yokmu? diyince benimkiler bende dayanamiyorum yapiveriyorum hemencikBende balkabağı doğrucam biraz sonra:)
Annem bozulmadan yapalım dedi.Benim canıma minnet piki didim:)
Tatlılarla kurabişlerle aramızda doludizgin bir aşk var
Lellim biz diyet topiğine filan gitsek iki güne kalmaz kapının önüne koyarlar ya biziyokmu? diyince benimkiler bende dayanamiyorum yapiveriyorum hemencik
hahahLellim biz diyet topiğine filan gitsek iki güne kalmaz kapının önüne koyarlar ya bizi
Sinirlenme kuzumŞu instada biseyin fiyatini yazmayip dm yazanlara sinir oluyorum.
ee ben fiyatini bir sekilde ogreniyorum yani ne bu ya.
İşportaci gibiler.
ögrenincede hesapdaki her yoruma yazasim geliyor fiyat soranlara.
engellerler tabiki hemen.
baydilar
millet tuhaf kuzu.Sinirlenme kuzum
Kimden ne kopartırsak kâra dönmüş yaptıkları.
Maşallah canım zaman hızlı geçiyor.hoşgeldin canım. Evet kızım 3 aylık oluyor nerdeyse.
Kızlar kv bu aksam itibarıyla bana taşınıyor, yarın işe basliyorum o sebeble. Belki ilginç gelecek size ama cok mutluyun onun bana gelmesine. İçim rahat işe gideceğim insallah. Bebisimden ayri olmaya alismam uzun sürmez umarim.
Çok haklısın canım sınava giren çocuk birde onlamı ugraşsın bizde ugraştık böyle bir çocukla bende tartışmıştım dışlansın demiyoruz zaten önde tek otursunki kimseyi lafa tutmasın kimsenin ilgisini dagıtmasın belki iki soru o derste gördügünden çıkacak ögretmen yarım saatim bu çocugu derse adabte etmeye ugraşmayla geçiyor derdi eeee benim çocugumun suçu ney çok çok haklısınsinifta 1 tane problemli cocuk var.
surekli sinif sinif geziyor.
defalarca mudure gitti.
ogretmen bir konuda hakli caliskanlarin yanina oturtuyorum o da ogrensin bisiler diye dislayamam diyor.
Oglumlada oturdu oglum yerini degisti cunku anne dersi hic bir sekilde anlamiyorun surekli konusuyor ilgimi dagitiyor dedi.
bugun baska veli sikayet etti.
Bende hocam insanlik adina haklisiniz fakat onde tek oturtun neden benim cocugumun dersi dinlerken ilgisi dagilsin?
sosyallikdr lazim bencil cocuklarmi yetissin dislayalim mi diyor.
Ailesinin veremedigi terbiyeyi ilgiyi sevgiyi siniftaki ergen cocuklar mi verecek?
ailesi kopuk sanirim sorunlu bir cocuk.
rehberlikden ve pedagogdan yardim alinsin ucretsiz bunu sagliyorlar dedim.
hatta biz yonlendirelim aile isterse basvuralim dedim.
kultur merkezinde var.
oldu aile basindan atsin, ilgilenmesin benim cocugum mu ogretecek ona
ogretmenle zitlastik bu konuda.
ozaman teogda benim cocugumun nekadar sosyal olmasi arkadaslari ile iyi gecinmesi sorulsun!
Benimkide cocuk ve ergen
caliskan cocugu yaranazla sininiyor
hic dogru bulmadim ve dile getirdim.
tabiki bugun matematik ogrtm hemen oglum icin carsamba yoktu yeni konu isledik dedi.Çok haklısın canım sınava giren çocuk birde onlamı ugraşsın bizde ugraştık böyle bir çocukla bende tartışmıştım dışlansın demiyoruz zaten önde tek otursunki kimseyi lafa tutmasın kimsenin ilgisini dagıtmasın belki iki soru o derste gördügünden çıkacak ögretmen yarım saatim bu çocugu derse adabte etmeye ugraşmayla geçiyor derdi eeee benim çocugumun suçu ney çok çok haklısın
Tam senin yazdıklarını okurken bozacı sokaktan geçtiyaa suan bozaci geciyor cok cok cok duygulandim.
epeydir hic yoktu gecmezdi baya kislardir.
Beni eskilere goturdu.
Korkardik bak bozaci alir goturur derlerdi aksam adamin biri bagiriyor iste cocukluk
yaa eskileri özluyorum ama bazi anlari anilari.
Anneannemin bahcesini
kuzenimle yaramazliklarimizi
Bahce duvarindan ayagimizi sallandirip tellerden yaptigimiz yuvarlak zimbirtiyla bulasik deterjanli sabundan cikardigimiz balonlari.
Teyzemin bize yaptigi o domatesli peynirli zeytin sandövicleri.
Sabah kosa kosa dede dede dede diye dedemin odasina dalip atlayip uzerine uyandirmalarimizi.
yaz Geceleri teyzemle bahcede yedigimiz makarnalari.
Aksam hadi dondurma yemeye gidelim diye yuruyuslerimizi..
Yilbasinda bekledigimiz karı..
mahallece kocaman adamlar kadinlarla yaptigimiz kar savaslarini..
Kardesimin beni hafta sonlari uyandirislarini Gelir yatagimin basinda beklerdi ben uyanim diye..
okul kardan tatil olunca kanepeyi acip battaniyenin altina girip izledigimiz jetgilleri, cizgifilmleri..
Babannemin her gece ögrettigi dualari..
sobanin arkasinda mayismalarimizi o atesin sesini yansimasini..
Bir Bozaacı teee nerelere göturdu be..
Boza guzeldir..
Bozayi bilmem hiç bizimde kışın okulun köşesinde salepci abi onun yanında salgamci. Mahalle arasında haşlanmış nohutcu Cumali amcayi , yazın Bici Bicicinin gelmesiyle evden goturdugum koca emaye kaba Bici almayı .Bahçe yikamasi bahane hortumla yıkanmak şahane sloganı ile 3 kardeşin yikanmasini kahkahasini suan duyuyorum.ah Lelli cocukluga gitmekle kalmadim gözlerimde yaşlar birikti.eski evimiz sobaliydi birgün elektrik kesildi annemin salon takımının sehpası ders çalışma masamizdi onun altına yatıp elektrik gelmesini beklediğim. Arada sobadan çıkan yansimanin aydinlattigi tavanı. Yağmur yaginca dam akardi ayak ucumda kaç gece legenle uyudum.ozledim çocukluğu, tekrar annemin babamın evinde tek odada yanan soba ile ısınmayı., çocuğunu kiyaslayan komşuları, pazardan aldiklarimizi dolu dolu pazarları, annemin tek memur maaşı ile bize 2 şer bayramlik alisini, bayramda dedemin bahçesinde bütün Kuzenler oynamayı. Büyüdük ve hepsi bitti ne yazıkki çocuk olmak vardiyaa suan bozaci geciyor cok cok cok duygulandim.
epeydir hic yoktu gecmezdi baya kislardir.
Beni eskilere goturdu.
Korkardik bak bozaci alir goturur derlerdi aksam adamin biri bagiriyor iste cocukluk
yaa eskileri özluyorum ama bazi anlari anilari.
Anneannemin bahcesini
kuzenimle yaramazliklarimizi
Bahce duvarindan ayagimizi sallandirip tellerden yaptigimiz yuvarlak zimbirtiyla bulasik deterjanli sabundan cikardigimiz balonlari.
Teyzemin bize yaptigi o domatesli peynirli zeytin sandövicleri.
Sabah kosa kosa dede dede dede diye dedemin odasina dalip atlayip uzerine uyandirmalarimizi.
yaz Geceleri teyzemle bahcede yedigimiz makarnalari.
Aksam hadi dondurma yemeye gidelim diye yuruyuslerimizi..
Yilbasinda bekledigimiz karı..
mahallece kocaman adamlar kadinlarla yaptigimiz kar savaslarini..
Kardesimin beni hafta sonlari uyandirislarini Gelir yatagimin basinda beklerdi ben uyanim diye..
okul kardan tatil olunca kanepeyi acip battaniyenin altina girip izledigimiz jetgilleri, cizgifilmleri..
Babannemin her gece ögrettigi dualari..
sobanin arkasinda mayismalarimizi o atesin sesini yansimasini..
Bir Bozaacı teee nerelere göturdu be..
Boza guzeldir..
Tam senin yazdıklarını okurken bozacı sokaktan geçti
Uzun yıllar ben de hiç bozaci görmedim. Yeni evimin olduğu yerde yaşlı bir amca satıyor. Bir ay kadar önce sesini ilk duyduğumda rahmetli babaannemi hatırlayıp eski günleri yad ettim
Zaman çok çabuk geçiyormuş.
Sonraki gün sesini duyunca aşağı inip aldım, satan kişiyle tanıştık.
Yasli bir amca, para için değil baba mesleği bizde, yeniler geleneklerimizi unutmasin diye çıkıyorum diyince gözlerim doldu.
Allah zihin açıklığı versin yavrumuza ve bütün çocuklara okadar stresliki bilirim keşke herkesin ailesi böyle ilgilense hiç taviz vermeyin benim çocugum gece 3 lere kadar uyumazdı ders çalışırdı bende onu beklerdim kuran okurdum sesizce 2 3 saatlik uykuyla okula giderdi ee biri gelsin bütün dersi kaynatsıntabiki bugun matematik ogrtm hemen oglum icin carsamba yoktu yeni konu isledik dedi.
cunku oglum matematigi cok seviyor ogretmenin hemen gozune batmis hastamiydi yoktu dedi.
Ogretmenler bile caliskan ogrenciyle bukadar alakadarken niye cocugumun ogrenme hakkini yedirim yaramaz bir cocugu eylesin diye.
yaaaaaTam senin yazdıklarını okurken bozacı sokaktan geçti
Uzun yıllar ben de hiç bozaci görmedim. Yeni evimin olduğu yerde yaşlı bir amca satıyor. Bir ay kadar önce sesini ilk duyduğumda rahmetli babaannemi hatırlayıp eski günleri yad ettim
Zaman çok çabuk geçiyormuş.
Sonraki gün sesini duyunca aşağı inip aldım, satan kişiyle tanıştık.
Yasli bir amca, para için değil baba mesleği bizde, yeniler geleneklerimizi unutmasin diye çıkıyorum diyince gözlerim doldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?