Küçük Düşün Büyük Olsun!

Bu seferde muhallebiyi vanilyali yapip kakaolu biskuviyle yaptim :)
evirip cevirip ayni tatliyi degisik sunuyorum aklimi seviyim napim hem hafif hem de kolaycik.

Baligi ayiklayip yikadim.
tatli tamam.
soyle bir ortaligi topladim.
mak. calistirdim.

Hafta sonu hic surelerden okuyamadim.
tesbihide hep aksam ancak aldim elime.
Toparlanmam lazim

Şu instada biseyin fiyatini yazmayip dm yazanlara sinir oluyorum.
ee ben fiyatini bir sekilde ogreniyorum yani ne bu ya.
İşportaci gibiler.
ögrenincede hesapdaki her yoruma yazasim geliyor fiyat soranlara.
engellerler tabiki hemen.
baydilar

Sinirlenme kuzum
Kimden ne kopartırsak kâra dönmüş yaptıkları.

Maşallah canım zaman hızlı geçiyor.
Kv ne güvendiğin için rahat olur alışman. Ben çalışmaya başladıpımda aklım hep evdeydi çünkü öplen yemek yemeyen annem oğluma ne yedirecek diye kafam hep ordaydı. 1 ay zor çalıştım. Annem iyidir hoştur torununu çok fazla sever çok düşkün ama çocuk bakımı anneme göre değil. Özgür ruhlu kadın aklına estimi çıkıp gezecek

Çok haklısın canım sınava giren çocuk birde onlamı ugraşsın bizde ugraştık böyle bir çocukla bende tartışmıştım dışlansın demiyoruz zaten önde tek otursunki kimseyi lafa tutmasın kimsenin ilgisini dagıtmasın belki iki soru o derste gördügünden çıkacak ögretmen yarım saatim bu çocugu derse adabte etmeye ugraşmayla geçiyor derdi eeee benim çocugumun suçu ney çok çok haklısın

tabiki bugun matematik ogrtm hemen oglum icin carsamba yoktu yeni konu isledik dedi.
cunku oglum matematigi cok seviyor ogretmenin hemen gozune batmis hastamiydi yoktu dedi.
Ogretmenler bile caliskan ogrenciyle bukadar alakadarken niye cocugumun ogrenme hakkini yedirim yaramaz bir cocugu eylesin diye.

Slm kızlar ben bugün çok yoruldum ya belim bacaklarım ağrıyor valla.

Salonun perdelerini yıkadım camları sildim yatak odamın perdelerini yıkadım mutfak camlarını sildim bugün pazar vardı resmen uçarak pazara gittim 100 tl harcadım geldim..

1 kilo cupra 25 tl
Kestane yarım aldım 10 tl
Fıstık yarım 7 tl
Siyah çekirdek 10 tl
Domates yeşillik salatalık karnabahar ıspanak lahana şükür alışverişimi yaptım..

Balığımızı fırında yaptık yedik şükür de mutfağa girmem lazım şimdi bu mutfak temizliği beni öldürecek bizde yabancılar gibi tek kullanımlık bardak tabak çatal kullansak ya ohhhh ye iç topla at çöpe adamlar rahatına düşkün valla

yaa suan bozaci geciyor cok cok cok duygulandim.
epeydir hic yoktu gecmezdi baya kislardir.
Beni eskilere goturdu.
Korkardik bak bozaci alir goturur derlerdi aksam adamin biri bagiriyor iste cocukluk

yaa eskileri özluyorum ama bazi anlari anilari.

Anneannemin bahcesini
kuzenimle yaramazliklarimizi
Bahce duvarindan ayagimizi sallandirip tellerden yaptigimiz yuvarlak zimbirtiyla bulasik deterjanli sabundan cikardigimiz balonlari.
Teyzemin bize yaptigi o domatesli peynirli zeytin sandövicleri.
Sabah kosa kosa dede dede dede diye dedemin odasina dalip atlayip uzerine uyandirmalarimizi.
yaz Geceleri teyzemle bahcede yedigimiz makarnalari.
Aksam hadi dondurma yemeye gidelim diye yuruyuslerimizi..
Yilbasinda bekledigimiz karı..
mahallece kocaman adamlar kadinlarla yaptigimiz kar savaslarini..
Kardesimin beni hafta sonlari uyandirislarini Gelir yatagimin basinda beklerdi ben uyanim diye..
okul kardan tatil olunca kanepeyi acip battaniyenin altina girip izledigimiz jetgilleri, cizgifilmleri..
Babannemin her gece ögrettigi dualari..
sobanin arkasinda mayismalarimizi o atesin sesini yansimasini..

Bir Bozaacı teee nerelere göturdu be..
Boza guzeldir..

Tam senin yazdıklarını okurken bozacı sokaktan geçti
Uzun yıllar ben de hiç bozaci görmedim. Yeni evimin olduğu yerde yaşlı bir amca satıyor. Bir ay kadar önce sesini ilk duyduğumda rahmetli babaannemi hatırlayıp eski günleri yad ettim
Zaman çok çabuk geçiyormuş.
Sonraki gün sesini duyunca aşağı inip aldım, satan kişiyle tanıştık.
Yasli bir amca, para için değil baba mesleği bizde, yeniler geleneklerimizi unutmasin diye çıkıyorum diyince gözlerim doldu.

Bozayi bilmem hiç bizimde kışın okulun köşesinde salepci abi onun yanında salgamci. Mahalle arasında haşlanmış nohutcu Cumali amcayi , yazın Bici Bicicinin gelmesiyle evden goturdugum koca emaye kaba Bici almayı .Bahçe yikamasi bahane hortumla yıkanmak şahane sloganı ile 3 kardeşin yikanmasini kahkahasini suan duyuyorum.ah Lelli cocukluga gitmekle kalmadim gözlerimde yaşlar birikti.eski evimiz sobaliydi birgün elektrik kesildi annemin salon takımının sehpası ders çalışma masamizdi onun altına yatıp elektrik gelmesini beklediğim. Arada sobadan çıkan yansimanin aydinlattigi tavanı. Yağmur yaginca dam akardi ayak ucumda kaç gece legenle uyudum.ozledim çocukluğu, tekrar annemin babamın evinde tek odada yanan soba ile ısınmayı., çocuğunu kiyaslayan komşuları, pazardan aldiklarimizi dolu dolu pazarları, annemin tek memur maaşı ile bize 2 şer bayramlik alisini, bayramda dedemin bahçesinde bütün Kuzenler oynamayı. Büyüdük ve hepsi bitti ne yazıkki çocuk olmak vardi

Dun aksam balkonda cok bekledik evimizin sokagina girmedi yaklasti yaklasti uzaklasti. 3 aksam daha evdeyiz bekliyoruz ama mutlaka alicam..
Bizde cocukken cok severdik sonra annem yapmayi ogrendi..
Bu ara hep guzel anilar aklimda ve ben ufacik seylerle hayatlara dokunmak mutlu etmek istiyorum. Illada karsima bsyler cikiyor.. Hic kotu bsyi ustume almak istemiyorum.. O bozaaa seker bozaa sesi bana da cok dokunuyor.. Hayat geciyor..
Boza b12 / probiyotik kaynagiymis 2 gundur evde yok ama inat ettim o gece gezenden alicam.

Allah zihin açıklığı versin yavrumuza ve bütün çocuklara okadar stresliki bilirim keşke herkesin ailesi böyle ilgilense hiç taviz vermeyin benim çocugum gece 3 lere kadar uyumazdı ders çalışırdı bende onu beklerdim kuran okurdum sesizce 2 3 saatlik uykuyla okula giderdi ee biri gelsin bütün dersi kaynatsın

yaaaaa
Rabbim omurlerini uzun etsin.
Sırf katki olsun diye almak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…