- 21 Ağustos 2015
- 32.143
- 97.555
- 798
- 38
Yaparlar inanıırım.Benim kardeşime,yakın ailecek görüştükleri bi arkadaşı tanesi 250 tlden saat sattı 2 tane.Bi akrabamız var durumu bozuldu yardım dedi.(Kardesimin durumu iyi)Senin de adını yazdırdım dedi.Bikaç ay sonra öğrendikki kocası ig kendi satıyomus o saatleriAl işte! bizim de bir tanıdık bizden, kendisinin bir yakınına yardım yapmamızı rica etti zor durumda, biz de yardım edemiyoruz dedi. Annem hiç atlamaz Allah kabul etsin, kimi darda duysa koşar. Annem apar topar gitti destek oldu haliyle, o gün rica eden tanıdık bizim de bankada 70.000 paramız var işte hiç dokunmuyoruz diye anlatmış. Ya bu nasıl bir zihniyettir, Rabbim her darda olana yardım etsin hep duamız bu ama hayıra vesile olmak böyle olmaz diye düşünüyorum :/
Kızlar günaydın
2.el kıyafet satabileceğim uygulamalar var mı bildiğiniz?Gardrops var ama orda sanırım hep pahalı markalar satılıyr:)Ben de Armani flaan yok.Olsa da satmam herhalde:)Daaha halka inecek uygulamalar arıyorm.Dolapları boşaltıyorum.Giymediklerimi satcam.Genelde abiye elbiseler,tulumlar var.Versen birine olur olmaz.Verilcekleri ayırdım annemle köye yollucam.
Ben kime iyi olduysam ya bir laf duydum
Ya enayi yerine kondum ya da lafim edildi.
Istisnasiz ama bir kac defa başka baska insanlarda oldu bu.
Sonra sogudum insanlardan.
Ya ben bu komsuculugu beceremiyorum
Ya insanlar çok art niyetli fesat
Ya da ben cok salagim dedim artik pes ettim.
Bak hep buraya yazdığım bi sevdiğim ablam var diyordum.
O bile gecen aksam bana msj atmış bana 4-5bin para lazim.
Ben çalışan bir insan degilim.
Hamileyim biliyor ben her ay 500tl yakın sadece kan ilaç muayine vs parasi oduyorum.
2000tl araba kredi oduyoruz.
Şuan kartım dolu alışveriş yapamiyorum.
Gelmiş birde 100-200tl de degil.
4bin 5bin ben nerden bulim.
Abla kredimiz var benim her ay hastane masrafım var yazdim.
Kendi calisiyo
Kocası calisiyor
Oğlu calisiyor
Kira falanda vermiyor
Bir surude yurt dışında akrabası var ama hep para diyince akla ben geliyorum.
Artık insanların para deyince akıllarına gelmek istemiyorum.
Sonra nasılsın abla napiyosun diye msj attim gecen.
Bana hep canim kizim yavrum diye msj atan kadın iyiyim sen nasılsın yazmis.
Hııı demek para vermeyince ben kotuyum.
Umrumda değil artik.
Önceden hic oyle aramızda para muhabbeti olmazdı ben zaten hiç istemedim istememde kimseden.
Şimdi baktim para icin bana msj atiyo.
Herkes değişmiş.
Bana boyle insanlar lazım degil.
Yalnız takılım daha iyi
AminBen Zebramo dan epey bişey sattım. Dolabım var hala orda,
Aynen öyle, ben de sevmiyorum komşuculukları. Geçen kuzenim 15 bin borç istedi. Veremem dedim. O gün bugündür her gün hatrımı soran kadın kayboldu birden.
İnşallah hiç bir zaman borç istemek durumunda kalmayız.
Aa saolasın cnm.Ben de gardrops yüklemiştim biara.Ay bir günle 30-40 kişi takibe aldı.Dedim noluyo ama hic bisy satılmadı:)Alıcı değil bakıcılar var galiba orda:))Ben Zebramo dan epey bişey sattım. Dolabım var hala orda,
Aynen öyle, ben de sevmiyorum komşuculukları. Geçen kuzenim 15 bin borç istedi. Veremem dedim. O gün bugündür her gün hatrımı soran kadın kayboldu birden.
İnşallah hiç bir zaman borç istemek durumunda kalmayız.
Aa saolasın cnm.Ben de gardrops yüklemiştim biara.Ay bir günle 30-40 kişi takibe aldı.Dedim noluyo ama hic bisy satılmadı:)Alıcı değil bakıcılar var galiba orda:))
Bu int.satis bana cok mantıklı geliyor ama becerememeden korkuyorum.
Kargosu vs nasil oluyor ki?
5tl sattigim şeyim kargosu olur 10tl.
Ben Eymenden sonrakileri satmayı dusunuyorum.
Bebek kıyafeti
Oyun halısı olur
Bebek arabası vs
Ama bu kargo vs anlayamadim.
Nasıl olcacak.
Ucuza satarım ama kargosu fiyatını gecmezmi.
Denemek istiyorum aslinda belki olur.Zebramo da zaten en ucuz fiyat 5 tl. 2 tl ye bişey satmak istesen de site izin vermiyor. İster alıcı ödemeli seç ister gönderici ödemeli. Zebramonun kargo şirketleri ile anlaşması var bildiğim kadarı ile. Ben kocaman şeyler yolladım, kargo ücreti 3 lira 5 lira. Tabi fiyat belirlerken de buna göre belirlemek lazım. Dışarıda 10 liraya sıfırı alınan bir tokayı mesela 7 lira fiyat koyarsam 3 lira da kargo öder alıcı, böylelikle satın almaz. Ya da 5 liralık bir kaç ürünü tek partide satarsın, daha karlı olur, hem senden kesintisi az olur hem de alıcı 1 kere kargo öder
Denemek istiyorum aslinda belki olur.
Bir cok sey cikacak seneye verilecek satmak mantikli
Canım bosver.
Ben kimseyle gorusmuyorum.
Bir kac okuldan kalma veli arkadasim var(okullarimiz değişti falan) arada bi onlarla görüşüyorum okadar
Binada mahallede kimseye gidip gelmem sogudum herkesden.
Karşı komşumu tanımıyorum oyle diyim.
3-4ay oldu taşındı bir defa tanıştık kapida sonra denk bile gelmedik.
Komsuculukda sevmiyorum.
Çat kapı geleni de sevmiyorum.
Kimseyede gitmem.
İnsanlar yoruyor beni artik.
Canım herşeyime gelmese tamam dicem ama dediğim gibi mesafe iyidir selam verirse veriirm bundan sonra...Ben deeeee :) Komşuculuk oynamayı hiç sevmiyorum, annemin her zaman çok iyi olmuştur komşu ilişkileri benim bebekliğinden tanışık olduğumuz komşularımız var ama eskiden öyleydi bu kadar yarışmacılık, hasetlik yoktu ya da gizli kalıyordu ne bileyim :/
şimdi öyle değil, ben evlendiğimden beri eski evimdeki alt kat komşum dışında -gürültü, misafir sesi nedeniyle- kimseyle sıkıntı yaşamadım ama samimiyet istemiyorum yine de. Sonra vıcık vıcık oluyor gözlemliyorum. Ne gerek var. Ama selamını da alsın bir zahmet o kadar da değilRuya canım, bir daha dikkat edersin :/
Eski evimde bende tanımazdım karşı komşumu bir gün aşure pişirdim 24 daireden 5 tanesini kapıyı açtı şaka gibi sonra bende elimi eteğimi cektım lojmanda komşuluk ilişkilerim çok iyi ne çok samimi ne çok uzak Cuma’dan cumaya her hafta birinizde toplanıp kuran okuyoruz yemekten çocuktan muhabbet ediyoruz havalar güz lleşti lojmanın çay bahçesine çıkmaya başladık dün çay çekirdek örgü güzel vakit geçirdik arada kendini bilmezler de çıktı tabi ortalığı karıştırmak isteyen onları hemen diskalifiye ettik .. gitmek istiyorum ama komşularımı Özlücem Emin’im ..
Çok iyi olur canim sana yazarim toparlayınca beni yonlendirirsin sansimi denerim.Yardımcı olurum sana istersen. Şimdi bile satacak bir sürü bişey bulabilirsin, aklına gelebilecek her şeyi satıyorlar insanlar, tabak bardak bıçak çocuk eşyası oyuncak ev eşyası kitap telefon kıyafet ayakkabı aklına ne gelirse, insanlar ojelerini bile satıyorlar.
İndir bence
Armani poşeti gördüm ben orda kız 7 tl ye satıyorYardımcı olurum sana istersen. Şimdi bile satacak bir sürü bişey bulabilirsin, aklına gelebilecek her şeyi satıyorlar insanlar, tabak bardak bıçak çocuk eşyası oyuncak ev eşyası kitap telefon kıyafet ayakkabı aklına ne gelirse, insanlar ojelerini bile satıyorlar.
İndir bence
Benim babaannem de sizin kayınvalideniz gibiydi.Anneme yapmadık bırakmadı.Normalde yanına annem babam giderdi biz kardesimle gitmezdik.Kizlar bisi dicem size.
Esimin ailesiyle durumları biliyosunuz.
K.v anjiyo oldukdan sonra büyük kaynimdaydı 1 hafta.
Sonra kontrole götürmüşler esim işteydi gebzede calisiyor ben gelemem demis abisiyle kardeşine götürün demisti.
(Buyuk kaynim ve kucuk kaynim küsler esleride küs) neyse götürmüşler k.v küçüğüne geçicem demis.
Kucuk kaynımın karısıda benim sevmediğim elti k.v akrabası yani ablasının torunu oluyor.
Bana bu elti icin benim o... elin namuslusundan daha iyidir demisti.
Yani ben elin namuslusu oluyorum.
Yani benim tarfim olsun namussuzda olsa gibi bi anlamda anlayın iste.
Yaşadıklarımı zaten biliyosunuz.
Bacağı iyi değilmiş zor yürüyormüş zaten bir bacağı sakat dogustan sekiyor.
Neyse büyük kaynimda küs ya onlarla k.v demis ki oraya bırakırken sevdiğin gelinin ve kıymetli kizin( büyük gorumcemlede küs bu kaynim ama bu eltiyle o gorumcemin arasi bal borek)
Gelsin bakın sana demis.
Çikmis.
Eltim alinmis.
Sanırım k.v konuşmuyormuş laf sokuyormus.
Dün annesi esimi aramış gel tansiyonumu ölç iyi değilim demis.
Esimde ana ben gebzeden nasil gelim x(eltim) evde diil mi ölçsün demis.
Sanırım tansiyonunu bile ölçümüyormus.
Esimde abisini aramış git anama bak ben gelemem ya anneme bakmıyorlar ya da bi sıkıntısı var demis abisine.
Abisinde gitmis sonra noldu bilmiyorum.
Kadın bana neler etti bu akrabası olan eltiyi göklere çıkarıyordu kendimden olsunda namussuz olsun diye yaa böyledir bu isler.
Lellide kalırken hepsi rahatti.
Şimdi başlarına kalınca hepsi ayağa kalkti.
Büyük eltim zaten calisiyor.
Gorumcem benim torunum oldu ben bakamam demis.
K.v bile bakmıyor gorumcem kadın yatalak.
Inanın içten içe uzuluyorum onca şeye ragmen.
Alim 2 tas corba veririm nolcak yazık diyorum.
Tee esimi arıyormuş tansiyonumu ölc gel diye.
Ama bana edilen hakaretleri unutamiyorum.
Kizi baksın torunu bahane gelinin annesi var yaninda.
Ya da en sevdiği gelini oydu bakacak anlasin kıymetimi diyorum.
Ama gercekden vicdanen keske boyle olmasaydı diyorum.
Annemde kizim sen naparsan yap anlamaz o kadın ona onlar kufurde etse dövsede yine kendi tarafim der. Arsiz.
Enayi yerine koyacaklar seni hamilesin yine susmaz onun çenesi bisi der üzülürsün bosver diyor.
Haklı..
Bende eminim ki yine susmaz bana hakaretler eder ama hani teee nerdeki esimi arıyor da buradaki cocuklarini aramiyor esime uzuluyorum.Benim babaannem de sizin kayınvalideniz gibiydi.Anneme yapmadık bırakmadı.Normalde yanına annem babam giderdi biz kardesimle gitmezdik.
Geçen sene hastaneye yatmıştı bacağı kesilecekti acıdım gittim hastaneye.Orda anneme demiş ki bu kızı okutma kocaya kaçar bu demiş.Ben belki yaptığı kötülüklerden pişman olmuştur dedim gittim ama kadın daha da fena olmuş.
Bence de anneniz haklı.Böyle insanlar değişmiyor.
Böyle insanlardan ne kadar uzak olursak o kadar iyi.Kendi ailemden biliyorum.Bende eminim ki yine susmaz bana hakaretler eder ama hani teee nerdeki esimi arıyor da buradaki cocuklarini aramiyor esime uzuluyorum.
Hepsi bir bir çekti ettiklerini cekiyorlar..
Insan yinede kendini yerine koyunca iste tuhaf hissediyor.
Onlar bebiş doğana kadar susmazlar artık.Az önce halamın kizi aradi.
Çok sık gorusmeyiz.
Bayramda düğünde vs.
Cinsiyeti merak eden meraklilardan.
Erkek dedim.
Aaa keske kiz olsaydi bizde kiz severiz diyorduk ! (Belirttim ya yukarıda senede 2 defa belki bir araya geliriz farkli semtlerdeyiz) neyse artik 3. Kiz olur dedi.
Sonra 2 gelinin olacak desene dedi güldü.
Rabbim saglik versin eli ayagi düzgün olsun Allah olmayanlara nasip etsin dedim.
Sonra adi ne olacak dedi
EYMEN dedim.
Hııı dedi.
Bir muhalefet daha
Aiy bunlar nezaman biter sizce?
Ahh bir bilsem.Onlar bebiş doğana kadar susmazlar artık.
Bazen düşünüyorum da insanlar eskiden de böyle miydi yoksa sonradan mı böyle oldular anlamıyorum.
İnsanlar ne tuhaf ya benim ablamın 3 oğlu var 3 prens validesiyim diye geziyo ortalıktaAz önce halamın kizi aradi.
Çok sık gorusmeyiz.
Bayramda düğünde vs.
Cinsiyeti merak eden meraklilardan.
Erkek dedim.
Aaa keske kiz olsaydi bizde kiz severiz diyorduk ! (Belirttim ya yukarıda senede 2 defa belki bir araya geliriz farkli semtlerdeyiz) neyse artik 3. Kiz olur dedi.
Sonra 2 gelinin olacak desene dedi güldü.
Rabbim saglik versin eli ayagi düzgün olsun Allah olmayanlara nasip etsin dedim.
Sonra adi ne olacak dedi
EYMEN dedim.
Hııı dedi.
Bir muhalefet daha
Aiy bunlar nezaman biter sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?