yurticiyle calisiyorlarKargo tercih edebiliyor muyuz
Ahh canım ya söylemen yeter ya.ahh kuzum yakin olsak beraber yapardij yardim ederdim.
kiyamam kuzu okula baslayinca cok vaktin olur canim
hamur isi yapacagin zaman zaten yemegin olacak evin isi bitmis olacak insanin gununu aliyorAhh canım ya söylemen yeter ya.
Canım istemedi yapmak ya sularda yoktu ip gibi akıyordu o da etken oldu girdim mutfapı topladım geldi şimdi.sildim süpürdüm dolapları temizlrdim su hayat valla
Canim bende öyleyim herseyin pahali olmasi etkiledi diyorum artik.Yarın arkadaşlar gelecek.gün için gün değil aslında para topluyoruz öylesine 3 kişiyiz 100 tl. 200 onlardan gelcek eşimde 100 verir 300 olur 250 falanda kendi birikmişim var.
Eskiden daha güzel birikim yapıyordum sanki kumbaram her ay 200 çıkarıyordu şimdi atamıyorum bile.buna şükür elbet.
Geçen haberlerde izledim asgari ücretli aile 300 tl mutfak masrafı 3 çocuk dolap boş içim cız etti valla. Geçinelimde birikim falan beklemiyoruz artık.
Allahımmm enerjine kurbann bacımmmmoglani biraktik 10tl taksiye gitti
donerken ablaya meyve aldim 25tl.
annemde borek aldi
ablada cay demlemis bisiler hazirlamis kiyamam hemen oturduk caya sicak sicak.
ablanin 4 parca tadilat olacaklari aldik.
daraltma paca falan var.
terziye verse 50-60tl tutar.
annem boyle ufak tefegimizi yapiyor sagolsun.
ordan kirtasiyeye gittik ogluma 2 dergi yaprak test aldim 41 tl(8-9tl aliyordum gecen sezon)
ordan tatbaka ugradim az az antep fistigi findik ve ceviz ici aldim.
45tl de burasi tuttu.
gozlugu verdim camina 35tl istedi yarin alicam gitti paralar.
karttan cektirdim.
yarinda hapy centera giderim toz seker yag alirim.
eve girdim 15dk sonra benimkiler geldi ikiside acim diye.
birine pilav tavuk otekine manti verdim
esim maca gitti bende dizimi izlerim.
yarin yemek yapmam lazim.
buzlugumda da bisi kalmadi.
bu hafta hamur isi yapmadan bitsin haftaya yaparim.
findik alsa esim biraz baklava yapasim var.
Hatirladim canim seni hosgeldin.tr_lelli Canım günaydın. Benı hatırlıyorsundur dıye düşünüyorum , ara ara konunuzu sessizce takıp edıyorum ben.Bırsey sormak ıstıyorum . Oglum bu sene 4. sınıf seneye ortaokul allah kısmet ederse.
Ozel okula vermek ıstıyordum ama forumda yazılanlar , etrafımdan duyduklarım benı korkutmaya başladı. Cunku oyle yıllık 40-50 bın olan bır okula veremem daha butık bır ozel okul olmak zorunda 20 bın cıvarına gonderebılırım fakat duyuyorum kı sınavlar daha kolay yapılıp, sınavdan daha yüksek not almaları saglanıyormus bu hıc hoşuma gıtmedı. Ayrıca ozele gıdıp lısede ne yapacak dıye düşünüyorum , ayrıca hep bu ımkanı saglayabılecek mıyım buda var.
Neyse senın oğlun dersaneye gıdıyor , kaçıncı sınıftan berı gıdıyor, ne kadar oduyorsunuz. Acaba bende suanda eve yakın ve ılkokulu bıtırdıgı okulda mı ortaokula devam etse dıye düşünüyorum . Suanda haftada 2 gun ozel ogrt geliyor, hem çalışıyorum hemde bebegım var ona destek olması amaçlı geliyor.
Suanda sınavları fena degıl sadece matematıgı 84 geldı ılk sınavlardan, sınıfta baya kalabalık 40 kısıler.Hanı o kalabalıkta bılgıyı almak ıcınde mücadele etmelerı lazım cok ıyı bılırsın ne demek ıstedıgımı. Devlette yapabilecek mı dıye de korkuyorum buarada 9 yasında benım oğlan. Bıraz erken başladı seneye 9.3 yasında olacak ortaokula basladıgında
yapacagumm kuzu findik yok azicik aldim ama yemelik o da.Allahımmm enerjine kurbann bacımmmm
Baklava dio kadın ya hey maşallah
2 senedır ıngılızce ıcın dersaneye gıdıyor sırf ıngılızce uzerıne burası . Ama okulla aynı gıtmıyor okul cok daha basıt , dersanede baya detaylı goruyor ancak bılgıyı tamamlamıyor agır geliyor dıye düşünüyorum . Dersanedekı gecen senekı ortalaması 82 ıdı , bu sene oradan ılk sınavdan 73 aldı. Okuldakı açıklanmadı ama 98 bekliyoruz.Hatirladim canim seni hosgeldin.
Oncelikle ozel okul tesvigi vardi o da kalkti.
yani fiyatlar sisirildi.
arkadasim bu sene verdi 20bin tl o da adi sani bilinmeyen özel adi altinda yeni bir okulmus.
coskun doga koleji falan zaten yanina yaklasilmaz.
dil ve etkinlik anlaminda iyi egitim veriliyor olabilir (bunu kendin kurslara vererekde halledebilirsin simdiki cocuklar zehir gibi masallah)
Bence 40binler vs tamamen sisirme diyorum.
"Basarili cocuk heryerde basarili".
oglum ilkokulda 2 ogretmen 2 okul degisti.
ortaokulda da her sene sinifi degisti ve 2 okul degisti (okul degistirmeler hep 4+4 ve mahalle olarak okul ayirma sistemi yuzunden oldu).
Oglum 1. sinfta okulun kursuna gitti hafta sonlari..
4.sinifta dershaneye gitti.
diger siniflarda bir kac hafta yine okulun kursuna gitti ama devam etmedi.
bu yil lise sinavina girecek özel derse verdim.
bir dairede baska bir okulun ogretmenleri grup grup ders veriyor ogrencilere.
baya sıkı calisiyorlar ama
ders programlari var testler falan yogun.
oglum 5.sinifdan beri erkeklerde hep sinif birincisi cok sukur.
Emegimizin karsiligini aliyoruz.
ilkokuldada hep 5 alan bir cocuktu 41 kisi icinde sinif 3. idi ozamanda.
iyi bir devlet okulu bulursan verim alirsin.
Ama Tabiki cocugun calismasida onemli ek dersle mutlaka destekle.
hic boslama.
evet sıkılacak bazen ama sevdigi seylerede izin vererek motive edersin..
okul etutlerindense özel dersi etut merkezlerini falan arastir.
Daha cok seviyorlar.
okul kurslari kalabalik oluyor diye oglum hic sevmedi.
sen zaten ozel dersle destekliyormussun ama sinifi epey kalabalikmis.
gerci ilkokulda bizimde oyleydi suan 29 kisiler.
Bu okulundan ve ogrermenlerin ilgisinden memnunum.
ogretmenlerle tanis yeni subesini gozlemle hepsi cok onemli.
Ben gider gorusurum ogretmenlerin hepsi tanir yani x'in velisi derler hemen.
baska aklina takilan bisi olursa sorarsin canim.
Bildiğin açma mı kız?yapacagumm kuzu findik yok azicik aldim ama yemelik o da.
Bugun siparis verdim esime bakalim
Evet bir ev2 senedır ıngılızce ıcın dersaneye gıdıyor sırf ıngılızce uzerıne burası . Ama okulla aynı gıtmıyor okul cok daha basıt , dersanede baya detaylı goruyor ancak bılgıyı tamamlamıyor agır geliyor dıye düşünüyorum . Dersanedekı gecen senekı ortalaması 82 ıdı , bu sene oradan ılk sınavdan 73 aldı. Okuldakı açıklanmadı ama 98 bekliyoruz.
Sen suanda etüt merkezıne mı verdın , yoksa ogretmenlerın kurduğu bır eve mı gıdıyor yanlısmı anladım acaba?
Bızım oradada bu vardı yegenımı verdıler ama sureklı test cozdurup konu anlatmadıkları ıcın alıp dersaneye verdıler yenıden . Dersanede 18 kışı yıne az degıl
Sımdıden ortaokul kısmıyla ogretmenlerıylemı gorusmemı soyluyorsun , nasıl yapabılırım bunu kıme gıdebılırım . Cok dusunduruyor benı bu ısler anlatamam
baklava yufkasindan yapiyorum acabiliyorumda canim.Bildiğin açma mı kız?
Baklava yufkasından yaptım ben ramazanda adam anlatmalara doyamadı,baklavayı evde yapıo benim hanım diye
Çok memnun degıller lellıcım ya. SInıflar cok kalabalık deniyor aynı sekılde hala 40 kısıler, ogretmenlerın sureklı degıstıgınden bahsedıyorlar.Evet bir ev
5 dersden gidiyor her ders haftada 2ser saat.
önce konuyu anlatip sonra test cozuyorlar.
evede yaprak test veriyorlar.
suan benim oglum icin cok test cozmesi onemli.
Etrafinda o okula giden cocugu olanlardan bilgi al.
Bizim bir ogretmen arkadasimiz var bu ozel derside o buldu Allah razi olsun.
Bizim ilkokulda ogretmen arayisimizda o buldu ogretmeni.
Bu okulda mahalleye gore ayrildi adres degisebilirdim ama semtimizdeki okullarin icinde iyisi oldugunu soyledi.
kendi okuluna dahi istemedi siniflar 40 kisilik benim okulda burasi olmasin dedi.
dershanelerde malesef kalabalik.
oglumlar 4 bazen 6 kisi oluyorlar.
gurup guruplar.
bazen karistiriyorlar seviyeye gore.
suan ortaokul ogretmenleriyle gorusemesende okul ve ogretmenler hakkinda bilgi alabilirsin etrfdan tanidiklardan.
hahahhaTrendyoldan frenc press aldım simdi 17,90
Bugun bime filtre kahve geliyor 4,90 onu da alcm.
Moka potumu makinda yıkamstım.Rezil olmuştu.
Çiçek ektik içine:)
Yenisini alamıcam simdi.
İyisi 80-90 tl
Pressle idare ederim.
ayy dolapta bi kadın kuruttu beni dünden beri.
17 tl bi leopar tunik koymuşum.
20 tl di.Biri 17 olur mu demiş olur dedim 3 tl için insan mı kırcm.
Almadı ya kız o soranNe soruyosn ozman olur mu diye?Fantazi olsn diye mi?
Arkadn bi kadın habire yorum atıyp.Yok 60 kiloym olur mı?
Ya 36 beden yazmışım.
Ne bileyim ben olur mu sen bil onuda.
Bi sandaletime de ayakta detaylı foto atar msınz demişler.
AYak fetişi misin ablacım hayırdır dicektim.
Ay benden satış danışmanı olmazmış
Tahammülüm yok valla.
Hadi dene beğenirsen verirsin bize de tarif:)baklava yufkasindan yapiyorum acabiliyorumda canim.
bu sefer pratik baska tarif buldum onu denicimm
Ben valla kapıcamhahahha
öldurdun beni bacimmm
kapa dukkani bekleme yapmayin de.
benim hatun bilekligide aldi hemen.
cok kibarcikdi
40tl gelecek yani ordan.
taki koymaya devam ben.
gidiyo sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?