Ayy 13 sene uzerinde bi kuzu olsun evimize neşe olsun dedik beni hemen kaynana yaptılar
İnsanlar ne tuhaf ya benim ablamın 3 oğlu var 3 prens validesiyim diye geziyo ortalıktaBizim arkadasın eltisi 7. Oğluna hamile nazar olcak diye sorana 3 oğlum var diyo bu yaptıkları resmen kaşının üstünde gözün var demek
Hah böyle ol işte lellicim gül geç sorana da ‘2 oğlu oldu sırtı yere gelmedi dersiniz ‘ de geçAyy 13 sene uzerinde bi kuzu olsun evimize neşe olsun dedik beni hemen kaynana yaptılar
Aiy sanki önümüzün garantisi.
7.oglu olan arkadaş eltiside yürek yemiş ya.
Yani 7 çocuk bu zamanda.
Sabır gerek cokca.
EYMEN gelsinde hepsini şikayet edicem oğluma.
Esim k.v soylemis.Hah böyle ol işte lellicim gül geç sorana da ‘2 oğlu oldu sırtı yere gelmedi dersiniz ‘ de geç
Az önce halamın kizi aradi.
Çok sık gorusmeyiz.
Bayramda düğünde vs.
Cinsiyeti merak eden meraklilardan.
Erkek dedim.
Aaa keske kiz olsaydi bizde kiz severiz diyorduk ! (Belirttim ya yukarıda senede 2 defa belki bir araya geliriz farkli semtlerdeyiz) neyse artik 3. Kiz olur dedi.
Sonra 2 gelinin olacak desene dedi güldü.
Rabbim saglik versin eli ayagi düzgün olsun Allah olmayanlara nasip etsin dedim.
Sonra adi ne olacak dedi
EYMEN dedim.
Hııı dedi.
Bir muhalefet daha
Aiy bunlar nezaman biter sizce?
Canım biz babannemle büyüdük.Lelli ya ne minnoşsun :) Önceki mesajını alıntılayamadım telefondan, kayınvalidenin durumuna üzülüyorsun sana helal olsun. Seni o kadar iyi anlıyorum ki.. Rabbim şifa versin ona da, çocuklarına da akıl fikir versin iç huzuru versin ama senden ailenden uzak olsunlar. Ben de değişmeyeceğine inananlardanım zaten sen artık hamişsin, böyle bir sorumluluk almana hiç gerek yok sanki. Herkes yerinde mutlu olsun, içleri huzurlu olsa kimseye bulaşmazlar zaten.
Bir de hakikaten bitmiyor bu insanlar, benim kızım da tam bir oğlan çocuğu pembe filan giydirmezsem direkt erkek sanıyorlar :) zaten babasının kopyası. Bugün parkta -yine- bir teyze ay bir oğlan anneye bu kadar benzer dediyaniiiiiiii hakikaten çocuğun baban benzeyen bir zerresi yok görseniz şok olursunuz sanki eşim kendi kendine çoğalmış
Yapıyorlar hoşlarına gidiyor, ilginç işte :/ Bir de hemen 2. yi soruyorlar ya ne diyeceksin ne anlatacaksın. Hiç saygı yok, incelik yok. Belki olmuyor -ki zaten durumumu biliyorsunuz- belki eşimle boşandım ya da boşanma sürecindeyim belki bir rahatsızlığımız var yani her şey olabilir ne kadar tuhaf bir toplum olduk. Eskiden sadece akraba sohbetinde dönerdi şimdi yolda soruyorlar bir garip :/
Canım biz babannemle büyüdük.
Ölene kadar bizimleydi.
Yazları 3 ay anneannemin yanında kalırdım dedem ve anneannemle.
Yaşlı insanlar birlikde yemek yapar gezerdik.
Dedemin koluna girer aylik alışverişe giderdim.
Maaşını alinca markete giderdik hemen.
Anneannemle bahçe yapardık.
Yani ben yaşlı insanları seviyorum.
Ama benim k.v degisik..
Anlayışlı, sevecen, vicdanlı biri degil.
Bencil biri.
Eşimden meyve falan istemiş gelirken uğramış bırakmış esimde.Allah razı olsun, yaşlıya merhamet öyle önemli bir şey ki benim için de.
Yahu zaten vicdanlı olsa sevecen olsa çocukları böyle olmaz. Bir çıkar iki çıkar işte bencillik işin içine girince orada huzur kalmıyor.
Sonra ne bereketi kalıyor ne huzuru kalıyor ailelerin.
Ben kime iyi olduysam ya bir laf duydum
Ya enayi yerine kondum ya da lafim edildi.
Istisnasiz ama bir kac defa başka baska insanlarda oldu bu.
Sonra sogudum insanlardan.
Ya ben bu komsuculugu beceremiyorum
Ya insanlar çok art niyetli fesat
Ya da ben cok salagim dedim artik pes ettim.
Bak hep buraya yazdığım bi sevdiğim ablam var diyordum.
O bile gecen aksam bana msj atmış bana 4-5bin para lazim.
Ben çalışan bir insan degilim.
Hamileyim biliyor ben her ay 500tl yakın sadece kan ilaç muayine vs parasi oduyorum.
2000tl araba kredi oduyoruz.
Şuan kartım dolu alışveriş yapamiyorum.
Gelmiş birde 100-200tl de degil.
4bin 5bin ben nerden bulim.
Abla kredimiz var benim her ay hastane masrafım var yazdim.
Kendi calisiyo
Kocası calisiyor
Oğlu calisiyor
Kira falanda vermiyor
Bir surude yurt dışında akrabası var ama hep para diyince akla ben geliyorum.
Artık insanların para deyince akıllarına gelmek istemiyorum.
Sonra nasılsın abla napiyosun diye msj attim gecen.
Bana hep canim kizim yavrum diye msj atan kadın iyiyim sen nasılsın yazmis.
Hııı demek para vermeyince ben kotuyum.
Umrumda değil artik.
Önceden hic oyle aramızda para muhabbeti olmazdı ben zaten hiç istemedim istememde kimseden.
Şimdi baktim para icin bana msj atiyo.
Herkes değişmiş.
Bana boyle insanlar lazım degil.
Yalnız takılım daha iyi
canım senin bu anlattıklarından aklıma komsumuz geldı aslında bize gore dısarıya yani ıyı bı kadındı ama gelınıyle hıc anlasamazdı acıksın falan fılan derdı hep oglu ıckı ıcıyodu alt ust oturuyolardı cogu zaman kavga dövüş falan ogluyla gelini. neyse gelini unıyı kazandı ogretmen oldu hiç unutmam bi gün adam ıcmıs kadını dovmüşmü ne yani cok buyuk bı kavga olmustu kaynana ılla dedı oglumun bası belaya kalcak bosan oglumdan falan tutturdu.dövülen kadın düşünebılıyomusun bu yapılan? neyse kadın hala yuvam yıkılmasn falan dedı yalvardı yakardı yok dedı bosancaksınız.oglu onlarda kaldı kadın gıderken ben hakkımı helal etmeden canın cıkmasın dedi.inanırmısın o kadın sıyah lekeler doktu yataklara dustu mınnacık kaldı kurudu resmen ama ölmüyodu acı cekıyodu en son gelini geldı ıstanbuldan onu gordu ve öldü hiç unutamam kimsenin ahı kımsede kalmaz ya bu dunyada ya öte taraftaKizlar bisi dicem size.
Esimin ailesiyle durumları biliyosunuz.
K.v anjiyo oldukdan sonra büyük kaynimdaydı 1 hafta.
Sonra kontrole götürmüşler esim işteydi gebzede calisiyor ben gelemem demis abisiyle kardeşine götürün demisti.
(Buyuk kaynim ve kucuk kaynim küsler esleride küs) neyse götürmüşler k.v küçüğüne geçicem demis.
Kucuk kaynımın karısıda benim sevmediğim elti k.v akrabası yani ablasının torunu oluyor.
Bana bu elti icin benim o... elin namuslusundan daha iyidir demisti.
Yani ben elin namuslusu oluyorum.
Yani benim tarfim olsun namussuzda olsa gibi bi anlamda anlayın iste.
Yaşadıklarımı zaten biliyosunuz.
Bacağı iyi değilmiş zor yürüyormüş zaten bir bacağı sakat dogustan sekiyor.
Neyse büyük kaynimda küs ya onlarla k.v demis ki oraya bırakırken sevdiğin gelinin ve kıymetli kizin( büyük gorumcemlede küs bu kaynim ama bu eltiyle o gorumcemin arasi bal borek)
Gelsin bakın sana demis.
Çikmis.
Eltim alinmis.
Sanırım k.v konuşmuyormuş laf sokuyormus.
Dün annesi esimi aramış gel tansiyonumu ölç iyi değilim demis.
Esimde ana ben gebzeden nasil gelim x(eltim) evde diil mi ölçsün demis.
Sanırım tansiyonunu bile ölçümüyormus.
Esimde abisini aramış git anama bak ben gelemem ya anneme bakmıyorlar ya da bi sıkıntısı var demis abisine.
Abisinde gitmis sonra noldu bilmiyorum.
Kadın bana neler etti bu akrabası olan eltiyi göklere çıkarıyordu kendimden olsunda namussuz olsun diye yaa böyledir bu isler.
Lellide kalırken hepsi rahatti.
Şimdi başlarına kalınca hepsi ayağa kalkti.
Büyük eltim zaten calisiyor.
Gorumcem benim torunum oldu ben bakamam demis.
K.v bile bakmıyor gorumcem kadın yatalak.
Inanın içten içe uzuluyorum onca şeye ragmen.
Alim 2 tas corba veririm nolcak yazık diyorum.
Tee esimi arıyormuş tansiyonumu ölc gel diye.
Ama bana edilen hakaretleri unutamiyorum.
Kizi baksın torunu bahane gelinin annesi var yaninda.
Ya da en sevdiği gelini oydu bakacak anlasin kıymetimi diyorum.
Ama gercekden vicdanen keske boyle olmasaydı diyorum.
Annemde kizim sen naparsan yap anlamaz o kadın ona onlar kufurde etse dövsede yine kendi tarafim der. Arsiz.
Enayi yerine koyacaklar seni hamilesin yine susmaz onun çenesi bisi der üzülürsün bosver diyor.
Haklı..
Yaa okurken bile irkildimcanım senin bu anlattıklarından aklıma komsumuz geldı aslında bize gore dısarıya yani ıyı bı kadındı ama gelınıyle hıc anlasamazdı acıksın falan fılan derdı hep oglu ıckı ıcıyodu alt ust oturuyolardı cogu zaman kavga dövüş falan ogluyla gelini. neyse gelini unıyı kazandı ogretmen oldu hiç unutmam bi gün adam ıcmıs kadını dovmüşmü ne yani cok buyuk bı kavga olmustu kaynana ılla dedı oglumun bası belaya kalcak bosan oglumdan falan tutturdu.dövülen kadın düşünebılıyomusun bu yapılan? neyse kadın hala yuvam yıkılmasn falan dedı yalvardı yakardı yok dedı bosancaksınız.oglu onlarda kaldı kadın gıderken ben hakkımı helal etmeden canın cıkmasın dedi.inanırmısın o kadın sıyah lekeler doktu yataklara dustu mınnacık kaldı kurudu resmen ama ölmüyodu acı cekıyodu en son gelini geldı ıstanbuldan onu gordu ve öldü hiç unutamam kimsenin ahı kımsede kalmaz ya bu dunyada ya öte tarafta
Öncelikle iyi akşamlar yeni katıldım aranıza kısa süre önce fark ettim burayı üye oldum gerçekten çok güzel paylaşımlar yapıyorsunuzKizlar bisi dicem size.
Esimin ailesiyle durumları biliyosunuz.
K.v anjiyo oldukdan sonra büyük kaynimdaydı 1 hafta.
Sonra kontrole götürmüşler esim işteydi gebzede calisiyor ben gelemem demis abisiyle kardeşine götürün demisti.
(Buyuk kaynim ve kucuk kaynim küsler esleride küs) neyse götürmüşler k.v küçüğüne geçicem demis.
Kucuk kaynımın karısıda benim sevmediğim elti k.v akrabası yani ablasının torunu oluyor.
Bana bu elti icin benim o... elin namuslusundan daha iyidir demisti.
Yani ben elin namuslusu oluyorum.
Yani benim tarfim olsun namussuzda olsa gibi bi anlamda anlayın iste.
Yaşadıklarımı zaten biliyosunuz.
Bacağı iyi değilmiş zor yürüyormüş zaten bir bacağı sakat dogustan sekiyor.
Neyse büyük kaynimda küs ya onlarla k.v demis ki oraya bırakırken sevdiğin gelinin ve kıymetli kizin( büyük gorumcemlede küs bu kaynim ama bu eltiyle o gorumcemin arasi bal borek)
Gelsin bakın sana demis.
Çikmis.
Eltim alinmis.
Sanırım k.v konuşmuyormuş laf sokuyormus.
Dün annesi esimi aramış gel tansiyonumu ölç iyi değilim demis.
Esimde ana ben gebzeden nasil gelim x(eltim) evde diil mi ölçsün demis.
Sanırım tansiyonunu bile ölçümüyormus.
Esimde abisini aramış git anama bak ben gelemem ya anneme bakmıyorlar ya da bi sıkıntısı var demis abisine.
Abisinde gitmis sonra noldu bilmiyorum.
Kadın bana neler etti bu akrabası olan eltiyi göklere çıkarıyordu kendimden olsunda namussuz olsun diye yaa böyledir bu isler.
Lellide kalırken hepsi rahatti.
Şimdi başlarına kalınca hepsi ayağa kalkti.
Büyük eltim zaten calisiyor.
Gorumcem benim torunum oldu ben bakamam demis.
K.v bile bakmıyor gorumcem kadın yatalak.
Inanın içten içe uzuluyorum onca şeye ragmen.
Alim 2 tas corba veririm nolcak yazık diyorum.
Tee esimi arıyormuş tansiyonumu ölc gel diye.
Ama bana edilen hakaretleri unutamiyorum.
Kizi baksın torunu bahane gelinin annesi var yaninda.
Ya da en sevdiği gelini oydu bakacak anlasin kıymetimi diyorum.
Ama gercekden vicdanen keske boyle olmasaydı diyorum.
Annemde kizim sen naparsan yap anlamaz o kadın ona onlar kufurde etse dövsede yine kendi tarafim der. Arsiz.
Enayi yerine koyacaklar seni hamilesin yine susmaz onun çenesi bisi der üzülürsün bosver diyor.
Haklı..
Canım rabbim önce sağlık versin inşallah üçüncü kız olur onu da tattirsin her anneye kız evlat şart çevremden gözlemlediğim kızlar aileye daha bağlıEsim k.v soylemis.
Bi kızın olsaydi iyiydi de olsun uşak uşaktır yine demiş.
Onlar erkeğe uşak diyolla ya.
O erkekci zaten hoşuna gitmistir.
Yok başka düşünmüyorum son bu.Canım rabbim önce sağlık versin inşallah üçüncü kız olur onu da tattirsin her anneye kız evlat şart çevremden gözlemlediğim kızlar aileye daha bağlı
Canım yaşadıkça gördükçe fikirler çok değişiyor eminim şuan çok netsin ama yarin böyle düşünmeye bilirsinYok başka düşünmüyorum son bu.
Rabbim olmayana versin
Ben gayet netim bu konudaCanım yaşadıkça gördükçe fikirler çok değişiyor eminim şuan çok netsin ama yarin böyle düşünmeye bilirsin
Oğlun kaç yaşında lelli
Amin canım inşallah gelinlerin kız evlattan daha yakın olurlar sana gönlünce olurBen gayet netim bu konuda
zaten sezaryan olacak ve baglaticam .
Başka cocuk düşünmüyorum .
Rabbim olana ömür saglik versin
TeşekkürlerAmin canım inşallah gelinlerin kız evlattan daha yakın olurlar sana gönlünce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?