı tatlı gel dedim :)
Ama yemicem bu saatte yarın tadına bakarim.

Bir kac gündür aksam yemeyi kestim.

Gunduzde ekmek tuketmemeye çalışıyorum.
Bakalım tartıda bisi olcak mi (cok ümitsizim)

Kek ve kurabiyeyi yarın yapicam cok yemesem bari ya

Portakallı şeylerde hic dayanamam ama benimkiler kek kurabiye aranıyorlar olmayinca.

Benimde sınavım böyle olsundu napak ölek mi? :KK70:

Canim bende minimum harcama yapiyorum. Esim asla bana ne borcu var soylemez. Pazarci oldugu icin kendisi gider alir pazardan zaten evimizde yemekte pismez. Ama pazarda bile herseyin en pahalisini alir ve cok alir.
Gebeyim ayva istedim 2 kilo almis.
Ben daha bir haftadir iki tane yedim.
Ayvanin da kilosu pahali ben bunlari dusunurum ama dusunmuyor.
Bana gunluk 20 lira verir
Bugun mesela 310 lira banka hesabima attim. Birikmisti.
6binden fazla oldu. Ama by benim kendi hesabim.
Esim zaten 20 lira veriyoe bana bundan hem kendim hem de ortak yapacagimiz sise icin ayirsam belki motive olur.
Para biriktiriyorum diye o bunu para saklamak olarak goruyor.
Birikimi de surekli sanki kendisine verilmesi gibi dusunuyor ihtiyac halinde oysa para biriktirilir ve unuyulur.
B Bugunneselibirgun ayvalar afiyet olsun canım ayva yiyenin çocuğu güzel olur derler .bu arada ayva çekirdeklerini sakla memebasi çatlağında çok etkili oluyor. Uc-bs tane ayva çekirdeği bir bardağa konulur üzerine çıkacak kadar su ilave edilir ve bekletilir. Jel kıvamına gelen sıvı yüz için vücuttaki yaralar için de faydalıdır

zaten akıllı çocuk yoktur akıllı veli vardır diye okumuştum bir yerden. ne kadar önem verirsek derslerine,çocukta o kadar önemsiyo..

bende hırslı değilim..her
B Bugunneselibirgun ayvalar afiyet olsun canım ayva yiyenin çocuğu güzel olur derler .bu arada ayva çekirdeklerini sakla memebasi çatlağında çok etkili oluyor. Uc-bs tane ayva çekirdeği bir bardağa konulur üzerine çıkacak kadar su ilave edilir ve bekletilir. Jel kıvamına gelen sıvı yüz için vücuttaki yaralar için de faydalıdır
Biliyorum cnim bunu ama yuz icin diye biliyordum
O catlak icinde iyise dogumum yaza olacak saklayayim

Merhaba hanımlar hava çok güzeldi gezmeye çıktık
migrosa girdik peynir bitmişti ve ton balıklarında iyi indirim vardı
biz ton balıklı salata çok seviyoruz ben işe de götürüyorum arada öğle yemeği olarak
2 paket peynir, 5-6 paket ton balığı aldık bu ton balıkları 6 ay götürür
bir de bulgur aldım ama pilavlık olanından değil daha iri başbaşı denen bulgurdan aldım daha lezzetli olduğunu söylediler
toplamda 98 lira tuttu gereksiz bir şey almadım

Epilasyona gittim geldim ben.
Hava fena değil ama benim hiç keyfim yok, evde öylece durmak istiyorum.
Dönerken evde salatalık bitmişti alayım dedim.
965 gram mı ne 3,85ti.
Yazdan beri pazara gitmiyorum, fiyat pahalı mı, yoksa normal mi kızlar?
Ben şaşırdım açıkçası, kaç aydır pazar yüzü görmeyince.
ben bu hafta marketten kilosu 2 liraya aldım pahalıymış baya

70 lira kadar da elektrik
70 lira internet
50 lira su
60 lira da telefon faturam geliyor kredi kartımda o kadar taksit varki almasam da çok geliyor onu ödeyince başka param kalmadığı için yine karta yükleniyorum aylık 300 lira civarında yakıt masrafım da oluyor kredi kartını hiç kullanmama hedefim var bakalım becerebilir miyim
telefonda paketlere bakıp biraz daha uygun bir tarifeye geçebilirsiniz belki
elektrik için de 2 sayfa önce yazdıklarımı uygularsanız fark yaratır diye düşünüyorum

kozmetik ve kıyafet alışverişi sever misiniz bir süre bunları sıfıra indirin ben 1 senedir kozmetik almadım mesela evdekiler yetiyor eskiden her ay alırdım rujlar farlar
dışarıda yemeyi de azalttım haftada 2 yerken artık ayda 1 yiyorum sayılır evde yapıyorum herşeyi işe de evden götürüyorum bütçeme çok katkısı oldu farketmeden ne kadar çok harcadığımı gördüm

Merhaba hanımlar hava çok güzeldi gezmeye çıktık
migrosa girdik peynir bitmişti ve ton balıklarında iyi indirim vardı
biz ton balıklı salata çok seviyoruz ben işe de götürüyorum arada öğle yemeği olarak
2 paket peynir, 5-6 paket ton balığı aldık bu ton balıkları 6 ay götürür
bir de bulgur aldım ama pilavlık olanından değil daha iri başbaşı denen bulgurdan aldım daha lezzetli olduğunu söylediler
toplamda 98 lira tuttu gereksiz bir şey almadım
Afiyetle yiyiniz

elektrik için de 2 sayfa önce yazdıklarımı uygularsanız fark yaratır diye düşünüyorum

kozmetik ve kıyafet alışverişi sever misiniz bir süre bunları sıfıra indirin ben 1 senedir kozmetik almadım mesela evdekiler yetiyor eskiden her ay alırdım rujlar farlar
dışarıda yemeyi de azalttım haftada 2 yerken artık ayda 1 yiyorum sayılır evde yapıyorum herşeyi işe de evden götürüyorum bütçeme çok katkısı oldu farketmeden ne kadar çok harcadığımı gördüm
Dışarda yemek gerçekten çok farkettiriyor. Bende nöbet çıkışlarımda genelde yapmak istemiyor dışarda yiyorduk. Şimdi makarna da olsa birşeyler yapmaya çalışıyorum.bende ayda 1 2ye düşürdüm. Yoksa haftada 3 4ü geçiyordu. Çünkü işteykende çoğunlukla dışardan yemek zorundayım

Bu gün
50 tl tahta aldık sobayı tutuşturmak için
135 tl metro marketten dondurulmuş gıda almış eşim
( bence çok gereksiz pizza hamburger sardalya vb almış )
115 tl ye mangal almış altı delinmişti
30 tl de yumurta gözlük camı silmek için mendil bide kaşar almış

Biz dışarıda yemek işini bayağı azaltmıştık ama son iki aydır bayağı arttı yine
Hafta sonu çocukları kursa götürüyoruz ve çıkışta mutlaka bir işimiz oluyor çarşıda o zamanda çocuklar acıkıyor

Telefon paketim taahhütlü ama yemek konusunda haklısınız eve geliyorum yemek olmayınca hemen dışardan birşeyler söylüyorum ya da dışarı çıkıyorum bugün haftalık yemek listesi yapmayı düşünüyorum hem alışverişimi de ona göre yaparım yemek yapmayınca aldıklarım da çöpe gidiyor . Eskiden böyle değildim işlerim yoğunlaştı bütün düzenim bozuldu yeniden kurmak istiyorum

Telefon paketim taahhütlü ama yemek konusunda haklısınız eve geliyorum yemek olmayınca hemen dışardan birşeyler söylüyorum ya da dışarı çıkıyorum bugün haftalık yemek listesi yapmayı düşünüyorum hem alışverişimi de ona göre yaparım yemek yapmayınca aldıklarım da çöpe gidiyor . Eskiden böyle değildim işlerim yoğunlaştı bütün düzenim bozuldu yeniden kurmak istiyorum
yemek işini turtursanız gerçekten çok tasarruf yaparsınız
ben haftalık yemek listeme göre pazardan alışveriş yapıyorum
2 günlük yapıyorum yemekleri işe de götürecek şekilde tam ayarlıyorum israf etmemeye çalışıyorum

bir de buzlukta mutlaka pratik şeyler bulundurmak lazım döner, nugget, köfte gibi yanına hemen pilav makarna salata ile halledilecek şeyler

bazen eve geç geliniyor yemek yapacak zaman olmuyor 1 saat içinde çıkmak gerekiyor vs eskiden hemen dışarıdan söylerdik artık hemen eşimi engelliyorum 15-20 dakikada hallediyorum buzluktan çıkarıp
bir de dışarı gezmeye aç çıkmamak lazım öğle saatiyse öğle yemeğini yiyip çıkmak iyi oluyor

Back
X