Küçük Düşün Büyük Olsun!

Vardı baya sempatik_kiz bollanır daha yeni çıkıyor. Çanakkalede yeni çıktı geçen hafta geldi kamyon kamyon.
Dışarda kamyonlarda satmaya başlarlar belki eskisi gibi bulamayız 1.25 e 1.5 tl ama 2 tl düşer.
Biberden umutlu değilim bende az az alır koyarım 1 2 kilo kırmızı alır patlıcan közü ile karıştırırım.
Daha var kırmızı biber e ağustos gibi düşer o da 2.5 3 olur ancak pek iç açıcı değil ama yaparız az az birşeyler.
Canım sana şu kavanoz kaynatmayı sorucam.
Reçelleri yaptım ters çevirdim kaynatmadım bir gece beklettim öyle. Şimdi konservelere kaynatsam cam kavanoz çatlarsa diye korkuyorum.
Püf noktası var mı

reçeli sıcakken koyup ters çevirdiğiniz zaman zaten vakumlanıyor ayrıca kaynatmaya gerek yok.kaynatma işlemi türlü kızartma taze fasülye için geçerli.pişirip kaynatılıyor ki kapatlar vakumlanıp tutsun.sağlıkla yiyin inşallah tüm hazırlıklarınızı :)

Anlıyorum tertemiz kalbin var senin
Amaaa
Annenin dediklerini kulak ardı etme sakın
Iyi gezmeler:))))

Kızlar bizim bahçede de bolca minik domates var kiraz domates denilenden
Ama tam kızarmıyor nedense kabuğu zor soyuluyor yemeğe koymak zor .
Onu nasıl degerlendirebilirim acaba

Anlıyorum tertemiz kalbin var senin
Amaaa
Annenin dediklerini kulak ardı etme sakın
Iyi gezmeler:))))
Ya kendime kızıyorum anneme hak veriyorum.
Ama hani eltime gittim gorumcem gitmedim.
Onunla görüşmek istemiyorum olarak algiladi.
Yani bana yapılsa hoşuma gitmezdi diye dusundum.
Ben zaten hep iyi niyetimden kaybediyorum.
Ince dusunuyorum..
Sadece ortada olmak amacim.
Ne o tarafa ne bu tarafa.

Eltimler hakkında mevzu acarsada bilmiyorum ben bilmem falan diyip gecistircem.
Kimsenin hakkında konuşmak istemiyorum.

Kızlar bizim bahçede de bolca minik domates var kiraz domates denilenden
Ama tam kızarmıyor nedense kabuğu zor soyuluyor yemeğe koymak zor .
Onu nasıl degerlendirebilirim acaba

Onlari kahvaltida yemeyi seviyorum acaba soklasaniz soyulurmu ki sonra da pisirip rondodan gecirirsiniz ama cok oyalar degmez

Ters saklayabilirsiniz
Birde konserveleri kaynatirsaniz su tamamen sogumadan hic dokunmayin oldugu yerde kalsin sogusun

Ters saklayabilirsiniz
Birde konserveleri kaynatirsaniz su tamamen sogumadan hic dokunmayin oldugu yerde kalsin sogusun
Tamam akşam eşim geldiğinde kaynatmaya başlıcam ki kapakları sıksın birazda tencerede kapaklarla kaynatır altını kaparım
Çok teşekkürler.amin
Bilmeden doğru işlem yapmışım

Bence bir an önce Cumartesi gece gelsin ve maaşımız yatsın. Bir sürü hesap yaptım valla beynim sulandı saçma sapan . Bu ay bati maaşı ve Afrin tazminatımız yatacak güzel bir Mebla gelmiş oluyor . 2 tam altın 2 çeyrek altın planladım. Çeyreğin birisi kuzenime düğün hediyesi diğerleri birikim . O kadar çok ödeme o kadar çok plan var ki bu ay için. Kuzenimin düğününe gideceğim bir sonraki hafta yol masrafım hediye ıvır zıvır off

Huh!
Yatma vakti ancak geldi.
Neyse ki aksam guzel gecti.
Gorumcemde cok begendi oranin sahilini.
Biraz kayalıklarda oturduk sonra cay ictik.
Çok olumlu konuştu.

Senin icin cok temiz Allah gönlüne göre veriyor falan dedi.
Neye istinaden söyledi düşündü anlamadim.
Allah mi söyletti napti.

Sonra bu kucuk eltim halkında konuştu.
Benim şu sevmedigim yani.
Bu eltimin kardeşi falan gelmişti gorumcem bunları uskudara falan goturmus.
Gezdirmiş bilmem yol paralarına kadar harcatmamis vs.
Bunlar camilere gitmişler 2 kardes gorumcemde söylemiş özellikle giderseniz bende gelim cok istiyorum diye cagirmamislar.
Onunda zoruna gitmis.
Benim arkamda çocuğum yok bir başım insan gel demez mi falan dedi.
Söylemesem gam yemicem bir de söyledim diyo.
Ben hiç yorum yapmadim.
Beni ilgilendiren bir konu değil bana anlatiyor.

Bence ikimizi kıyaslamaya calisiyor.

Kimbilir benim içinde ona neler demistir.
Allah biliyor ben icimi yinede bozmuyorum.

Ben şuan herkese ılımlı davraniyorum.
Yorum yapmam dinler gecerim.

Günaydın kızçeler

Kızımı sütten kestim, ayh ne zor bir durum içim gidiyor o ağladıkça özellikle sabahları ammmaaa diye bir çığlık kopuyor evde eşimde sağ olsun sadece uzaklara bakıyor uzun uzun :))) bugün en sonunda isyan ettim şimdi içerde kutu dizip oyun oynuyorlar

10 gündür, sonucundan çok umutsuz olduğum bir haber bekliyordum dün geldi ve inanılmaz bir şekilde, istediğim şekilde geldi

Esmalar esmalar canım esmalar :) çabalayıp gönlümüzü ferah tuttuk mu Allah’ın izniyle her şey halloluyor Daim olsun, temiz olsun inşAllah

Benim yaptığım marmelatlar neredeyse bitecek bu hafta pazar yapıp, yeniden yapmam lazım.

börülce ben de koyacağım zamanı geçti mi bilmiyorum. Fasulye aldım onları da yapacağım.

kırmızı biber ve domates kurusu çok yeniyor bizde onlar ağustosa artık

Biraz uzerinde durunca unutur insallah.
Oyun çocuğu hepsi
Esmaların mucizelerini sende yaşıyorsun dimi?
Iyiki diyorum iyiki başlamışım ve devam ettiriyorum.
Bana çok huzur veriyor.
Kızlar günaydın dolar altın uçmuş yine gram 198 miş dolar 4:85
Gr. a bak ya.
Yuh valla.
Ben daha dolar alamadım kaldi öyle

Günaydın eşim gitti bende yeniden yatağa uzandım. Biraz halsizim dün yemeğimiz salatası da dahil hazırdı . Ama günlerdir dışarı çıkıp birşey yiyip işlerimizi halletmek istiyorduk ama eşim geç geldiği için bir türlü olmamıştı. Dün erken çıkınca yemekleri dolaba kendimizi sokağa attık . İnternetten balkonumuz için masa sandalye minder siparişi verdik inş hafta sonunu geçirmeden hemen gelir . Masa 80 tl ,4 sandalye 100 tl , minderler 50 tl . Paraları hazırdı zaten bütçe planı yapmış bulunuyorum kalabalık biraz.
Ev kredisi 2250
Kira 750
Aidat 50
Telefon 55
Telefon 70
Tivibu 30
İnternet 60
Elektrik 30
İlaç 40
Kuzene düğün hediyesi 320
Otobüs bileti gidiş dönüş 220
Ivır zıvır 100
Araç bakım 150
MTV 300
Su faturası 200 ( 7 aylık)
Masa sandalye 250
Birikim olarak 2700 ( 2 tam altın 1 çeyrek altın)
Toplam 7600 tl
9000-7600=1400 tl mutfak vs için bırakacağım

Günaydınn.
Esimi yolculadım.
Dualarımı okudum.
Mutfağımı toparladim.
Bugün yemegim var şükür.
Temizlik yaparim biraz.
lelli böyle kafayı her şeye takmamak ve iç huzur için hangi esmaları önerirsin iş yerindeyken okunsa olur mu illa abdest mi almak gerek ? bi el atıver sevabına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…