• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük Düşün Büyük Olsun!

Hemen dert yanayım

Dun bahsetmıstım bız 3 kısıyız ve camasırımız bıtmıyor haftada 8-9 makıne yıkıyoruz sepet hıc bosalmıyor dıye.
Hedefım haftada 3 makıne yıkamak , koyu renklıler, acık renklıler ve beyazlar
15 te bırde nevresımler.
Neyse dun gıttım baktım oglanın okul kıyafetlerı kırlenmıs cok fena halde, yedegıde yok ust ıkı alt bır tane suanda. Aslında bır tane daha alt lazım ya neyse.

Napcam napcam tum sepettekı acık renklılerı aldım 6 parca ah dedım nolacak sımdı sonra aklıma leke cıkarıcı geldı lekelerın uzerıne damlatıp sadece 2 tshırt ve pantolun olarak okul gıysılerını 15 dk gunluk programda attım sonuc lekeler cıkmıs :D
Neyse tembel_karinca tembel_karinca yazdıkların cok hosuma gıttı ozellıkle mesela benım suanda yazlıklarım on planda oldugundan ıse gelırken gıyecek bısey bulmakta zorlanıyorum bu mevsımlık hıc bıseyım yokmus gıbı gelıyor ama emınım vardır. hatta hafta sonu bısıler almalıyım dıye dusundum ama sımdı dıyorum kıslık raflarını bıraz karıstırsam emınım bulacak bıseylerım vardır acıkcası ocaga kadar bısey almamak kısmı benı korkuttu sahsı adıma. Mesela suanda mont fılan ıhtıyacı var cocuk ıcın ozellıkle kendımden gecsem ondan gecemıyorum malesef suanda gıydıgı 4 tane spor ayakkabısı var adıdas nıke hıc bırıde oyle sudan ucuz seyelr degıl mesela. Benım kendımı duzeltecegım cok nokta var hadı bakalım

kızlar etiketlemeyi bilmiyorum o nedenle sade yaşam adına neler yapıyorum direkt yazayım kusura bakmayın.
eskiden yaz kış kıyafetlerimi ayırır verirdim zaten.ama öyle bir durum içine düşmüşüm ki çalıştığım için bu yıl giydiğimi elden çıkarırdım sonra başka alırdım vs.ev kıyafet bakımından çok kalabalık olmasa da alırdım sürekli.bu yaz şunu anladım ki büyük oğlum 4 yaşında ve geçen sene sezon sonu olarak indirimde diye o kadar çok şort almışım ki,aynı renkten 2 tane mi dersiniz,sırf indirimde gözüm döndüğü için kız kot pantolonu mu dersiniz :)) hayır giydirdim pantolonu bir tuhaflık var belli ama ne diyorum..bi kaç sefer evde giydirip çıkartınca bunun kız pantolonu olduğunu anladım :)) neyse yaz boyu sürekli yıka,ütüle,giydir.küçük oğlum da hızla büyüdüğü için bu ay olan öbür ay olmuyordu.kıyafetlerin taksiti bitmezken küçük geliyordu.yaptıklarıma gelince;
-çocukların dolabında bir poşet var ve çocukların küçülen kıyafetlerini,eskiyenleri hemen içine atıyorum ve aylık kontrol ediyorum.büyükten küçüğe kalanları saklıyorum.diğerlerini hemen veriyorum. bu ay bir de çocukların oyuncak dolabına el atacağım.küçük oğlumun işine yaramayanları elden çıkartıcam.
-bu arada doğum günlerinde ya da farklı zamanlarda kıyafet ve oyuncak kabul etmiyorum.bunu aileler bilir.çocukların banka da hesapları var.doğum günlerinde,bayramlarda hediye olarak harçlık verilir ve o paralar doğru bankaya.herkes bunu bilir :)
-salonda ıvır zıvırım olmaz.önemli evraklar tek bir çekmece de toplanır.
-önümüzde ki hafta elden çıkarmak istediklerimi gözüme kestirdim onlar için vakit ayırmalıyım.çöpe atmaya kıyamıyorum çünkü vazo,süs çiçek vs gibi güzel şeyler var ama artık bana fazla gelen şeyler:)
-evde hiç bir şeyi biriktirmemeye çalışıyorum.zaten koyacak yerim de yok.depolama işleri için bile annemin evinin bodrumunu kullanıyorum.
- bir de kitaplığa el atmam lazım en kısa zamanda ama onları nasıl elden çıkarırım bilmiyorum.hepsini bin bir inceleme ve emek,para harcayarak aldım,okudum ama kitaplık çok doldu.
-geçen ay eve yeni bir ayakkabılık yaptırdık kullanmadıklarımı da o zman ayırmıştım.
bu arada ALMADIM diye bir blog var.benimde öncelikli hedefim ocak ayına kadar ihtiyaç dışı bir ürün almamak ve dolayısıyla para harcamamak
Vazo, süs çiçek gibi şeyleri hediye paketi ile kaplayıp, ev ziyaretinde hediye götürebilirsiniz. Ben geçenlerde kitaplığı ayıkladım ve bir daha okumayı düşünmediklerimi işe getirdim (2 koli). 1 kolisi dağıldı, diğerlerini de AVM'de kitap bağışı için bir cam kutu yapmışlardı. Oraya götürdüm.

3af9a6ef-e002-4098-ac68-b6a154fac485.webp

Buda benım bıreysel ılk bırıkımım :) Bahsetmıstım ısten ayrılmayı dusunuyorum seneye o zamana kadar ne koyduysam kar dıye dusunuyorum

oy oy maşallah ne çok konuşmuşsunuz oku oku bitmedi yarısını da akşama okurum

iş yerınde gıremıyorum akçama kadar merak edıyorum hep yazılanları
yarın cok yazmayın emı :KK70:
ya bende senin gibiyim işteyken bakamıyorum zamanım yok akşamda yemek yap ye çocukları yatır derken ya bakıyoprum ya bakamıyorum

Memurum cnm.
Ya ben bereketede inaniyorum bazen yok yere masraf cikar yada hastalik okur vs.kenarda olmali su zmanda kimin kapisina kosulur basa bisey gelse. Babam uslanmayack geliri cok iyi ama adami para sokuyor resmen.
Baktim durmuyor harciyor aldiklari cope evde 3 kisiyiz 10 tane karpuz aliyir dusun evde fil surusu var sanki.

sen babanı borca sok canım sana ev alın mesela beraber, ya da hepinize birden ev alın beraber :)

anladım canım
bızde ılk kez bu kadar yuklendık
ev aldık tadılat yaptırdık derken ış buyudu ama ben hep odeme planı yaparak hareket ettım zorlansakta bazen asgarısını odesekte dıger ay toparlıyoruz latiyya latiyya

kızlar kk. borcunun asgarısını odeyınce faiz işliyor degıl mı??
canım benim bildiğim askarisi zaten faizi yani faizini ödüyorsun ana para kalıyor

Canım ben boş yaptim.
O an sicak sicak tereyag ve tulum peyniriylede yiyoruz.
Daha buyuk acip icine patates,ıspanak falanda koyup yaptigim oluyo.

Unun ortasini acip mayayi koyuyorum ilik suyla tuz atip yumusak hamur yapiyorum
Kaldirip mayalandiriyorum.
Sonrada biraz unla aciyorum.
Hamuru yapip buzluga bile koyabilirsin.
Cikarip cözdurup yaparsin.

canım geçmiş olsun
canım yaş mayamı koyuyorsun kuru mayamı

Canım ben iyi yapmışsın.,Oh gezmekde lazım..Heleki çalışınca yazı gezmeden bitirince kışda bitmiyor:/(
Çok şükür iyiyim..Küçük okula devam..Bu yıl 2. sınıf..
Beyza da Polonya'ya gitti erasmusa..Gayet memnun halinden:))watsaptan skypden falan görüşüyoruz..Şimdilik memnun..
Parmağım biraz düzeldi..Ama eskisi kadar değil hafif eğrilik kaldı:KK43:Dr da gitmedim bir daha..idare ediyoruz..
Ablacım sen daha iyi bilirsin ama ihmal etmesen mi? Belki daha iyi olur parmağın. İnşallah en kısa zamanda eski haline döner
Beyza'ya çok imrendiğimi söylemiş miydim? Çok şanslı.. Emin'im elindeki imkanları en iyi şekilde değerlendiriyordur. Umarım onun için herşey çok güzel olur. Rabbim hayatı boyunca iyilerle karşılaştırsın. Küçüğe de bol bol zihin açıklığı versin inşallah :)

Ba

Ben de yeni evlendiğimde her gelen ya dantelli havlu ya kahve fincanı ya da borcam getirdi. Bi ara saydım evde tam 15 adet 6 kişilik kahve fincanı takımı vardı. Hepsini başkalarına hediye götürdüm. Ben genelde ziyarete giderken saksı çiçek alıyorum ya da yapay çiçekler var, gerçek gibi gözüken. Onlardan alıyorum.
zaten bi espri vardı, borcam üretimi durdursa milletin elindeki borcamlar bikaç yüzyıl insanlığa yeter diye:) canlı çiçek fikrini çok sevdim bana gelse çok sevinirdim:)

Bugün kuaföre gittim 20 tl. insana benzedim:) haftaya pazar ve market alışverişim var bakalım kaç yüz paracık gidecek

Selam canlar,ne cok yazmissiniz anca okudun
tr_lelli tr_lelli gecmis olsun canim.
Bugün yemekte patatesli bezelye,pilav ve yanina yogurt vardi.sonra yeni yogurt mayalicam.
Size bir soru.
Ikinci el kiyafet hakkinda ne düsünüyorsunuz.ben Ära ara kizima iyi temiz kullanilmis seyler denk gelirse aliyorum ve Almanyada bu durum o kadar yaygingi gelir güzeyi yüksek insanlar bile gidip ikinci el esya almaktan cekinmezler.Bu gün gittigim dükkanda markali ve fiyati 2ile 5 Lira arasinda degisen bir kac birsey aldim ve iki parcada el emegi yeni dikilmis pijama aldim.
Niyedir bilmiyorum bazen vijdan yapiyorum.Tabi ki gidip sifir kiyafetlerde aliyorum ama Iyi ve markali kiyafetleri ucuza bulursam da aliyorum. Ya da oyuncak oluyor cogunlukla. Yenisiyle kullanilmisi arasinda o kadar fark oluyor ki bir de Iyi ve temiz kullanilmissa süper oluyor.

Iyi aksamlar hanimlar
Ne kaynatmışsınız ya
Cocukta olunca anca bitti
Bugun mutfakla salonun halisini yikamaya verdim bir hafta icinde gelir dediler
40 tl ona masraf cikti
Baska harcama yapmadim
halı yıkatmak zorunlu ihtiya. başka harcama yapmadıysan güzel

Bugün yemekte patatesli bezelye,pilav ve yanina yogurt vardi.sonra yeni yogurt mayalicam.
Size bir soru.
Ikinci el kiyafet hakkinda ne düsünüyorsunuz.ben Ära ara kizima iyi temiz kullanilmis seyler denk gelirse aliyorum ve Almanyada bu durum o kadar yaygingi gelir güzeyi yüksek insanlar bile gidip ikinci el esya almaktan cekinmezler.Bu gün gittigim dükkanda markali ve fiyati 2ile 5 Lira arasinda degisen bir kac birsey aldim ve iki parcada el emegi yeni dikilmis pijama aldim.
Niyedir bilmiyorum bazen vijdan yapiyorum.Tabi ki gidip sifir kiyafetlerde aliyorum ama Iyi ve markali kiyafetleri ucuza bulursam da aliyorum. Ya da oyuncak oluyor cogunlukla. Yenisiyle kullanilmisi arasinda o kadar fark oluyor ki bir de Iyi ve temiz kullanilmissa süper oluyor.
bence neden olmasın. nasıl ki büyük kardeşin küçülmüşünü küçük kardeş giyer, onun gibi.

Size bir soru.
Saol cnm gecer insallah.

Temiz kullanilmis esyaysa neden olmasın ki?
Ben hep dagitiyorum ama bana verecek kimse yook cevremde.
Kardesimin bazi kazak ve tshrtlerini attirmiyorum anneme.
Kardesim alir giymez hevesi gecer yada hemen.
Etiketi uzerinde pantolonlari var duruyo almis sonra gitmemis.
Uzak diyede üsendi degistirmeye hep.
Öncelerden kalan 1tshrtunu bu yaz giydirdim ogluma
1tanede kazak kaptim ama suan baya buyuk.
2sene sonra giyer artik.
(Oglum toplu boyda atarsa cuk oturur)
Kardesim minyon.

Ben biraz daha ivir zivir temizlemek istiyorum.
6-7senedir duran zayiflarim belki diye giymedigim badylerim var.
Artik begenmedigim dursun lazım olur diye beklettiklerim var.

Benim esime esofman takim,deri ceket falan hediye geldi mesela.
Yada cok az fiyata aldigi forma tarzi tshrtleri var.
Kaptanlarla,enspektörlerle calisiyolar.
Getiriyolar onlarda yurtdisindan
Gecen 1karton sigara getirmisler
Viski getirmisler
Esim alkol kullanmiyo satmis viskiyi :)
Evdede hollanda yazili marlboro falan var.

Azda parfum falan getrsinler dedim gecen gün

Benimde ayiklamam gereken kiyafetlerim var bende gaza geldim ama ben giymediklerimi baskasina veremiyorum rencide ederim diye.toz bezi oluyorlar genelde.
Az knce tam 2 yildir istedigim gibi bulamadigim beyaz pantolonu ablam aatmak izereyken yakaladim;) kilo alinca uzerine uymamis pekte giymemis yeni yani bana cuk oturdu;)

Back
X